Laʻau

Opuntia cactus Tausiga a le aiga Talosaga e ala ile tipi. Meaola ma ata ma igoa.

Prickly pear prickly pear i le fale

O le prickly pear o le cactus ma le mama. E mafai ona i ai i luga o laʻau prickly pears poʻo ni fugalaau fetolofi, o ituaiga o foliga o le laau. O le laau atoa e ufiufi i le tele o mailei mai fafo o le glochidia (vao tuitui ma le tuitui). Pepa pepa e foliga mai e foliga mai, e pala, ae o le aano.

O le masani masani lea o le aiga o Cactus, ma e sili atu ma le 300 ituaiga. I totonu o le natura natura, e mafai ona e feiloai i Amerika i Saute uma; e sili atu nei, ua aʻafia i le itu i saute o Rusia.

Fuga o le pua

Prickly pear prickly pear fuga i le fale E faʻafefea ona fuga mai le pctly pear cactus ata

I le vaitau o le fugalaau (amataga o le tautotogo), i luga o tumutumu e mafai ona e vaʻavaʻai i mea faʻapitoa e tasi e tutusa ma rosa. Le lanu samasama, samasama-lanu mumu, mumu. I le faaiuga o le fugalaau, o fua e foliga mai - o le sasaaina o le pipi e ufiufi i nai laau talatala.

O fua o prickly pears e aoga?

E fua mai fua, maua ai se suamalie suamalie, e taua foi o le American Native fig. I le taimi muamua o latou lanu enaena, lea e suia i le paʻu ao latou matutua. Mai le pulupulu o vine e maua mai ai le jam, jam, marmalade, marshmallow; mo le gaosia o mea inu ava malosi poo le molasses e toso ai le sua.

O fualaau e leai ni meaʻai e iai le apu o le apu. I nisi o meaola, e mafai foi ona faʻaogaina pulu mo meaʻai. Latou te tamaoaiga i le suka, sugar, protein, vitamini C. Latou te faʻaaogaina e avea ma agafataga o meaʻai mo lafumanu. Ma o pupu vine e tunu, falai, faia mai fualaau suamalie.

O fua e aofia ai fatu lanumoana le tele o pi.

E fuga mai le pi i le fale?

A oʻo ina totogo le vao i totonu o le fale, o faigata e faigata, ae mafai. Ina ia faia lenei mea, ia mautinoa ia ave le ea fou mo le vaitau o le taumafanafana. E amata ona taatia le fugalaau i le masina o Novema - e ono oʻo mai ni tafaoga, ae le lelei le togafiti o le laau. E taua tele le tuʻuina atu o moli susulu, faʻaitiitia le faʻamalosi, i le leai o se mea e le suia ai le nofoaga ma aua le suia le fagu i le laau.

E faʻafefea ona tausi le pi prick i le fale

E faʻapefea ona tausia le prickly pear Opuntia hybrid cristata 'Roller Coaster'

Malamalama ma le vevela o le ea

Mo le tuputupu ae tuputupu ae ma le atinaʻe i le gasologa o le tausaga, e tatau ai ona faʻamalosia le moli susulu.

I le tau vevela, e le afaina le vevela o le ea - e lagona le paʻu o le pi i le vevela 25-35 ° C. I le taumalulu, e manaʻomia le malulu: o le maualuga o le ea o le ea e 6 ° C, e le fautuaina e sili atu i le 14 ° C. I le maualuga o le ea o le ea, o le a faʻalautele le laau.

Faʻasa

Ole maualuga o le susu o le a pala ai aʻa. I le va o Aperila ma Oketopa, e tele le suavai e pei o le ele. I le taumalulu, o le suavai e masani ona le manaomia: i le ea o le ea i le 6 ° C, latou te le vai, e mafai ona vevela le laau, ae o le a vave lava ona faʻafouina ma le toe faʻaleleia o le vai i le tautotogo.

Liligi le suavai faʻamamaina, ua fautuaina e acidify sina mea itiiti (faaopoopo ni nai mataua o le sua o le lomoni po o se vaega itiiti o le citric acid). Pe a faʻafeinu, e taua le le pa'ū ifo o le vai i luga o fagu: e sili ona lelei i le vai i totonu o se pani.

Laʻei pito sili

O fualaau aina e fafagaina i na o le taimi o le tuputupu ae tuputupu aʻe (tautotogo-taumafanafana). Soʻo se 2 vaiaso, faʻaaoga fomaʻi faʻapitoa faʻamaʻi faʻatasi ma sina vaega tele o le nitrogen. I le taimi e fuga ai, o le meaʻai e sili ona lelei e le faia.

