O le togalaau

E faʻapefea ona tausia le croton i le fale?

Faafetai i lau lanu lanu, lauulu lauulu, o se tasi o fugalaau sili ona lauiloa ma sili ona fiafia i totonu o le croton. O lenei laau teuteu ma le faʻaaogaina e faʻaoga ma teuteu fale, fale ma ofisa. I le fale, o se laau e matagofie, laʻau e le masani ai e mafai ona ola ae ile tasi ma le afa mita.

O le tausia o ia o se fiafiaga. O le mea autu o le tuʻuina atu lea o le croton ma tuutuuga uma e manaʻomia mo lona tuputupu ae, ma mulimuli i fautuaga a fugalaau fugalaau.

Faamatalaga, ituaiga ma ata o croton

Croton (codium) o le aiga Euphorbiaceae. I vivo o ia tupu i luga o atumotu o Initia ma le Pasefika, luga o motu Malaysia ma totonu o vaomatua o Asia i Saute. I le natura, o laau toto e ola i le tolu mita ma o loʻo faamatalaina i paʻu paʻu o ituaiga eseese. E mafai ona lautele-aloese, faʻafeiloaʻi, trilobate, faʻamalosi-faʻamalosi, tusitusi, mamao, le tutusa.

I luga o se laau talavou, muamua, o lau lanu samasama-lanumeamata ua faia. A o tuputupu aʻe vao, e lilo i latou i le lanumeamata lanumeamata. O le mea lea, o le codium e talitutusa lava ma se laʻau matagofie i le vaomatua o le vaomatua. E fuga mai Croton i fugalaau fugalaau o le paʻu o le kulimi o loʻo fai ai ni mea e faʻaaogaina ai le taʻavale.

Ituaiga ituaiga kesi - ata

I totonu o le fale ua totoina ai ituaiga o laau afue uiga i foliga ma lanu o laulaau. O le sili ona lauiloa oi latou o le Motton croton. O le laau o se togavao e oʻo i le tolu mita le maualuga, i luga o lālā o loʻo i ai ni lanu matamata-lanumeamata-lanu enaena. O le ituaiga o ituaiga e tele ituaiga eseese e eseese i foliga o lau:

  1. Tulaga maualuga "Lelei" o se laau totino ma lau laau "oak". I luga latou te maua ai se lanu samasama-lanu meamata, ma lalo o le lanu o le lau o le mumu-paʻu.
  2. Eseese "Disraeli" o se togavao e lau lau lau. O le pito i lalo o piliki-enaena, ma o le pito i luga e lanumeamata ma togitogi samasama ma veins.
  3. Eseese "Prince Black" o se laau tino ese lava, i luga o lau lanu uliuli lanu lanumeamata ma mumu ma veins.
  4. O le ituaiga "Petra" e iloga i laʻau lanu meamata lanu, paʻu po o laʻau lanumeamata vaivai ma lanu samasama lanu samasama, veins ma le faʻamalosi.
  5. O Mrs. Aiston o se laʻau tele e iai lanu paʻepaʻe. E mafai ona lanu samasama-lanu piniki, auro ma fusi uliuli po o le paʻu i le piniki.

O Croton Varigatum e lauiloa tele foi i le vaomatua. O le laau o se togavao e leai se pusa i lalo ma o lanu lanumeamata-lanu enaena. I le pito i lalo, o laupepa e ono i ai se fatu-o le solo po o le faʻalanuga-faʻapuʻupuʻu.. O le codium variagatum o loʻo faʻatusalia e le tele o ituaiga:

