Isi

Fualaau faʻatau: Pulea ma le Puipuiga

Gooseberries, pei o le tele o isi laau toto, e mafai ona osofaia e meaola faalafua eseese. E mafai ona latou faʻaleagaina le faʻaogaina o le laau i totonu o ni nai aso ma tuʻu ai tagata nonofo i le taumafanafana e aunoa ma se faʻatoʻaga. Taumafai e filifili le auala sili mo oe lava e pulea ai meaola faalafua ma puipuia.

O faʻamaʻi pipisi masani o gooseberries ma metotia e feutagaʻi ai ma i latou

Fualaau suamalie

O se laumei lanu uliuli ma fasi lanu enaena i luga o apaau pito i luma ma se anufe lanumeamata e lua centimita-umi ma se ulu uliuli. O lenei meaola e tuʻuina sao i totonu o le fugalaau, lea, pe a fua le vine, 'ai mai le ogatotonu. Mea mamago mamago pe pala.

Le mea e fai

  1. I luga o le eleele e lata ane i le kulisi vine e tatau ona i ai se paʻu mulching.
  2. E tatau ona aveese le vao o vine o loʻo faʻamaʻi e faʻamaʻi i le taimi.
  3. Faʻaaogā le totoina o togalaau (e faʻavae i luga o fafie, tomato tomua, otaota mamago).
  4. Fai togafitiga faalua i vao ma meaola o meaola (mo se faataitaiga, Entobacterin, Gomelin, Lepidocide) po o metotia (mo se faataitaiga, Karbofos, Gardona, Kinmiks). O le togafitiga muamua e faia i le taimi o le fuga, ma le lona lua - i le faaiuga o le fuga.

Gooseberry seefly

O se iniseti lea o lanu uliuli ma lanu mumu po o samasama, e pei o se lele ma se anufe, o lona tino e aofia ai le tele o togitogi o le uliuli, lanumeamata ma le lanumoana. O le iniseti e tuu fua saʻo i lau. E fafaga e caterpilla ia laisi kulisi ma e mafai ona faʻaumatia le laau i ni nai aso.

Le mea e fai

  1. E tatau ona vavae paranesi tuai i se taimi talafeagai.
  2. Faaaoga mulch.
  3. I le oʻo mai o le tautotogo, ina ia mafai ai ona taofia, o le ogalaau o le vaomatua e faʻasaina i le vevela.
  4. Ina ia faʻamamatia faʻamaʻi manu i le lima, luluina i luga o se mea ua saunia.
  5. Taulimaina le laau faʻatasi ma Fitoverm poʻo se tasi o sauniuniga kemikali (mo se faʻataʻitaʻiga, Gardon, Karbofos, Faʻalavelave). O le fufuluina o meaʻai e faia aʻo leʻi fuga.

Gooseberry fana aphid

O nei iniseti o se laʻititi laʻitiiti o se lanu lanumeamata lanumeamata, o le pito o le pulou i le amataga o le tautotogo. Latou te fafagaina le sua o laulaʻau ma laʻau. Aphids e mafai ona iloa e ala i laulaau lau.

Le mea e fai

  1. Ladybugs o fili autu o aphids.
  2. Lafoaia ma le faʻafefeteina o fafie po o le tapaa.
  3. Le togafitia o laau toto ma fualaau oona po o vaifofo vailaʻau (mo se faataitaiga, Spark or Decis). O le fufuluina muamua o le suavai e faia muamua aʻo leʻi fuga, ma le lona lua pe a uma le seleselega.

Fualaau suamalie

O se pepe papaʻe paʻepaʻe lea, i luga o apaʻau o loʻo i ai se mamanu lanu uliuli ma ni fasi lanu samasama e lua ma se anufe lanu samasama-paʻepaʻe ma ni manulele uliuli uliuli. E amata e le anufe a latou "galuega" i le oʻo mai o le tautotogo ma le oʻo mai o lau laititi i luga o le laau. E mafai ona latou faʻaumatia uma le laupepa lapisi.

Le mea e fai

  1. Faaaoga se mulching layer.
  2. Fafasi le vao i le vevela i le amataga o le tautotogo.
  3. Lafoaia vave laau o lala vevela ma faaleagaina.
  4. Fai togafitiga puipuia ma togafitiga o laau toto ma vaifofo faapitoa (muamua ma pe a uma ona tupu aʻe).

Aua nei vave ona e fesoasoani i mea iniseti. I le laasaga muamua o le faʻaalia o meaola faalafua, e mafai ona e maua faatasi ma togafitiga faʻaleaganuʻu ma tuʻu le suamalie i le siosiomaga.

Fualaau mo meaola faalafua

Faʻaaogaina o fafie fafie

Ina ia saunia, e te manaomia le 3 kilokalama o le apa ma se pakete tele o le vai. O le fusi e teuina mo le 48 itula, faʻamaʻaina ma faʻamamaina le soapini vai (tusa ma le 40 kalama).

Faʻasoʻotoga o tamato

E fa kilokalama o pito i luga e manaʻomia ona kuka i le 10 lita o le vai i luga o le vevela vevela mo le 30 minute. Aʻo leʻi faʻaaogāina, e tatau ona faʻafefeteina le faʻafefeteina i le vai (1 le vaega o le afu i le 4 vaega o le vai) ma faʻaaogaina mo le susunuina.

Tasi fualaʻau paʻu

I totonu o se pakete lapoa e faaopoopo i ai le 100 kalama o le melati ile vaʻaiga, ia tuʻuina mo le 48 itula. A uma ona faʻamalosi e faʻaopoopo se isi pakete vai ma le 40 kalama o le fasimoli vai.

Laʻau tapaa

I totonu o le 24 itula, e tatau ona e faʻamalosi le 1 kilokalama o le pefu-faʻafefeteina tapaa, sasaa i le 10 lita o le vai.

E mafai ona e tauivi ma iniseti leaga i luga o togalaau faila ma se ata vevela poʻo se mea e fau ai luga. O lenei mea e faataatia i fafo atu o vao taʻitasi mo le taumalulu ina ia oʻo i le tautotogo o iniseti o le malulu i le eleele e le mafai ona oʻo i luga.

O le taua tele mo le puipuiga ma le puipuia o meaola faalafua o: