Fale taumafanafana

Manatu o le matagofie o arbors mo se nofo i le taumafanafana

I se vaapiapi, o gasebos o nofoaga ia e potopoto ai tagata ma talanoa ai i totonu ia i latou lava. O le mea lea o le igoa. I se tulaga lautele, o latou o se nofoaga e nonofo ai tagata, malolo, taaalo i taaloga laupapa pe fai se taumafataga. I le taimi muamua, gasebos i aai na faʻapipiʻiina i le toetoe lava o fanua uma, ina ia mafai e tagata o le fale ona teu ma nonofo i le mafaufau. E tatau ona latou tuʻuina atu? E matua manaomia lava. A uma, o le nonofo faatasi ma tuaoi, ma aiga ma uo, i le ea fou o se fiafiaga!

O a gazebos

O Pergolas e iloga i ituaiga o fausaga. O se taunuuga, e ala i galuega. O latou nei:

  1. Tapunia.
  2. Tatala.
  3. Mo keke.
  4. Fuafuaga ola.

O isi arbors e mafai ona eseese ituaiga:

  • sikuea;
  • faʻamaufaʻailoga;
  • telefaceted;
  • lapotopoto.

O le mea sili ona taatele o loʻo i totonu o gasebos. E i ai o latou faavae, taualuga ma puipui. O la latou mea sili ona lelei o le puipuiga mai le matagi ma le malulu. I le gazebos e mafai ona e faʻapotopotoina i le tausaga atoa, toetoe o soo se tau. I le afiafi o le taumafanafana, e mafai ona puipuia tagata tafafao mai le namu, ma i le autumn timuga mai timuga malulu.

Tatala faitotoa ole taulaga e sili ona faigofie. Latou te foliga matagofie tele: o se mea laʻititi (atonu o se mea maualuga), o se tootoo poʻo se taualuga, e masani ona laʻitiiti i le tele nai lo le faavae. E leai ni puipui, o lea e sili ai le tumau i totonu i le taimi mafanafana.

O loʻo i ai fale o le mafanafana mo keke. E sili atu ona manaia, aua e mafai ona tatala pe tapunia le pisa. O faapaologa o totonu ole fafie e tatau ona i ai se masini, a leai o le a le mafai ona iai. Ma o le ae le fafagaina le aano o manu i le gasebos matala, aemaise lava pe a leaga le tau.

Ma o le pito mulimuli o le fuafuaga ola o arbors. E masani ona tuu i latou i togalaau. O matagofie matagofie nei, mo le teuteuina o laau toto e masani ona faʻaaogaina. O le tele o taimi, mo lenei faʻamoemoe, o loʻo tolauapi le tolauapiga, tolauapiga, le teuteu o le suamalie, faila ma isi ituaiga o meaola ina ia latou faʻamalosi itu ma le taualuga o le gasebo e fai ai se nofoaga malolo fiafia.

Aua o le fausiaina o ia arbors e le manaʻomia se tele o tupe ma taumafaiga. E na o le tatau lava ona fausia se fausaga ma ni laau tetele e feaveaia mai mea lelei (lala, laau). Green "constructers" o le a maeʻa lau galuega oe lava ma o le a teuteuina le puipui i fugalaau matagofie. E oo lava i le ata o le gasebo o le a le mafai ona vaaia.

Aʻo faʻapipiʻi le fafie o se fuafuaga ola, e tatau ona e filifili laau e mafai ona ola i le taumalulu i lau tau.

Faataʻitaʻiga o fale mafanafana ma ata ma faʻamatalaga

Matou te tuʻuina atu i lou mafaufau ni faʻataʻitaʻiga o gasebos matagofie mo le tuʻuina mai o ata ma faʻamatalaga.

Faailoga tapuni

O le ata o loʻo faaalia ai se vateatea vaʻaia, o ona puipui o loʻo faia i le tioata vaivai. Faamolemole ia matau: o le faitotoa ma faamalama o loo taamilo, o lona uiga, latou te tatalaina auala. O le arbor e faʻatau.

Ma o se eseesega lea o le gasebo ma se tamai terrace. O mea uma lava e faia i laupapa: faletua, terrace ma le arbor lava. Faʻasalaga faitotoa ma faamalama, o le tioata vaivai. Pa puipui, o loʻo faʻamaonia ai le taunuʻuga o le taumafanafana.

O faitotoʻa matala ma faamalama e manaʻomia ona o le mea moni latou te le tele ni avanoa avanoa, faʻatasi ma puipui.

O le gasebo-tower e foliga mai o se mea muamua, e faia i ogalaau. Glass tinted. Talu ai ona o le le mautonu, o maʻa o loʻo i lalo o le laʻau - e foliga mai e le gata o latou faʻavaeina le faʻavae, ae e faʻaopoopoina foi le matagofie.

