Laʻau

E faʻapefea ona totoina se rimoni mai le maʻa i le fale

E tusa ai ma le aoaoga a le Feng Shui, o le rimoni i totonu o le fale e fesoasoani i le faaputuputuina o malosiaga lelei, e maua ai le soifua manuia o le aiga ma le tamaoaiga. O le laau e sili ona teuteu aemaise lava le matagofie i le taimi o le fugalaau ma fualaau aina.

E mafai ona tupu le rimoni mai le maʻa

O fugalaau fugalaau fiafia e totoina laau rimoni i le fale., ma e leʻi faʻatau fua, ae na tuputupu ae tutoatasi mai fatu. O le faʻatupulaia o le faagasologa e le o se mea tele, o lea aisea e te le faʻamaonia ai.

E mafai ona e faatauina ni fatu rimoni mo le totoina i faleoloa faapitoa, ma talu ai ona o le laau e masani ona tupu aʻe o se fale teuteu, e mafai foi ona tupu mai fatu na aumai mai fua masani mai le faleoloa.

Pamekaisa nofofale

O le avanoa e fua mai ai le rimoni mai le maʻa

O le keke mai le fatu o le a totogo i le faaiuga o le tausaga muamua o le totoina ma le tausiga lelei, ma o le a fua mai i le tolu tausaga. E tatau ona aveese muamua fugalaau muamua, o lenei mea o le a sili atu ona lelei ma fua mai i le lumanaʻi.
E naʻo lou fia iloa ma manatua o fua uma e faʻatau atu o fatugaʻau e seleseleina e maua ai fua lelei, fua tele ma fualaau aina. Mai fatu fatu e te le maua fua tutusa e pei o fatu mai le mea na ave ai, o le a latou le toe faia le tofo oo latou matua.

A oʻo i luga o se laau, o loʻo i ai uma fugalaau tane ma fafine. O tamaitai e naunau e ala i le i ai o tamaitusi i luga ia i latou. E le tatau ona faʻaopopoina le faʻamalosagaina o fugalaau, ae mo le sili atu o fualaau fualaau aina ma se pulumu, e mafai ona faʻafeiloaʻi le pollen mai fuga tane i fugalaau.

O faufautua atamai e fautuaina le fausiaina o rimoni ma vai malulu i le vevela o + 18-20 ° C mo le fausiaina o fugalaau sili atu i fugalaau.

Pamu miti

Tulaga mo le tuputupu ae i le fale

O le keke o le laau laʻau e mafai ona fausiaina i totonu o se laau i le fale. E alofa tele o ia i le susulu o le la, o lea e talafeagai ai faamalama i saute ma sisifo mo le tuputupu ae, ae ina ia aloese mai le susunuina o laulaau i le aoauli, e tatau ona ufiufi le laau.

E manaʻomia lelei le faʻamamaina o le maualuga o le palapala i totonu o le ulo. I le taumalulu-tau malulu, e tatau ona faʻaitiitia le faʻavaʻaina i se mea itiiti.

I masina o le taumafanafana, e ave le laau i le ea fou, faapaologa po o le togalaau, e mafai foi ona totoina i eleele matala, ma i le taimi o le tautau na totoina i totonu o se ulo ma aumai i totonu o le fale.

O le maualuga o le vevela e tatau ona:

  • i le autumn, i le taimi o le fua o fualaau aina - + 14-16 ° C;
  • i le taumalulu, malolo - + 10-12 ° C;
  • i le tautotogo ma le taumafanafana - + 20-22 ° C, i le vevela i luga + 25 ° C, o le tuputupu aʻe o le pomegranate e mafai ona taofi ma pala. Ina ia faʻaitiitia le vevela, faʻapipiʻi laau i vai malulu.
Ole palatini o se laau toto, i le tautoulu, pe a paʻu le vevela, e mafai ona lafoai le laʻau ma alu i le falemaʻi, ma i le vevela o + 15-20 ° C, amata ona faʻalauteleina le laʻau.
Fualaau suamati

Totoina ma le tausiga

Ina ia toto fatu rimoni, e tatau ona muamua saunia.

