O le togalaau

Toa, greens. O le mea autu o le siʻusiʻu.

O le pasili pasia o se vaomatua: i le tausaga muamua e maua ai aʻa, i le lona lua-fatu. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o aʻa o le pasesa e mauʻoa i mea e aoga mo o tatou tino. Latou te fesoasoani i le faʻamalolo o manuʻa, faʻamalosia ai mea, vaʻavaʻai vaaiga mamao, faʻaleleia galuega o fatugao.

O fualaau aʻa e maua ai salima o le potassium, phosphorus, iron, etc.

Parsley Root

Eseese pasili

Mai aʻa o ituaiga pasili, o le mea masani Suga ma Seleselega.

O le pasili o se fua e sili atu ona malulu-fualaʻau nai lo kāloti, ma o fale lelei (paʻu paʻu, sawdust, peat) e mafai ona fuʻeina i totonu o le togalaau ma tuʻu ai gela i le amataga o le tautotogo. Greens e mafai ona tupu i le vaitau o le taumalulu-taumalulu i le fale i luga o le windowsill, totoina aʻa e 2 aʻa i ipu fai ipu.

Parsley Root

Tasi pasi

E amata ona saunia se moe pasili i le amataga o le tautotogo. I le lua o le eliina, 1 le pakete o le humus, 2 lita ipu o le oneone papaʻu, 1 le sipunetone o le superphosphate ua faaopoopoina i le 1 m. Eliina le eleele, faʻafefe ma faʻafeinu.

Parsley fatu e tupu malie tele. Ina ia faatelevaveina le germination, e tatau ona sasaa atu i totonu o se ipu malamalama, sasaa le lua punetini o le vai mafana ma alu mo aso e lua. Faatasi ai ma lenei tapenapenaga, o laau e foliga mai i le 5th-7 aso.

Toto fatu i luga o se moega i togalaau ua faʻafeinu i le vai i se mamao i le va o vao 15cm i le loloto o le 1 cm.

Parsley Root

Ina ia maua aʻa, o fatu e totoina i le faaiuga o Aperila - amataga o Me. Pe a aliali mai laau, e vevela i fafo, ma tuu i le va o le 2 - 3 cm. O le tausiga ma le fafaga e tutusa lelei ma kāloti.

O aʻa pasili e seleseleina ia Setema, mamago ma teuina i le oneone matutu.

O nisi o fualaʻau aʻa e faʻaaogaina e gaosia ai lauusiusi i le taumalulu.

Parsley Root

Mo le mauaina o fatu pasili, e tatau ona e teuina ia aʻa laau, ma i le tautotogo, Aperila 25, toto laau 2 - 3 aʻa i le togalaau. Pe a totoina, e tatau ona e taumafai ina ia avea le vaega pito i luga o le aʻa (i luga o tauau) i le maualuga o le palapala. O fualaau toto e totoina i se mamao e 40 cm mai le tasi. Fugalaau laau e 35 - 46 aso. O fatu e tatau ona seleseleina ao latou matutua. Teu fatu i totonu o se taga ile fale i le vevela ile 18 - 20 ° C.