Isi

Auala e teu ai apu i totonu o le fale

O le faʻateleina o le seleselega o apu o le afa o le taua, ma le afa lona lua o le tausia lea o le seleselega. Ae o le toatele oe umia se eleele fanua poo se fale e le o taimi uma e maua ai se fale mautu lelei po o se potu. O le tele lava e tatau ona aumai aʻau na aoina i se fale mautotogi masani ma teuina i soo se auala.

O le mea moni, e manaʻo tagata uma ia sili atu le teuina o apu ma e le faʻaumatia. Ma o iinei e tulaʻi mai ai fesili: O le a le nofoaga sili ona talafeagai i totonu o le potu mo le teuina o nei fua? Atonu o le a manaʻomia ona aʻafia apu i se ituaiga o gaioiga?

Taumafai e filifili le auala e teu ai e fetaui ma oe - masani pe faʻaleagaina.

Tulafono faavae mo le teuina o apu

Ina ia mafai ona tausia fualaau aina po o fualaau faisua fou ma le faaleagaina mo se taimi umi, e tatau ona mataituina tulafono e teu ai. Mo apu, o loʻo i ai foi ia tulafono.

Tulafono 1

O apu taʻitasi e patino lava i se ituaiga. Faatasi ai ma ituaiga eseese o apu e mafai ona iloagofie: taumafanafana, autumn ma ituaiga taumalulu. E tofu i latou ma ona lava faleoloa. O le taumafanafana o ituaiga apu o le a taofia ai o latou tofo ma foliga mo sina taimi, o le maualuga o le 15 aso. Ma e leai se nofoaga malulu o le a fesoasoani ia i latou. O ituaiga Autumn e talafeagai mo le teuina o taimi pupuu. Pe a ma le 2 masina o le a latou tumau pea fou ma matagofie. O ituaiga o vaomatua latou te taofia uma o latou uiga lelei mo le 7-8 masina. O le pele o ia apu e matua mafiafia, ma o loʻo ufiufi foi i se pusa faʻamalosi e puipuia ai le natura.

Faaiuga: Filifili naʻo apu o ituaiga o le taumalulu mo le teuina umi.

Tulafono 2

O apples o ni fua suamalie, latou te le fiafia i fesuiaʻiga fesuisuiai i le vevela. Aua le aveina pusa o nei fua mai le tasi potu i le isi ma le isi itu. Suia o se potu mafanafana i se malulu ma vice versa o le a taitai atu ai i se fuainumera tele o apu tipolo.

Tulafono 3

A filifilia ni ituaiga o aukati mo le teuina, ia manatua o le solo i luga o latou luga o latou puipuiga. Faʻaleagaina i lenei pepa e le fautuaina. E tatau ona aoina lelei apu, e sili atu ona lelei faatasi ma aʻa. O le aoina o nei fualaau aina e tatau ona faʻatinoina pe a latou le atoatoa. I le vaitau o le umi o le teuina, latou te faasolo ina matutua.

Tulafono 4

I le taimi e teuina ai, o apples emit a tele o ethylene. O lenei vailaʻau e galue i luga o fualaau aina uma ma fualaʻau lata ane. E vave vave ona latou ola ma amata ona faasolosolo ina leaga. Ma o apu foi latou te le suia mo le sili atu: latou te le maualalo, ma ua liua o latou tino i pulupulu.

Faaiuga: e sili atu le teuina o apu i totonu o se potu eseese.

Auala e teu ai apu i totonu o se fale

O fua e pei o apu o loʻo lelei ona teuina i totonu o se potu e maualalo le vevela. I totonu o le fale, o se potu e mafai ona avea ma se faletalimalo, se faʻavalava poʻo se faleʻai ma le ono mafai ona maua ai le ea. O le vevela sili ona lelei e mai le 2 tikeri o le kiona i le 5 tikeri o le vevela. E tele auala e teu ai - e lauiloa ma e le o se mea.

Teuina o apu i totonu o se pusa vevela

O sea nofoaga teu oloa e mafai ona faia tutoʻatasi ma teu i luga o le faletupe i le taimi o le taumalulu, e tusa lava pe matala le faapaologa pe leai foi. I totonu o sea pusa, o le vevela e manaʻomia mo le fua o le a tausia. O le a avea ma puipuiga e puipuia mai gutu faʻafuaseʻi.

Ina ia faia, o le ae manaʻomia nisi mea:

  • 2 pusa siata o lapisi eseese
  • Styrofoam e tusa ma le 5 inisi le mamafa
  • Soʻo se faʻamalo (faʻamaina o le polystyrene, fafie laupapa po o le vao, folasusu polyuréthane poʻo uila masani)

O pusa e tatau ona filifilia ina ia i ai i le va o le laʻititi ma le telē (pe a faʻapipiʻi le tasi i le isi) o se avanoa e tusa ma le sefululima senitimita le tumau. O lenei vaeluaga o loʻo faʻapipiʻiina nei i le faʻamalama ua saunia. Fofo e tatau ona tuu i le pito i lalo o se atigipusa laʻititi, ma faʻapipiʻi totoa apu i luga seia oʻo ina tumu ipu. Ona tapunia lea o le pito i luga o le atigipusa ma tuu se isi vaega o le polystyrene i luga. A maeʻa lena mea, e tumau pea le tapunia o le pusa tele ma ufiufi i se ie mafanafana (mo se faʻataʻitaʻiga, se palanikeke tuai).

