Laʻau

Bamboo, poʻo se vaega o mea 'eseʻese i lou fale

O le bamboo e faatatau i laau totino o le tele o ituaiga gafa. O le tele o taimi, pe faʻapefea ona teuteuina (aofia ai totonu o le fale) ituaiga o ituaiga mai ituaiga o loʻo taua: bamboo lava (Bambusa), laupepa-faʻapipiʻi (Phyllostachys), tele-lala (Pleioblastus) ma saza (Sasa) Faitau e uiga i le tuputupu ae o bamboos i le potu aganuu i lenei tusiga.

Tatala i totonu.

Bamboos i lo latou masaniga masani

I totonu o lona lauʻeleʻele, o ituaiga ituaiga otaota eseese e lua o laʻau ma le lignified plants. Latou te oʻo atu i le tele mita i le maualuga, ae i totonu o ipu poʻo ogalaau o latou lapopoa e laiti, talu ai o puipui o pusa e le mafai ai ona latou ola. Ae e iai ituaiga eseese e le sili atu i lo le mita le maualuga.

O le omea o le cereal aiga e sau mai itulagi o tropical and subtropical of Southeast Asia. O fualaau tetele ia i totonu o fatufasi, faʻatasi ai ma manoa mumu-uamea.

O Bamboos e ola i autafa o le vaomatua, i luga o auvai, i luga o le faamamaina. O le bamboo ua lauiloa o se tasi o laau sili ona aoga, e oʻo atu i le 600 auala o lona faaaogaina.

E oʻo atu i le maualuga maualuga bamboo burmeseO lona faletua o Initia. O ona laau e pei o laau e ola i le maualuga e oo atu i le 40 m, ma le lautele o le 10 i le 20 cm. O tagata sili ona lelei, o le mea moni, e le o faaaogaina i le aganuu. Mo le ola i totonu o le fale, e le talafeagai ma faʻaogaina ituaiga o bamboo.

O lapisi Burmese e oʻo i lona maualuga (40 m)

Vaega o le bamboo i le aganuu

Aua e te fenumiai Bamboo ma Dracaena Sander, e masani ona taʻua o le "Bamboo o Fortune."

Mo le aganuu faʻaaogaina faʻaaogaina pulu polysyllabic (Bambusa teleplex) foliga matagofie, ma le ituaiga polishyllabic (bamboobic variation)Bamhib multiplex f. Variegate), oʻo atu i se maualuga o le 2-4 mita. O le pepa muamua e paʻepaʻe papaʻe. Mo le aganuu o le paluga, o fulufulu ituaiga, o le maualuga e le sili atu i le 30-40 cm.

O le tau teuteu o bamboos o loo i totonu o la latou lanu manino, faafetai i mea latou te faʻafefiloi lelei ma laau tetele.

Lafoaʻi i petioles pupuu, laina poʻo le faʻamalosi, eseese lautele. O fugalaau e laiti, e aoina i lapisi tetele. O Bamboos o laau toto e tasi: latou te oti pe a uma ona fuga.

I totonu o le vaʻai aganuu, o vaʻavaʻa e matua le faʻaleagaina. Latou te ola lelei i se nofoaga susulu ma le suavai malosi, aemaise i le taumafanafana. O le lavelave o pine e faigofie ma vave ona suia e mea fou. O faʻatulagaga o faʻatulagaga e faʻapipiʻiina i le tasi taimi i le lua i le tolu tausaga, ma faʻapipiʻi faʻapena e faʻapipiʻi i tausaga taʻitasi. Latou te manaʻomia le mamafa ma le lelei o eleele - eleʻele-turf ma le humus ma le peat. E tatau ona vevela ipu, pei o le vave ona tupu vave o le bamboo. Faʻafesoʻotaʻi faigofie ma vave i le vaevaeina o le vao i taimi o le gafa.

O le bamboo o se fale e sili ona manaia mo le teuteuina o potu malulu. Ae paga lea, e le o salalau, ma e toetoe lava a le mafai ona tupu i le potu aganuu. Faafetai i le matagofie o laupepa tatala, le le amanaia i aganuu ma le faigofie o le toe gaosia, o le laau e tatau ona sili atu lona faaaogaina.

Mamalu manaoga mo tulaga ma tausiga

Malamalama

Laʻu, malulu, i le taumafanafana, sili atu i le avanoa. I le mafanafana o le tau e mafai ona tupu i luga o le auala, ile faapaologa ma luga o le terrace. Afai o le laau e tumau i le ea mo le taumalulu, ona tatau lea ona faatofu le ogaumu i le eleele i totonu o se nofoaga malulu ma faʻafeinu i sina vai malulu i aso ma se vevela lelei. I taimi o gutu faaumiumi, o le bamboo e le mafai ona tolotolo, ae mafai ona vevela ona o le leai o le susu.

Lulu

I le tau mafanafana, e fautuaina e te i fafo. I le autumn e latou te faʻafeiloaʻi ai i se potu e le taufaamatauina ai e le kiona (e tele ituaiga o meaʻai e feololo i le -5 ° C e leai ni aʻafiaga). I le avea ai o se tulafono, o bamboos e le o vaitau taumalulu-o laau vevela, na o ni ituaiga eseese e puipuia ai matagi mataga, ae e seasea mauaina i luga o le faʻatau. Mo le taumalulu latou te ufiufi ai le fulufulu mamoe, o le fala poʻo le afu.