E faʻapefea ona fai le fuga o le pi: tausia masina

Opuntia Hybrid Baby Rita Fugalaau Ata

Ina ia iloa le fugalaau o le prickly flowering i tulaga o potu, e tatau ona fatuina le siosiomaga sili ona lelei mo lenei mea.

  • Ianuari-Fepuari: Faʻaaogā moli uila e taui ai le leai o se malamalama masani. Aua le faʻatagaina le eleele e faʻamago atoa.
  • Mati: paolo mai le susulu o le la, e pei ona toi mai le laau mai le malosi o le la. Salu i le vai mafanafana mai se fagu moli.
  • Aperila: faʻaleleia le vevela o le ea, faʻaleleia le faʻamafa, amata ona fafaga.
  • Me: o le vaitaimi o le alualu i luma tuputupu ae e amata. O le a lagona e le laau le manaia e tusa lava pe i ai i le susulu o ave o le la. Taimi talafeagai mo se gaioiga.
  • Iuni-Iulai: faʻamoemoe e fuga.
  • Aokuso: amata sauni mo le taumalulu e ala i le tuʻuina atu o eseesega o vevela i le ao ma le po.
  • Setema: tipi i luga o le vai, taofi le fafaga. Afai o loʻo i luga o le auala le cacti, ia toe faafoi atu i le potu.
  • Oketopa: o nisi taimi o vai.
  • Novema: tuputupu ae le tuputupu ae, malu ma e le inu vai.
  • Tesema: faʻamalieina atoa le malologa, aua le toe vaʻaia ma aua le liliu le fagu i le laau.

Opuntia le totoina i tua o le faʻatau

E faʻafefea ona totoina prickly pear I le ata o le prickly pear e faʻamafola

A maeʻa le faʻatau, e fautuaina le suʻeina o le cactus (sei vagana ai le vaitau taumalulu). Suʻeina e ala i le faʻasalaga e aunoa ma le malepe o le otaota.

I le toe totoina, liliu le laau i le pito i lalo, aveese le fagu mai se coma apa ma faʻafefe le cactus i se ipu na saunia muamua. Aua nei faʻalolotoina le ua.

I le lumanaʻi, faʻapipiʻi na o le mea e tatau ai, pe a faʻasalaina ma le tiga e le laau le taualumaga. O le taimi sili ona lelei mo lenei mea o le tautotogo. Faaliliu mai le eleele matutu e vego, faʻaalu muamua le fafaga i totonu o le vaiaso. A maeʻa ona totoina, ia teuina i totonu o se fale paolo mo 2-3 vaiaso.

O le aʻa o loʻo faʻaleleia atili i le lautele - o le gafatia mo prickly pears o le a manaomia se tulaga maualalo, lautele, mautu.

O le eleele e tatau ona mama, vaʻaia, e sili atu ona matagofie. E mafai ona e faʻatau se mea mo le cacti i le faleoloa poʻo le saunia o le faʻafefiloi o le palapala ia oe lava. I le tutusa tutusa, laʻau fefiloi, vavao, omea ma le oneone.

Tuputupu ae pears mai fatu

Prickly pear fatu photo

E faʻapefea ona totoina pi mai fatu? Lauina o eleele: fanua laupepa, oneone lapoʻa, fanua laupepa tutusa tutusa. O vaega uma e tatau ona faʻafefiloi ma faʻapipiʻiina ile ogaumu. Faatumu ia papatusi i le eleele, mafolafola.

  • Faʻalautele fatu ile luga i le mamao o le 3-4 cm, faʻapipiʻi vave i le eleele, sulu mai le pulumu, faʻapipiʻi i tioata poʻo ata tifaga.
  • Faʻasalalaʻi i lea taimi ma lea taimi e faʻaumatia ai le faʻasolosolo, faʻaaoga sina taimi e faʻaleleia ai le eleele e ala i le sasaina.

Parsrick pears mai fatu i le fale ata pue

  • A oʻo mai laau, aveese le fale.
  • Faʻaauau le malulu o le ea i le 20 ° C.

Fatuga o prickly pears mai fatu ata

  • O laau totō ua totōina i ni pusa eseese, e le faʻasūina pe a uma ona faʻavasegaina mo le 7 aso, latou te maua le malulu ile taimi o fetuunaiga.
  • I le lumanaʻi, 2-3 vaiaso pe a uma ona faʻavasegaina, e tatau ona maua ai le moli susulu o laau toto.
  • Ina ia aua le galo, e mafai ona vave totoina se fatu se tasi i totonu o kaseti kaseti ma totoina laau totō ua totoina i totonu o ni ipu lapoa ao latou tuputupu ae.

