O le togalaau

Faʻamatalaga ma ata o ituaiga o laau o le autumn i totonu o le apu opu

O le filifilia o ituaiga o laau aina mo le apu opu, latou te gauai atu i taimi uma i le vave ona ulu atu le apu i le taimi e fua ai, o le tofo ma le tele o le fua, o le tetee o le ituaiga i le sogi ma le leai o le susu, faamai ma meaola faalafua. Faafetai i taumafaiga a le au faifaatoʻaga, e mafai e le fai togalaau ona filifili i le va o laau maualuluga. Peitai, o le taimi matua o le seleselega i luga o le apu e le itiiti ifo lona taua, talu ai ona o lenei manatu i le mafaufau e mafai ona faatuina se togalaau e mafai ona maua ai ni tagata fualaau suamalie mai le ogatotonu o le taumafanafana seia oo i le tautotogo e sosoo ai.

I le taimi lava lea e tasi, o ituaiga o laau o le autumn i totonu o le apu o le apu e tatau ona faia pe tusa o le tasi vaetolu o faatoaga uma. O apu malosi o le a amataina ia Setema e le gata i le laulau, pe a oʻo mai le matua matua i le 12-15 aso, ae faʻamautu lelei foi seia oʻo ile taumalulu.

Faʻamatalaga o le tele o le apu Ural bulk

O lenei mea matagofie ma le tele o fua o le apu o apple apple na maua i Chelyabinsk, le lauiloa P.A. Zhavoronkov mai le sopoia o Papirovki ma Ranetka. Talu mai le 50s, na amata ona toto laau apu o lenei ituaiga mai le Volga-Vyatka i le itu i Sasaʻe Sasae.

Ma faʻafetai i le maualuga o le saoasaoa o fetuunaiga, o le matua matua ma le faigata o le taumalulu, o loʻo manaʻomia tele i le taimi nei i le tele o eria ma tulaga faigata. Mai le tausaga lona lua o le olaga, o se laau totō na te aumaia muamua apu, ma i le tausaga lona tolu, o le gaosiga o oloa e agai atu i le atoatoa. O le maualuga o le gaosiga na maua mai le apple apple tele e oʻo atu i le 250 kilokalama.

O pi o lenei ituaiga o loʻo i ai se pulupulu lanu samasama, lea, pe a oʻo i le televave, e sili atu ona mamafa, o le suamalie suamalie ma le faʻaleagaina o le eletise ma le manogi manogi. O le suamalie o fualaau aina e amata ile latalata i le ogatotonu o Setema, ao le a leai ni apu mama, ma a maeʻa le seleseleina e oʻo atu i le 2 masina, taofi o latou uiga ma le tofo.

O fua laititi o le apu o le Uralsky apple apple e le sili atu ma le 60 kalama e pei ona faamatalaina. I le apu, o le pononcle ei ai lona lautele, e pei o le ranetki, lanu paʻepaʻe lanu ma muamua samasama-lanumeamata, ma le lanu samasama, lea, pe a oʻo mai le la, o se lanu mumu, e le mafaamatalaina ni lanu piniki piniki.

Apple apple Cinnamon fou

O le lauiloa o le autumn o le autumn na amataina ai le fesuisuiai na fausia i luga o le faavae o VNIIS im. I.V. Michurin, o se taʻutaʻua iloga S.I. Isaev. I le avea ai ma mea amata mo le faʻafetauiina, na filifilia ai le apu o le paina o le kirnamon ma se ituaiga Welsey.

O le ituaiga, lea na ulu atu i suega a le Setete i le 1950, na lafoina mo le galueaina i totonu o Central ma North-West o le atunuu i le 15 tausaga mulimuli ane. I totonu o le vaega ole non-chernozem o Rusia, o laau o le apu e totō mai laau malolosi o loʻo ola malosi i lenei ituaiga o loʻo faʻaaogaina pea i aso nei. O le ituaiga e maualuga-gaosia, maua lelei le tetee atu i le paʻu, ma ua faaalia ai le mamafa o le taumalulu i tulaga o le ogatotonu o Rusia.

O le palealii o le apu laʻitiiti o Cinnamon fou ei ai lona foliga e latalata i le pyramidal, ae faʻalauteleina ma oʻoʻoʻo ao tupu. O le tele o ovaries e faia i luga o le totigilima, ma na o sina vaega itiiti i luga o laʻau fualaʻau faʻalautele. I le taimi o le fuaina o laau, e ulu atu ai le apu i totonu, ma na o le 6-7 tausaga o le ola, ao avea ma tagata matutua, o tausaga o le tele o seleselega e sosoo ma taimi malolo.

O le laau o le paina o le kirimoni o loo faamatalaina i laulaau lanu meamata lanu meamata lanu meamata, o loo i ai ni fautuaga faalauaitele, o se pusa iloga ma ni pito taua. A toto le laau i le afa lona lua o Me, o le laau e ufiufi i fugalaau lanu piniki ma le paʻepaʻe, i le mea e fai ai fua o fua, fua mai le 20 i le 180 kalama. O paʻu lapopoa pe pula mafolafola o lenei ituaiga o loʻo ufiufi i se paʻu lanu paʻepaʻe o se lanu lanumumu-lanu samasama ma se lanu moa ma le faʻafefeteina o lanu mumu-carmine.