O lenei nofoaga maumaututu ma faʻamaonia e teu ai apu e na o le tasi le toe foʻi - faigata le maua o fua.

Auina atu Apple ile pepa

O lenei metotia e le fetaui mo i latou ua aoina se fua tele. E sili mo tagata e ona se tamai numera o apu. O apu taitasi uma lava e afifi ma le faaeteete ma afifi lelei i pepa. E mafai ona avea lea ma nusipepa, solo solo, pepa lanu paepae papaʻe, ma isi filifiliga. O pi ua mamago ua faaputuputu i pusa laupapa po o palasitika, pusa kata.

Teuina o apu i le polyethylene

Mo lenei auala, afifi afifi lelei, faʻapea foʻi ni ato eseese. E mafai ona e faaputu fua i auala eseese:

  • E tatau ona faʻasalalau le kopa palasitika i totonu o se atigipusa o loʻo taoto ai ona pito. A oʻo ina tumu le fagu i le pito i luga, faatasi ai ma nei pito tautau e tatau ona e ufiufi le atigipusa i luga e tusa ai ma le mataupu o le "teutusi".
  • O apu taitasi e tuu i totonu o se fasi pepa lakapi ma saisai mau. O ia tamai afifi o loʻo tuʻuina i totonu o se atigipusa tele ma ave i fafo i se nofoaga malulu. Aʻo leʻi faʻatauina, e fautuaina e taofi le fua i le malulu mo le lua itula.
  • E mafai ona e tuʻuina apu i totonu o se taga lapoa o le ata vevela manino. I totonu o le taga e tatau ona e tuʻuina se tamai laumei laʻititi e tuu i totonu o le vinika poo le ava malosi. A maeʻa lena, o le taga o loʻo nonoa mau. E le tatau ona ulufale le ea.

O lenei metotia e faʻaleleia ai le ola ola ona o le faʻaaogaina o le carbon dioxide e ala i fua. Pe a faʻatonuina le faʻatonuga tatau i totonu o le ato poʻo le ato, o le gaioiga metabolic i apples is up and the fruit does not deteriorate for a long time.

A uma ona teu i le polyethylene, ona mafai lea ona teuina ni apu mo se taimi uumi i totonu o se atopau masani i totonu o se potu malulu.

Lauina o apu ae leʻi teuina

O lenei auala o le gaosi o apu o le a talisapaia na o le faʻamalosiina o fai togalaau. Eseese ituaiga o fualaau aina suamalie e faalauteleina ai le ola. O lenei gaioiga e mo tagata onosai, talu ai e tatau ona vaʻaia apu taitasi mo se taimi uumi (solo, vevela, salalau ma faʻamalolo). Atonu e manao se tasi e faataitai i lenei mea. Matou te ofoina atu le tele o auala:

  • Ae tatou te leʻi tuʻuina apu i le teuina, e tatau ia i latou taʻitasi ona lūlūina i le glycerin.
  • E tatau ona e saunia se paluga o le 500 kalama o le ava malosi ma le 100 kalama o le propolis tincture. O fualaau taʻitasi e faʻapipiʻi atoa i totonu o lenei paluga ona faʻatagaina lea ona faʻagogo lelei.
  • Maua se pasene se lua o le konateko chloride vaifofo mai se fale talavai. Tuʻu uma apu i totonu mo le minute e tasi.
  • Maua se pasene lima pasene o le salicylic acid mai se fale talavai. Tii ia apu i lenei fofo mo ni nai sekone.
  • Malu beeswax poʻo parafini i se vai. Taofiofia le apu i le siʻusiʻu, faʻafefiloi i totonu o lenei vai, ona faʻamago lelei lea ma tuʻuina atu mo le teuina. O fua o loʻo faʻapipiʻiina i lenei auala e sili ona lelei ona teuina i totonu o atigipusa e tumu ile sawdust.
  • E faʻapipiʻi piʻo i totonu o pusa tuʻufaʻatasi i luga o maʻa. E tatau ona faʻaaogaina taʻitasi taʻitasi i se moli uila ultraviolet mo le 30 minute mai se mamao o le 1.5 mita. O lenei mea o le a puipuia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi e aʻafia ai le soloina o apu.

Faaaoga le itiiti ifo ma le tasi o metotia ua fautuaina ma o le ae iloa ai le faigofie ona taofi apu i totonu o le fale.