Fugalaau

Aiseā e lanu samasama ai lau lanuiki i mea e maua ai potu

O se tasi o laau e sili ona le lelei i luga o le windowsill e taua o geranium. Aisea e lanu samasama ai lau o le geranium ma pe o le a le ituaiga o faailo ua tuuina mai e le laau, e tatau ona malamalama vave i le taimi e mafai ai. O le fugalaau o le a taʻu atu ai i le tagata talisapaia lona maʻi. Ma le isi, o geraniums o le a lafoina ato ato o fugalaau, toe faʻaleleia le ea ma le manogi o lau.

Agrotechnics o Pelargonium

Geranium ua avea o se laau e le taua. Ae ui i lea, o le tuʻuina e manaʻomia ai se nofoaga susulu e aunoa ma ni avega tuusao o le la o le aoauli. O le eleele e tatau ona matala ma lafoaʻi. E filifili le fagu laʻititi ina ia vaʻai aʻa.

O le eleele e tatau ona susu, faʻafefe. O le totoina o laulaau e le manaʻomia. Laʻei pito i luga ma se mea lautele, ae faʻatasi ai ma se vaega itiiti o le eletise. O le teuteuga o le Autumn e faaosofia ai le tuputupu ae o ni vaovao fou. E le fiafia i le geraniums e faʻamafanafanaina ai le eleele ma tusi.

O faʻamaʻi o lau geranium - o se faʻailoga i le tagata faʻatau

O le solia o tuutuuga o le taofiga e mafua ai le vaivai o le laau. O le lanu o laulaʻau e ono fautua mai ai mea e tatau ona sui i le mea o loʻo i ai le fugalaau. Aiseā e lanu samasama lanu, kesi pe mago - e tele mafuaaga. O le lafoaia o le laau e eseese mo mafuaaga autu:

  • mea e le saʻo;
  • faʻamaʻi;
  • faʻaogaina e iniseti.

O faʻamaʻi ma osofaʻiga o vailaʻau e fesootaʻi ma le tausiga le lelei. Afai e malosi le fugalaau, o le a le maʻi. E tāua le faʻamautinoaina o le ola o le geranium mea ola, ina ia aua le foia le mea o loʻo totoe, pe aisea e lanu samasama ai ma le mago le geranium.

O le taunuuga o le mea e le talafeagai ai le geranium

I le togavao o le pelargonium, o laʻasaga pito i lalo e lanu samasama ma pa'ū, o se faiga masani lenei. O le mea lea, o le ogalaau e faʻaalia i tausaga. Ae afai e pa'ū lauʻau i taimi uma, ona le lava lea o le fugalaau. E talafeagai le suia o le nofoaga poʻo le faʻamalamalamaina o le malamalama i le taumalulu.

Ae masani lava i lanu o geranium e lanu samasama i le taumalulu. Aisea ua tupu ai lenei mea? O le gaioiga o le fugalaau i le taimi o le taotoga e le o amanaia. O se faailo o le lofia e mafai ona samasama le tumutumu o le laau. O lona uiga e le mafai e le aʻa ona faʻamalosi le suavai i le malosi e tatau ai ma o le pito i lalo e leai se meaʻai.

Aisea e lanu ai le lanuraniana i le potu? E tatau ona faʻaleleia tele le laau, e le lava le vai. Afai o le laau o loʻo i totonu o le ea fou i le taumafanafana, pe a tuʻuina atu i se potu mafanafana aʻo leʻi faʻatalosagaina, o le lanu o le a faʻaitiitia le lanu. E tatau ona faʻatali se vaiaso pe lua, ma na ona amata ona suia tulaga o le taofia.

O lau o le a lanu samasama pe afai e le o totoina le geranium mo se taimi umi, sa latou fafagaina sina mea itiiti po o le fagu foi. O le susu o le susu e faia i le eleele coma, o laulaau o le geranium e lanu samasama. O le a le mea e fai i lenei mataupu? Suia le laau i se fanua fou ma se fagu lapoa.

E le mafai e Geranium ona faʻasaina le faʻaleleia. Ae peitai, o le ea vevela e le taliaina foi e ia. Aua le tuʻuina se fugalaau i lalo o se ata faataitai pe latalata i se faʻamalama. O le mea lea e mafua ai ona lanu samasama samasama i pito. O le amataga o le masimasi mai le laʻau ua tuʻuina atu ai se faailoilo e le lava le suāvai.

O le mumu o laʻau laʻau o le a taʻu atu ai i le tagata faʻatoʻaga e malulu le fale. Masalo e tatau lava ona ave ese mai le tioata, latalata i le pito. Ae aiseā e mumu ai le geraniums i le tautotogo? E foliga mai, i le taimi vave o le atinaʻe o le laau e leai se meaʻai. Geranium e tatau ona fafagaina i ni togi laiti.

Gasegase o le gaselase ma a latou togafitiga ma se faʻataʻitaʻiga ata

O nisi taimi, e tusa lava pe i ai uma aiaiga o le taofiga, o le laau o loʻo i ai faʻafitauli faʻaleagaina. Mo nisi mafuaʻaga, o lau geraniums e feliuliuaʻi totonu, o le lanu o lanu lauolaola. O mafuaʻaga o le faʻamaʻi e mafai ona fofo i luga o le palapala, poo luga ole pito i luga:

  • siama:
  • musika;
  • siama.

A e lanu enaena, e mafai ona aliali mai suauu i luga o laulaau, lea o le a iu lava ina mago ma faʻaumatia le fugalaau.