O fua o le Cinnamon fou e iloga e uiga aupito sili ona maualuga o pisinisi, o latou fiafia ma se suamalie suamalie ma e le o laʻititi lava i le tele o ituaiga i saute. O pi na faia i le amataga o Setema o loʻo faʻaalia uma le tofo pe a uma le 3 i le 4 vaiaso, ma e mafai ona teuina i se potu malulu seia oʻo i le amataga o le taumalulu.

Laʻau a le Apple

O le apu malosi aisa o le Uralets variety o le taunuuga o le A.A. Dibrova. I le Sverdlovsk OSS, i le ogatotonu o le seneturi talu ai, na pasia ai e le saienitisi ia Anis faatasi ma le Chinese Voskovka ma le Saratov Ukrainian.

O le vailaʻau na mauaina e le saienitisi ma se pale malosi pyramid lea e tumau i le 70 kilokalama o fualaau aina i le taimi o le seleselega tausaga ua avea ma tagata lauiloa i le tele o itu i mātū o Rusia ma i le ogatotonu. E oo lava i se avega mamafa, o lala e ufiufi i laulaau laʻau e le mafai ona taʻe. O le fuga o laau o le apple Uralts e tupu ia Me. O pulupulu e piniki ma fugalaau fugalaau e papaʻe. E le o tupu le faʻavasegaina o le tagata lava ia, o le mea lea, e mafai e le e ona le apu o le apu ona totoina laau tele e fai ma palota.

O le atinaʻeina o le ovary e alu i luga o le mama mo 2-3 tausaga. O le fufuluina o fualaau 'aina lapopoa e afua mai i le afa muamua o le autumn. O le mamafa o le mamafa o le aano manogi lelei ma le manogi o lenei ituaiga e le sili atu i le 50-60 kalama. I le taimi lava e tasi, o le lanu lanu o fualaau aina o loʻo nonofo faʻasaga i luga o laʻau faʻasolosolo e suamalie ma o loʻo i ai le pupula. O se ufiufi paʻu e manino lava ona iloa i luga o le paʻu.

O le fuaina o le eseesega o le apu E amata mai i le 4-6 tausaga ma pasi taʻitasi, ma na o le seleselega e tupu mai lea tausaga i lea tausaga, e tusa lava po o le a le tau.

Auxis Apple

Faafetai i le sopoia o vine vine ma le laumei o Grafenstein ma le Macintosh, o le au Lithuania na latou maua le ituaiga laau o Auxis ma se pale lapotopoto o le lauolaola ma fualaau aina o le totogo o le autumn.

O le fugalaau o laau o lenei vaitau o le autumn i le toga o le apu e amata latalata i le faaiuga o Me, ae mo le fesuisuiai o fugalaau e tatau ona i ai laau lata ane o laau o isi ituaiga. O se taunuuga, ua fua mai fualaʻau lapopoa, o lona mamafa e mai le 90 i le 180 kalama. Peʻa ma se paʻu paʻepaʻe, lanu paʻepaʻe, e lanu ma faʻalanu-lanu samasama, i le laasaga o le faʻamalosi, le lanu, ma le mea e maua ai se mea mauoa, carmine pe mumu mumu, e aofia ai le atoa o le fua. O suamalie suamalie ma suamalie o loo suamalie i le ogatotonu o Setema, ua i ai ni aano samasama, e le aveesea ai lo latou fale i le taimi o le teuina sei oo i le faaiuga o le taumalulu.

O le fua muamua o le laau a Auxis e masani lava ona tupu 4-5 tausaga talu ona totoina. I lenei tulaga, o le ituaiga i le ogatotonu o loʻo faaalia ai le faigata o le taumalulu ma le tetee tutusa i le paʻu. I le faʻaopoopoga, o fua e leʻi faʻaaogaina e pau i le taimi.

Apple-tree Anis Sverdlovsky

O le ituaiga o le aisa Anis Sverdlovsky, lea e maua ai le seleselega i le faaiuga o le autumn, o le fua lea o le galuega a le au faifaatoaga o le Sverdlovsk faataitai togavao, i lalo o le taitaiga a le L.A. Kotova. Na ola le laau ona o le sopoia o Melba ma Anis purpurea, ao le pale o le apu e foliga mai e latalata i le oval po o le lautele o le pyramid. O le laau e tele-lapopoa ma se ituaiga o fualaau aina. E ui lava i luga o le vaeluaina o lala o le lua tausaga le matua, o le tele o fugalaau lanu piniki, ona sosoo ai lea ma le ovary.

O fua saʻo po o fua o le apu Anis Sverdlovsky e mamafa le mamafa mai le 100 i le 120 kalama. O apu o loʻo i ai se paʻu vevela, lamolemole, mafiafia le lanu samasama lanu felanulanuai, lea e toetoe lava a le mafai ona vaaia i lalo o se mumu lanumumu mumu. I luga o fualaau aina suamalie, e manino lava le vaaia o le ufiufi o se uʻu.

