Fugalaau

Green hairdresser course

Mo le tele o seneturi, sa teuteuina ai togalaau a Europa i "ola" pyramid, cones, polo na faia e tagata tomai togalaau.

E umi oʻu lima na fai ai oʻu lima e fai ai ni nai togitogi, e oʻo lava i se mea faigofie lava, e oʻo lava i se paʻu. I le taimi muamua, o le faitauina o tusi sa matua malamalama lava: o tagata Europa na "togafitia" boxwood, yew, myrtle ma le laurel, lea na matua sili ona manaia mo i matou. Ae na ia iloaina o lo tatou atunuu o se itu i sisifo e mafai ona avea o se sui faamanuiaina.

Mo le faʻavaega na ou faʻaaogaina ai laau o le colonar arborvitae, lea e masani ona maua i le faʻafanuaina o lo matou aai o Vladimir ma e matua faigata lava. E le faigata ona maua ni vailaau na totoina i le tusa ma le 30 tausaga talu ai, ua latou mafatia i le tele o vailaau matuia ma fua mai i taimi uma. E le gata i lea, o lenei thuja ei ai lona pale sili ma tuputupu ae malosi.

Topiary, Topiary

O fatu na totoina aʻo leʻi oʻo i le taumalulu i le tautotogo, na maua ai ni fualaau lelei. Ina ua atoa le lua o ona fatu, na ia totoina atili. I le taimi lava e tasi, na ia lafoaia ia laau vaivai, ma tafe pito i luga oi latou na totoe. O tama talavou talavou na tumau pea i le aʻoga mo le fa tausaga, mulimuli ane ua oʻo i le taimi e totoina ai i latou i se nofoaga tumau, i le mea ua uma ona fausia.

Muamua lava, e tatau ona tatala le nofoaga e tulaueleele ai ina ia maua uma le malamalama i vaega uma o le palealii. Ae i le taimi lava e tasi - puipuia mai matagi malulu e fale, fanua tulafale poʻo le toomaga o le nofoaga.

O le eleele aʻo le i totoina sa totoina i le loloto o le tasi ma le afa i le lua tioata bayonet i se liʻo ma le tusa ma le 70 cm le maualuga o le eleele mo le thuja o le loam ma se maliega maualuga humus, lea na ou ausia e ala i le faailoaina o humus hum.


Na tulaʻi mai Thuja i luga o le laupepa mo le tele o isi tausaga e mafai ona ola fua. I le taimi lea, na o le tosoina o le fautuaga a nisi o togi eletise e faaosofia ai le tillering. Ia, faʻamalo, ioe. Talu ai ona e le gata ina alofa o ia i le eleele, ae e malulu foi le ea, i taimi vevela e masani ona faasusuina ai e ia, e masani lava ona faʻavaivaia le pale. Ina ia taofiofia le susu, o le poloka o le poloka na uʻuina i le pea ma le pala, ma o loʻo tuʻufaʻatasia ai uiga taua e lua e pei o le susu ma le fausiaina.

O le mea moni, na amata ona ou gaosia pe a maeʻa ona toto laau i le maualuga. E sili ona fetaui lelei le teuina o togalaau masani e avea ma meafaigaluega autu.

E i ai se tulafono lautele o le faʻavaeina: o le maualuga o le pale maʻa e le tatau ona sili atu i le tolu vaetolu o le maualuga o le pale masani, a leai o le a le mafai ona maua mai se pepa faʻapitoa.

Topiary, Topiary

O le isi, e leai se mea e sili atu ona taua o le na o se vaega o le tuputupu aʻe faaletausaga. O le tele o laupapa i le conifers (e sili atu i le 1 cm) e naʻo le tulaga o faalavelave tutupu faafuasei, ae le o lala uma i le taimi e tasi, ae faasolosolo lava, talu ai o le faaaogaina o manua tetele e faaleagaina ai le soifua maloloina o le laau, o nisi taimi e le mafaamatalaina.

Ma le mea mulimuli, lona tolu: o le faʻapuupuuina po o le pine o le fana e mafua ai le fafaguina o fatuga moe moe. O se mea faʻafefete, ae ina ia mafai ai ona faʻatumu le faʻaleagaina o le pale, o nisi taimi e lava le faʻapuupuu o pusi latalata ane.

O le i ai o se faʻataʻitaʻiga laitiiti i le teuteuina, e amata ona e malamalama lelei i mea e manaomia e le laau ma pe faʻapefea ona amio i lalo o le tasi pe o le isi faʻaaliga. I le isi itu, o le faagasologa o le fausia, i lona uiga, o le fatufatuga. A aunoa ma se mea, o lea laasaga ma lea laasaga, o loʻo e faʻateleina ma faʻalatalata atu i se fatuga na muaʻi fatuina. I le taimi lava e tasi, e mafaufau tagata uma ma mamafa. I le va o vaitau eseese "o nisi taimi o le tausaga e pasia, ma o le faagasologa atoa e 8-10 tausaga. I le taimi muamua, o lenei gaoioiga e foliga mai e manaia, ae o le faasolosolo malie lava ona e aafia ma amata ona e fiafia i lenei faiga le faanatinati o le foafoaga.

Topiary, Topiary

Na amata ona ou fausia le kesi ina ua taunuu le seedling i se maualuga e tusa ma le 1.5 m. Mo le taimi muamua, na ou na o le tipiina o le palealii. O le tausaga na sosoo ai, na ia toe teuteuina le pito i luga, ma faatasi ai ma le mama i le pito i luga o le palealii, e oso mai i tua atu o se ata. I le tolu tausaga na tatau ai ona ou faia le mea lava e tasi, ma faamemelo pe faapefea ona sili atu ona faatumulia le vaega pito i lalo o le pale.

Na faʻaauau lenei mea mo le isi 3-4 tausaga, seia maeʻa ona faʻaogaina le pusa. Mai se mea mamao, na foliga mai e manaia tele, ma na lata ane ... na le mafai ona tatalaina. E tatau ona ou faia le "lelei-tuning", ma mafaufau i luga o le lumanaʻi i le lumanaʻi e le naʻo le faalua pe faalua i le vaitau, ae fa pe ono. Ae talu ai ona o le pale ua oʻo atu i le maualuga o le manaʻoga, toe tipi na o le lua taimi.

Topiary, Topiary

O se auala e ese le eseesega i le fausia o paleni paleni, mo se faataitaiga, spherical. Sa ia amata foi i le faapipiiina o le pito i luga ina ua taunuu le seedling i le maualuga fuafuaina. I le taimi lava e tasi, na amata ona ia ufiufi le shtamb mai lalo. I le tausaga muamua, na ia tipiina ma le faaeteete uma laʻau i luga o le ogalaau i se maualuga o le 20 cm, faʻasalalau luga o manua ma le fesuiaiga. O le tausaga na sosoo ai, na "siitia" ai e le pasene le isi 20 cm, ma faasolosolo lava ona faia se polo e tusa o le afa mita le lautele i le pito i luga. Ma o le toe faaleleia atoatoa na tatau ona ausia mo le tele o tausaga.

E te fai mai e umi se taimi e alu ai? Ou te fiafia i ai. O le mea moni, i le manatu o isi aʻu uo, ua leva ona ou masani i le fa-vae, lea o le 20 maila e le o se matau.

Tusitala: A. D. Smirnov.