O le togalaau

Fua o le vine

Faʻatauga faʻatoʻaga

I luga o le faʻalapotopotoga o togalaau aina ma se laʻau loloto lelei, e mafai ona faʻaleleia gooseberries mo le silia ma le luasefulu tausaga. I luga o oneone e leai ni oneone po o eleele eleele, o vao e sili atu i le 10-12 tausaga e le talafeagai ona alu. O le faʻamalamalamaina o vaega o le togalaau, faapea foi ma laina o laau aina, e puipuia mai matagi malolosi i lalo o le aganuu.

Gooseberries e faʻamaonia le maualuga o le eletise palapala nai lo isi mea totō. Faatasi ai ma le faafefiloi masani o fugalaau oona ma le minerale, o loo lelei ona totoina e oo lava i eleele oneone. Le talafeagai mo le totoina o eleele palapala mamafa ma vai vavalalata. I luga o le pito i luga o le laau e tatau ona tuu i le pito i luga poʻo le ogatotonu e aloese ai mai le faʻaleagaina tele i le malulu o le tautotogo, faʻafefe, faʻafefe o le taumalulu ma faʻaleagaina e faʻamaʻi fungal.

O le faʻaaogaina faʻaletausaga o faʻamaʻi faʻamaʻi ma vailaʻau e fautuaina i luga ole oneone oneone po o eleele leaga; i luga o le laʻau feololo - pe a mavae le tausaga, ma i luga o togalaau tuai - i le mavae ai o le lua tausaga.

Gooseberry (Gooseberry)

E tusa ma le toesea o le faʻalaʻau faʻaaogaina i le vaomatua: fafie, faʻamalaʻau poʻo peat feces - 8-10 kg, nitrate ammonium - 30-50 g, potassium chloride - 20-30 g, superphosphate -50-80 g.

I le faʻaopopo atu i fomaʻi faʻavae, i luga o eleele lafulemu e faʻaaogaina ai le mafanafana o luga o le vevela i luga o fofo ma fofo o vailaʻau faʻasaina ma minerale. Ina ia saunia ia fofo, o tane ma paʻu ua tanumia e oo i le afa o le eleele, ua tumu 1/4 po o le 1/5 o le maualuga faatasi ai ma mullein, o le manulele o manulele po o le slurry, sasaa, oso i le vai. O le vaifofo ua saunia e faʻafefeteina i le vai: mullein - 4-5 taimi, faʻafefe manu - 10-12 taimi, slurry - 6-8 taimi. E faʻaaogaina fuga i luga o le pakete i totonu o moa i le va o vao. E mafai ona faʻaaogaina faʻamalaʻau miliva mo luga o lavalava i le taimi lava e maeʻa ai i totonu o le vai poʻo le timu, i foliga vevela, faʻasalalau solo i luga o le togavao.

O le laei pito i luga e faia i le maeʻa o le fuga. O lenei mea lelei e aʻafia ai le tuputupu ae o taʻau ma ovaries. Laʻei pito i luga pe a uma le seleselega fesoasoani e saunia lelei le laau mo le taumalulu, faʻapipiʻi fugalaau.

Gooseberries e sili atu le malulu o le lāmala nai lo isi mea totō. Ae i le tau vevela, e manaʻomia le suāsusu i taimi o le tuputupu aʻe tele o vine ma ovaries, faʻapea foʻi ma le seleselega, faʻapipiʻi faʻatasi ai ma le lalaga maualuga. O le masani o le fafagaina o le 0.5-1 pakete vai i le vao vao (per hole). I le eria o tagata matutua e totoina vao, o le suavai e faia i tafatafa o laina i luga o laina. A maeʻa le tau vevela, faʻaaogaina le 1-2 pakete i le vaomatua poʻo le faʻaaogaina o otaota e faʻaaoga, e aunoa ma le fausia o le vai.

Toto ma fusi

O le teuteuina ma le faʻavaeina o ituaiga muamua ma se tele gaioiga e gaosia ai le gaosiga e faia ile 2-3 tausaga. Mai i le vaitau o le tuputupu ae i le vaitau muamua o le tuputupu aʻe, 3-5 o le tele o atinaʻe ua totoe; i le tausaga lona lua ua faaluaina a latou numera. I le amataga o le fuaina o laau, o le togavao e 12-15 togi o le sui ma lala o vaitausaga eseese, i le tausaga sili ona lelei - 20-25 lala o vaitausaga eseese. O fualaʻau autu e faia i luga o le tuputupu ae o le tausaga talu ai ma le lua tausaga le matua, o le mea lea, o lala ua sili atu i le lima tausaga le matua ua aveesea. Busia sili atu nai lo le 10-12 tausaga leʻa.