Faʻapenaina o paʻu prickly cuttings E faʻapefea ona aʻa aʻa prickly pears

E faʻafefea e le prickly pega ona faʻauluina le Ata o aʻa o aʻa

Afai e te le iloa pe faapefea ona faʻaleleia le prickly pear, faʻataʻitaʻi le toe gaosia e ala i le tipi - o le auala sili ona faigofie ma masani.

  • ◊Oti ese le tipi mai le ata autu, togafiti le tipi ma se pese, ma vego seia oʻo ina faia se ata vevela.
  • Aʻa i le oneone poʻo le eleele cactus. Faʻaʻatele e 2-3 cm.
  • Mai lea taimi i lea taimi, pe a uma ona mama le pito i luga, faʻamama le eleele.
  • Tausi le ea i le 22 ° C.
  • A oʻo le aʻaʻaiga o aʻa (o le a aliali mai i luga o laʻau fou), e mafai ona e faʻapipiʻi i totonu o se ipu tumau.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi o le prickly pear

O le prickly pear o se laau malosi ma lelei le puipuiga. O loʻo faʻaalia i faʻamaʻi e le lelei le tausiga.

  • Afai e ufiufi le laau i lanu vaivai o le lanu uliuli - o le fesuiaʻiina o le aʻa, faʻaosofia e le televave, ua amataina. Oti ese vaega na afaina, faia se togafitiga malie.
  • Pepa pepa faʻamaʻi mai le tele o susu poʻo le leai o se moli.
  • Tuputupu ae e toso lemu: le lava o meaʻai, susu tele i le taumalulu.

Nematodes o se mea matautia matautia mo prickly pear. O le fulapula i luga o le laau, e tatau ona tipi. Fai se faʻalavelave faʻafuaseʻi. Faatofu le aʻa mo le 10 minute i le vai vevela (aua nei aʻafia le ua o le ua). Uʻu aʻa i le malala.

O isi mea faʻamaʻi e seasea lava ona tupu. Faatasi ai ma: fuainumera iniseti, aphids, mealybug. E faigofie lava ona faʻaumatia i latou e ala i le togafitia i se sauniuniga insecticidal.

Opuntia cacti ma ata ma igoa

Opuntia ulu sinasina Opuntia leucotricha

Opuntia ulu-paʻu o le Opuntia leucotricha photo

O se cactus tele e pei o le laau, e naʻo tamaʻitaʻi talavou e ola i totonu. Ole Glochidia e umi, mafiafia. O fugalaau e samasama.

Prickly pear Indian poo fig Opuntia ficus-indica

Prickly pear Indian poo fig Opuntia ficus-indica photo

Faʻasolosolo i vaega vavalalata. O vao tuitui e faigata tele. I le siosiomaga faalenatura e oʻo atu i le maualuga o le 4 m, i le fale e faʻaaogaina e fausia ai se pa puipui. Fugalaau e lanu samasama.

Prickly pear Opuntia microdasys

Opuntia pale-lauulu Opuntia microdasys ata

Meter, cactus lelei. Tiny glochidia e fusia. E foliga mai e fesuisuiai, ae e faigata ona paʻi.

Opuntia cylindrical Opuntia cylindrica

Opuntia cylindrical Opuntia cylindrica photo

O vaega taʻitasi o loʻo i ai se foliga paʻu, o loʻo faʻavaeina lālā. Laʻau mūmū mūmū.

Opuntia Berger Opuntia bergeriana

Opuntia Berger Opuntia bergeriana ata

E oʻo atu i le maualuga o le 1 mita. O vao tuitui e umi, lanu samasama, o le tele oi latou e latalata ile fugalaau. O se tasi o ituaiga e sili ona tele o le fugalaau: o mea o loʻo i luga o se lanu mumu-lanu moli, o le pito i tua o le petals e manino, o le pestle e lanumoana.

Prickly Pear Opuntia scheerii

Tatalo i luga o le ata pueina ata

O le cactus e foliga tutusa, o loʻo ufiufiina i fusi o glochidia brown. Pastel samasama samasama.

Opuntia pubescent Opuntia tomentosa

Opuntia pubescent Opuntia tomentosa

O vaega valavala e oʻo atu i le umi o le 20 cm. E toetoe lava leai ni vao tuitui, e ufitia i tamai falemaʻi.

Opuntia curasavskaya Opuntia curassavica

Opuntia curasavskaya Opuntia curassavica photo

O loʻo i ai se lanu uliuli lanu meamata, o manulele o se lanu samasama, o laulaau e umi. O vaega e mafai ona faigofie ona vaʻavaʻai ma le itiiti o aʻafiaga, lea e sili atu ai ona faigofie le faʻaleleia o laau vegetative.