Ma o lenei gasebo e pei o se fale. O lenei lomiga e iai se faitotoa ma 8 faamalama. E sili atu i le faiga o Europa tuai. Ua teuteuina le arbor i ni nofoa se lua.

O le ata o loʻo i lalo o loʻo faʻaalia ai le mea e sili atu ona manaia, ma e sili atu le taugata. E foliga mai e pei o se tamai potu malolo, faia i se mamanu. Vaavaai i mea oi totonu: o se sofa, se nofoa faʻataʻavalevale, se laulau, vases, se moli.

O se ata lenei o se tasi o gasebos, mai totonu. Leai, e le o se potu malolo, ae o se fale mafanafana moni! O le laulau ma nofoa e faia i ogalaau. E i ai le ea malulu ma se ogaumu. Atoatoa mo se kamupani tele, i soo se taimi o le tausaga.

Tatala

O le matagofie lea o le matagofie o vaeluaga o vaomatua. Aemaise lava, o lenei gasebo ei ai se tamai taualuga ma se faavae, fausia i luga o le eleele, i luga o lagolago.

O lenei gasebo ei ai se puipui. E ese le manaia i autafa o se vaʻai laititi. Vaʻai: i totonu o le gasebo ei ai se umukuka laitiiti e mafai ona e kuka ai se mea ma vave 'ai i le laulau.

O le isi filifiliga matagofie, na faia i le faiga o Roma Anamua. Atonu na e matamata i ataata e uiga ia Guy Julius Kaisa, i le mea na nofo ai ma ona fesoasoani ma talanoaina nisi fuafuaga mo le faatoilaloina o le fanua. Ona taua lea o faga: pupuni, pulou, tupua ma fugalaau.

I lenei ata - o se fafie faigofie ma matagofie, faia i se sitaili masani, faasaga i tua o le togavao. O le tootoo e taoto i luga o ogalaau gaosi.

O lenei filifiliga e faia i le ituaiga samurai Iapani. Faʻamataʻu faigofie, agaʻi i tua o le natura. I le auala, latalata i arbors o lenei ituaiga o le a lelei tele le totoina o cherries, e sili atu le totoina o lagona. Latou te fuga ma le matagofie, ma e oo lava i le togavao i Iapani. Faʻatasiga tele!

Pergolas o le fuafuaga ola

O iinei, na o se filifiliga faigofie o le "ola" arbor. O se faʻavaa laitiiti ma le tele, o le tele o tolauapiga e fausia ai se lapoʻa atoa.

O lenei gasebo ua faia foi e faaaoga ai laau toto. Na o iinei na faʻaaogaina ai se isi foliga vavalalata, lea na lalagaina ma tuʻuina atu le arbor e pei o se faʻaaliga matagofie.

O le isi vaega o le laupapa o le fuafuaga ola. E laʻitiiti ma faigofie. O vine vao e faʻaaogaina o se fesoasoani fesoasoani. I le ata, o le gazebo e faigofie ma matagofie.

Vaʻai i nei lisi faʻataʻitaʻiga? E matua lelei lava le faʻaogaina ina ia faafaigofie ai i vine vine ona pipiʻi ma fetolofi i luga, ma fai ai "puipui ola".

Fuafuaga ola a Arbor ma se sofa paʻu.

Barbecue

E pei ona taʻua i le taimi muamua, e tatala faleoloa keke ma tapunia. Ma ia i latou ma isi, e sili atu ona lelei pe a iai se nofoa. Pe a faʻafefete aano o aano o manufasi, ua lava le asu o le asu, lea, afai e leai se nofoa afi, o le a salalau i luga o le eria. Matou te ofoina atu e matamata i ata e 8 o le atunuʻu ma togalaau faʻatoʻaga lea e mafai ai ona e taoina se paluga.

Ata o se pusa piliki papaʻe paepae ua faʻapipiʻiina ma se ogaumu ma le nofoa afi.

O le mea lea e pei o se ogaumu ua saunia lelei. E i ai foi se sulu e fufuluina ai ou lima.

Ma o se faʻataʻitaʻiga lenei o se pusa paʻukeke pati tapuni.

Fai oe lava ia

Ina ia fausia se sikola vaʻaia oe lava, e tatau ona e fuafuaina le ituaiga o gasebo, size, mea ma isi. Mea e te manaʻomia:

  • poloketi gazebo (fuafua galuega i le lumanaʻi);
  • mea fau fale;
  • mea faigaluega
  • meafaigaluega fua.

