Laʻau

Ceropegia Fugalaau Fale Fugalaau Ceropegia Voodoo ma Sanderson Toe Faʻafoʻi Photo

Ceropegia laupapa laupapa tausi ata photo

Ceropegia (Ceropegia) - o se laʻau faʻapena o le aiga Gusset. O aiga sili ona vavalalata o le laggiagia, o le haya, faʻamalo. Faaliliu mai le Eleni, o le igoa o le laau o lona uiga "candelabrum," "moligao."

Ceropegia o loʻo i ai se faʻamatalaga muamua lava. E tasi pe sili atu fasi vaega i totonu o laʻau o laulaau e foliga mai o fugalaau o foliga sili ona mataʻutia: moliuila, kiliva, parachutes, vaipuna, eletene, uaea, ua latou ola aʻe. Petals i luga ma lalo ifo - fai se ituaiga mailei mo le inisetiina o iniseti. A oʻo ina maua e le iniseti iina, faʻafefe i le taumafai e alu ese, aoina mai le pollen ia te ia lava, ona tatala lea o le fugalaau ma faʻasaʻo le iniseti. O le mea lea e tupu ai le pa'ōina i le siosiomaga masani.

Faamatalaga o le Botanical

Ceropegia voodoo fale tausi fale

O le aʻa o le tino e faʻafefe. O laulaau e tele lava o le tino, mafiafia, fatu poʻo le faʻamalosi i foliga. O aʻa ma lau o okeni ia e teuina ai le susu. O nisi ole laʻau e leai ni laulaau - i le fale e le tupu tele ia laau.

O le pupuʻu e umi, fetuutuunai. I nisi o meaola, nodules e faʻapipiʻi i luga o atigi, lea e iu ai ina maua aʻa ma aʻa. Ua tupu le Ceropegia e pei o se ampeli, aʻeaʻe, fetolofi laau.

Ceropegia stapeliform Ceropegia stapeliiformis ata pueina

O le natura masani o Aferika i saute, e mafai ona maua i matu o Ausetalia, i Saina, Initia, i motu o le motu o Canary.

E ui lava i foliga e le masani ai, e le mafaamatalaina i le tuua, e seasea ona maua i le fale faʻatoʻaga fale. Vaavaai vaʻavaʻai i lenei laau, aua o le laropegia faʻapitoa o le a sili atu ona teuteu mo fale, potu ma isi potu.

E faʻapefea ona tausia le fusi i le fale

Ceropegia faʻamaonia le ata

I le tuua, o le ceropegia e le lelei, e oʻo lava ile amataga e mafai ona taulimaina.

E iai ni nuances:

  • Ceropegia o se laau toto. E tatau ona faʻafeoloolo le vai ina ia le faʻaosofia ai le pala.
  • I le gasologa o taimi, ua paʻu le laau, ua paʻu lau lau laau, ua le aoga le laau, o le mea lea, e tatau ai ona gafa i le 5 tausaga.
  • Faʻafesoʻotaʻi lata mai se fesoasoani talafeagai lea e faigofie ai ona e aveesea le laau i le taimi o le gafa.
  • Toto le tele o tipu i totonu o se pusa se tasi ina ia sili atu le matagofie o le vao.

Filifiliga nofoaga ma le malamalama

Ceropegia e fiafia i le malamalama ma le vevela. E tatau ona faʻasalalauina le malamalama, e aunoa ma le susulu o le la. O le nofoaga sili o le a avea ma faamalama i sasae ma sisifo. Faʻasaga i le itu i saute, tuʻu ai le malulu. Pe a tuu i le faamalama i matu, o le a manaʻomia le faʻalaigaina o faʻamalamalamaga i filo. O itula o le ao e tatau pe a ma le 12 itula.

Feavega o le ea

I le tautotogo ma le taumafanafana, ia faatumauina le malulu o le ea i totonu ole 21-25 ° C. O le laau "malolo", i le tau o le taumalulu-tau malulu, taofia le vevela o le ea i le maualuga o le 15 ° C. Afai e mafanafana le taumalulu, ia mautinoa e faʻaaogaina le moli uila.

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

E taua tele le faʻamalosia o le suāsusu. O le susu poʻo le tele o le susu e mafai ona faʻaumatia ai le laau. O le taofiofia o se vaega coma e mafua ai le pala, o lologa e mafua ai le pala.

Suavai lelei i le taumafanafana e pei o le suavai, ma le taumalulu, ma le taumalulu (ma le malulu malulu) e lava le vai ile lua vaiaso. Afai o le laau e mumu i le mafanafana ma moli faaopoopo, tuu le faapaleniina o le "taumafanafana".

E leai ni manaʻoga mo le malulu o le ea. Mo le tumama, ia fufulu le laau i nisi taimi, solo ese laulaau mai le efuefu ma se omomi pamu.

Mo le faʻavaivai ma le faʻaleleia, faʻaaoga vaivai, vai tumau i le vevela o le potu.

Laʻei pito sili

I le taimi o le tautotogo-taumafanafana, i le 2 vaiaso e tatau ai ona fai ni ofu pito i luga. Faʻaaogā fomaʻi mo laau vavao poʻo le faʻalaʻau, faʻaitiitia i le afa o le faʻatonuga na fautuaina e le kamupanī. O le taimi atoa, e pei foi o laau talavou, e leai se mea e fafaga ai.

Teuteu

Latou te le manaʻomia le teuteuina o ceropegia. Faʻaalu e tausi ai le teuteu. Faʻasolo umi pupuʻu ma momotu. Tipi pito o le tipu e faʻaosofia ai le tillering.

Faʻasologa o le Ceropegia

Faʻafefea ona suia se ata o le ceropegia

O laau talavou e manaʻomia le faʻatulagaina o tausaga. O isi tagata matutua e faʻapipiʻiina i nai tausaga uma. Kolisi ma se eleʻele eleʻele.

O le malosi e manaʻomia tele, e le loloto, ma puʻe tetele. O le alavai e tatau ona i ai le ¼ o le voluma.

E manaʻomia e le palapala le malamalama, vaʻaia, vai ma le manava. Ni mea talafeagai mo le sogasogo poʻo le cacti. Afai e mafai, ia saunia le faʻafefiloi eleele: faʻafefiloi i le felafolafoaʻiga pepa, eleele masima, humus, oneone oneone, faʻaopopo sina siʻosiʻomaga, paʻu pine, sima paʻu.

Faamai, meaola faalafua, isi faigata

Ceropegia o loʻo i ai se puipuiga lelei tele i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

O le pala o le afaina autu lea e mafua mai i le fausiaina le talafeagai, le maualalo o le vevela o le ea, eleele mamafa, poo le lapoa tele. O le a faʻanoanoa le tipu, o le a amata ona liu samasama ma pauu. Fai se faʻalavelave faʻafuaseʻi. Aveese le laau mai le ulo, tipi aʻa ua leaga, ma togafitia i se malie. Sui le palapala atoa. Aua le faʻavave vai pe a uma le faʻavasegaga. Ona fetuunai lea o le fafaga.

E seasea ona aafia i meaola faalafua. O se apogaleveleve mite, aphid, mealybug atonu e aliali mai. I lenei tulaga, aveese i latou i le masini: faʻavasega se paʻu o le cotton i le vai faʻafefe ma solo le lau, ona togafiti lea ma se iniseti.

Tulaga faigata:

  • Ona o le leai o se moli, o le fugalaau atonu e le o iai, o le a faasolo ina vevela, faʻaloloa, lau o le lau, paʻu.
  • O le faʻasalaga e faʻasaʻo ai le susulu o le la e susunuina i foliga o laulaau i lau.
  • Mai le le lava o le susu, o laʻau ma lago ai.

Faʻapenaina o le ceropegia e ala i le vaʻaia

Laʻau o le ceropegia ata

O seleni o auala sili ona lauiloa.

