Faatoaga

Colorado potato beetle - fomaʻi faʻasolosolo faʻataʻitaʻiga faʻafefe

O le Colorado potato beetle e aofia ai le vaega o faʻamaʻi faʻamaʻi ma e sili ona lamatia mo faʻatoʻaga vaoshasha. I le faagasologa o le atinaʻeina o tala faasolopito, na maua ai e Colorado beetle le mafai ona ola i toetoe lava o soʻo se tulaga tau siosiomaga. O le mea lea, i lalo o tulaga leaga, e pauu atu tagata matutua i le faapalauina o le falemaʻi ma faigofie ona talia le fiaaai. O o latou aʻa e matua tele lava o latou taumafa, e toetoe lava a latalata i le uati. O se tamaoaiga tele i le tauiviga mo le ola o ituaiga o le paluga o le Colorado potato maua ai le tomai e faaleleia ai le toe gaosia. O le tasi tamaitai e oʻo atu i le 30,000 fuamoa aoga i le vaitaimi o le mafanafana. O le umi o le atinaʻega o le mea mulimuli mai se fuamoa i se tagata matua matua e 20 aso. E leai ni fili faʻaleagaina i le pipi (sei vagana ai tagata). O latou oona i se lisi tele o isi ituaiga o fauna.

Colorado potato beetle

E faʻafefea ona faʻaumatia le vao o le potato Colorado?

I le tautoulu, sosola ese mai le tau le mautonu le tau, e alu atu Colorado beetles mo le taumalulu i totonu o papa palapala e leai ni malulu o le palapala. I le tautotogo, e tusa ma le amataga o le fuga mai o meaʻai, e tupu aʻe ai tagata matutua i luga o le palapala. Latou te fafagaina i luga o laau laiti o vao amata ma se manogi manaia ma le tofo. E faasolosolo lava, e fai i luga o palu la latou po e sili ona fiafia i ai: pateta, eggplant, ma isi mea, lea e tuu ai fuamoa ile pito i lalo ole laulaau - e oo i le 30 i se pusi. A maeʻa le 14-15 aso, e amata mai i fuamoa. Mo le 20 aso, pe a atiina ae, o le alova e suia le lanu mai le lanumumu-lanu enaena i le moli lanumeamata, pe a uma ona tanumia i le eleele, o mea e aoga ai ma o le mea mulimuli lava, e sau i luga mo le toe gaosia. I le taimi mafanafana, e mafai e le tasi tagata matutua ona maua le faʻailoga i le 4 augatupulaga o vaitausaga eseese. O le tele o augatupulaga e mafai ona mafai i totonu o le 2 - 4 aso e taitai atu ai i le 100% le oti o le seleselega, faʻamamatia ai le vaega eleni o le aganuu.

O fomaʻi o pateta faleʻai ma le poto masani i le tuputupu ae, e faʻaaogaina ai metotia e fesoasoani e faʻaitiitia ai le numera o iniseti gaʻo:

  • totoina o pateta i lalo o se apa o mulch;
  • eleelea o laʻau pateta ma pefu oona (lele lele);
  • o le faʻaogaina o vailaau inisalicide e tafia ai meaola faʻasalalau, faʻatasi faʻatasi ma fatuga autu: fatu, pini vine, pi pi, puna o le puna, coriander, ma isi;
  • "mea manogi" ma mea teuteu mo le fufuluina o meaʻai: galati ma kirikisi, nut concentrate, ash, marigolds, etc., faaopoopo vaifofo i le lua pe a totoina pateta;
  • O le faʻaaogaina o le afu o le Colorado beetles.

Colorado beetles o ni mea inu ma faʻafefe mai ia i latou e mafai ona fasiotia tagata ola o lenei aiga. Sauniuniga: 0.5 l lela o pipi / 10 l vai. Faʻamau le pusa i totonu. A maeʻa le vaiaso, e sauniuni le faʻafefeteina o afu malelemo e faʻaaogaina. Lisi 1 lita o le mafaufau ma faʻaitiitia i le 2 lita o le vai. Uʻu le laau i le taimi o le amataga ma le tele o le pipiʻi o le pito.

