Laʻau

Nerine (nerina) poʻo le "lili spider"

O lenei fugalaau e matagofie ma ofoofogia. E le gata i le mea moni e matagofie tele, ma atonu, atonu, e mafai ona fai mai e uiga i sui uma o le aiga matua (tamaʻitaʻi, sulufaʻi, gola), o le nerin e amata ona fuga i le ogatotonu o le tautoulu. E ui lava i lenei taimi, o le tele lava o totonu o fale, i le tasi tikeri po o le isi, ua saunia mo le taimi umi i le taimi o le taumalulu.

O le tausia o se fugalaau e le faigofie, ae e le faigata e ono foliga mai. Soo se tagata e faʻauluina meaai o le a feagai ma ia pe afai e mulimulitai i tulafono o le galueaina ma faʻapipiʻi i taimi e gata ai.

Āiga o Nerin Care

O le fugalaau e leai se taimi malolo e tasi, ae lua. Tasi i le taumalulu, a maeʻa, o le isi - ua leva ona i ai i masina o le taumafanafana. E toetoe lava o tagata matutua uma e le suia le lanu o laulaau, seia oo lava i le tautotogo e lanumeamata ma e na o le taimi lava lea e amata ai ona mago. I le taimi o le taumalulu i le taumalulu, e taoto ai fugalaau. E le tatau ona misia lenei mea ma e tatau ona e togafitia mea uma ma se tiutetauave sili.

O tulafono autu o le malulu lelei ma le ea malulu. I nisi tulaga, o le nerin o loʻo totoe i totonu o le potu ma latou taumafai e faʻafesoʻotaʻi le tulaga i tulaga o le tausiga. Ae i totonu o le fale e toetoe a le mafai ona faia lenei mea, aua i le taumalulu mo fugalaau e tatau ai ona faʻaitiitia le vevela o le ea i + 10 ... +7 tikeri. E mafai ona e faʻaoga le loggia, pe a maua i totonu o le fale ma tuʻuina atu e le malolo le potu pusa. Ae, o se filifiliga, o le avanoa i le va o le faamalama. Ae o ia faamalama e seasea lava, ma o se faamalama e lua-mataua mo lenei mea e le talafeagai.

O loʻo i ai se auala faigofie, e tusa lava pe itiiti se mea: pe a taofi le va o le fuga o le suavai e tatau ona faaitiitia, ma taofia ia Tesema atoa. A maeʻa laʻau i luga o le laau, e manaʻomia ona aveeseina. Ona ave lea o le ipu ma avatu i le pusaaisa i luga ole fata. O se faapaologa ua faʻafefiloi ma se vevela talafeagai po o se potu malulu e talafeagai foi. I lalo o ia aiaiga, o le fugalaau o le a teuina seia oo ia Mati.

A oo mai le taimi e maua ai, ona i ai lea o faigata. I le taimi lava e tasi, e le tatau ona maualuga le vevela o le ea. E manaʻomia lou tuʻuina o le fugalaau i le nofoaga sili ona lalelei i totonu o le potu ma le mea e itiiti ai le malamalama. E mafai ona aloese mai faigata pe afai e vave oʻo mai le tautotogo i le itulagi o le fale. I lalo o ia tulaga, o le auala atonu ua uma ona i ai se mafanafana lelei, i se mea e taamilo ai +5. Ua lava lenei mea e fai ai le itu i fafo. O le ea vavalalata e sili ona talafeagai mo le tuputupu ae ma le atinaʻe lelei. A i ai se mafanafana o le tau, o sea ituaiga laau e mafai ona faigofie ona ola i le eleele ma e le eli mo le taumalulu.