  1. O le tafatafa o le croton o loʻo faʻaalia mai i ni lau ovalu lauolaola o lona umi e oʻo i le 30 cm ma le lautele o le 10 cm.
  2. O ituaiga otaota o codium o se laau e iai ni laʻau e tolu-lobed. O latou lobes i tua e puupuu atu nai lo le totonugalemu ma le itiiti ifo foi le tusitusi. Valivali e mafai ona faʻasalalau pe faʻafefe. I le umi, o laupepa e oʻo atu i le 22 cm, ma i le lautele e oo i le 10 cm.
  3. O le tafatafa o croton ei ai lanu lanu meamata ma lanu eseese, e aofia ai papatusi e lua. O le pito i luga, e pei o le, o loʻo tautau mai le pito i lalo, faʻapipiʻi faʻatasi ma se manua vaivai.
  4. O le codium teuteuina e masani ona faʻaaogaina e le au faifaʻatasi e fatuina ai le tele o vailaʻau.

Croton: tausiga ile

O le Kodiyum e faatatau i laau o le telefoni, e ui i lea, pe a tausia, e tatau ona tausia nisi tulafono.

Malamalama ma le vevela

Le totoina o le fiafia i lau laʻau matagofie, e tatau ona tuʻuina i totonu o se nofoaga lelei. Faatasi ai ma le le lava o le malamalama, o laulaau e fuga mai lanumeamata ma aveesea o latou foliga teuteu.. I le tau mafanafana, o le vao e paolo mai le susulu o le la, e mumu ai i le isi itu ona foliga mai ai lea i luga o laulaau. I le taumalulu, o le a lagona lelei le kopa i luga o faamalama i saute.

O le Codium o se laau toto, o le mea lea o le vevela i totonu o le potu e tupu ai e le tatau ona paʻu i lalo +16 tikeri O le maualuga o le taumafanafana mo lea mea o totonu o le 20 + + 22 tikeri. I le tau mafanafana, e mafai ona ave le vao i le faapaologa po o le togalaau, tuʻu i se nofoaga e puipuia mai le la vevela ma le malosi malosi.

Faʻamamaga o le ea

Aʻo tausia le croton, e le tatau i se tasi ona galo o le laau e fiafia tele i le maualuga o le vevela. O le mea lea, i le vaitau o le tautotogo ma le taumafanafana e tatau ona suʻeina e le aunoa.

Afai o le codium taumalulu e teuina i se tulaga malulu, ona mafai lea ona le faʻaalia. Ae ui i lea, o le faʻaogaina o le fale i totonu o le fale e faʻavaivaia le ea tele. I lenei tulaga ua faamamaina laau mai maʻa ma faʻalaʻiina i le tele o aso ile vai ile vai vevela. E mafai ona e faʻaleleia le vaʻaiga o le ea i tafatafa o le vao ma le fesoasoani o se palu lata ane ma le susu susu poʻo le puʻu. Alolofa i le laau ma tagata e lata ane.

O le isi mea e manaʻomia mo le tausia o codium o le paʻu masani o laulaau. O lenei faʻatulagaga e fautuaina e faʻaaogaina ai se sipuni ma mama lemu i le vaiaso.

Faʻasusu ma faʻamaina

E tatau ona faʻafefe le kesi ina ia maua ai le susu o le eleele, ae o le vai i aʻa e le faʻafefe. I le tele o le susu, o aʻa e amata ona pala, ma le leai o se mea - faʻagogo ma pauu ese lau. O le mea lea, e tatau ona liligi vaivai i le pito i lalo o le ulo, ma faʻaputuina le vai i taimi uma. I le autumn ma le taumalulu, afai e malulu le potu, e fautuaina le vai e faʻaitiitia.

O le Croton e faaluaina i le masina mai ia Aperila ia Novema ma faʻatasi i le masina i le taumalulu faatasi ai ma faʻalavelave faʻapitoa o meaʻai mo laau teuteu ma taʻutino. E fafagaina aʻai i le fafagaA leai, e mafai e fuālaʻau ona susunuina aʻa.

Fugalaau fugalaau - fesuiaiga o tulafono

O laau laiti e totoina i tausaga taʻitasi, ma tagata matutua e pei ona tumu le ipu i le aʻa. Suʻega e tatau ona faʻatinoina i le tautotogo, pe a le amataina le vaitau tuputupu ae.