E masani lava, o metotia a tagata e le faʻaleagaina ai faʻamaʻi. E na o le faʻaitiitia o latou numera e ala i le suʻeina o le epiphytotic reproduction. O vailaʻau faʻasolosolo e sili atu ona lelei i le faʻafefeina o le fala o le Colorado potato ma isi faʻamaʻi. I le taimi nei, mo le puipuiga atoatoa o fualaʻau ma isi mea totō mai faʻamaʻi pipisi, ua atiae e tagata tomai faapitoa vailaau faʻamalosi e mafai ona faʻaumatia i latou i ni nai aso e aunoa ma le afaina ai o le siosiomaga ma le lelei o oloa ua tupu.

O le kamupani "Technoexport" ua atiae se fualaau o fualaau faasaina lea e puipuia lelei ai le totoina o pateta ma isi malulu mai le fala o le potato Colorado. O le talafeagai o fualaau faasaina ma le faateleina o talosaga a tagata e masani ona faateleina i lo latou gafatia e faatamaia ituaiga ituaiga o meaola faalafua. O se tasi o nei fualaau oona o Komandor, na atiaeina e tagata faapitoa a le kamupani.

Colorado potato beetle larvae

Uiga o le fualaau faasaina "Taitai"

O le fualaau faasaina "Taitai" e faatatau i le faafesootai o iniseti ma faafesootai ai le malosi e faaleaga ai le meaola faalafua ma le suʻi pepe. E aofia ai le imidacloprid, lea e ulu atu i vaega uma o laau ma, pauu atu i totonu o le gastrointestinal tract pe a fafagaina le meaola, mafua ai lona paʻu ma le oti i totonu o le 2-3 aso. Mo le 3 aso, o le vailaau e faʻamamatia atoa le meaola. O le tuufaatasiga o le sauniuniga a le Komandor e aoga e le gata i le lanu o le potato Colorado, ae mafua ai foi le oti o le tele o isi meaola pepe: fiva, moa, aphids, bedbugs, butterflies, whiteflies, flears, thrips, leafworms, ituaiga uma o lago. O le "Faʻatonu" na faʻaaogaina e faasaga i le Colorado potato beetle mo le sili atu ma le 10 tausaga, ua maua ai le talitonuga maualuga i lona aoga i le pulea o manu.

O le saoasaoa ma le umi o le aafiaga i meaola faalafua, o sauniuniga a Komandor o se faaolataga moni i le taimi o le osofaʻiga tele a le Colorado potato potato on potatoes and other nightshade ones. O le meafaigaluega mo le faʻaumatia atoatoa o le pest e leai ni tauva i le puipuiga o laau lanumeamata.

O meatotino lelei o le fualaau faasaina "Taitai"

  • Tasi togafitiga i le vaitau ua lava.
  • O le vailaʻau faʻamaʻi e oʻo atu i le 100% o meaola faalafua ile 2 i le 3 aso.
  • Aafiaga umi o le fualaau faasaina (o le vaitaimi o le faʻaalia mai le 2 mai i le 3 vaiaso).
  • E le faʻalagolago i tulaga o le tau: e le o fufuluina e timuga, e le o faʻaalia i le la ma le maualuga o le vevela.
  • E le afaina ai le eleele ma le siosiomaga.
  • E le faʻapipiʻiina i totonu o fualaau o loʻo ola aʻe.

Sauniuniga fofo tali

Taʻitaʻifono - faʻamalosi vai e mafai ona fofoina vai (WRC) o imidacloprid (200 g / 1 lita o le vai). Ua saunia le fofo galue i le aso o le pulupulu. Ole fofo e le faʻaaogaina o loʻo lafoina i se nofoaga atofaina. Faʻasaoina le fofo o loʻo faasaina.

