Laʻau

Mammillaria

O se ituaiga tele o le cacti pei mammillaria (Mammillaria) i totonu o le aiga cactus o se tasi o mea tele. I lenei ituaiga, e tusa ma le 200 ituaiga, faapea foi ituaiga eseese. I lalo o tulaga masani, o lea ituaiga laau e mafai ona maua i le itu i saute o Amerika, i Mekisiko, ma faapena foi i matu o Amerika i Saute.

O loʻo i ai ituaiga meaola e sili ona manaia ma e sili ona fiafia e ola i nofoaga toafa, ae o isi e pei o le malulu i le isi mea, ma e mafai ona maua i nofoaga mauga. Ae pe a tupu i le fale, aua nei galo o lenei laau toto o se vaega o le vevela o le tau, lea e mafua mai i ni suiga tetele i le vevela i le ao ma le po.

O nei laau toto e iloga i ituaiga eseese o laʻau ma lanu eseese o fugalaau. Toeitiiti lava o ituaiga uma o meaola e le faʻaogaina i le tausiga, laʻititi laiti, totō laau e tupu lelei i le fale.

E leʻi leva talu ai, o le faʻavasegaga o le cacti o le ituaiga o Mammillaria na toe faʻafouina. O le mea moni o le muamua lea o lenei ituaiga e fusia faatasi ma le sili atu ma le 500 ituaiga eseese. Ae ui i lea, faʻafetai i metotia faaonaponei o le faʻavasegaina ma suʻesuʻega, ua sili atu le sao o le faʻavasegaga. Ae e ui lava i lea, i faʻavae eseese e mafai ona e iloa igoa eseese uma.

O Mammillaria e tasi lona uiga taua. I luga o latou fogaeleele o loʻo iai le tele o gasegase po o le papillae o loʻo iai foliga o se paʻu, ma ua tupu mai i luga o pou. O loʻo faʻatulagaina i se siosiolio, i laina, faʻamaʻafia atoatoa le pito o le ala.

E faʻalagolago i le ituaiga o spines i nei laau toto e mafai ona eseese i le umi. E tele taimi latou te maua ai se lanu lanu ma e lanu enaena, ae o nisi o ituaiga o meaola e matua vevesi ma punou.

I le va o le papillae o le sinuses, e tupu ai fugalaau. E laiti lava ma e mafai ona ese i lanu. O le fugalaau e amata i le tautotogo, ma fugalaau fugalaau e fausia ai se pale i luga o le cactus. I le mea o fugalaau fano e foliga mai o vine, vali i le mumu po o le piniki.

O le tupu o lenei ituaiga cactus i totonu o le fale e faigofie tele ma o le mea lea e masani ona filifilia i latou e tagata e leai ni poto masani fugalaau. O le mea e malie ai, e vave vave ona fuga mai Mammillaria. O lea, e mafai ona vaaia fugalaau i luga o se cactus laʻitiiti.

O ituaiga autu

Mammillaria tausi fale

Malamalama

O fualaau ia e sili ona taua tele e manaʻomia le susulu o le la. O le faamalama o le faamalama o loo i le itu i saute o le potu e sili ona lelei mo lo latou tulaga. O le sili ona telefoni feaveaʻi o cacti o le pubescent.

Tulaga o le vevela

E i ai ituaiga ituaiga mamamoe e manaʻomia se vevela lelei, ae o loʻo i ai foi le tele o laau toto. I le taumafanafana, o le vevela fautuaina e 20-25 tikeri, ma i le taumalulu - 10-12 tikeri. E tatau ona manatua i le mafaufau e le tatau ona tuʻuina atu ituaiga o meaola i le taumalulu i totonu o se potu e paʻu ai i lalo ifo le 15 tikeri. O lena cacti malulu malulu e manaʻomia mo se laʻau umi ma tele.

I le taumafanafana, e sili atu le lelei o le mammillaria i le ea fou, ma faʻamautinoa ai le malosi o le fesuiaiga i le ao ma le ao.

E faʻafefea vai

I le taumalulu, e le faia le suavai. I le amataga o le vaitau o le tautotogo, faʻafeinu ma le faaeteete ma talafeagai lelei. I le vaitau o Me-Iuni, o le suāsusu e talafeagai pe tele (faʻalagolago i le vevela o masina o le taumafanafana). Faatasi ai ma le amataga o Aokuso, o le suavai e faasolo ina faaitiitia, ma ia Oketopa e tatau ona tau le maua.

Laʻei pito sili

O fagalaʻau e fafaga i le tautotogo ma le taumafanafana, e faʻaaoga ai se vaivaiga vaivai o le faʻamaʻi mo le cacti.

Totogi

Lagona le masani ma le maualalo o le toʻimamafana. I le vevela o aso vevela, e fautuaina ai le susuluina mai se mea manogi lelei. Lafoa le laau i le paolo, ae le o le la, ina ia leai ni mu e totoe.

Faʻafefea ona vaʻaia

O mammillaria talavou e tatau ona gaosia i lea taimi i le tausaga, ma matua - pe a manaʻomia. E fautuaina e filifili se fugalaau fugalaau lautele, aua o lenei cactus e tele a latou fanau e sosoʻo faʻatasi ma le tina. E manaʻomia se alavai lelei i le pito i lalo o le ulo.

Lalolagi

I totonu o se eleele faapitoa mo le cacti (e mafai ona sui i fusi mai piliki mumu), e tatau ona e sasaa le palapala ma faʻafefe palapala, faʻapea foi le oneone na maua i tutusa tutusa. Pe a faʻapipiʻiina se faʻafefiloi mo laau tuai pe matutua, e lua vaega o le palapala mo cacti ua ave.

Faʻatauga auala

Naʻo le faʻapipiʻiina o mammillaria i tamaiti. Ae ui i lea, o le a faasolosolo malie lava i le pa'ū o le cactus, pe leai, o le a leai sona foliga teuteu. Ina ia aloese mai lenei, e tatau mai lea taimi i lea taimi ona faafou le laau mai fatuga. E tatau ona faʻamafanafanaina fatu laau e sulu (o le vevela o le mamafa e tusa ma le 20-25 tikeri).

Pests

E mafai ona faʻataunuʻu aʻafiaga, e mafai vave ona faaleagaina se cactus. E iai foi se lamatiaga faapitoa o le mumu moli, aemaise lava mo laau e leʻi faʻamaina.