Laʻau

Vaʻaia lelei o le fuga o le fuga ma lona toe gaosia

O le Pail Tail ua leva ona ola i totonu oo tatou fale, ma ua faʻatuina e ia lava o se mea e le mautonu. O le laau o loʻo i ai ni laʻau lanumeamata lanumeamata lanumeamata, o nisi taimi e eseese ma se lanu samasama i tafatafa o le pito o le lau. O lona uiga faʻapitoa o le, pe a tupu, o le fugalaau e leai sona aʻa.

O lanu paʻu matagofie e tupu mai lava i le eleele, ma fai ai se rosette o lau. O le lauʻeleʻele o lenei laau vaomatua:

  • Madagascar
  • Aferika
  • Initonesia.

Ituaiga o Fagafale Pike Fola

E lua ituaiga o lenei laau:

  1. I le ituaiga muamua, e tasi ma le afa mita lau laau e ola i luga tonu lava.
  2. O pepa lona lua o le mamafa o le mamafa e oʻo i le 25 cm le maualuga.
E le pei o isi lanu, o lenei tasi e na o ni nai vaega laiti. Mo le fale, e masani ona latou filifilia se mea maualalo.

O ia meaola uma e lua o laulaʻau paʻu, i le matutua o latou matua, o fugalaau o loʻo i luga o le puipui. Fugalaau, e le pei o laʻau, e le o se mea matagofie, ae i ai se manogi matagofie. Fugalaau tatala i le afiafi, faatumulia le ea ma o latou manogi manaia.

O le fugalaau e maua fuga aʻa aʻalea e nofo ai o ia i teritori fou mo lona tuputupu ae.

O le fugalaau e tele ituaiga, o mea sili ia:

Hanni

O le maualalo o le 30 cm. E i ai lau laupepa laʻitiiti o lanu uliuli lanu meamata. I pito o le lau o se samasama poʻo se lanu mumu lanu meamata. O le tele o taimi, o ituaiga e faʻatau atu i totonu o togalaau faʻatoʻaga:

  • O le Hanni Auro - ei ai lau laulau samasama samasama;
  • Silver Hanni - i luga o se pepa siliva o lanu uliuli.

Talofa

I lenei eseesega, o lapisi laulaʻau e ola e tusa ma se 40 cm le umi. O le lautele o le 3 cm. O le lanu lanumeamata lanumoana ma lanu lanumeamata lanumeamata o loʻo aoina i se aʻa tele. Malosi malosi lala ma rhizomes ma pe a mavae sina taimi ona fausia ai lea o se vaomatua o le maualalo o le pala.

O lauusiusi e latalata i le afa mita le umi

O se togo e tasi e ola aʻei fugalaau ma fugalaau paʻepaʻe ma se manogi o le lilac.

Pickaxe

O lenei vailaʻau o loʻo i ai laʻau uumi e ola ae i le mita e tasi i le tasi laupepa e tusa ma le tolu lau. O laulaau laulaʻau e lanumeamata lanumeamata ma lanu paʻepaʻe po o lanu lanumeamata i luga o le pepa. I tafatafa o le pito o le laupepa lanu enaena.

Craig

O lenei ituaiga e iloagofie na o le i ai o ni lanu paʻepaʻe, i luga o nei lanu lanumeamata pogisa e manino lava ona iloa.

Laurentia

E umi le umi mita laupepataunuu i le mita mita. O se lanu samasama o loʻo avanoa i pito. O fugalaau e foliga mai o panicles, ma ola mai le pito i lalo o le rosette Pike Tail.

O le umi o le laurentia lafoaʻi na vaetofia ai mai isi fugalaau.

Tausiga ile

O le tausia o se siʻusiʻu pike e faigofie. O se laau e le talafeagai lelei lenei mea e mafai ona tatalia le tausiga le faaeteete:

  • Fuafuaga le lelei filifilia o nofoaga;
  • Laʻau faʻamalosi;
  • Loto lelei le palapala.

Ina ia sili atu le matagofie o le Pike Tail bushes, e manaomia e le laau le tumau, ae le o le mamafa o le tausiga.

Faʻamamafana ma fafaga

E le taua le suavai mo le atinaʻeina o le tele o laau, ae e lelei mo le faʻamamaina pe'ā e fufuluina mai lea taimi i lea taimi ma se laʻau manogi mai le efuefu.

Toto e le faʻafeiloaʻi pea le faʻafefe eleele, pe afai e sasaa mai pea, a maeʻa sina taimi o le a amata ona pala le rhizome.