O le taulaiga faapitoa e totogi i le faʻaogaina ma le faʻaogaina o aʻa o aʻa ina ia maua ai se fua tele o fualaau aina i le pito i tua o le togavao.

Gooseberry (Gooseberry)

Faʻaleleia eleele

O le faamanuiaina o le galueaina o gooseberries e faalagolago i le masani ona faalauiloaina faapalaga faapalaga. Mo le faia o le faapalaga, pai, manua, fualaau faisua, laulau paʻu, vaovao, vao tuai, o nilala o loʻo tuʻuina i le faaputuga, sandwiched i le 30-40 cm i le faʻalaʻau faʻamalosi. Nitrogen fertilizers - 400-500 g, superphosphate - 500-600, potassium - 350-400, o le eleele eleele e oo atu i le 400 g ua salalau i luga o le 1 m2 o le eleele faapalaga

I le tau vevela, o le tauau e tafe ma suo le pito i luga. Mo le loloto o le eliina, ua fautuaina e faaopoopo le 18-20 kilokalama o paluga-mineral composts i le vaega na tuʻuina mo laau taʻitasi (1.5 X 1.5 m poʻo le 1.0 X 1.5 m). O le susuga fou po o le susunuina muamua aʻo le i totoina e le faʻaalia e aloese ai mai aʻa. Afai e leʻi saunia le faapalaʻau, ona faʻaaogaina lea o mea faʻapitoa ma mea faʻapitoa i mea totō taitasi (40 x 40 poʻo 40 x 60 cm): humus poʻo le faapalaga - 1.5-2 pakete, peat - 2 pakete, superphosphate - 250-300 g, potash masima - 30-40, ash ash - 300, mafolafola eleele - 100-150 g O se faʻafefiloi ma le faaeteete o le faʻaogaina o falulaʻau e faʻaaogaina i le pito i lalo o le lua ma ufitia i le maualuga o le palapala o le eleele.

Faʻamasinoga. O le vaitau pito sili ona lelei o le afa lona lua lea o Setema - i le amataga o Oketopa. A o lei totoina, ua totoina aʻa i totonu o se masa eleele, ua vavaeina lala o laau, ma tuua ai 3-4 togi i le fa i le lima buds i luga taitasi. Faatasi ai ma le faatuai i le totoina, ua tuu i totonu o le vai laau totogo mo le 4-5 itula. Pe a totoina, o le aʻa i totonu o le lua ua faʻasaʻoina, ufiufi ile eleele mai le alalaʻau ma le palapala faʻapitoa i le fatuina. E manaʻomia le faʻatau - 0.5-1 pakete vai. Mulch faatasi ma se faʻafefiloi o le eleele matutu, humus, peatusi poʻo se 'ie vaʻai ma se laulau 8-10 cm.

Tausia pe a tulaʻi. O le puipuia o le susu, o le tuputupu aʻe lelei o ovaries, o aʻa ma aʻa, o le eleele o loo siomia ai le vao e vaʻaia, vele ma mulimulitaʻi i le peat, humus (10-12 kg i lalo o le vao) poʻo le mulimulu pepa. I le taimi o le tautoulu, e faʻataʻapeʻape ai laufanua i togalaau i le loloto o le 12-15 cm, ma i laina ma latalata i vao - 10-12 cm. Faʻateʻaina faʻamaʻi (compost, rotated manure) i totonu o le ogalaau o le vao e fua mai. O faʻamalaina o mineral (superphosphate, masima masima, suauʻu fafie, palapala eleele) e salalau solo i le vaega atoa o lo o nofoia e gooseberries. I le nofoaga o tagata matutua, e faʻaaogaina ai le faʻasusu i lalo o le togavao ma totonu o togalaau i luga o le laina. I le taimi o le tautotogo, eliina ai vaʻaiga i lalo (10-12 cm), ae faʻaaogaina le faʻamalositisi pe'ā tatau; aveese le mauga; tatala le eleele i le loloto o le 6-8 cm. I le taumafanafana, vevela ma veleina e faia i le 3-4 taimi.