Ia Mati-Aperila, ua ala mai aniani. I le taimi lava e tasi, o le faagasologa o le toe gaosia ma le totoina. Na o le fafaguina o le Nerin e puupuu lava lona ola. Ua i ai i le ogatotonu o le taumafanafana, o lau o le laau ua mago ma ua lata mai le taimi lona lua. E tusa ai ma tulafono, afai e teuina le fugalaau i totonu o se potu pupula i le taumalulu, o le malologa e tumau mai ia Me ia Aokuso. Ae faʻatasi ai ma se auala talitutusa tutusa, ua faʻaitiitia.

Mai le ogatotonu o le taumafanafana e tatau ona faʻaitiitia le faʻaleleia ma faʻamutaina seia oʻo i Aukuso. I le taimi lava e tasi, e mafai ona e totoina pulu na faatauina i le faleoloa. O le vavalalata o le nerin e tupu i le faaiuga o le taumafanafana ma le amataga o le tautoulu, o le a tuʻuina atu e le fale lava ia se faʻamatalaga o le taimi saʻo. O le uiga muamua lava o le ua o le pulufana e maua mai ai se 'apamemea. Ole taimi nei e tatau ona amata ile fufuluina o le laau ma fafaga.

E taua le taulai totoa i le mea moni e faapea o laulaau e tatau ona malogo, e le mafai ona vavae ese aʻo latou lanumeamata. Ma afai o Aukuso o fafo i fafo o le faamalama, ae o le laau o loʻo i ai pea lanu lanumeamata - o lona uiga o loʻo i ai se faʻafitauli i le fafaga. O lea la o le eleele e maua ai le susu. E taua i le tau malulu e matauina ai se vaitau o le ea. A leai, e mafai ona tupu muamua le laau ma o le taimi o le fugalaau o le a fesiligia.

Faʻasa. E tatau ona masani ona faʻafeinu, e aunoa ma le faʻaleleia o vai, mo le vaitau o le galue malosi ma le tupu aʻe o le laau. E taua tele lenei mea i le amataga o le autumn, Setema-Oketopa. Afai e lanu samasama lau laulaau, ma e mate, e tatau ona e susu susu ma taofi le faʻafefe.

Laʻei pito sili. E taua le fafagaina o le laau i le taimi o le vavave (tasi i le vaiaso) ma le tuputupu ae (tasi i vaiaso uma). Laʻei pito i luga - faigofie faʻamalosi vai mo fualaau totō.

Lauluina ma le totoina. Ole malosi e tatau ona laʻititi. Afai e te totoina aniani e lua i totonu o se ulo tele, o le a latou le lelei. Diamita 11-13 cm, o le pito sili lea ona lelei o le ulo. Pipi e sili ona lelei le totoina o le tasi i le isi ma e le faʻaloloto loloto, e tatau ona tumau le vaega ile luga. Vai vai pe a uma ona totō ma seia oʻo i le taimi o le atinaʻe e le toe faʻamamaina.

E le fautuaina tagata totō fugalaau e suʻe le laau e aunoa ma le manaʻoga. E mafai ona e suia le pito i luga o le kululu aʻo lei faʻamalo.

E mafai ona e toe totoina le laau pe a uma le 4-5 tausaga o le ola, ma afai e tatau ai, fai ia Aperila. O le tuufaatasiga o le palapala mo le gaosiga: tutusa vaega o le oneone, humus ma le turf. O le i ai o alavai e taua.

Toe gaosia. E lua metotia e mafai ona faʻaaoga: fatu ma tamaiti. E masani lava ona faʻaaogaina fatu, aua o se pisinisi faʻafitauli ma faigata. E sili atu le faigofie i le tautotogo, i le taimi o le totoina, e vavae ese ai le aniani-tamaiti ma totō i totonu o se isi ipu. O le fuga mai se laau talavou o le a faatali 3-4 tausaga.

Lapataiga Aua nei galo, nerin, ioe, o se fugalaau e ese lona lalelei, ae o se mea foi ona oona. Galulue faʻatasi ma ia i totigilima, ona fufulu lelei lea o ou lima. Taofi tamaiti ma meaola mai fafo.