E iai ni pulupulu paʻu paʻepaʻe o se paʻe paʻepaʻe pe o sina taimi e lanumeamata. O le tofo o fualaau aina suamalie na aumai mai le apu a Anis Sverdlovsky i le amataga o Setema e suamalie ma e afaina, e tatau ona i ai tulaga maualuga o tagata tomai faapitoa. Ae ui i lea, e le mafai ona taua lenei ituaiga o tautoulu pepelo. O le maualuga o le olaga ola seia oʻo ia Tesema. O le laau e tuʻuina atu le muamua ovary ua maeʻa i le lona fa o tausaga talu ona uma tui, faʻafeiloaʻi le taumalulu lelei ma e tusa lava pe a uma le faʻamaina o aʻafiaga i totō taʻitasi e vave ona toe faʻaleleia, ae i timuga timuga e masani ona aʻafia i le paʻu.

Faʻamatalaga ma ata o le apu o le laau Autumn striped

O le tele o filifiliga tuai a tagata na paʻu'ū i le ogatotonu o Rusia mai le setete o Baltic, o le mea lea ua taʻua ai le Autumn Tree apple o Streifling poʻo Strefil. E i ai isi filifiliga mo le igoa. O le maualuga o le apu e oʻo atu i le 8 mita, ao le taamilosaga, pale matagofie o le laau e oʻo i le 7 mita le maualuga. O laʻau e faʻasolosolo i lau laʻau tele o loʻo i ai se mea e iloagofie ai le siliva ma le faʻamau. I lalo o le mamafa o le fua o le seleselega, e mafai ona totolo lala i le eleele.

E tusa ai ma le faʻamatalaga ma le ata o le aʻau o le Autumn leafy, o nei laau e itiiti lava aʻafia i le paʻu ma e matua malulu-malulu. E le gata i lea, o le tuputupu ae faaletausaga i luga o laau e laiti, ma o fua muamua e na o le lima ma le ono tausaga. O gaioiga o loʻo faʻatupulaʻia lemu. Ae a oʻo i le 25-30 tausaga, o le apu o lenei ituaiga, mauaina o le aofaiga tatau o le susu ma meaʻai, e mafai ona gaosia i le 300 kilokalama o fua.

A maeʻa le pa'ōina o pupuʻu, ona tupu malosi ai lea o le ovary, o le fua o laʻau na pau ia Aokuso, ma oʻo mai i le ogatotonu o Setema. O le foliga o lapopoa samasama lanumeamata-lanumeamata ma se paʻu opu o le apu, e masani ona lapotopoto, o nisi taimi e faʻasalalau ai, ma le matau e iloa latalata i le pito i luga. O le pulupulu e paʻepaʻe e ola, faatasi ai ma le manaia manaia lelei.

Apu Apple o le vasega Zhigulevskoe

Na mauaina i le 1936 i le nofoaga faataitai a Samara, o se ituaiga maualuga o le gaosiga o fualaau oona ua leva ona faatuina e pei o le le lelei ma le maualuga. O laau o le apple o Zhigulevskoye o le taunuuga lea o le laasia o Borovinka ma le tau o Wagner. O le ituaiga na foliga mai ua matua taumalulu-faigata ma vave ona toe malosi mai pe a maeʻa gutu.

I le va o le maualalo, ae o le tuʻuina atu o le ola lelei o laau o lenei vaitau o le autumn i le ogatola o le apu e mafai ona iloga e se pale lapoa lautele, o apu muamua e foliga mai i le lima tausaga talu ona totoina. I le taimi lava e tasi, o laau e fua mai i tausaga taʻitasi, e fua mai ai fualaau suamalie e tumu i le suamalie, e mamafa mai le 130 i le 200 kalama. E teuina ia pi seia oʻo i le afa lona lua o le taumalulu.

Apple tree Bessemyanka Michurinskaya

O se ituaiga malosi, na maua e le I.V. Michurin, o se taunuuga o le sopoia o Bessemyanka Komsinskaya ma le eseesega o Skrizhapel, o loo i ai se pale malosi ma salalau ma amata ona fua mai le 5 i le 7 tausaga talu ona totoina. O le fua o le apu o le apu na totō e ala ia latou laau o le Bessemyanka Michurinskaya ituaiga o le 130 kilokalama i le laau.

O le fugalaau e amata i le afa lona lua o Me, ma o fua e fua mai ia Setema e mamafa i le 110-130 kalama ma e iloga i se tofo lelei. O le apu o le Bessemyanka Michurinskaya ituaiga e iai le lanu samasama samasama ma le manaia o moli moli ma lanu mumu i le atoa o le paʻu, lea e taofia ai fua seia oʻo ia Tesema. O laau Apple o loʻo lafi lelei i le vaeluagalemu ma e seasea aafia i le paʻu. Naʻo le toe foʻi mai o le ituaiga o meaʻai e le o faʻataunuʻuina le apu mama.