Laʻau

Le tatau ona totōina ma tausia le feʻau lanu uliuli

Fescue o se laau o le cereal lea e faʻaaoga lelei i le mamanu o le laufanua. O le tele o fai togalaau e pei o lenei tamai vao aua o loʻo faʻaogaina ai le faʻavavega o suauu.mafai ona aumai ni faʻamatalaga fou i le faʻasologa o le 'upega tafaʻilagi. Seʻio tatou tilotilo totoa i lenei laau ma ona ituaiga: Sizaya, Paniculate, Filiform ma isi.

Faamatalaga faʻatau

Faasao ua lauiloa i tagata talu mai aso anamua o Roma, o iina na amata mai ai lona igoa. I le natura, e mafai ona tupu i soo se tau ma soʻo se palapala., o loʻo maua i steppes, togavao ma vaomatua o loʻo i totonu o eria o loʻo i ai se tulaga vevesi, vaʻaia, faʻapitoa poʻo le vevela.

O le uiga moni o le igoa o le laau, o le mea e leaga ai, ua leiloa.

Fescue o se aiga atoa o laau toto ma le tele o uiga talitutusa. Oio le mea masani lava, o laʻau eleelea, lapotopoto ia 10-20 centimita le maualuga, ae e mafai foi ona e ausia ni vaega maualuga, o ona laulu e mafai ona ausia le 1.5 mita.

Fescue o le lauʻeleʻele lauʻeleʻele, tupu i luga o le mativa ma le suamalie ma e itiiti se faʻalogo.

O lau e vaapiapi, e fuafua i le ituaiga, e mafai ona tuʻuina atu i ni ata se lua:

  1. Ina ia faʻagesegese ai le faʻamaʻapeina o le vai, i le tele o ituaiga o laau, o laulaau e gaugau i le afa, ma o latou foliga e pei o pulu po o nila;
  2. O ituaiga sili ona teuteu e mitamita laupepa ma le lautele o le 1.5-2 centimita.

O se uiga iloga o ituaiga uma lava, e tusa lava po o le a le foliga o laulaau, o le latou lauulu poo le vevesi, e faigofie ona iloa pe a oso le laau.

Mamoe ia Iuni. O ona aʻafiaga laiti o loʻo sosolo solo, e fai ma sui o le 4 to 20 centimita le umi, o loʻo i ai ni tamai laiti ma fugalaau foi. O le vaega pito maualalo o le faʻaogaina o loʻo ufiufi i siama laiti ma veins, o le apex e maamaʻa, ma uumi uumi i le pito. O le Spikelets o loʻo i luga o ponaivi, o lona maualuga e faalua le maualuga o lau. O le fua o se tamai fatu.

O lenei mea totino e sili ona mataʻutia ma e le manaʻomia ai se tausiga faigata.. O lenei uiga lelei e mafua mai i le mea moni o le fesiitaiga o le natura e tupu i nofoaga eseese ma faigofie ona fetuunai i le siosiomaga ma uiga o le laufanua.

Ituaiga o Fesaga

O tagata faapitoa e iloagofie le sili atu ma le 150 ituaiga mea eseese e ese mai le tasi. Mo le galueaina o se elemene o le faʻatalanoaina o laufanua e faʻaaoga ai ituaiga nei:

Sizaya

Sisaya Fescue

Le ituaiga sili ona lauiloa. O le lanumoana lanumoana o se laumei lapotopoto e foliga mai o se sulu, o le ea. Laitiiti e vaapiapi, e mafai ona ola e oʻo i le 30 centimita le umi.. Latou te feoai solo mai le ogatotonu, ma faia ai se polo e masani ona fai.

O le lanu o lanu e vali i le lanu uliuli, lanu lanu e maua ai se faapitoa faapitoa i lenei ituaiga. E tatau foi ona maitauina paʻu o lanu uliuli-lanumeamata, faaumaina le tuufaatasiga. E foliga mai latou te faʻaogaina laulaʻau ma fatuina se susulu matala.

O le malulu o laulaau o lanu lanumoana e faalagolago i le ituaiga ua filifilia. Ole lauiloa lauiloa Blue Muss, Lapis lazuli ma Elia Blue.

