Fale taumafanafana

Tolu avanoa mo le faia o se mea e fai-oe-oe lava tupe o le tamaoaiga o le oa

O aʻoaʻoga a Feng Shui e aʻoaʻoina ai i matou: ina ia faʻamaoaigaina, e tatau ona i ai lau tupe, aua e tosina ai tamaoaiga o le tamaoaiga ma le tamaoaiga o se maneta. I totonu o faleoloa meaalofa o loʻo i ai le tele o ituaiga o taliga mo mea uma lava, ae afai e te faia se laau tupe i ou lava lima ma tuu se fasi agaga i totonu, o le a faʻaleleia atili lona aafiaga i nisi o taimi. Matou te taulaʻi atu i ai le tele o filifiliga mo le faia o se laau faʻanatura, lea e le maua ai le matagofie poʻo le malosi faʻapitoa.

Tupe siliva

Amata ona fai ni lapisi mai tupe siliva (teuteu laau ma le pale o le pale), e tatau ona e usitaia tulafono:

  1. O le autu autu o le vaalele o le pale lea, ma o lona lautele e tatau ona lapoa nai lo le ogalaau e ola ai le laau.
  2. O le maualuga pito i luga o le ulo e tutusa ma le lautele o le pale, ae e sili atu le ave o se ipu e itiiti ifo le manava ina ia le tosina atu ai le mafaufau.
  3. O le aofaʻiga maualuga o le laau o le fatu laau e tusa ma le tolu tafaʻi o le pale.
  4. O le pusa e tatau ona vevela, ae tumau.
  5. I le puipuia o le laau mai le pa'ū, e tatau ona faatumuina le fagu pito i lalo i le mamafa.

O se tasi o filifiliga sili ona faigofie mo se tupe siliva tupe o le faʻaaogaina lea o le polo foam ball e avea ma faavae mo le pale. O nisi tagata atamamai latou te faia mai nusipepa, fusi faʻamaʻimau ma faʻapipii faʻatasi, ae o lenei filifiliga e le o se mea aupito sili ona lelei, talu ai e matua faigata lava ona ausia se foliga tutusa. Ina ia lelei atoatoa le pale, e sili atu le filifilia o se polo fatufiti. O lona telē e faʻalagolago i le manaʻoga ma le numera o tupe maua, ae e tatau ona manatuaina e tatau ona i ai le tele o ia mea, ona o le polo ua ufitia atoa.

O le polo e tatau ona muaʻi pasi i solo pepa - o lea o le a le maseesee ma o le a sili atu le lelei o tupe siliva.

O le mea lea, e fai ai se tupe-topiary ma ou lava lima, e tatau ona e pikiina tupe siliva o le lava igoa, mo se faataitaiga, 10 ru. E mafai ona tuʻu faʻatasi i se pu faʻavevela poʻo le pelu a le PVA (o le filifiliga muamua e sili ona lelei, talu ai o le a maua ai le faʻamalosia lelei). O le pale e tatau ona faia i foliga o fua, e pei o:

  • toto le tasi tupe siliva muamua;
  • faapipii ni tupe siliva se lua i le pito i luga ina ia mafai ona natia le vaega muamua, ma o loo fesootai i le tasi i le ogatotonu o le tupe maualalo;
  • faʻapipiʻu tupe siliva i le auala lava lea e tasi, faʻapipiʻi e pei o le fua, taʻitasi i le papa;
  • e faʻapipiʻi ai le pale glued i le varnish e faʻamalosia ai le susulu.

O se vaega itiiti o le polo e tatau ona nofofua - o le poloka o le a "tupu" mai iinei.

O le ogalaau o le laau e mafai ona faia mai se laau masani mo le sushi ma o le a mafolafola pe mai se fasi uamea alumini mafiafia, e punou e punou ai. O le viliina o le a tuʻuina atu ai se faʻaaulu auro i le laupapa laupapa, aʻo le maea e tatau ona afifiina i se faʻamau poʻo se pepa o le lanu tutusa.