Mo le gaosia o togavao, o le fua o le taumafa e 1 le ampoule (1 ml) i le 5 l o le vai. O fualaau faasaina e talafeagai foi mo togafitiga o isi mea totino e faaleagaina e ala i le sasaina o iniseti. O fautuaga ua tuʻuina atu e faʻaalia ai le fua o le fualaau faasaina.

Faʻatonu - puipuia o pateta mai le fala o le potato Colorado

Faʻaleleia le Faʻataʻitaʻiina o Tekonolosi

O le tele o meaola faalafua o ni mea lelei lelei ma fetaui lelei ma vave ona atiina ae le tetee atu i fualaau faʻasaina faʻaaoga umi. Ina ia mafai ona faʻamalosia le atinaʻeina o le faʻalauteleina ma faʻaleleia le aʻafiaga o fualaau oona i meaola faalafua, e faʻaogaina ai mea faʻafefiloi i le kemisi faʻataʻitaʻiga. Latou te faʻafefiloi fualaau faʻasaina ma mea eseese e tutusa i le vailaʻau. Faatasi ai ma le sauniuniga a le tane i le tane, e tatau i taimi uma ona siaki le fetaui o vailaʻau o loʻo faʻaaogaina, ia mataʻituina le faʻaogaina o fualaau oona i le taimi o le faʻamalosi. O tomai faapitoa a Technoexport na atiina ae se tomai faapolofesa ua faʻamalosia le faʻafefiloi masini e faʻaumatia ai le fala o le Colorado potato ma ona aʻa i luga o le totoina o pateta ma isi fualaʻau fualaʻau.

O le tuufaatasiga o le tuufaatasiga o le tane "Pusa Faʻatolu"

O le tuufaatasiga o le Iskra Triple Effective drugs e aofia ai vailaau cypermethrin, permethrin, ma imidacloprid, lea e mafua ai le maliu o tagata matutua matutua ma o latou gaʻo pe a togafitia laau toto. O vailaʻau muamua e 2 e fasiotia ai le pest i 1-2 itula, ma imidacloprid e maua ai le puipuiga o laau mo le 30 aso.

O le tuufaatasiga o le vailaau faasaina e faaopoopoina i laei, o loʻo aʻafia e laau i luga o le laʻau ma fesoasoani i le vave ona toe faʻaleleia mai faʻamaʻi na mafua mai i meaola faalafua. E le gata i lea, o le faʻaleleia atili o le paluka, faʻaleleia le tausia o le lelei o tubers, o latou uiga (digestibility, leai se pogisa i taimi o kuka).

O le mea lea, o le faʻaleleia atili o sauniuniga i le tulaga o se vailaʻau faʻamamaina maeʻa e tolu ona aʻafiaga:

  • i totonu o le 1-2 itula e faaleagaina ai meaola faalafua;
  • e maua ai le puipuiga umi o laau mai meaola faalafua (i taimi o vaalele, masini e alu ese mai luga o le eleele pe a uma le faimalaga, ma isi);
  • e tuʻuina atu ai meaai faʻapitoa (paluga o luga o le potassium), lea e fesoasoani i le faʻavaveina o le faʻafouina o laau faaleagaina.

Sauniuniga o se vaifofo o le tuufaatasiga vai

  • 10 l o fofo faʻaaoga 1 paʻu (10.6 g),
  • o le efuefu ua solo i le 1 lita o le vai mamā i le vevela o le potu,
  • o le ava malosi e maeʻa (a itiiti ifo i le 5 minute) faʻatasi seia oʻo ina faʻamavae atoa,
  • faaopoopo le 9 l o le vai i totonu o le atigipusa ma toe fafagu,
  • o le taunuuga o le fofo o galuega e sasaa atu i totonu o se pulumu pulumu,
  • o toega i le aso lava e tasi o loʻo lafoina i nofoaga filifilia mai vai ma punavai vai.

