Fugalaau

Eseesega ma ituaiga vao tulip

Brown Forest Tulip (Liliaceae family) - tamai fugalaau matagofie ma ni fuga o lanu samasama, faatasi ai ma le mama o le lanu viole, paolo. Faafetai i nei laumei, o laumei e foliga enaena, o lea e taua ai foi le lanu o le Vaomatua.

Faʻavasegaga, uiga autu ma foliga o le Vaomatua Vaomatua

O le igoa o le fugalaau e mafua mai i le upu Peresia Toliban, o lona uiga, Turban, lea e foliga mai e foliga mai o le fugalaau ma lenei ulu. O tagata ulufale mai mai Peresia, e vavalo ai le lalolagi atoa, na faafiafiaina mafaufau o le tele o tagata ma atunuu uma. E tusa ai ma le faʻavasegaga - o tulip uma e vaevaeina i ni vaega se 4 e tusa ai ma le vaitau o le vaitau: vave, vaʻaia, tuai ona fuga ma fuga o nei vaega. O vaega, i le isi itu, na vaevaeina i vasega e tusa ai ma tulaga iloga o le fugalaau.

Tulip Vaomatua - o se vaʻaiga o le vao laʻau

Ae o le Vaomatua Vaʻaia fafo - o se mea laʻititi (maualuga mai le 20 i le 40 cm) le lauolaola o le vaomatua o le vaomatua, faʻalelei.

Lalo eleele

O loʻo faʻatusalia mai e se moli fuamoa, e ufiufi i paʻu lanu enaena uliuli ma le vevela mafiafia i le apex ma le faavae.

O le tele o stolons e alu ese mai le pulou - faʻafouina pupu lalo:

  • velo faʻamau faʻalautele le pusa i totonu o le palapala, ma faʻapenaina ai le toe faʻafouina o le ituaiga;
  • ona o horizontal horizontal o lo o faʻatautaia e le fale fou ni teritori fou.

Lea

O laau taitasi e mai le 2 i le 4 i lalo (1-2 cm le lautele) le umi (20-25 cm) lau o lanu lanu meamata. E ese mai ai, i le faavae latou te fusifusi faataamilo i le au. O lau pito i lalo e sili atu le lautele nai lo luga.

Fuga

I le totonugalemu o Rusia, o le amataga o le tupu aʻe e tupu i le ogatotonu o Me ma e 2-3 vaiaso. E amata i le taofiofia o se uʻamea umi mai luga o le pulufana, e faaiʻu i le tasi, e seasea lava ona lua ni pulupulu. O le fugalaau, o le aʻega o le a tulaʻi, "o loʻo faʻaali" se paʻi susulu, vaevaeina i le 6-8 vaʻai lima o lanu samasama po o le kulimi ma mūmū mūmū mūmū.

Tulip Vaomatua - o se laʻau matagofie, matagofie ma le tele lava (e oo i le 6 cm) ma fugalaau manogi fiafia

O lobes lobes - faʻamalosi pe vavalalata elliptic, faʻatasi ma se lanu enaena i le faʻavae. Aiga - lautele ma faʻaloloa. I le ogatotonu o le fugalaau - o se fulufulu lauulu o sima e muta i moli moli ma se pistil ma se vailaʻau lanumeamata lanumeamata.

I le tele o taimi e tatala ai le laumei i luga o se aso susulu lelei, o le togavao e tapunia vavalalata i le afiafi ma le timu. A maeʻa ona tupu, o se fualaau aina i le foliga o se atigipusa sikuea e faia i le mea o le fugalaautumu i fatu laiti.

O le vao tulip, e pei o varietal Terry ma Triumph, e faatatau i le vave totoina o laau totō. A uma ona toto, ona mate lea o lona eleele.

Fale o le Atunuu ma tufatufaina atu o lenei ituaiga

O le lauʻeleʻele o le tulip vao laʻau e pei o vaomatua o Italia i saute ma le Balkan Peninsula.

I Europa, na lauiloa tulipulu i le Vaitau Tutotonu. O se vaitaimi lenei o le maelega tele mo fugalaau. Na foliga mai o ia o se tagata e le mautonu ma faigofie ona toe faʻaleleia ia lava, o lea na toe alu ai o ia ma faʻasalalau. Mulimuli ane, na maua le fugalaau i le itu i sasae o Europa. E talitonuina na ia faia lenei faigamalaga ma mea e totoina ai laau.

