Laʻau

Totoina lelei o le ampoule bacopa mai fatu

E ui lava i le mea moni e faʻapea, i Europa, ua leva ona lauiloa Bacopa, i la tatou maketi e le o se laau lauiloa.

Ampoule bacopa o le aiga o Norichnikov. O lenei ituaiga e silia ma le selau ituaiga meaola. Muamua na aliali mai i le 1993 i Aferika i Saute. E masani ona taʻua foi Suthera. O se mea e sili ona mataʻutia ma o loʻo i ai se vaitau umi e ola ai. I le gasologa o le fugalaau, o le vaitau ole tausaga e vaʻavaʻa. Mo le sili atu ma le afa tausaga, e mafai ona matauina fualaau (mai ia Mati ia Oketopa).

Bacopa (Suthera) ei ai lau laititi e fuafua i paga. I le umi, e mafai ona oʻo atu i le onosefulu senetimita.

Eseese o fugalaau

O ituaiga uma lava e tutusa ma o latou faʻatulagaga, ae o loʻo i ai pea ni eseesega.. E lima lauiloa popoto o Bacopa e mafai ona iloga:

Fugalaau bacopa

1) Ova Olimipeka. Faʻaliliu, o lenei ituaiga o le Olimipeka Gold. Na oo mai le igoa e uiga i le faafetai i laupepa e iai la latou lanu auro. O laulaau e laʻititi ma faʻatulagaina taitoalua. Fugalaau paʻepaʻe. E le manaʻomia se tausiga faʻapitoa, e lava le puipuia i faʻamaʻi.

2) ScopiaDoubleBlue. E i ai ni lau lanu lanu meamata. O fugalaau atonu o le piniki po o le lanu viole. E masani lava ona totoina sea ituaiga laau i totonu o pusa faatautau.

3) Giant Snowflake (faaliliu mai Igilisi - Huge Snowflake). O lenei laau e telē. O le umi o le fana e mafai ona oʻo ile mita e tasi. E laiti tamai pepa. O fugalaau e paʻepaʻe, o loʻo i se mamao tele mai le tasi ma le isi. A e tupu aʻe i totonu o se pusa faʻatautau, e mafai ona e vaʻai i le "paʻu paepae" i le vaitaimi o le vavao. E totogo le laau i ni nai masina.

4) Blue Snoworm (faaliliu mai le Igilisi - Blue storm). E pei o le muamua, o lenei meaola e tele ituaiga. O le aʻa e oʻo i le uumi o le mita e tasi. O fugalaau e faʻavasegaina. Maualuga maualuga faʻamaʻi.

5) Bluetopia. O se tamai laau lenei. O le ogaumu e mafai ona tolusefulu minute le umi. Fugalaau o se lanu malie. E fuga mai mo se taimi umi. E matua faigofie lava le tausiga o le laau.

O tulaga mo le tuputupu ae o bacopa e le mafaatusalia

Bacopa i le togalaau lata ane i le togalaau

O Bacopa o se laau telefoni. Afai e te totoina i lalo o le paolo, o le a le fuga e pei ona tatau ai.

E sili ona lelei le totoina o Bacopa i eleele palapala.

Ina ia faʻaleleia le foliga o le fugalaau, e tatau ona e togiina nisi mea tuputupu aʻe. E tatau ona tu i se mamao pe tusa ma le sefulu senetimita le tasi mai le isi i totonu o se ulo. O le maualuga o le tele o pine e masani ona oʻo i le fa sefulu senitimita.

O le taimi aupito sili ona lelei o le totoina o le bacopa o le amataga o le tautotogo (pe a uma le kiona). O le eleele e tatau ona susu i taimi uma.

Tulafono Tausi Tausi

Lamea vao vao e le mafaamatalaina

Le palapala. E ui lava i le mea moni e leai Suthera e togi i tulaga o eleele, e sili ona lelei i luga o eleele lafulemu ma le maualuga humus content. E mafai ona e faʻafefiloi: 2/5 humus, 1/5 o le eleele, 1/5 o le peat, 1/5 o le oneone.

Faʻasa. E alofa tele Suthera i le susu, o lea e le tatau ona e faʻafefe vai mo lea mea, aemaise i le taumafanafana. I le taumalulu, e tatau ona faaitiitia le taimi o le fafaga.

Le malamalama. Ina ia mafai e le laau ona aumai ni fugalaau se tele pe a talafeagai ai, e te manaomia le tele o le malamalama. O le mea lea, e fautuaina e toto le bacopa i le la. I le ata lafoia, o le numera o laulaau nai lo fugalaau o le a manumalo.

Lulu O le Souther e matua teteʻe i le tele o le vevela.

I le taumalulu, o se taimi e malolo ai, e tatau lava ona tuu le fugalaau i se mea matagofie ma le vevela o le 10 ° C.

Fuga ma teuteuina. I le taimi o le fugalaau, e tatau ona e faʻaaogaina faʻamalosi tino ma minerale i aso uma e sefulu. Mo le matagofie, e tatau ona e fuga le fugalaau pe a uma ona toto.

Tofiga

Fugalaau eseese ituaiga i totonu o le ipu e tasi

Mo Bacopa, e lua ituaiga o toe gaosia: fatu, toso.

O le vevela mo le luluina o fatu e tatau ona 18 tikeri. E sili ona lelei le faia o se tamai faletalama i totonu o le fale ma toto ai le Pasefika iina. O le luluina e tupu i le pito i luga o le eleele. A maeʻa le tasi i le lua vaiaso, amata ona tupu aʻe fatu. E manaomia e le laau se faalua lua. I le taimi o le suavai lona lua, o fatu e tatau ona tanumia i le eleele.

I le tautotogo, e manaʻomia ona vavaeina tipu. E manaʻomia ni mea tuai mo le aʻafia. O le faagasologa o le aʻafia o Bacopa paʻepaʻe papaʻe vave ona tupu i le oneone, poʻo le vai. A mavae le lua i le tolu vaiaso, e aliali mai aʻa. O ituaiga o loʻo totoe i lenei tulaga e sili atu ona faigata, o le mea lea, e manaʻomia ai le faʻaopoopoina o gaioiga o mea e seleseleina.

Faamai ma le Puipuiga o Faamai

E pei ona taʻua i luga, e sili atu le tetee o bacopa i faʻamaʻi. I le taimi o le vavao, e seasea lava ona maʻi. Mai lea taimi i lea taimi, o aphids e mafai ona i luga o se laau.

Faatasi ai ma le vave ona iloa o iniseti, e tatau ona e togafitia le fale ma se vaifofo mataga. Toe faia lenei faiga faʻatolu (faʻa-tasi i le vaiaso).

Afai e faafuasei ona le fesoasoani lenei metotia, e tatau ona e togafitia le laau i iniseti.

A tupu le ola i totonu o se potu, o loʻo i ai se maualuga maualuga o le aʻafia o le fugalaau. I lenei tulaga, ua le toe i ai lona tetee ma e faigofie lava ona faaleagaina e se papaʻe. Afai e te faatagaina lenei mea, e tatau ona e faʻaumatia uma le pito i luga ma filifili se mea e sili ona lelei mo le ulo.

O le mea lea, a uma ona faitau le tusiga, e mafai ona tatou faʻamaonia o lenei mea totino e matua faigofie lava ma e le o manatu e tausi. Ae aupito sili ona taua, mulimuli i fautuaga uma mo le tausiga ma aloese mai tulaga le lelei.