Laʻau

Callistemon lemon

O se laau e pei o le vao valaauistemon e foliga mai o se laau e le tele tele po o se vao ma ni manogi manogi manogi. O mea matagofie, e le masani ai ma e sili ona susulu, e foliga tutusa lava ma pulumu poo pulumu, e mautinoa lava ua tosina atu i ai le mafaufau.

O le matagofie o le fuaina o le phoenizonmon plant (Callistemon) e fesoʻotaʻi saʻo ma le aiga myrtle. I lalo o tulaga masani, e mafai ona ausia i Ausetalia. E tusa ma le 25 ituaiga o meaola ua tuufaatasia i lenei ituaiga.

I le avea ai o se tulafono, i le fale latou te ola callistemon lemon (Callistemon citrinus), o se tamai laau po o se laau. O ona pupuʻu, laʻau faʻasalalau e valiina i se lanu enaena enaena. I laupepa e maua ai le faʻatalanoa poʻo le lapotopoto, ua tele ai suauʻu tāua. O laulaau laʻitiiti e matua vaivai lava, ma o le malamalama lanu lanumeamata e faigofie tele. Faatasi ai ma le matua, o laulaau ua pogisa, ua ufitia i se paʻu siliva ma ua faigata.

Fuga e tupu i le taumafanafana. O fugalaau, e aoina i taliga mata, e tele ni uumi uumi e valiina i paʻepaʻe, mumu, samasama, faʻapea foʻi ma le piniki. O lenei faʻalavelave mataʻutia e talitutusa lava ma se pulumu. O le tele o faifaatoaga fugalaau e sili ona fiafia i le Splendens. O se togavao faʻatautaia faʻatasi ma mea mumu mumu mumu. Pepa, pe a faʻamamaina, manogi e pei o lemoni.

Callistemon Care i le Fale

Malamalama ma le nofoaga

Callistemon e manaʻomia se malamalama susulu, e pei o se mea faʻapitoa ata telefoni. Ae e taua le mafaufau o le vevela o masina vevela e tatau ona malulu mai le susulu o le la. E fautuaina e tuu se fugalaau i luga o faamalama o faamalama o loo i le itu i saute o le potu. Afai e tuu i luga o faamalama i matu, ona leai lea o se malamalama o le a matua afaina ai le fugalaau.

I le taimi vevela, e fautuaina e siitia i le ea fou. Ae ui i lea, e tatau ona masani le laau i le vevela vevela o le vevela, ina ia le mafai ona susunuina le mu i luga o le lau.

Tulaga o le vevela

I le taimi mafanafana, e lagona ai le callistemon i le vevela o le 20-22 tikeri. I le amataga o le afu o le autumn, ua siitia atu i totonu o le potu, talu ai ona o le malulu e mafai ona afaina ai le le gata o le fugalaau, ae o lona atinaʻe foi. I le tau malulu, e tatau ona tuʻu i se potu malulu (mai le 12 i le 16 tikeri). I le tulaga pe a i ai le laau i totonu o se potu vevela i le vaitaimi o loʻo momoe ai, e le totoina ni totō ma totogo i le tautotogo e le tupu.

E faʻafefea vai

I le taimi o le tuputupu ae malosi, e manaʻomia le tele o vaiinu. Ae e aoga le mafaufau e tatau ona e inu pe a maeʻa le pito i luga o le meaʻai. I le tau malulu, o le suāvai e tatau ona tau le lava (tele taimi i le masina).

Faʻamamaga o le ea

E aʻafia le aʻafiaga o le laau e ala i le faʻavasegaina ma le faʻaleleia faifai pea. E sili atu le lagona o Callistemon i le faʻamalieina o le 75 pasene. I le vaitau o le taumalulu, e le fautuaina e susu, aua o lenei mea e mafai ona faaosofia ai le atinaʻeina o le galo.

Suiga ma eleele

A o fugalaau fugalaau, e manaʻomia ona toe totoina i lea tausaga ma lea tausaga, ma se tagata matua - e tasi i le 2 po o le 3 tausaga, poʻo le talafeagai (mo se faʻataʻitaʻiga, e le fetaui aʻa i se ulo). E le mafai ona faʻaaogaina eleele eleele limasone mo le totoina. Mo le faia o se mea talafeagai lelei ole eleele ole tatau ona e faʻafefiloi peat ma lau laʻau moa ma le oneone ile fua ole 2: 2: 1.

Teuteu

Tipi le fugalaau e fai ai se togavao manaia, ma ia sili atu ona lelei lala. Na te talia le teuteu lelei.

Faʻatauga auala

O lenei laau o loʻo faʻaleleia i le tautotogo e ala i toso. E tatau ona togafitia i se mea e faatupuina ai le tuputupu ae, ona ufiufi lea i se ata. Ia mautinoa ia tuu i le vevela (ia le itiiti ifo i le 20 tikeri).