O le mea lea, i le taumafanafana e tatau ona vai vai i le 10 aso uma, ma i le tau malulu malulu ua lava lea e le mago le eleele. O le mea lea, o se fugalaau e mafai ona faigofie ai le lamala nai lo le masani ai ona inu.

O le mea moni, o palalaʻau tutotonu o le pusa e mafai ona faʻaleleia ai le susu i le ogatotonu oa latou laʻau ma ua lava lea e faʻamalosi ai le laau. O le faʻasalaga lava ia e tatau ona faia ma, tutu vai malulue aunoa ma le oʻo atu i le ogatotonu o le pusa. E sili ona faʻamalūina i le faatofuina i le vai poʻo le sasaʻaina o le vai i totonu o se apa.

Lulu ma moli

O le Pail Tail e fiafia i le vevela i le taumafanafana i le 25 tikeri Celsius, ao le taumalulu pe a ma le 15 tikeri. O le fugalaau e mafai ona ola i se vevela maualalo, ae tatau ona faʻaitiitia le suāvai e aloese ai mai le pala o le rhizome fetolofi.

Maitau le taimi masani pe a fetuunai le vevela

I lona atunuu, o le fugalaau e tupu i nofoaga la. O le mea lea, o le filifilia o se nofoaga i totonu o le fale mo se atigipusa ei ai se fugalaau, o ituaiga lanumeamata lanumeamata e tatau ona tuu i luga o se faamalama i le itu i saute o le itu i saute.

Eseese ma se paʻepaʻe paʻepaʻe pe samasama pei malamalama faʻafefe, ma o le mea lea e mu ai le la. Latou te fiafia i le itu i sasae.

I potu e aunoa ma ni pupuni, o le a le tupu le fugalaau.

Sola ma le faʻapala

E le manaomia se eleele faapitoa, talu ai o le laau e le lelei ma o lea e mafai ona e fatuina e oe lava, ave vaega e tusa ai ma vaega ua tuuina atu:

  • Sod eleele - 5%;
  • Lafu oneone - 25%;
  • Pepa pepa - 75%.

E tatau i vaega uma faʻamaʻi e ala i le faʻamamaina o le eleele i le ogaumu.

Aua neʻi galo le faʻaaloalo i vaega pe afai e te filifili e saunia le eleele oe lava

E mafai ona e fufuluina le laau i le kulimi faʻamalolo, o lona fua e tatau ona vavalalata e faatatau i le vai e tusa ai ma faatonuga. Latou te fafagaina le fugalaau i le tasi taimi i vaiaso uma, talu ai afai e te fafagaina le tele o taimi, e mafai ona e faʻalavelaveina le aʻa o le laau.

O luga o laei e naʻo luga o le susu susu e faʻaaogaina ina ia aloese ai mai aʻa. Laʻau fou ua totoina i le eleele fou, o le tausaga muamua latou te le faʻapalapalaina ai, aua o loʻo i ai le tele o elemene ile eleele fou.

Auala e filifili ai se fagu

Malosiaga e mafai ona maua ai le malosi o le Tail Tail, e pei o le aʻa tu i luga atu ma tuputupu aʻe lautele i le taimi. Mo ituaiga eseese mo alavai, e sili atu le faʻaaogaina o se iliili laitiiti, aua o le a avea ma se mea e le tutusa ai ma le puipuia o le fagu.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi - pe faʻafefea ma faʻafefea ona togafitia

O lenei laau e seasea ona maʻi, ma o ona maʻi uma e tulai mai mai le tausiga le lelei o laau.

Maʻi

O foliga vaaia o lanu enaena i luga o laupepa laʻau o le la, o le laau e manaʻomia ona sui lona nofoaga i totonu o le fale, ma lafo i se nofoaga e naʻo le mafolafola malamalama ma e leai se la susulu.

O le i ai o pepa lanu samasama ma vaivai - ua taʻu mai ai ia i tatou fafagaina le fugalaau e masani ona masani. O le mea lea, ua vavaeina laulaʻau ua afaina, ma o le pusa lava ia e aveesea mai le eleele ma afai o le tautotogo, ona faia loa lea o se gaʻo atoatoa.

Afai o le taimi o le tausaga e le fetaui ma le taimi o le gafa, e mafai ona e faʻamalo le tele o le susu e ala i le afifiina o le palapala ma solo solo, lea e faʻafefe ai le susu.

Pests

Mealybug - o se tamai pest e oo i le 2 mm. le uumi e mafai ona vaaia i luga o le totino i totonu o pusa o le pusa. Ina ia faʻaumatia lenei meaʻai, e tatau ona faʻamaligiina le palapala i le vailaʻau vailaʻau o le Actellik poʻo Karbofos.