O le tuufaatasiga o le palapala e tatau ona fetaui ma le eleele lea e tupu ai le codiae i tulaga masani. E mafai ona e kukaina sea paluga i le fale, faʻafefiloi i tutusa tutusa:

  • turf land;
  • laʻau oneone;
  • humus;
  • peat.

O le faʻaopopoina o le malala i le palapala o le a puipuia ai le pala. Ina ia puipuia ni iniseti iniseti ma mea leaga faʻaleagaina mai le tumau i totonu o le palapala, e fautuaina e faʻavasegaina pe sasaa i le vai pati.

E talafeagai le totoina o se paʻu i totonu o le ogaoga o ipu, i le pito i lalo e tatau ona i ai le itiiti ifo ma le tolu senitimita o alavai. O se vaega laitiiti o le eleele ua liligiina i luga o le uamea lautele, ona aʻafia ai lea o aʻa o le laau, lea ua sosolo i se liʻo ma se eleele fou.

O le fugalaau e faʻafeinuina, ma mo le taimi muamua e tuʻu ai i se mea malulu paʻu. Tausia mo le taimi e tatau ai ona faʻasusu, felafolafoaʻi laʻau ma ufiufi mai le susulu o le la.

Pe a toe totoina se laau, o le fagu fou e tatau ona na o le 2-4 cm le sili atu nai lo le muamua. O lona tele e faalagolago i le tele o aʻa. Tasi ona tupu aʻe i le fale O le croton o le a suia i totonu o se atigipusa ei ai le lautele o le 25 cmfaʻasologa faʻasolo. A maeʻa lena, na o le pito i luga o le foga o le a manaʻomia ona faʻafouina i totonu o le fagu i tausaga taʻitasi.

Faʻafouina o le croton i le fale

E lua auala e toe gaosia ai le codeium:

  • toso;
  • fatu.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

Faatasi ai ma lenei metotia, e sili ona faigofie ona tipi le pito i luga o le vao 6-10 cm le umi ma maua ai. Afai e manaʻomia ona maua ni nai laau laiti i le taimi e tasi, ona e tipiina le tipi i ni vaega. E le gata i lea, o vaega taʻitasi e tatau ona i ai ma le tasi laʻau maloloina ma le internode.

O le sua suamalie o loʻo tafe mai le fasi laau ua fufulu i le vai, ma ua minoi le fatu mo le tele o itula. Ua aveese laulaʻau mai le vaega pito i lalo o le vaega, ma luga o le pito i luga o laʻau ua faapuupuu le afa afa tutusa i veins.

O loʻo sauniuni ma faʻapipiʻiina i totonu o se fagu vai, o lona vevela e tatau ona oʻo ile 23-30C. I le vai e sili atu le vevela, o le a amata ona pala le mea toto.

O le tipiina o aʻa i le 2 cm le umi ua totoina i totonu o ipu ua tumu i le meaʻai. O le tausiga mo ia mea e aofia ai le felauai soo o le eleele ma le pana lava ia. O le taimi lava e toe faʻaleleia ai le laulaʻau, e faʻamaʻaina ai laʻau, ma amata ona ola le laau.

Faʻasalaga faʻatoʻa i fatu

O le luluina e faia i fatu fou ua seleseleina, aua e vave ona le toe mafai ona latou gafatia le germination. Faatasi ai ma lenei metotia o le sosolo, o le laau ua galo ona uiga eseese, ma o le faagasologa o le germination e tele taimi e alu ai.

A o le totoina, e vevela fatu mo le tolusefulu minute i le vai ma le vevela o le 60C, ma tumau mo se aso mo le fula. I totonu o koneteina saunia i palapala lūlūina e faʻatinoina i le loloto o le 1 cm. O pusa o pusa e ufiufi i le tioata poo le polyethylene ma faʻamamā i se nofoaga mafanafana ma se vevela o le ea o le 22C. Seiloga e aliali mai pine muamua, e faʻamamaina le paluga o eleele ile suavai maualalo.

