Isi

Auala e fai ai sima

O teuteuga o soʻo se fanua o se vaega taua o le mamanu o le laufanua. Lelei sima o auala sili ona taugata e faʻaopoopo ai le avanoa mo le siitia i tulaga o tau ma faigofie. Matou te tuʻuina atu i lou mafaufau mea ua tuʻufaʻatasia i le fesili i le auala e fai ai sima i ou lava lima. O loʻo faʻaalia ma faʻamatala auʻiliʻili mea e tatau mo le galuega, o a laasaga e tatau ona faia, mea e tatau ona e sailia. E mafai ona totoina fugalaau i autafa o tuaoi.

Vaega Muamua - Saunia

I le laasaga muamua, e tatau ona tatou faia ni mea se tolu: o se galuega faatino mo le tuʻuina o ala, fuafuaina o mea talafeagai ma sauniuni mo galuega.
Tatou amata, e pei lava o taimi uma, ma mamanu. Ina ia faia lenei mea, matou te manaʻomia se fuataga fua mo le fuaina o avanoa, se laupepa ma se penitala. Matou te oi le saite ma fuafua fua e manaʻomia ona faʻaogaina i auala. Ona, i luga o ni laina saʻo, faailoga i luga o se laupepa ma faailoga le umi. O lenei e mafai ona e amataina le mamanu. E tatau ona mamanu foliga. E mafai ona avea ma se tafaʻi tafaʻi, pe mafai foi ona avea ma laina laugatasia lamolemole ma le faʻalauteleina ma le vavalalata o le lautele o le vaitau o lumanai. O nei manatu uma e tatau ona maitauina i le fuafuaga.
A maeʻa le fuafuaga, e mafai ona tatou faia se faʻatomuaga muamua o mea talafeagai. Ina ia faia lenei mea, ia faʻateleina le uumi i le lautele ma maua ai le vaega ole lumanaʻi lumanai. E totoe na o le fuafuaina o le maualuga o le masonry. Ae ua uma ona faalagolago i lou manaʻoga. Ou te le fautuaina e te uia le ala i se maualuga e sili atu nai lo le 7 cm. E mafai uma ona faigofie le tamaoaiga ma faigofie i le taotoga i le lumanai. I lenei tulaga, mo le 1 m2 o le lumanaʻi lumanaʻi, e tatau ona e tuua le 2.5 kilokalama o le mafamafana.
O le taimi nei e taua le faʻaaogaina o le taunuuga o le makaina i le laufanua, o lona uiga. i le saite. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga se fusi faʻapipiʻi ma taʻavale laupapa. Faatasi ai ma ni faʻatonuga saʻo, o le makaina o se uaea faʻasolo e lava. Ia, o mea uma lena. Ua matou sauni e agai atu i le isi laasaga - galuega o le lalolagi.

DIY sima

Matou te faia ni sima ma o matou lava lima ma le faʻamoemoe o le a latou galulue mo i matou mo le itiiti ifo ma le sefulu tausaga ma o le a le manaʻomia le toe faaleleia. O le mea lea, o le a tatou faia uma mea uma. I le tele o itulagi o lo tatou atunuu, o le eleele e le o se tulaga mautu ma mautu, aemaise lava i taimi o suiga tetele i le vevela ma le malosi o le vaʻaia.
O le mea lea, ae tatou te leʻi faia ni sima ma o tatou lava lima, e manaʻomia ona tatou tausia lelei se faʻaititia o le faʻaititia. Mo lenei mea o le a tatou faʻaogaina ai vali vili ma le oneone. O le mea moni, e leai se eseesega faapitoa i le va o nei mea. O le mea lea, o le a le mea e sili atu ona faigofie ia te oe, ona ave lea.
Galuega amata e amata i le aveeseina o le turf Layer. E mafai ona fesuiaʻi ma tuʻu i totonu o se tuʻuga ese. Ufiufi i le tapoleni po o le palapala paʻu palapala ma a maeʻa le tausaga o le ai ai ia te oe se eleele lelei lelei mo laau toto. A maeʻa ona aveese le eletise, faʻaloloto le vaega atoa o le ala saʻo i le lumanaʻi e ala i le eliina o se lua i le loloto o le 15 cm. Mulimuli ane, o le a ufiufi i kalaupapa poʻo oneone i le maualuga o le pito i luga.
Sasaa le oneone, sasaa i le tele o le vai ma le tamp pe tuʻu i luga mo le 5-7 aso mo se vaega atoa. Ua saunia le nofoaga. O le mataupu e tumau pea le taua. O le isi, o le a tatou iloa auala e faʻatumu ai se sima.

Sima fale savali

O le oʻo i le mea pito i sili ona taua - e le o toe mamao ae saunia lo matou ala i le fale o le sima. Ae muamua, e tatau ona tatou o atu i le faleoloa faleoloa ma faatau mea e faaaoga ma mea tatou te manaʻomia. O le mea pito sili ona taua, faʻafefiloi le sima mea ua fuafua mo le faʻaaogaina i fafo. Ina ia teuteuina ala, o le ae manaʻomia se lanu lanu mo le sima. Aua neʻi galo le spatula ma le fagu o le a faʻaitiitia ai le paluga sima.
O le tele o faleoloa faʻatau oloa faʻapipiʻi faapitoa, e pei ona faʻaalia i le ata. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona faʻamamaina i le vai pe fufulu foi i le suauʻu manogi. O lenei mea o le a mautinoa ai le faigofie ona sosolo o le sima mafolafola i le taimi o le fausiaina o maʻa. Afai e te le maua le avanoa e faʻatau ai sea ituaiga, ona mafai lea ona fesuiaʻi mai le palasitiva mosi mai le palasitika. O se fofo sili ona lelei o se ituaiga o pusa o loʻo faʻaaoga ai fale. E fusia faatasi faʻatasi ma ave o latou laupepa. E fesuisuiaʻi le faʻaogaina o le brickwork.
Ma o le vaega sili ona taua. E amata ona matou faia ni auala o le sima ma o matou lava lima.
Laasaga Muamua - Saunia le Malima Faafefiloi


Laasaga lua - faaopoopo lanu.
Laasaga tolu - Faʻasaʻo le Malu.
Laasaga lona fa - tuʻu ese le sima sima.
O le laasaga lona lima - matou te maualuga ma e matou te faʻaaogaina matagi o le ea.
Laasaga muamua - aveese le fomu ma sui i se isi nofoaga e toe faia ai le taotoga.
A maeʻa ona aveese le siaki, siaki le lamolemole o le pito i luga o maa taʻitasi. Faʻasaga pe a manaʻomia i se vaʻa faʻafefiloi i totonu o le vai.
O se tekinolosi faigofie lea e faʻaalia ai pe faʻapefea ona faia ni sima i ou lava lima faigofie, vave ma faigofie. O le faʻamalosi taimi i le vevela o le tau e itiiti ifo ma le aso. A maeʻa lena mea, e mafai ona e faʻatumu avanoa i le va o maamaʻi ma se vaifofo o se eseʻesega, lanu eseese poʻo le mutia vao vao i le va oi latou. Faʻasoʻu alofilima ma lauulu vali ma vali. O lenei mea o le a sili atu ona teuteuina i lau 'upega tafaʻilagi. Pau lava lena - na o le tatou totoina i luga o auala e totō ai fugalaau matagofie ma vao e le sili atu ma le 30 cm le maualuga.