O le togalaau

Puipuiga o le kanesa o le bacterial

Faatasi ai ma faʻamaʻi masani o faʻatoʻaga faʻalauiloa (vine, fua, vine, rosa, ma isi), o le kanesa siama e sili ona lamatia, e afua ai le faaleagaina o le tamaoaiga o faatoaga. O le faʻamaʻi e taatele i itu uma o Moldova, pe a fua mai vine, fualaau aina fua. O le malosi o le fatuina o le paʻu e sili ona maualuga i totonu o nofoaga e masani ona faaleagaina ai laau i le maualalo o le vevela i le taumalulu po o taimi o fulufulu, ma pe a uma foi le timu, i nofoaga o manua (o le kiona ma le fasia o le timu, o le vaeluaga o le paʻu i le taimi o aʻafiaga, faaleagaina o masini i lima ma pusa).

O le mafuaʻaga o le kanesa o le siama o se ituaiga o meaola faʻapitoa o le Agrobacterium, o le siama gasegase o le Agrobacterium tumefaciens, e aʻafia ai siama, lea, pe a ulu atu i nofoaga o manuʻa, e ulu i totonu o vaʻa ma feʻaveaʻi i totonu o le laau. O le tulaga lamatia e mafua mai i le mea moni e faapea, o le pathogen bacteria e mafai mo se taimi umi ona i ai i totonu o vaʻa o laau i se latent (latent) e aunoa ma ni paʻu i le fogaeleele (fualaau 'aina ma le fatu) ma luga o le eleele (vine) vaega o laau.

O le amataina o le paʻu o loʻo maua mai i vine e faʻatasi ma le vaitaimi o le "tagi" o vao, pe a oʻo atu le tele o siama faʻamaʻi i totonu o nofoaga manua. O se vaega taua o latou pauu i le eleele. Afai e leai se patho i vaʻa o le laau, o le a le ulu i le palapala, talu ai e le o gaosia le siama ma e le mafai ona feaveaia i le ea.

Paga o le kanesa

I le gasologa o taimi, o se taunuuga o faiga faʻalavelave faʻa-natura e aofia ai elemene o siama siama ma siaki, o se vaega o le siama siama - plasmid Ti - ua faʻaofiina i totonu o le chromosome o le laau totō, lea e amata ona vaevaeina e tusa ai ma le faʻataʻitaʻiga o le tuputupu ae o le tuma. O le taimi lava e tupu mai ai se maʻi ua tupu. Tumama o le taunuʻuga o faʻamaʻi ma, o se tulafono, fai i le 1-3 tausaga talu ona totoina laau i se nofoaga tumau.

O le kanesa e mafua ai le siama e na o faatusa symbisis lava e ola ai, talu ai e tatau ona fafagaina i se tino faapitoa o mea e gaosia ai le physiologically o mea na maua i laau toto e faatumauina ai le faʻanoanoa. E leai se siama faʻamaʻi e aunoa ma ni laau toto i le palapala. Faatasi ai ma aʻafiaga o le aʻa, e mafai ona alu atu i le aʻa.

Paga o le kanesa

E leai ni ituaiga vine e puipuia mai le kanesa o le siama. I le faiga o le puipuiga o vailaʻau, e leai ni vailaʻau e iai se aʻafiaga aʻafia e mafai ona oʻo atu i totonu o masini vailaʻau e aunoa ma ni aʻafiaga o le vailaʻau. I le taimi nei, e leai ni auala ma ni metotia ua faʻavaeina e faʻafefe ai le kanesa o le tino ona o le leaga o vailaau faʻasaina.

O metotia faaonaponei o le biotechnology ua mafai ai ona foia le faafitauli o le puipuia ma le taofiofia o le toto i le taimi o faʻamaʻi pipisi i le maʻi o le kanesa. O nei mea e aofia ai le biological drug paurin, na faia i luga o le faavae o le eleele-saprophytic bacterium o le ituaiga Pseudomonas, vavae ese mai le faitau aofaʻi o meaola faʻapitoa. O oloa o lona metabolism o loʻo i ai le antimicrobial ma aʻafiaga o aʻafiaga e aunoa ma se aafiaga o le phytotoxic e faʻatatau i le fale talimalo. O le fualaau oona Paurin e leai sona aʻafiaga i le siosiomaga, e le afaina i tagata, manu, iniseti.

O le amataina o le totoina o fatuga o le faavae o le tipi, o aʻa o fualaau aina e maua mai ai le toe gaosia o meaola ninii i le rhizosphere o le laau - o tagata tetee o le kanesa o le cancer, lea e puipuia ai mai le eleele poo le atinaeina o le tino (mai toto toto), latent (muamua e le o vaaia).