Le palapala

Lafoaʻi, lelei faʻamalolo, mauoa i humus.

Faʻasa

O le bamboo e sili atu i le toniga ma le faʻafeusuaʻi masani. O le eleele e tatau ona tumau pea susu. O vaiaso taʻitasi e fafagaina ai i latou mo le faʻaaogaina o fualaau aina. Afai e manaʻomia, e mafai ona e fafaga faʻatasi ma le faʻamalositisi. O le pau o laʻau e faigofie ona faʻaoga mo le mulumulu, ma salalau i le va o puʻu laau.

O le bamboo e le mafai ona tu i le manava ma le mago o le palapala. Afai e galo ia te oe le vai, ona amata loa lea ona lalagaina laulaau i totonu o fale. Oti vave vave le oti.

I le tau mafanafana, e tupu lelei ai pusa i totonu o le auala.

Faʻaolaina o le Bamboo

I le tau mafanafana, latou te masani ona totō i le eleele avanoa, i mea e tupu lelei ai ma tuʻuina atu ai aʻafiaga malosi aʻa. E mafai ona totōina taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi i totonu o le fatu ma tupu ai se faʻafouga fou. Ina ia faia lenei mea, eli ese aʻa o le otaota, e mafai ona e togi, ma vavae ese ni aʻa malolosi. E tatau i laʻasaga taʻitasi ona 2-3 taʻavale po o nodules (fatuga), faʻapea foʻi ma aʻa muamua. Ua totōina laʻau ile laufanua fou fou mo fugalaau fugalaau. Ma i le tautotogo, e mafai ona toe totoina le laau ile eleele.

Vaega o le tausiga o potafana i totonu

Muamua lava, pe a faʻatau le bamboo mo le ola i le fale, e tatau ona e malamalama o le pata e manaʻomia le susu ma le mafanafana. Faatasi ai ma lenei mea i lou mafaufau, e mafai ona e agai atu i le tulaueleele lava ia.

A maeʻa ona e faʻatauina se toga o le pupu, e tatau ona e tuʻuina i se nofoaga i le taimi e tasi e lava le tele o le malamalama ma le ata. I lenei auala, o le a mafai ona faʻaaogaina le laau i le tapulaʻa faʻapulaaina o le susulu o le la i totonu o le fale. E le fautuaina le faʻaaogaina vave o le faʻaaogaina, talu ai ona ua uma ona faʻaaogaina i le vasega pepe poʻo le faleoloa faʻatau mea na e faʻatauina ai.

O le suaina o le omea e faalagolago ile microclimate o lau eria. Afai o le aseta o totonu ole fale ma palamole vave le palapala, e sili ona lelei le suavai lelei o le lapisi ina ia satuina le eleele ma taofia ai mai le mago.

A oʻo ina totoina le otaota i totonu o fale puipui ile fale e le tatau ona faʻafeinu i aso uma; e faʻalagolago lava i manaoga o tagata taitoatasi. O se faailoga o le manaomia o le vai o le tulaga o le palapala ma le tulaga o le laau lava ia. O le fesuiaʻiina o laʻau e taʻu mai ai e le lava le vai i le laau, ma o lo latou afu o loʻo faailoa mai ai lona tele.

O se auala lelei e tausia ai le otaota i le fale o le suluina lea o vai ma faʻaaoga se pani i fasi iliili. E faʻaaogaina le faʻaleleia o le vai i taimi uma e faʻataʻitaʻi ai le susu o le natura masani o le otaota. O se paleti ma se iliili laitiiti o se palanikeke e tumu i tamai iliili ona tumu ai lea i le vai i se tulaga e tumau ai luga o le iliili i luga o le vai. Ona faʻapipiʻi ai lea o le atigi fagu i le apa, ina neʻi paʻi atu i le vai.

O le tulituliloaina ma le tausia o le otaota o le a sili atu ona faigofie i le taimi o le taimi e te faʻaaogaina ai. Atonu e manaʻomia lou ave i le togalaau pe faʻapipiʻi le moli uila i tafatafa o le laau e faʻapupula ai le la ma faʻaalia ai le photosynthesis.

Aua nei faʻalavelaveina le Bamboo ma Dracaena Sander, lea e masani ona taʻua o le Bamboo o Fortune.

O faamai ma meaola faalafua o le bamboo

Bamboos, i le avea ai o se tulafono, e itiiti se faʻafitauli i faʻamaʻi eseese poʻo faʻamaʻi. O le tele o puʻupuʻu e mafua ai laʻau po o le ele i luga o lau, ae e seasea ona sau i togafitiga ma sauniuniga malie. Aphids ma anufe e nonofo i luga o lau laititi. O nei faʻamaʻi pipisi o loʻo faʻaaogaina e togafitiga faʻamaʻi.

Afai e te manaʻo e tupu se mea e le masani ai i le fale, ona lelei lea o le bamboo mo lenei mea! Muamua, le lelei ma e le mafai ona afaina i faʻamaʻi, o le a matua teuteuina lelei totonu o totonu.