Ina ia amata, filifili se nofoaga o le a amata ai ona e fausia se vaʻaiga. Fautuaina ole eleele e faigata, a leai o le a amata ona sisi. Faʻataʻitaʻi lau paketi ia malamalama i le tele o lou naunau e faʻaalu uma nei mea. Afai ei ai se mea itiiti, ona sili atu lea ona lelei le fatuina o se "ola" gasebo poʻo se avanoa faigofie.

E le o se mea taua le taua tele o le arbor i le atunuu, sili ona taua - matagofie ma faʻalelei.

E leai foʻi se tasi na te faʻatagaina le fale mai mea e faʻaleleia. Tuu atu ia avea ma laau, lala, le toe aoga o toe fausia ma mea teuteu. O lo o faʻaaogaina foi lau.

E leai se tasi na te faʻatagaina oe i lalo o le vaomatua mo ogalaau. E le tusa ai ma le tulafono, ma o le fausiaina o se puipui e mafai ona oʻo i le pulega poʻo le solitulafono. E ui i lea, e sili atu le lelei o le faʻatulagaina o mea e fau ai fale ma amata faʻalelei le fausiaina. E sili atu le talafeagai i le fausiaina ma fesoasoani, aua o le gasebo e le o se falelotu, ua tele atu. O le mea lea, o le a sili atu ona faigata le fausiaina. Fausiaina o se puipui mo se fale mafanafana ma ou lava lima o le tele o galuega, fuafua mo le itiiti ifo ma le toʻalua tagata, e tusa lava pe laʻititi le gasebo.

Maua i le fausiaina

O lea, ua matou aoina mea uma e te manaʻomia, i le taimi nei e mafai ona e amata fausia. O le fausiaina o so o se fale, ioe, e amata i le faavae. E mafai ona faia i laupapa pe faʻatumu i se sima.

Mo se faʻataʻitaʻiga, oe fausia mai laupapa poʻo ogalaau. Afai o lau arbor e faʻasolosolo, ona tatau lea o itu e lua, ma saʻo le au. Afai o se sikuea - o itu uma e tutusa. E le mafai ona e fausiaina ni atopaʻu lapotopoto mai laupapa ma ogalaau: e te manaʻomia se piliki poʻo se mea e faʻaaogaina (e na o le afifi).

Ulufale i le gasebo ma le lautele lautele o le 1 mita.

Afai e te fausia se tapuni o se tapuni tapuni i le atunuu, ma mafaufau i lou nofo ai i le tausaga atoa, ona le tatau lea ona i ai ni avanoa. Fausiaina o se taualuga o le vaega sili ona faigata. Muamua e te manaʻomia le faʻapipiʻiina o se faʻavaa, ma na ona e ufiufi ai. Ia mautinoa ia teu i lou mafaufau e tatau ona tafe le vai i se mea.

Pe a fausiaina se paʻukeke, amata i se ogaumu ma le nofoa afi. O le ogaumu e sili ona fausia i maʻa poʻo piliki. O faʻatau e faʻatau faʻatau eseese foi, e masani ona laiti, ma e mafai foi ona taʻavale mai le uila mai le faamalama.

Vaʻai-oe-oe lava tatala vaalele mo le fale mafanafana o le faigofie lea ona fausia. I se tautalaga faigofie, e naʻo le manaʻomia o se faavae, lagolago ma se pupuni. Ae leai se tasi na faalēaogāina le fua saʻo.

E mafai ona e faʻapipiʻi mea faʻatasi ma fao, ae sili atu i mea uma - faʻatasi ma sikulima. O mea uma e sili atu ona faʻatuatuaina. I le auala, pe a e fausia se pusa mo se fale vevela o soʻo se ituaiga, faʻapipiʻi faʻamalosi le fola. O lona uiga, i le va o le fola ma le ulu o le sikulima iina e tatau ona i ai se fafie ma se mamafi. Ona le mafai lea ona taʻe le taualuga.

Faʻatino le vaʻavaʻa

Fausia, ae e le o mea uma - e manaʻomia ona e faʻavasegaina. E naʻo le maeʻa o lena mea o le ae maua ai se vaomatua sauni i le atunuu. Afai e manaʻomia le malamalama i totonu, ona ave lea o le eletise, faʻapipiʻi moli ma le itiiti ifo i le tasi le laina (aoga). Tuu meafale: se laulau, nofoa poʻo nofoa (e mafai foi ona e faia oe lava). E i ai ni vaʻaiga e le talafeagai po o tu i luga? Ave mea uma e fetaui i ai. O tagata ulavavale e masani ona tuʻuina i fale vevela ina ia le gata ina mafai ona nofo, ae ia malolo foi i se tulaga pepelo. O le a talisapaia e le au valaaulia!