Fugalaau

O le a le lanu o tulip

O se fugalaau tautotogo matagofie e tele ituaiga ma ata. O le talafaasolopito o le tulip cultivation e toe foʻi mai i aso anamua. Na latou matutua i le Imperial Courts. Mo tagata masani, o le taugata o fugalaau e le mafai ona mafai. E faitau afe ituaiga eseese i le lalolagi i aso nei.. O le tala lelei e mafai e tagata uma fai togalaau ona totoina sea laau i lona eria.

O nei fugalaau e tele lava fefaʻatauaʻiga. O tulifili laʻau viole ma a latou ituaiga eseese e fiafia tele. O le laʻau tele o le bulbous e tupu i se tasi o muamua. O le aso sili ona taua o aso malolo o tamaitai e le maeʻa e aunoa ma nei sui. O faʻamatalaga o loʻo mulimuli mai o le a faʻaalia ai se lanu o nei lanu, o mea ia, foliga ma ituaiga sili ona lelei.

O a tulip?

E faigata tele ona tali le fesili i lenei fesili; O tagata muamua na ave mai le natura e na o le mumu, fugalaau ma lanu samasama. E masani lava i tausaga taʻitasi e i ai ituaiga o uiga ma lanu ofoofogia. Mo le faigofie, o ituaiga e vaevaeina i le vave, ogatotonu, tuai ma ituaiga vao. O le paleni o lanu muamua o vaega taʻitasi e aofia ai lanu 5 lauiloa:

  • Yellow
  • Reds
  • Pink
  • Aiga
  • Lilac

I le faʻaopoopoga i laʻau masani, e totoina e le au faifaatoaga - lanu moli, lanu piniki, lanu moana, lanu viole, uliuli ma tulip, lea e faʻafefiloi ai le tele o paolo i mea leaga. A filifilia se meaalofa bouquet po o pusa mo le tuputupu aʻe, muamua ona gauai atu i le lanu. E toaitiiti tagata e iloa o lanu taʻitasi e maua ai se uiga patino, lea e mafai ona avea ma mea e fiafia ai.

I aso nei, ua tupu aʻe lapopoa lanu eseese ma lanu.

E talitonuina o tulips e mafai ona faʻavae lagona ma momoli atu lagona i se paʻi faapitoa. O nei fugalaau e tuʻuina atu mo le aso fanau, i aso, tuʻuina atu o se faailoga o le alofa ma le alofa mutimutivale. Malamalama i uiga o lanu o le a mafai ai e oe ona malamalama io latou uiga.

Yellow

Ina ua maeʻa le faʻasalaga o le pese na faia e Natasha Koroleva, "Yellow Tulips", na latou le maua le avanoa e vaelua ai. E na o tagata masalosalo e mafaufau i ai, mo le malologa o lenei lanu e fesootai ma le la, olioli ma le fiafia. E masani ona maua i totonu o le ata o togalaau fugalaau, laʻau. O ai e tatau ona tuʻuina tulips lanu samasama:

  • pe faapefea faailoga laki, e mafai ona faʻamanuiaina i paʻaga pisinisi, paʻaga galulue;
  • pe afai e te tuʻuina atu tagata peleO le mea lea, e mafai e se tasi ona faʻaalia le moni o lagona o se tagata;
  • avatu i tagata atamamai ma tusiatao se moomoo mo le mamalu, tamaoaiga;
  • i aso anamua na tuʻuina atu fugalaau faapena se tagata maʻi mo se vave vave manuia.

E talitonu tagata popoto e tele mea e faalagolago i faʻamoemoega na tuʻuina mai fugalaau. O se vevela susulu manaia e mafai ona mafanafana le loto ma le agaga.