Prickly pear Opuntia longispina

Prickly pear Opuntia longispina photo

O le cactus puupuu, o vaega taitasi e le sili atu i le 4 cm le umi. O le tele o isoles ei ai le enaena enaena, o le pine e umi, mumu.

Prickly pear Opuntia vulgaris

Prickly pear or creeping Opuntia vulgaris photo

O le maualuga o le cactus e pei o le laau e 4-6 mita. O le fua o le laau o le lanumeamata lanumeamata, isola ma le ulu o le grayish, e tusa ma le 4 samasama samasama malolosi e sau mai i le togi taitasi.

Opuntia ua faʻamalosi Opuntia

Tatala Opuntia Opuntia compressa photo

O se laau manaia ma lala paʻu, o vaega e foliga mai e paʻu i le palapala, o le mea lea o le igoa. O fugalaau e matagofie tele, lapoa, ma le tolu corollas, o le nofoaga tutotonu e moli, o petals e samasama.

Prickly pear Opuntia rutila

Ata prickly Opantia rutila ata

Faʻapitoa faʻatasi ma vaega lapotopoto e ufitia i le tele o patupatu ma pulupulu. O fugalaau e tele, e tutusa ma rosa.

Ata prickly Opuntia rutila samasama

E tele fesuiaiga o lenei ituaiga meaola ma e matagofie tele.

Opuntia Berger Opuntia bergeriana

Opuntia Berger Opuntia bergeriana ata

E tusa ma le 1m le maualuga O le maualuga o vaega taitasi e faatapulaa i le umi o le 25 cm, e foliga laititi foliga. O laʻau eseese eseese e iai lanu samasama. O loʻo iai lanu samasama i le lanu samasama.

Opuntia gosselina Opuntia gosseliniana

Opuntia gosselina Opuntia gosseliniana photo

Manatu lauiloa. A o talavou, o le "laulau" ei ai se mea mumu, i le aluga o taimi e tolu lanu-lanu: lanu-lanumoana ma se lanu enaena. O le umi o le vavalo e oʻo atu i le 10 cm, ae e mama i le paʻi, o loʻo i luga o tumutumu o le mama.

Prickly pear garden

Prickly pear garden photo

I lalo o le kapeta kiona, e fiafia tele i le tatalaina o le eleele. Afai o le taumalulu e faamoemoe e leai se kiona, ia ufiufi i laʻau mamago, suʻi lala. Spines e tu latalata i le nofoaga, o fugalaau e samasama. Vaega: ao le i amataina le tau malulu, e amata ona faʻafefe ma amata ona taamilo i luga o le eleele.

Opuntia subulata Opuntia subulata

Opuntia subulata Opuntia subulata

I totonu o sooga o le ogaumu tutotonu ma vaega taitasi o loʻo i ai ni vavae e faʻafelatai, e tutusa ma lauulu, ae faʻamausali i le paʻi. Laʻau fugalaau.

Opuntia onocantha variegate Opuntia monacantha variegata

Prickly pear prickly pear Opuntia monacantha variegata photo

Cactus o lanu lanu meamata. O le fogaeleele e manaia, o vailaʻau o se mea mumu. Sili mo togalaau aina.

Prickly pear Brazilian Brasiloopuntia brasilensis

Prickly pear Brazilian Brasiloopuntia brasilensis photo

O le foliga o le laau, e oʻo i le maualuga o le 20 m. I luga o se tasi laau o vaega taitasi o foliga eseese, o latou pito i luga e ufiufi umi (pe tusa ma le 14 cm) lemu.

Opuntia elatior Opuntia elatior

Opuntia elatior Opuntia elatior ata

O se cactus umi e faʻalauteleina ma ni uumi uumi ma le tele o pusi laiti i luga o le 'afaina lea e atiina ae ai atigi. O le fugalaau e tele, o fugalaau e lua-faalua ona mumu mumu.

Prickly pear Opuntia cochenillifera

Prickly pear Opuntia cochenillifera

Muamua mai Pasila. Faʻasolosolo mamao ese vaega o loʻo i luga o le faʻaogaina atoa o foliga o le laau. E fuga sili ona manaia i fuga lanumumu-lanumumu ma pine tetele ma nofoaga lanu samasama.

Prickly pear Opuntia basilaris

Prickly piar Opuntia basilaris ata pueina

Faʻasese i lona matagofie laau. O le tino o le laau e faia i vaega lanumoana-lanu enaena ma se manulele e lanu-gutu, e tele ma sili atu ona i ai i le ivi. Mamanu toto i totonu o fugalaau lanu piniki.