O lenei ua tupu i luga o laueleele o Scandinavia ma le Metitirani, i le ogatotonu ma le itu i saute o Europa, i le Caucasus, i le Crimea, e fiafia e tatala, nofoaga lafulemu ma eleele suamalie ma susu.

Home Forest Forest Tulip - vaomatua vao o Italia i saute ma le Peninsula o Balkan

I o tatou taimi, e vaʻavaʻai i ona vao vao. O mafuaʻaga mo lenei mea, e faaopoopo atu i uiga masani o le vaomatua o le laau, o se uiga valea lea e uiga i tagata totō.

O le ituaiga o meaola e lautele ona totoina, teuteuina togalaau fugalaau a Europa, fono i togalaau o Asia ma Aferika i Matu.

Tuputupuina Brown ma isi tulip i le fale

O le fugalaau e manaia ona e lagona le manaia i tulaga o potu, i totonu o se fagu fugalaau masani. Faatasi ai ma se malaga faapitoa, e mafai ona "faamalosia" ia fuga (poʻo le keto) muamua nai lo lenei mea e tutupu i tulaga masani, ia Fepuari-Mati, aumai le fiafia i ē pele ia te oe mo aso malolo: Aso Valentine ma Mati 8.

O le tuputupu ae o se tulip mai se pulou e faigofie. Mo lenei mea, e taua tele le faʻatinoina o se faasologa o gaioiga i le gafa.

Faʻamasinoga

Pulufana e maua pe eli i le paʻu. A o lei totoina, e teuina i se nofoaga malulu ma malulu (basement, pusaaisa).

Le taimi e totō ai

Faʻataunuʻuga o loʻo faʻatinoina ia Novema. 

Ina ia maua mai fugalaau i le faaiuga o le taumalulu, o le totoga e faia muamua, ia Setema.

O le a le palapala

Tulip laʻau i le fale e faʻavae i luga o tekonolosi faʻasalalau.

Aua o le distillation o lenei ituaiga e talafeagai soʻo se palapala e faʻafefe lelei ai le vai ma le ea:

  • laʻau oneone;
  • peat;
  • vermiculitis;
  • se paluga o peat ma oneone;
  • se faʻafefiloi o laufanua faʻatoʻaga ma oneone.

E faapefea ona toto

  1. Pusa muʻu poʻo 2/3 fagu fugalaau ua tumu i le meaʻai.
  2. I le eleele, faatasi ai ma le vaeluaga o le 1-1.5 cm, ua tuu ai pulufana, ma oomi ma le totoa i totonu o le palapala.
  3. I le pito i luga togitogi ua faʻafefeteina i se meaʻai.
  4. Laʻau faʻafefe e faʻaaoga ai se vaifofo o le palasitika (10 g / 5 l o le vai).
  5. A uma ona faʻasusu, o le a faʻavaivai le lalolagio lea ia faaopoopo i ai.

Tausiga

Lavea togi tuʻu i totonu o se nofoaga malulu (e le maualuga atu nai lo le 10 ° C) ma le susu (75-80%) le ea ma faʻafeinu i aso uma. O le a faʻapupulaina Sprouts ia Tesema.

Ina ia puipuia le tele o le totogo o totogo, o le ea vevela e faʻaititia i le 2-4 ° C.
Germinated Forest Tulips i totonu o se Pot

Afai e totogo le 5 cm le maualuga, e fuga le fugalaau i totonu o le potu ma tuu ile windowsill, i le malamalama, tausi pea:

  • fafaga 2 taimi i le vaiaso: i le va o vai, o le eleele e le tatau ona faʻamalolo atoa;
  • 1 le taimi i le 2 vaiaso faaopoopo ai le fafie laupapa poʻo isi auala faapitoa mo le fafagaina o tulips (faʻatau atu i se fale fugalaau faapitoa), mulimuli i faatonuga mo ia.
O le taimi lava e aliaʻe mai ai pupu, e manaʻomia ona aveeseina laau mai le mea vevela (pulu, faʻavela). O le ea vevela e faapuupuu le taimi o le fugalaau tulip.

O le laau e le lelei ma teuteu. E tatau ona teuteuina lo tatou fale, aumaia le fiafia i totonu, le olioli o le faʻamoemoe o le tautotogo ma le faʻaaliga o le alofa.