O faʻamaʻi faʻamaʻi e tuʻuina atu mai se mea na pisia i se mea maloloina e ala i iniseti na fafaga muamua i se togavao faʻamaʻi. Masalo na aʻafia le fatu i le pelargonium. O se faʻailoga o se gasegase o le lau geranium e foliga tutusa ma se mosaic. O le laupepa e toso faatasi, sikuea poʻo se mamanu e mafai ona iloa i luga. O lenei maʻi faʻavavela. O le laau e tatau ona faʻaumatia ina ia le aʻafia ai tuaoi.

O faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi pipisi e aofia ai laʻau eseese ma le pala. Aisea e lanu samasama ai le gerani ma o le a le mea e fai pe a maua ni lanu enaena i laulaau? Muamua lava, e tatau ona suia tulaga o le taofia. O le mafanafana o le ea i totonu o le potu e mafai ona oʻo atu ai i le pa. O se faailo o se faʻamaʻi pipisi o le paʻu o veins i luga o lau. Afai e te le faia se gaioiga, pe a mavae sina taimi o le a mamae atoa le laau.

Laʻau vavalalata i luga o le windowsill, laulamu lau laʻau mūmū mai le faʻasalaga i luga o le faamalama, eleele faaleagaina - provocateurs o le maʻi. O siama eseese ma sigi latou te maua ai foliga eseese ma lanu lanu mai le lauulu lanu enaena i le tino e oti i totonu.

E tatau ona tuʻuese mea e ono afaina ai, filifili lau ma laʻau ma togafitia le fale ma fomai. Faʻafesoʻotaʻi le vai e tatau ona alofia. O faʻamaʻi pipisi e aofia ai le lanu uliuli lauiloa. Afai o le aʻa o geranium e tafe ese, liliu atu i le uliuli ma pau - o le mea lenei. E tatau ona totoina le laau i totonu o se mea fou fou.

O se faʻamaʻi matautia mo geraniums o le pala. Aisea e lanu ai lanu sameri i le potu, pe a fai e muamua le foliga mai o lanu enaena. E mafai ona pala, o se maʻi faʻaleagaina. Manulele Brown o ni ato ma ni meaʻai. O le a fesoasoani le suʻeina o le ola fua. O le faʻamaʻi lava lea e mafua ai le edema - tupuga i lau o le pelargonium. Mo laumei laiti, e manaʻomia ona gaoia ma susunuina laʻau. Fufulu le eleele, siaki pe faapefea ona galue le alavai, tuʻuina atu i le fale le malamalama ma le ea.

Iniseti ma meaola faʻamaʻi

O se tasi o mea e sili ona le lelei o meaola faalafua o mea ia. O anufe anufe e ola i le eleele, fafaga i aʻa ma faapipii a latou kiona ia i latou. O le togavao na muamua faʻaleagaina, ona oti ai lea. O se faʻailoga e laiti, e pei o poppy fatu, pi i luga o aʻa. E faigata le faʻateʻaina o mea e le masani ai. E sili atu le ave o se laau mai luga o le laau, ma faʻaumatia le fagu i le eleele. A faʻapipiʻiina le eleele i se meafaigaluega i tumutumu, e mafai ona faʻamaunuʻu ipu e lata ane.

O le vaega pito i luga o le fugalaau e mafai ona faʻatumuina e:

  • aphids;
  • paʻepaʻe;
  • vaʻavave mite;
  • caterpillars and termites.

O lea e le maua ai e le aphid ia laulaau o le geranium o le alofa ma le manaia, e tatau ona maua e le laau ni lavalava e fai i luga o falaoa ma se mea laitiiti laitiiti. O le laupepa e sili atu le mafiafia ma e le fiafia i aphids.

Whitefly o se tamai lanu paepae lea e tuu ai fuamoa i totonu o le lau laau. E mafai ona faʻaaogaina e ala i le faʻaaoga faifai pea o fualaau faʻamaʻi.

Mites fafaga i luga o le sipuni o le laau, faatelevave vave, ma o le mafuaʻaga lea e felafoaʻi ai i totonu le geranium. E i luga o le pito i tua o le laupepa se laina o le apogaleveleve, ma o le ipu atoa ua mamae.

Taunuuga, meaola faalafua o loʻo fafaga i luga o lignified parts of the plant, nofo i totonu o le meaʻai ma 'ai. E mafai ona latou ulu i le eleele, pe afai latou te ola i le faavae o le fale, ulu i totonu o se ulo o le eleele.

O le tele o anufe e 'aina ma le fiafia laulaʻau ma fugalaau o geraniums. I totonu o le fale, e mafai ona latou aliali pe afai o le laupepa na tuʻuina i luga o laʻau poʻo fugalaau. Caterpillars o le a fafaga i laulaʻau po o fugalaau fuga, e fuafua i le ituaiga pest insecticide.

E mo geraniums e te manaʻomia e faʻaaogaina fualaau faasaina.

  1. Aspirin, 1 le papa i le 8 lita o le vai, faʻamalolo ile lau ile tolu vaiaso pe a oʻo mai meaola faalafua.
  2. Savali - ua sasaaina le lalolagi e faamalosia le puipuiga o le laau.
  3. Marathon o se fualaau faasaina lautele. E tatau ona fufuluina i luga o le eleele ma faʻafeinu.
  4. Monterey - o se auala mo le fufuluina o geraniums mai anufe.

E faigofie ona tupu se togalaau manaia o le geranium, e naʻo lou manaʻomia o le tausiga ma le gauai i se uo lanu meamata.