E tumau pea e aoina ma "toto" se laau tupe, e aofia ai:

  1. Faʻamau le fala i totonu o le pu o loʻo i luga o le pale pale, faʻaaoga le kelu pe a manaʻomia.
  2. Faatumu se tamai ipu palasitika po o se ipu masani i le fusi ma faatu se laau.
  3. A mamafa le gypsum, faapipii le "eleele" i totonu o se tioata ma tupe siliva, valiina i le vali vali pe faatumuina foi i lanu.
  4. Faʻamama le ipu i le vali pe kelu i le manoa matagofie.

Afai e manaʻo ai, o laʻau poʻo aufana e mafai ona faʻapipiʻi i le au, ma e mafai ona totō le pepe i luga o le pale - e faʻalagolago lava i mafaufauga o le masini.

Laʻau matagofie tupe ma lala

E mafai ona e faia se laau suamalie tele i ou lava lima mai tupe siliva ma uaea: o le pale matagofie o le pale ma lau auro-o le a avea ma teuteuga sili o le fale. Faia se talisman e faigofie, mo lenei:

  1. Faʻasili pu i totonu o tupe siliva ma tuu i luga o se fasi laupepa felanulanuaʻi - o le a avea laulaau i luga o petioles.
  2. Faapipii laulaʻau i lala.
  3. Mai lala e aoina se laau, ma tuʻuina i latou i le ogalaau o se uaea vaʻaiga mamafa.
  4. Seti le laau i totonu o se fagu poʻo se tioata faʻatasi ai ma se mea faʻapipiʻi.

E mafai foi ona tuufaatasi tupe siliva ma siaki, ma tuu atu i le pusa se foliga ese.

Ata o tupe siliva

E le gata o se laau volumetric e foliga manaia, ae ua faataatia foi i foliga o se ata i luga o se tapoleni po o se pepa. O ia galuega e mafai ona faia i tamaiti, aua e leai se mea faigata i le auala e fai ai se tupe i se ata. O le vaʻa lava ia e faapenei:

  1. Tusi se ata i luga o le tapoleni (pusa ma le pale).
  2. Tuu le pusa mai pepa solo ua feliuliuaʻi i flagella.
  3. Mai tupe siliva o loʻo taoto ai le pale.
  4. Paʻu mea uma i le vali auro.
  5. Faapipii le ata i le faavaa.

O le a le mea e faatusa i ai le tupe?

E tele faailoga e fesootaʻi ma le tupe. E tusa ai ma aʻoaʻoga a Feng Shui, o le galuega autu a lenei tagata o le tosina atu lea o le tamaoaiga tau tupe ma le tamaoaiga i lona matai, ae o le a na o le pau lava le mea o le a tuu i le nofoaga saʻo, e taua i le sone o le tamaoaiga. O le itu i saute sasaʻe o le potu e nafa ma lenei, ma faʻamalosia le gaioiga o le laau tupe, e fautuaina e faʻapipiʻi se punavai lata ane.

Fai mai tagata tomai i Saina i Feng Shui e tatau ona iai ni lala se 10, e tusa ai ma le 100 tupe siliva - o le tuufaatasiga lenei e iai le malosi sili ona leaga.

Afai e te lūlūina sea laau ma mama i lau pepa, tupe siliva, e le tatau ona e vave vaai i mea aoga. Pe moni pe leai foi, ia te oe.

Ae o le laau ola ola (Crassula), o le laau foi e tumau lona faatusa, pe afai e siaki lelei. I lenei tulaga, ina ia mafai ona fesuisuiai le fugalaau i le tulaga lelei, e tatau ona e fufuluina pea laulaau, aloese mai le faia o le pefu i luga ia i latou - o le a taitai atu ai i le isi itu (otaota ma le gau o tupe). O le tataina o le togavao o loʻo faʻaalia ai foi se otaota e lei fuafuaina.

Ina ia faʻagaoioia le gaioiga o le tupe-tree-crassula, tuʻu se tupe siliva i le pito i lalo o le fugalaau ma fufulu i le tausaga i le Vaeluaga o le Kerisimasi i lalo o le vai tafe.

I le faaputuputuina, ou te fia fai atu: afai ei ai i le fale ni mea taugata, e aofia ai tupe siliva, e tatau ona e taumafai e faia se talismanoa mai ia i latou. O se tupe e faia i le alofa i ou lava lima e le gata o le teuteuina o le fale, ae o le a avea foi ma se meaalofa muamua mo uo ma tagata masani.