Gooseberry (Gooseberry)

Vaovao o ituaiga o loʻo fai ai se numera tele o laulaau basal ma mulimuli ane fuaina fualaau aina i le 5-6 tausaga, talu ai o le mea autu o loʻo maua i luga o le lua tausaga le matua ma isi fua o vine e tolu-fa tausaga le matutua. I totonu o ia togavao, e talafeagai le faʻaleleia o le tuputupu aʻe o puʻupu o le basal, ma tuʻu ai le 3-4 o le malosi i le tausaga, ma le sauniuni e sui ia paranesi e sili atu nai lo le 7-8 tausaga ma le vaivai o le tuputupu ae po o le laʻitiiti. E tatau i se tagata matua ona fuaina le vao e 2-3 lala o le tasi, fitu tausaga, i le aofai o le 20-25 lala. O ia togavao ua tupu mo le 10 tausaga pe sili atu foi.

Pe a teuteu ituaiga kuluni, e tatau ona: aveese otaota vaivai vaivai, faapea foi ma mea malepelepe, aafia i meaola faalafua ma faamaʻi, tipiina lala o loo ola i totonu o le togavao, taoto ile eleele (le talafeagai mo le toe gaosia); tipi ese lala i le malulu i le malulu o le taumalulu i se malosi malosi, ma aʻa aʻa i le tumutumu o ola.

O le teuteuga e faia i le amataga o le tautotogo (aʻo lei fuga lau) pe i le tautoulu foi pe a uma le pala. O le teuteuina o le tuai o le matua o loʻo faia i luga o laau tuai o fualaau tāua poʻo vao vao. Ina ia faia lenei mea, aveese le 1/2 po o le 2/3 o lala tuai i le tautoulu, tipi ese i le palapala. I le tautotogo, e faaosofia ai le tuputupu ae o weni laiti, e faʻaaogaina fugalaʻau ma faʻafefeteina tele. I le isi itu o le autumn, ua aveeseina ai lala tuai ma ua amataina se togavao fou.

Tofiga

O le toe gaosia o gooseberries ma laupepa faataamilo mai vao laiti ma le malolosi o le tuputupu ae faaletausaga o le auala taatele. I lalo o togavao vavao, o loʻo faʻamamaina le eleele ma faʻamaʻi tele i le paluga-mineral compost. O uumi pito umi o loʻo punou i totonu o moa i le va o vao ma faʻapipiʻiina i matau i le tele o nofoaga. Faatasi ai ma le tuputupu ae o lau laau ua i ai le umi o le 8-10 cm, e faalua ona afifi i le susu o le tau. I le taimi o le taumafanafana, e tele lava le vai, mulched with humus or peat. I le tautotogo, e vavae ese lala laau ma vaeluaina e le numera o le taina. E mafai ona totō papala lelei i totonu o se nofoaga tumau, ma faʻamalosi aʻa ma tasi le fana na totoe mo le vaitau lona lua pe tuʻu i le vasega pepe mo le tuputupu ae. O laumei mo le totoina e totoina i le suamalie, faatusatusa le eleele i le laina pe a uma ona pefu le aʻa i le eleele. Totoga o togalaau (20-25) X 60 cm ma le eleele e oo atu i le maualuga o le 8-10 cm. I le amataga o le tautotogo, e faia ai le teuteuga mo le 3-4 buds, tatala, aveese le sua i luga, i le tau vevela latou te faasusuina, mulumulu. Tuai ma le tatalaina o eleele i le tautotogo e mafai ona mafua ai le maliu o le taoto. I le taimi o le tau vevela, veleina, vela, ma le faʻamaʻiina o le kulimi ammonium i le susu susu (30 g / m1) e talafeagai. Tanu e lua tausaga le matutua o ituaiga o meaola e vave ona tuputupu ae ma le tolu pe fa lala 40-60 cm le umi ona fua mai i le tausaga talu ona totoina i se nofoaga tumau.

Gooseberry (Gooseberry)

E mafai ona maua le faʻatalanoaga faʻalaʻi mai lala uma o se togavao. I le tautotogo, i le vaeluaina o le eleele i lalo o le togavao, eli ai lua, tuu ni taʻi tausaga i totonu ia i latou ma faatumu le ogatotonu i se faaputuga o humus, ma tuu le pito i luga luga o le eleele. A mavae le mamafa o timuga, e felelei ai mauga. Mai ia ituaiga taʻitasi, 1-2 togavao fou e maua.

