Laʻau

Netcreasia

Setcreasia (Setcreasea) o se mea faʻalelei mai le aiga o Kommelinov. O le mea lenei o loʻo i ai le togavao faʻatoʻa i le itu i saute i Mekisiko ma Amerika i Saute. O vaaiga iloga o le aganuu teuteu o laulaau lapopoa o laʻau, o laʻau fugalaau mafolafola ma lauolaola o le lanu paʻepaʻe paʻepaʻe, lanu viole po o le piniki.

Ituaiga o netcreasia

Netcreasia lanumeamata

Vaʻaia mataʻutia ma lauulu lanu meamata lanu meamata e foliga mai e afifi faataamilo i le aʻa. E toto le laau i fugalaau paʻepaʻe paʻepaʻe, o loʻo i luga o tumutumu i le foliga o se fusi uʻamea.

Netcreasia purpurea

O se vao totō ma lau laʻau, e valiina i le tasi itu i le lanu violē, ma le isi i le lanu viole ma fugalaau. E fuga mai i nai lalac laiti e tolu-faʻanoanoa poʻo fugalaau piniki.

Faʻasalaga neti

O le taua tele o mea totino e ese mai isi meaola e ala i lapisi fetolofi, lau o le laititi laʻitiiti ma le vevela ma le lanu e le masani ai. O le vaega pito i luga o laulaau e tumu i le lanu uliuli e ufiufi i lanu paʻepaʻe o lanu paʻepaʻe i vaʻaiga eseese, ma o le vaega pito i lalo o loʻo valiina i le lanu piniki ma le lanu violē. O le fugalaau e matua tauagafau, e aofia ai fugalaau laiti lalac. E leai se mea e mafai ona faʻaaogaina i luga o le pulou, e le o le lagolagoina o a latou lava mamafa pe mai se faʻalavelave faʻafuaseʻi.

Tausia tausiga

Nofoaga ma moli

I le gasologa o le tausaga, e manaʻomia e le aganuu le susulu malamalama. O le ufiufi e na o le tatau lava i aso vevela ma vevela aso. O ave avega o le la e matautia tele mo le laau, e mafai ona mafua ai le mumu i laulaau.

Lulu

O le tau o le vevela e eseese ma le vaitau. O le vevela sili ona lelei i le tau malulu malulu o le 10-12 tikeri o le vevela, o le taimi atoa - mai le 20 i le 22 tikeri. I masina o le taumafanafana, e mafai ona tuu le fugalaau i totonu o le togalaau i totonu o le paolo.

Faʻamamaga o le ea

Setcreasia e maualuga le maualuga o le susu i le potu - mai le 70% i le 75%. O lenei laasaga e mafai ona tausia e ala i le faʻaleleia masani o le avanoa i tafatafa o le fale. O vai i totonu o ia vai e le tatau ona paʻu i lau.

Faʻasa

Pe a faʻafeinu, e le tatau foi ona paʻu le vai i luga o laulaau, aua o le mea lea o le a taʻitaʻia ai le lalaga papaʻe. E manaʻomia le suāsusu talafeagai i le gasologa o le tausaga. Ole taimi ole fafaga e faalagolago i le vaitau. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le tautotogo ma le taumafanafana, e tatau ona e faʻaleleia le tele o le laau, i le tautoulu, o le inu e le taatele, ma i le taumalulu e manaʻomia pe a maeʻa le faʻamamaina o le palapala ile 3-4 cm.

Le palapala

O le Setcreasia ua tupu aʻe i se faʻafefiloi ma le mama o le eleele e aofia ai le oneone oneone, eleele humus (tasi vaega taʻitasi) ma lau lau lauʻeleʻele (lua vaega).

Fertilizers ma faʻamaʻi

E fautuaina le faʻamalositino ina ia faʻaaogaina i le vaitau o le taumafanafana faatasi ma se vaitaimi o le 10-15 aso. O le tele o meaʻai o mea taumafa paleni e afaina ai uiga teuteu o le laau - ua mou atu le lanu violē.

Suiga

O aganuu a tupulaga talavou e gaosia i le tasi tausaga i le tausaga, mo tagata matutua - e taʻitasi 2-3 tausaga. Pe a faʻavasegaina, o le eletise ua teuteuina e tusa ma le afa.

Faʻafouina o le gataifale

O le metotia o le fatu ma le valavala o le vaomatua ua manatu e le aoga tele ma ua faʻaaogaina i ni tulaga e le masani ai. O se auala e sili atu ona masani o le faʻalauteleina e ala i tipi ma lapisi pito i luga.

O le faʻaogaina o le ono pe sefulu centimeter cuttings e tuʻuina mo le aʻa i se fagu vai poʻo se paluga oneone. A maeʻa ona totoina, e tatau ona faʻavasegaina tipi i vaega e 3-4 i totonu o le ipu e tasi.

O pupu laulaau ua punou i le palapala, ma toe tuu i totonu ma tuu ai seia oo ina maua aʻa.

Maʻi ma meaʻai

Afai e te solia tulafono o le tausiga, e mafai ona aliali mai se apogaleveleve, scutellum poʻo aphid, faʻapea faʻamaʻi e pei o le lanu enaena ma le vae uliuli.