Faʻaaliga manino o sauniuniga "Faʻatonu" ma le "Faʻaalia le Tolu Taua"

"Faʻatonu" o loʻo aofia ai se mea e faʻamaʻi ai mea faʻamaʻi ile 2 i le 3 aso, ma tumau ai ona puipuiga mo le 2-4 vaiaso. Fautuaina mo le totoina o le totoina o fatu pateta ma laau lanumeamata. O togalaau e togafitia i le amataga o le vaitau o le tuputupu ae, pe a amata ona aliali mai i luga o laau toto pe a maeʻa le taumalulu ma e tapulaa le numera. Faatasi ai ma le fuainumera o pusi e le sili atu i le faitotoa o le leaga, e tasi le togafitiga e lava.

"Faasalaga lona tolu" - o se fualaau faasaina mo le faatamaia o le fala o le Colorado potato i tulaga matuia. Fafano meaʻai i totonu 1-2 itula. Fautuaina mo le tele o osofaʻiga o peʻa, faʻapiphytotic sosolo o meaʻai poʻo se vaivaiga vaivai i se isi fualaau o loʻo faʻaaogaina. Lava le tuʻuina atu.

Sini Faʻatolu - O se seti mo le sauniuniga o se faʻafefiloi o le tane vaʻavaʻa + taʻitaʻi sili

Polokalama Puipuia o Puipuia e le Technoexport Tapenaga

  • O fualaau e faʻaaogaina eseese ma i totonu o se paluga masini. Pe a faʻaoga faʻatasi, latou te matua faateleina lo latou aoga.
  • E gaosia le kuka i le 1 taimi i le vaitau o le tuputupu ae o le seleselega.
  • I tulaga tulaga ese, o vailaʻau uma e lua e mafai ona faʻaaogaina i le vaitau o le tuputupu ae. Toe faia togafitiga e le muamua atu nai lo le 45 aso mai le aso muamua o le pulumu ma e le itiiti ifo ma le masina ao leʻi seleseleina.
  • O le taimi sili ona lelei o le susunuina o le vaega lea o le fugaina, o le amataga o le olaola pe pe a uma ona tupu le aganuu.
  • E sili ona lelei le kuka i le taeao po o le afiafi i le timu ma le toʻa.
  • A faʻamamaina i se moli lelei, e tatau ona faʻamamaina lelei fua o togalaau.

O le faʻaogaina o le faʻaogaina o le vailaʻau e ala i le faʻaaogaina o masini faʻapipiʻi ua saunia e mafai ai:

  • faaitiitia le numera o togafitiga ma le utaina o vailaʻau i luga o laau e ala i le faʻaaogaina o se mea e tasi,
  • faʻaaoga se paluga masini vavave faʻapitoa, lea o le a faʻaititia ai le faaleagaina o laau totino ma ni auala e le lelei pe saunia ai fofo o galuega,
  • faaitiitia le tau o tupe ma le taimi mo le faatauina mai o sauniuniga talafeagai, o la latou sauniuniga ma le faagasologa o laau.

Togafitiga o fualaau faasaina

"Faʻatonu" ma le "Faasalalau Faʻatolu" e aofia i le vasega lona 3 o le vevela (mea matautia matautia).

  • I le taimi o le vavave, e le tatau ona aofia ai i le saite tagata o le aiga ma manu, manufelelei.
  • E taua le mataituina o fuataga uma o le saogalemu o le tagata lava ia (ulu, laei, ofuvae, respirator, ofuvae, seevae tapunia). - I le faaiuga o le galuega, faʻaalu se taʻele ma suia lavalava.
  • Afai e maua i totonu o le tino le fofo, fufulu le manava e faʻaaoga ai se gaosiga o le carbon solution, fufulu ou mata i lalo o le vai inu, faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.
  • I le tausisia lelei o tulaga puipuia malu, o fualaau oona e le mafua ai le oona.

Mo nisi faʻamatalaga e uiga i le Faʻatonu, Iskra Triple Effective ma isi vailaʻau faʻamalositino o puipuiga mai meaola faalafua, vaʻavaʻai i le upega tafailagi o Technoexport.