Vaʻavaʻai i le falemaʻi i taimi uma mo le faaleagaina o meaʻai.

Thrips - e mafai ona maua i laulaau e lanu siliva siliva. E mafai ona faʻaumatia e ala i le soloia o laulaau ma se ie susu, ona faʻasolo ai lea i totonu o le sipuni o le cotton i le ava malosi. Afai e le fesoasoani lenei mea, ona latou sasaa lea o le eleele ma togafitia fasipepa pepa ma le solution a Actellik.

O afea ma pe faapefea ona fuga

Faatasi ai ma le galue lelei, e fuga mai le fuga i le amataga o le tautotogo. Muamua, e aliali mai se uʻamea fugalaau, ma na o na fugalaau e faia i luga e tusa ai ma le Pike Tail variety. Fugalaau fugalaau i le afiafi ma manogi i le po atoa, faatumuina le fale ma le manogi o le vanilla.

Faʻatoʻaga o totonu

Toto e faigofie lava ona faʻamalosia e oʻo lava i se tagata fai togalaau ma e tele auala mo lenei mea. I le tautotogo, soʻo se toe gaosia, o le amataga lea o le tuputupu aʻe o le vaitau ma o le fugalaau ua fano e faigofie ona fausia ai vaega na leiloa. O le auala sili ona faigofie o le faia lea o le toe gaosia e ala i le vaevaeina o le rhizome.

Rhizome division

Faatasi ai ma se faʻaopoopogaina o le vaomatua, ua vaeluaina le laau e avea ma ni puʻupuʻu eseʻese-tipi ma tipiina le rhizome e fesoʻotaʻi ai. E faʻamago pe tafuli fasi fasi pepa i le kinamoni mo le faʻapalapalaina. Ona latou totoina lea i le palapala, e pei ona totoina e le tina.

Itu lauʻau

E sola ese le sosola togi mama i le ava malosi. O le valavala e tupu ina ia mafai e se tasi o motuga ona tipi le rhizome e fesoʻotaʻi le pepe ma le vao o le tina. I le taimi lava e tasi, o se vaega o le rhizome ma le aʻa ma se rosette atoa o laulaau e tatau ona tumau i le pepe.

A uma ona totōina i totonu o le eleele lava e tasi e pei o se tagata matua ma e le faʻamaina mo ni nai aso. A uma le maeʻa, tausi le pepe i le masani masani mo Pike Tail.

Pepa po o lona vaevaega

Faʻasalaga ona faʻaigisi lauulu papatusi po o se vaega o se laupepa. Ae e tatau ona maitauina o ituaiga eseese e le o faʻasalalau a latou ituaiga i lenei toe gaosia, o le a tutupu aʻe tamaiti e aunoa ma ni lanu samasama pe paʻepaʻe.

Manatua e faʻamago vaega o le lau aʻo leʻi totoina
Taualumaga
Laasaga 1Filifili se pepa matua, vaʻavaʻai ma se meafaigaluega e le faʻamaonia
Laasaga 2Otioti i ni fasipepa ma se umi o le 5 cm.
Laasaga 3Galu 1 itula
Laasaga 4Laufanua i le oneone tafe

Mo le faia o ni lauʻeleʻele, e tuʻuina le ipu i totonu o se pusa paʻu pe faʻapipiʻi foʻi i se ipu tioata manino. A mavae ni nai masina, ona mauaa lea o laupepa laulaau ma avatu ai ni taʻai laiti.

Suiga

E naʻo le faʻaaogaina o le gaosiga e faʻaaogaina pe a fai e le toe faʻaaoga le aʻa i totonu o le fagu e tupu ai le Pike Tail. O le mea lea, o le gaioiga e faia i le averesi tasi i le tolu tausaga. Le mea sili ona lelei e fai i le amataga o le tautotogo.

Muamua, tatou te filifilia se ipu e iai pu i le pito i lalo, ma sasaa 2 cm o alavai i totonu. Ona fai ai lea o se eleele ua saunia, lea e tuu ai le ua.

O se faʻaopoopoga faaopoopo mo le leai o se mafuaʻaga o le a faʻaleagaina ai le fale

Afai e faʻatau le 'au i totonu o le nofoaga autu o le togalaau, ona tatau lea ona vaʻaia lelei eleele uma o le peʻa mai le rhizome. O le pulumu tuai e mafai ona fesoasoani i lenei, faatasi ai ma le fesoasoani, e aunoa ma le faaeteeteina o aʻa, matou te faamamaina le paʻa.