  • E tatau ona i ai i totonu o le fagu 4-8 knots, e le vavaeeseina ni mea uumi, ae o le laʻau, faʻafefeteina i le eleele.
  • Aʻa i le amataga o le tautotogo.
  • O fasi keke e tatau ona faʻamago, ia faʻaleleia ma se mea e faʻaleleia ai le tuputupu ae.

Laasaga o le ata o le ceropegy

  • E mafai ona mauaa i se oneone oneone ma le oneone.
  • Ufiufi i se ata i le pito i luga, tuu i totonu o se nofoaga susulu, faatumauina le vevela ole ea i le pe tusa o le 24 ° C, faʻamaʻavale e le aunoa, sasaa i luga i le vai mafanafana.

Faʻaauau i nodules ma vaevaega o le vao

Faʻafouina o le leropegia e nodules ata

O le filosolo a Wood ua lelei ona faʻalauiloaina e nodules ua fausiaina i luga o laʻau. Oti ese se vaega o le fana ma se pulou ma ni nai laulaau, aʻa i le oneone.

A oʻo i le totoina, vaevae le rhizome. Aveese le laau mai le ulo, vaevaeina i ni vaega ma se naifi malosi, o vaega taitasi e tatau ona i ai se aʻa ma lelei ona atinaʻeina ma aʻafia. Taulimaina nofoaga o tipi ma le fungicide, o fatu totō na totōina i totonu o pusa eseese.

Fatuina o fatu

Ceropegia fatu fatu

E faigata ona maua ni fatu o le ceropegia i luga o le faʻatau, ae e le mafai ona aoina i le fale. Afai e mafai ona e mauaina, faʻaalu le toto i le tautotogo.

  • Toto i le eleele malamalama, o fatu e totō tasi-lua-tolu i totonu o le ipu e tasi ina ia aua le galu.
  • Ufiufi faʻatoʻaga ile afifi, taofi le vevela o le ea i totonu o le 20-25 ° C, faʻaauau le faʻaleleia, faʻapala.

Faʻasolo mai mai fatu fatu laau

  • O fualaʻau ua tupu aʻe i le faʻafeusuaʻiga mama ma lelei le faʻasalalauina, ma ua maeʻa ona latou tuʻuina atu i totonu o fagu faʻasaʻo ni nai lianas i le tasi e faia ai se lili vao.

O le Zeropegia o se vine manaia matagofie e mautinoa lava e tatau ona e gauai i ai. O le a ia fiafia ia te oe i lau laʻau fou ma laʻau matagofie.

Ituaiga o ceropegia ma ata ma igoa

O le ituaiga o ceropegia e silia ma le 250 ituaiga.

Ceropegia e talafeagai mo le faʻatoʻaina o fale e mafai ona vaevaeina i ni vaega se 5:

  1. Laʻau totoa ma lau laʻau, e leai ni meaʻai.
  2. Vailaʻau pipisi faʻatasi ai ma laʻau mūmū ma lanu.
  3. Faʻasolosolo faʻatasi ma moli matala.
  4. Lianoid ceropegia faʻatasi ma laʻau vevela tele, lanu laiti.
  5. O laʻau ma laulaau e toʻa, o le laau e fesuiaʻi.

O le tele lava o taimi, i totonu o fale, o le ceropegia a Wood ma le cropegia a Sanderson ua tupu.

Ceropegia Wooda Ceropegia woodii ola ma tausia

Ceropegia Voodoo Ceropegia woodii photo fugalaau

O le voodoo ceropegia o le ituaiga e sili ona lauiloa. E i ai ni fatuga manaia manaia, e valiina i se lanu uliuli-paʻepaʻe, o pipi e tautau mai le ulo ma se pusa telefoni. O lau laititi e iai lanu lanumeamata poʻo le lilac, e faʻapipiʻi i luga o fugālaau, e pei o pulu. O laulaau tuai e manifinifi, lautele, maua se lanu paʻu.

I le tau mafanafana, e faʻafeiloaʻi faʻamalamalama o le laulamu ma le pateta e tu saʻo i luga o laʻau. E faʻaaogaina mo le totoina o laau, ma e le afaina po o le a le mea e tatau ona tuʻuina i totonu o le palapala le fatulala - o le a aʻafia ma tafana.