Panicle

Pancake Fescue

O se laʻau faʻamaina o loʻo i ai le maualuga o le sili atu i le 10 senitimita. O laʻau lanu o panicle fescue o loʻo valiina i lanu lanu meamata ma e latalata vavalalata le tasi i le isi, e fai ai se aluga pupula. Afai e te le puleaina le tuputupu ae o le vaovao, ona mafai lea ona tuputupu ae i le telē tele.

O fualaau e matua lalelei ma matagofie, e tele taimi e sili atu nai lo lau. Faʻasaga i tua o lauusiusi lauolaola, latou foliga mai o se mea e leai se mamafa.

Tusa pei

Fescue Asa

O lenei meaola o se laʻau maualalo ma le pala e aofia ai lau lanu lanumeamata, o le tele o loʻo i luga o le eleele. E lua fausaga o laʻau e pei o le lanumeamata e tusa ma le 30 senitimita. I luga ia i latou o ni mea lanu, lanu lanu moana e faapaleina ai le mea na tupu.

Amethyst

Amethyst Fescue

Amethyst fescue ua manatu o se tasi o sui sili ona toatele o lona aiga. O le lau o le nila e gaugau i le afa o se mea e faʻaleleia ai, e oʻo i le 50 centimita le maualuga. O lenei laau e faʻalauteleina lautele i le lautele, pe a mavae ni nai tausaga o le soifua, e mafai ona oʻo i lona mita le 1 mita.

Faʻalagolago i ituaiga filifilia ma tulaga tuputupu aʻe, e mafai ona valiina laʻau i le lanumoana, siliva, lanu po o le lanumeamata. O lalaga lanu viole violē-lanu violē o loʻo i luga o ni uumi uumi ma fatu ai se mea lilo e uiga i le laau.

Mayeri

Mayeri Fescue

O lenei ituaiga meaola e sili ona le lelei le laumei. O laulaau matala e aoina i totonu o se paʻu, foliga tutusa, ae i le taimi lava e tasi e lele ai le ea. O le maualuga o le Mayeri e 70 centimita.

O laulaau o nei ituaiga o meaola e manaia ma e faʻafeiloaʻi, o loʻo i ai se faʻailoga faʻamau. O lapisi e matua tele, salalau.

Siberia

Mayeri Fescue

Faʻafetai i le Siberian fescue, e mafai ona e fatuina se mamanu e lua-laulau. O le laau o se mea manogi, mafolafola 30-40 centimita le maualuga, e aofia ai le 8 centimita o laʻau latitudinal e le masani ai mo lenei aiga. O latou valiina se lanu lanumeamata lanumeamata ma e pisi mai le ogatotonu.

O gafa ua faatulaga i se auala e foliga mai e toe fai laina o le muamua pito i luga. E faʻamalamalamaina le palakalafa ma faʻalautele le salalau.

Tulaga tuputupu ae

Fesiligia o se laau e le lelei, ma e mafai ona tupu i lalo o soo se tulaga. Ae ina ia mafai ai ona faaalia atoatoa le matagofie o lona matagofie, e avea o se nofoaga mo le tulaueleele filifilia se nofoaga lanui luga o le mauga.

O le la o le la ma le vevela o mea taua ia i le faʻasaoina o le lalelei o fesesa. O le lanumoana lanu po o le matagofie o laulaau e mafai ona maua na o le malamalama lelei.

E taua foi le maitauina e le o fefefe nei pulou laiti i taga, matagi malolosi ma le vevela.

Fesase e le o le mamafa i luga o le tuufaatasiga o le palapala ma e mafai ona ola lelei i luga o eleele leaga ma se mea itiiti o meaʻai. Lafulemu oneone po o oneone e talafeagai lelei mo lenei fale. O se tulaga taua o le le maua lea o le susu i le eleele, ona o le mea lea e le mafai e se laau ona faapalepale le pala.. Mo mafuaʻaga saogalemu, e manaʻomia le fausia o le suavai maualuga i le pito i lalo o le lua e faʻaleleia ai.

Tausiga o togalaau

Fesiligia e le o se mea e fiafia i ai, ma o le tuputupu ae i luga o lau 'upega tafaʻilagi e matua faigofie lava. Faʻasagaina o le laau e seasea lava, o le 2-3 faʻagasologa o taumafanafana uma e lava. I le faʻaopoopoga, e le manaʻomia le fafagaina ma le faʻamaʻaina o le vaovao.