A maea le faʻaalia o fualaau aina, ona aveeseina lea o le ipu, ma o le pusa o loʻo i ai laau o loʻo faʻaalia i se nofoaga lelei. A maeʻa ona faʻaalia le tolu o laulaʻau, e totōina laau laiti i ni ipu eseese, o lona aofaʻi e le sili atu ma le 7 cm. O le tausiga mo latou e manaʻomia tutusa ma laau matutua.

O ni faafitauli ono tutupu i le tuputupu aʻe o croton

Afai e mulimulitaʻia tulafono uma o tausiga, o le fugalaau e le fefe i soʻo se faʻamaʻi ma iniseti. O latou foliga vaaia ua taʻu mai ai e le fiafia Croton i tulaga o le taofia.

O le faʻasusuina o vaiinu, o le malulu i totonu ma le faʻaleleia i nisi taimi e mafai ona oʻo atu ai i le foliga mai o se apogaleveleve mite, scutellum, poʻo le paʻu eleelea i lau lau fugalaau. I le amataga, o togafitiga e mafai ona togafitia i togafitiga faʻaleaganuʻu. O le faia o lenei mea, o laulaʻau ma 'olo o le croton ua soloi i se vaifofo o le tapaa ma le fasimoli. A maeʻa le itula, ona fufulu lea o le togavao i lalo o le fagu ina ia le oʻo le vai ma vaifofo i le palapala. Afai e tele mea faʻamaʻi faʻamaʻi i luga o le laau, o togafitiga faʻanatinati ma vailaʻau faʻapitoa e manaʻomia.

Codium


Aisea e lafoaʻi ai le codium drop?

Laualalo pito i lalo i se vaega itiiti, o le mea e lafoaia ai laau ile tuputupu ae. E leai se mea e popole ai. Ae ui i lea, faatasi ai ma le paʻu tele o laulaau, e aoga le vaavaai mo le mafuaʻaga ma faʻaumatia. Lafoaʻi mai le croton e mafai ona pa'ū i le tele o mataupu:

  1. O le laau o loʻo i totonu o se ata.
  2. Faʻasaʻo maualalo.
  3. E le lava le suāvai.
  4. Faʻasaua fefaʻatauaʻiga i le vevela.

Aisea e malogo ai lau?

O le fagogoina o lau laititi pito i lalo o se fugalaau o se faiga masani. I laau totō, o le pito i lalo o le ogaumu e faʻaalia i le matua. Laʻau mūmū ma lanu enaena e faʻaalia ai e malulu le code, ma e manaʻomia le faʻanatinati i se nofoaga vevela. Laʻau mūmū mūmū e taʻu mai ai o le potu e maualalo le maualalo. Afai e le gata o laulaʻau e malogo, ae paʻu foi i lalo, ona fufulu lea o le laau ma e leai se susu o aʻa.

Aisea na paʻu ai lau laʻau i le kiona?

Afai e malulu aʻa, ona latou le toe galo lea o le susu, o se taunuuga o lea mea e maualalo ai le laʻau. I lenei tulaga, e tatau ona toe faʻaleleia le ulo fugalaau i se nofoaga mafanafana ma lelei., faʻaauau le vai ma pamu, taofi le fafaga. Mo sina taimi, e fautuaina e fai se taga manino poʻo se pulou i luga o le fugalaau.

E ui lava i le mea moni e faapea, o le matagofie o le vaomatua i le fale e foliga mausali ma malosi, e manaʻomia pea le tausiga lelei. O se uiga le faautauta i le laau e mafai ona oo atu ai i meaola faalafua, faamai, ma e oo lava i le oti. O le Croton e fiafia i ona lau laau teuteu i le tausaga atoa, e tatau ona siomia e le gauai ma le tausiga.