  1. Ina ia maua ni fatu, o fualaau 'aina suamalie e ave e aunoa ma ni nifo po o ni faʻailoga o faʻamaʻi; e le taliaina le ave o fatu mai fualaau pala.
  2. Aveese fatu mai le rimoni, tilo le pulupulu, fufulu i le vai malulu ma solo lelei i se solo pepa.
  3. Alu e faamago mo se aso.
O fatu e totoina i le loloto e le sili atu ma le 1 cm i totonu o se moli, e faʻaleleia ai le eleele. Faʻapipiʻi pusa e ufiufi i le polyethylene e faʻasaʻo ai le susu ma tuu i se nofoaga mafanafana ma susulu. O le faamasaniga faamasani e tatau ona + 25 ° C.

O le totoina o fatu e maualuga 90-100%, ae ua faalauteleina i le taimi. E mafai ona selesele fatu i le 1-2 vaiaso, poo le masina. O fatu na aoina e taofi lo latou germination mo le ono masina. Pe a aliali mai laau, e aveeseina le ata ma fufulu le eleele aʻo malena.

A o tuputupu ae le laau, latou te tuua le mea sili ona malolosi, ona toso ai lea i ni ipu.

Iapani bansai pomegranate tree

Ole palatini e le faʻafefeteina i le tuʻuina, o lea e le manaʻomia ai e togafitiga laiti se tausiga faʻapitoa. A maea le faʻaalia o le muamua muamua o laʻau moni, ona totoina lea o fualaau i totonu o pusa loloto. Ona sosoo ai lea, ina ia mafai ai, e tatau ona faapipiiina le totoina o fatu. O le taimi muamua i luga o le tolu o laʻau, pe a maeʻa lenei faʻatonuga, o le a faʻamalolo e le rimoni ni fuʻa se lua i le tuputupu ae, lea e tatau foi ona tosoina i luga o le tolu o laʻau. Afai e le faia lea mea, o le a tupu aʻe le fatu i se tasi o fana ma o le a leai se ituaiga.

O le isi tausiga e aofia ai le faʻafeinuina masani o le suavai pe a mu le fanua, luga o laei e faalua i le masina. Talu mai Aokuso, faʻaitiitia le fafagaina ma le faʻamaina, o loʻo sauni le fale mo se taimi umi. I le taumalulu, o le tausiga e aofia ai le faatumauina o le palapala i se tulaga susu susu ma e le tatau ona sili atu le vevela i le +15. I le tautotogo, i le amataga o le susuga, ua tuu le laau i se nofoaga mafanafana ma ua faateleina le suavai.

O fualaau laiti e totoina i tausaga taitasi i le tautotogo, ua totoina laau mo le sili atu i le tolu tausaga ao latou faatumuina aʻa o le fagu fufulu ma o aʻa o aʻa e aliali mai i totonu o le lua.

Mo le tuputupu ae sili atu o le pale rimoni, e tatau ona ola i ni pusa fufulu, pei e faʻaaogaina e le laau lona malosi uma i le ati aʻe i luga, nai lo le faʻatumu o le fagu i aʻa. O le mea lea, o ipu e tatau ona vaapiapi ma maualuga ma suavai lelei.

O le seleselega o le tautotogo faaletausaga i le amataga o le fuga o lau laau e aofia ai le aveeseina o laau toto i totonu o le laau, faapuupuuina ai le ola o laau laiti i le 2-5 paipa o laulaau ma ia mautinoa e faia le teuteuga i le pito i fafo e puipuia ai le fausia o ni laau mama.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le tuputupu ae o meaʻai i le fale e le faigata, ae o le fiafiaga o le mea moni e mai lau fatu laitiiti e te maua se laau, e tusa lava pe laitiiti, o le a tele. Tuu fualaau e le faamalieina oe ma o latou lapopoa ma le tofo, ae o le mataʻituina o le fugalaau ma le faatulagaina o fuameri o le a aumaia ai le fiafia.