O le tuʻuina atu o tala e maua i luga o vao. I le tautoulu, ua vavae le vaomatua, ma tuu ai le tasi pe lua lala. I le tautotogo, o paranesi e tutupu mai ua ufitia i eleele mataga, e tuua ai luga ma faaopoopo le eleele aʻo latou tuputupu aʻe. Ua aveeseina le mauga i le isi itu o le tautoulu, ua vavae ese laulaʻau ua afaina.

American-European hybrids, aemaise lava ituaiga: Smena, Kolobok, Eaglet, Kapeteni i matu, e mafai ona faʻaleleia e ala i le faʻapipiʻiina. I le tautoulu, e vavaeina laʻau ma tuʻuina i le oneone susu mo le faʻatonuina o igoa. E teuina iina mo le 1.5-2 masina i le vevela o le 2-3 ° C, ona ufitia ai lea i le sawdust, tuu i totonu o se kiona ma faaputu seia oʻo i le tautotogo. I le tautotogo o le tautotogo, e totoina ai vao i totonu o greenhouses i lalo o le tioata po o ata tifaga, ma tuua ai se tasi pe lua ni taamilosaga.

O faʻamaunuʻu lanumeamata o se auala vave ma sili atu ona lelei. Faʻaalu i totonu o fale tausimai po o vevela faʻatasi ma ata o ata tifaga. O le eleele e saunia mai se paluga o le paʻu ma le oneone (1: 1) ma faataatia i se laulau o le 10-15 cm. O le seleseleina e seleseleina i le taimi o le pala o le tuputupu aʻe o le fana (Iuni), ua tipiina i se naifi po o se selesele 5-7 cm le umi, e aunoa ma le aveeseina o apele ma e le faapuupuu laulaau laulaau.

Mo le faʻaleleia o le aʻa, o togafiti e togafitia i meaola e tutupu aʻe - heteroauxin poʻo le indolylbutyric acid (IMA): 100-150 mg o le heteroauxin poʻo le 30-35 mg o le IMC i le 1 lita o le vai vevela vai. O le vaifofo ua sasaa atu i totonu o se tioata lapopoa po o se taele ua faʻamamaluina ma se laulau o le 2-3 cm, o loʻo faʻauʻuina pito o le tipi mo le 8-12 itula; e oo atu i le 700 fasi vaega ua totoina i le 1 m2 o le greenhouse; totoina le loloto 1.5-2 cm.

O aʻafiaga o le aʻa e sili atu ona malosi i le vevela o le maualuga o le 18-20 ° C. Pe a oʻo i le vevela, e vevela le fale koli ma faʻafefete le paʻu i le vevela o le tau. O le auala sili i le vai o le suluina lelei lea o se pamu moli poʻo le pulumu. I lenei tulaga, e le susu le meaʻai, o le ea e alu i aʻa, o laulaau e masani lava i lalo o se ata vevela o le vai, e pei o le puao. O se moli vevela e faia seia oʻo ina oʻo mai aʻa.

E sili atu le faʻaleleia pe'ā maeʻa ona faʻamalosia e ala i luga o laei ma se vaifofo o suauu minerale: nitrogen, phosphorus, potassium (1: 2: 1). I le faaiuga o le vaitau, ina ia faʻateleina le faigata o le taumalulu, ua toe fafagaina i se vaifofo o le masima e tasi (1: 3: 3). O le faʻamanuiaga o le fofo o le 1%, o le faʻaaogaina i le 10 m3 - 25 lita.

I le tele o ituaiga laau toto ma le malosi malosi o le fana, e pei o le kapeteni Northern, Shift, Kolobok, o le tuputupu ae o le maualuga e oo i le 100%, o le tuputupu aʻe e 28- 36 cm. Rusia, Yubileiny, Moscow Emerald, Orlyonok, ituaiga o le Plum i le 76-88% , tuputupu aʻe e oʻo i le 24 cm. Maʻeu aʻafia i ituaiga Rodnik, Pink 2 - 50-60%, tuputupu aʻe 8-9 cm. Faʻatoʻaga Europa Aso, Green Green, White White, E le fautuaina ia Venus e faʻasalalau e ni lanu meamata.

Gooseberry (Gooseberry)

Puipuiga o le aisa. O le vaʻaia i le vaeluaga o le po o se auala lelei e puipuia mai le malulu. Faʻasalalauina e faʻaaoga ai laupepa na faia i vaovao susu, laʻau tuai, otaota e maua ai le vevela o le ea e le 1C. Afai e toalaiti ni vao, e mafai ona ufiufi i paʻu palasitika poʻo pepa.

Mea e faaaogaina:

  • I.V. Popova - Gooseberry.