O se fugalaau e tipi mai le peat o loʻo tuʻuina i totonu o se ulo, ma i tafatafa o le atunuʻu matou te sasaa ai le palapala, ma togiina i ou lima. Afai o le ituaiga e umi, ona tatau lea ona tuʻuina pe a uma ona faʻavasega i se nofoaga o iai o le a le afaina ma o le a ia vave maua aʻa.

O le suāsusu muamua pe a uma le faʻavasegaga e tatau ona faia i le maeʻa ai o aso e lua e faʻatagaina ai manua na aliali mai i le taimi o le faʻavasegaina ina ia faʻamalosi.

Mea e fiafia i ai e uiga i le laau

E pei o fugalaau uma, o le Pike Tail o loʻo i ai ana lava mea taua e fiafia i ai le toʻatele o tagata fugalaau.

O le a le eseesega i le va o Pike Tail ma Tina Tutu

E leai se eseesega i le va o nei laau e lua, talu ai o igoa ia o le laau e tasi. Tina o le Tina poʻo le Pike Tail e mafai ona taʻua o Sansevier, Kukushkin Tail, Leopard Lily, Indian Sword. Ae ua vaeluaina le Pike Tail i ituaiga eseese o loʻo faʻamatalaina i luga.

Po o le a lava le mea e taʻua ai, o le fugalaau e fetaui lelei i totonu o soʻo se mea

Faamanuiaga o le Pike Tail

O lenei fale e fai o latou uiga aogae faʻaaogaina e tagata. I totonu o na atunuu o loʻo ola lelei ai le laau i luga o le eleele, e maua mai filosofi faʻamalosi mai laʻau, lea e mulimuli ane faʻaaogaina mo le gaosiga o falemaʻi.

E faʻaaogaina e le Cosmetology ia laupepa laupepa, e pei o loʻo iai le saponin, gaosia o gels, shampoos ma isi mea fasimoli. Ae le gata o le siʻusiʻu o le pike e manuia ai se tagata. Saili pe faʻafefea ona faʻaoga Kalanchoe i vailaau masani.

O vailaau faafomai na maua ai foi le faaaogaina i lenei laau, faia ni togafitiga faafomai mai ana vaega:

  • Laxatives;
  • Aneti-inflammatory;
  • Faamalosi o lona uiga o le puipuiga o tagata.
E pei o le tele o faleplanti, o le siʻusiʻu o le pike e faʻaopopoina se paʻi o le mafanafana
E pei o se isi lava laau, Pike Tail fufulu lelei le ea mai vailaʻau matautia o vailaau faʻasaina ma ituaiga uma o faʻamalama.

Faʻaleaga mea totino

Ae le aoga le faʻaaogaina o oloa na faia i luga o le faavae o le Pike Tail e aunoa ma le faʻatalanoaina o se fomaʻi, talu ai o le sua o le laau o se mea oona. O lapisi laulaʻau ma le mauaina o sina fualaau o le suamalie e mafai ona mafua ai le ona o le tino, lea o le a faʻatasi ma:

  • Nausea
  • Gagging.
O le mea lea, e taua le faʻapipiʻiina o se fugalaau i totonu o le falemaʻi ina ia le mafai e se tamaititi po o meaola e fiafia i luga o fugalaau.

Faailoga: mafai ona ou nofo i le fale

O le mea sili ona taua o le Pike Tail plant o le puluvaga sili lea i le taimi o se fefinauaiga, maua mai le atemosifia o le fale lagona le talafeagai uma. O lea ia teuina i le fale e faʻaalia.

E pei o le tele o faleplanti, o le siʻusiʻu o le pike e faʻaopopoina se paʻi o le mafanafana

O le faʻailoga lona lua e fai mai i le taimi muamua o le fugaina e taua le amataina o se mafutaga fou poʻo se pisinisi fou. O le siʻusiʻu o le pike o le a avea o se talisapaia matagofie i totonu o le aiga, puipui mai fefinauaiga ma faʻasalaga, faʻapea foi ma le faitatala e mafua mai i le sese o tagata o loʻo siomia ai i latou.

O lenei sui mamalu o le au faipesega o le a fiafia i lau lanu lanu o se fugalaau fugalaau i le tausaga atoa. E naʻo le tasi e manaʻomia ona taulaʻi atu ia te ia, ma o le a ia fausia ni laʻau lapoa o ona lau, lea o le a avea o se teuteuga matagofie mo se fale poʻo se ofisa.