O ituaiga e sili ona lelei o loʻo i ai muamua i Hamilton anamua, ipu faʻafefiloi - Paʻu o pati ma Golden Parade.
Tulip Golden Parade
Tulip Hamilton
Tulip Cream Cocktail

Reds

O lanu mumu lanu fugalaau e tosina mai ai le mafaufau, e manaia ma tietie le ato. Latou te tauaveina le malosiaga mamana ma tautala e uiga i le le mafaagaeetia le alofa.. E tusa ai ma le tala, na faaseseina le Peresia Peresia e ala i le lipotia o le oti o lana pele. Heartbroken, na ia togi ifo o ia i le eleele mai se pusi maualuga. Na tupu aʻe fugalaau fugalaau i le mea na maliu ai o ia. Talu mai lena taimi, o tulip mumu ua tuʻuina atu e fai ma faailoga o le alofa loloto. O se uiga iloga o nei ituaiga o le tatalaina atoatoa lea o petals i le susulu o le la.

O ituaiga taatele e le mautonu i le amataga o Abba, o se ituaiga o Red Favorite, Adonis.
Red Tulip Adonis
Tulip Red Favorite
Tulip Abba

Pink

O lanu lanu enaena e sili ona fiafia, e faʻaalia ai le fiafia ma le mautinoa i le lumanaʻi. O tausaga taʻitasi i Netherlands, ua faʻatulagaina ai se tulipoti o tulip, i totonu o la latou vailaʻau o loʻo i ai ni mea lanu piniki o ituaiga eseese. O a mea e mafai e nei fugalaau ona taʻu mai:

  • 'aveʻesea piniki e tuʻuina atu i se teineitiiti e ono avea ma se taʻavale amata se fegalegaleaiga alofa;
  • tatali tino i le foliga o se tulipipi piniki, tautala e uiga i le manaia;
  • i le olaga moni - folafolaga leleiaʻo i ai i se miti atonu latou te faʻailoaina oe i se ulugalii ua le manuia po o le alofa alofa.

O tagata faʻamalosia ma fiafia e fiafia i lanu piniki, o lea o latou ata tusi e mafai ona maua i soo se mea i luga o pepa faapipii, moega ma ipu.

O vailaʻau lanu manogi e manaʻomia i totonu o faifaatoaga o le faʻasologa lea o le Dynasty ma le Synaeda Blue.
Tulip Triumph Dynasty
Tulip Synaeda Blue

Aiga

O talofa o lanu faamaoni e tautala, muamua lava, e uiga i le mama. E mafai ona taʻu mai lagona matuia. Afai e te feiloaʻi ma se tama ma se fuga papaʻe papaʻe - e mafai ona taʻu mai na faatauina i latou ina ia mafai ona ole atu mo se faamagaloga. O le eseese e manatu e seasea, ae matua matagofie lava. I totonu o le faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai ni paʻu o paʻepaʻei paʻepaʻe.

O ituaiga eseese o tulip papaʻe o le filifiliga Crimean Pearl, o le ipu - Krismass Swift ma Agras White.
Tulip Christmas Swift
Tulips Pearl
Tulip Agras White

Lilac ma Violet

O lanu lalac e le masani ai e faatusa i le faamaoni aʻiaʻi. O le sili atu ona lelei o lo latou malu, o le malosi o le lagona. E mafai ona saogalemu le tulips i le palanila. O le a avea lenei ma savali o le faaaloalo loloto ma le alofa. Mo le a le mafuaʻaga e tuʻuina ai ni fatuga o fugalaau lalac:

  • i le faafiafiaga ma aso faamanatu;
  • mo soʻo se mafuaaga o se faailoga o le alofa moni;
  • o le a talafeagai le fugalaau fafine ma le tamaloa.

Pelu na fafagaina i Holani, e na o le 5-6 lalac ituaiga. O le tulaga ese o le lanu ma lo latou taua e mafua ai le faateleina o le fiafia i nei ituaiga.

Vaevaega eseese o Blue Diamond, American Express, ua leva ona maeʻa le Blue Flag.
Tulip Amerika Express
Tulip Blue Flag
Tulip Blue Diamond

Po o le a lava le lanu, tulips, mai le paʻepaʻe i le uliuli, fai ia i latou ma se meaalofa muamua. Faʻafetai i tekonolosi faʻaonapōnei, e mafai ona e tupu fugalaau i le tausaga atoa - i le taumafanafana, i le tautotogo i luga o le eleele. I le taumalulu, i le autumn i greenhouses.