O fugalaau e tumau uma i le tau mafanafana ma se vaega o le autumn. O fugalaau fugalaau e aliali mai i totonu o laʻau, o totonu latou o loʻo faʻasalalau. E le gata i lea, o fugalaau e fuga mai i luga o tuai tuai.

Ceropegia Wood o se laau toto. O le a lelei le fugalaau e tusa lava pe leai se faʻaleleia maualuga ma faʻaofuofu pito i luga, e faʻateleina tele lava: e faigata ona maua se laau e le taua tele.

E sili ona lelei i totonu o fugalaau fugalaau. E mafai ona e faʻaaogaina ni mea faʻapitoa o ituaiga eseese o le a faʻamaoni manuia ai lau laau, ae a oʻo mai le taimi e gaoioi ai, e faʻaseseina ai le fatuga - e mafai ona faʻaleagaina mea totino.

Ceropegia Sanderson Ceropegia sandersonii

Ceropegia Sandersoni Ceropegia sandersonii fualaau tupu

E i ai taimi umi o laʻau mumu lanu meamata. E ese le manaia i luga o le lagolagosua lagolago, lea o loʻo i ai ni atigipisi i se gata. O laʻau e tu i se mamao e tusa ma le 20 cm mai le tasi. O i latou o ni tino, matagofie, tafatolu i foliga. O le fugalaau e toetoe lava atoa le tausaga atoa. O fugalaau lanumeamata e 5 petale na faʻaaogaina i totonu o se pu. O loʻo ufiufi i lanu paʻepaʻe-lanu-lanumumu. Fugalaau fufulu ese se manogi lelei ma lelei.

O lenei laau tele e tele lava ina maua i faleoloa puao, e sili atu le faigofie ona faʻatau i faʻaaliga fugalaau.

Mafaufau i isi, itiiti le lauiloa i totonu ole lapokagia.

Ceropegia African Ceropegia afrikana

Ceropegia African Ceropegia afrikana photo

O laʻau e umi, fetolofi. O laulaau e laiti, ova ua foliga. O fugalaau o le lanterns e aofia ai ni pulumu lapisi ma 5 petale, e iai lanu lanu meamata.

Ceropegia stapeliform Ceropegia stapeliiformis

Ceropegia stapeliform Ceropegia stapeliiformis photo

E i ai taimi uumi mafiafia e tumu i tubercles. O laulaau e tolu tafatafa foliga, laiti. O fugalaau fugalaau ei ai se lanu papaʻe paʻepaʻe.

Ceropegia faʻalelei Ceropegia elegans

Ceropegia ata fiafia Ceropegia elegans photo

Lafoga o le tautalaga a Sanderson Faʻaputu faʻatoʻaga ma moli matagi. Paʻu o le fatu. Fugalaau lima-petal, paʻepaʻe-lanumeamata.

Lago lakapi lau umi Ceropegia linearis

Lago lakapi lau umi Ceropegia linearis

E i ai ni lau laititi laititi, e seasea ona i ai i luga o pine malolosi. O fugalaau o le lilac-violet, ua faʻaloloa.

Ceropegia Aristolochioid Ceropegia aristolochioides ssp. deflersiana

Ceropegia Aristolochioid Ceropegia aristolochioides ssp. deflersiana ata

O se mamana mamana ma vine mamago, lau lapopoa lapopoa ma fugalaau fugalaau-buryat, e aoina i mea e le mautonu.

Ceropegia fiction Ceropegia fantastica

Seropegia fantasy Ceropegia fantastica photo

O fugalaau o lenei fuefuga e ese le manaia: i luga o piniki piniki fugalaau paʻepaʻe ma se lanu uliuli. Tiger manua faʻatasi ma laina lamolemole i tafatafa o le pito o petals ma le nuanua ua tafe i totonu.

Variegate talafatu

Fiafiaga eseese o ituaiga eseese ma lanu eseese: o laulaau e toetoe a paepae, siliva-lanumeamata, ma vevela lanumeamata lanumoana, foliga tino ese.

Ceropegia variegate ata