Mo le tausia lelei o le laau Ovsyanitsa, e tatau ona tipi

O le tulafono autu e tatau i tagata fai togalaau uma ona aʻoina o le teuteuina o le taimi, o le aveeseina o laulaʻau mamago ma le paʻu pala, ma le laʻau e le aʻa i le aʻa ae i le maualuga o laʻau.

O meaola uma lava e mafai ona latou gafatia e tusa lava pe sili atu ona leaga, o lea latou te le manaʻomia ai ni malutaga sili atu. Latou te toe malosi foi pe a uma ona malolo i le tautotogo ma le tautotogo.

Tofiga

E masani lava, o le fesaʻiga e faʻaleleia e auala o vegetative.

O se mea iloga o le taamilosaga o le taamilosaga o le mea lea o le vaega amata o le laau e amata ona faamago pe a uma le 2-3 tausaga, o lea e manaʻomia ai se toe faʻafoʻiina.

Galuega i le toe faʻafouina ma i le taimi lava e tasi i le toe gaosia o fesiya o loʻo faʻatinoina e pei ona taua i lalo:

  1. O le taimi aupito sili mo le vavaeese o laau toto ua mafaufauina amataga o le tautotogo;
  2. Muamua latou eli se togavao ma vaevaeina i le 2-3 vaegaaʻo vavae ese le nofoaga tutotonu;
  3. Soo se mea e tatau ai ona maua i le malosi malosi o aʻa;
  4. Laasaga mulimuli o le ai ai totoina toto i se nofoaga tumau.
E mafai ona e vaevaeina i ni vaega o le Fescue bush 2-3-tausaga le matua

O le isi metotia e taʻua o le vaevaeina o laau vavalaʻau. E faʻaaoga pe a manaʻomia e maua ai se tele o mea e toto ai.:

  1. I le amataga - i le ogatotonu o Oketopa tagata matutua ma ola maloloina lelei na totoina i totonu o se ulo ma tuua ai i le taumalulu i se nofoaga mago ma malulu faatasi ai ma se vevela o le ea o le 3-5 tikeri;
  2. Ia Fepuari, ua vaeluaina le laau i totonu o nai vaega laiti, i luga o itu taʻitasi e tatau ona i ai tulaga o le tuputupu ae;
  3. O le taunuuga tufatufaina mea i totonu o pusa lapoa po o atigipusa ma tutupu i latou iina seʻia oʻo ina faʻavae se tau lelei mo le tuʻuina atu oi latou i le avanoa.

I le faaopoopo atu i tulafono faavae mo le toe gaosia, e tatau i tagata taʻitasi ona iloa lena mea e sili atu ona faigofie le faia o ia galuega ma se mea faigaluega togalaau matuia.

Maʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi

O se tasi lea o laau e le masani ai e malosi malosi i le toetoe o faʻamaʻi uma lava. E le gata i lea e toetoe lava a le mafai ona faʻafefiloi meaʻai.

Aʻo tuputupu aʻe lau laʻau, e mafai ona e feagai ma faʻafitauli e pei o le pala ma le helminthosporiasismafua mai i le faaputuputuina o ituaiga o puʻupuʻu. I le tulaga mulimuli, o lanu enaena lanu enaena e aliali i luga o laulaau.

O Sizaya laveai e mafai ona tuʻuina atu i le pala ma le tele o le suāsusu

O nei faʻamaʻi faʻamaʻi e lua ua tuufaatasia i lena mea faatasi ai ma o latou tulaga ua le toe mafai ona togafitia le laau; i soo se tulaga, o le a aveesea ma susunuina. O le mafuaʻaga autu o le pala po o le galo ua manatu o le faʻaaogaina o le susu ma le tele o le eleele. O le mea lea, o le mea e puipuia ai le toto i le totoina o le selu o le a tumau pea le saʻo, o lona uiga, o vai inu masani.

Fesiligia e matua le lelei lava, i le taimi e tasi e le masani ai ma matagofie laau totomafai ona teuteuina soʻo se mea. O se ponesi fiafia mo se tagata amata ma se tagata poto masani o le a leai se faʻalavelave lavelave mo le tausia o le vao.