Laʻau

Faʻaaoga vailaʻau faʻaleagaina i le lanu violē

Talu mai aso anamua, o le stonecrop purple ua mafua ona o vailaau togafitiga. Mo le togafitiga o le tele o faʻamaʻi, o le mutia fou e seleseleina i le vaitaimi o lona ola, lea e amata mai ia Iulai ia Oketopa. O fualaau suamalie o se laau vailaau e mafai ona maua i le autumn.

O mea faʻamalolo o stonecrop

O vailaʻau masani e faʻaaogaina ai le stonecrop i togafitiga o malulu. O le togavao e avea o se fesoasoani muamua i taimi o manua o le toto. O meaola mai le maʻa lanu violē puipui le tino mai le salalau o le gaioiga o le inflammatory.

Lauiloa i tagata faʻataʻitaʻi faʻataʻitaʻiga ua faʻatautaia ai le faʻatau atu o ituaiga o vailaʻau tuʻufaʻatasi ua saunia

Faʻasalaga o aʻa

E le gata o le vaega terasitila o le laau, ae o aʻa foi e puipuia ai le tele o faamai. Mai le afua o aʻa, ua saunia eo tatou augatama se vaifofo lea e matua malosi lava le taua ma faamai.

Fualaau o le faʻasoasoa na pasia mai lea tupulaga i lea tupulaga, suia. O le asō ua salalau solo Filifiliga masani o kuka:

Vaega 1tatu 50 km o aʻa
Vaega 2ua sasaa atu le raw material i le 500 kalama o vodka pe faʻafefe i le ava malosi
Vaega 3tuʻuina i totonu o se ipu tioata, tapuni faʻatasi ma se tapuni ma teuina mo le itiiti ifo ma le tolu vaiaso i le pogisa
Vaega 4e tatau ona faʻamamaina le mea e faʻaaoga

O le oloa maeʻa o le faʻaaogaina o le atunuʻu e faʻaaogaina le afa itula ao le i faia se taumafataga pe tusa ma le faatolu i le aso, tasi le sipuni meaai.

Lotini i ai le aʻa

I le saunia ai o le mea na tupu, e tatau ona faʻaaoga tatau ina ia lelei le togafitiga i se tulaga maualuga. Faʻatele talu mai le tsarist Rusia togafitia i le sana ma paʻu.

E masani ona faʻaaogaina lotions e faʻaitiitia ai le mamafa o maʻi i tagata gasegase e manaʻomia se moega umi.

O le faʻaaogaina o le Purple mo lotions ua lauiloa mo le silia ma le tasi le seneturi

O le faʻaaogaina o faʻaoga i le aufaigaluega, latou te mafai ona faʻamaeʻa ma paʻu'ū i se taimi puupuu o togafitiga. Aveese solo i le auala lava e tasi. Ae e taua le iloa e fautuaina le faʻaaogaina o metotia faʻaleagafesa masani pe a uma ona feutagai ma se tagata poto faapitoa.

Ata teuteu o lau

O teuteuga o keke keke e lauiloa i le togafitia o le manava, gout, anorexia. Lafoaʻi mo le sauniuniga o togafitiga faafomaʻi togafitiga aoina i siosiomaga mama.

O le susu e saunia i le tele o auala. O le galuega autu a le tagata maʻi o le ave lea o fualaau faasaina i se taimi talafeagai. Ina ia saunia, ave laulaau o se vailaau vailaau, sasaa vai inu ma faapipii ile vevela vevela mo le fitu minute.

A maeʻa ona faʻamamaina le susu ma faʻauʻu e lima i le aso i totonu o se sipuni sipuni.

Faʻafefeteina o laulaʻau

O le afaina o laulaau ei ai sona aafiaga leaga. Mo le faia o lenei mea, sasaa se sipuni o le vai taʻavai i le vai inu, ia faʻamalosi 20 minute i lalo ole tapuni tapuni. Faʻasusu ma inu i le taimi o le fale ½ cup a itiiti ifo ma le faatolu i le aso.

Paʻu pepa mo manua o le paʻu

O faʻalavelave paʻu o le paʻu e mafai ona faʻamalolo e ala i le faʻaaogaina o se compress mai lau o le laau. O tagata faʻapitoa i togafitiga masani o togafitiga e fautuaina ai le faʻaaogaina o laʻau stonecrop i nofoaga manua, afifi ai i se fusi paʻu luga.

Afai e afaina le paʻu o le paʻu i le taumalulu, e faʻaaogaina laulaʻau muamua, faʻapipiʻi oi latou o loʻo i ai se fanua faʻafouina.

Ata teuteu o laʻau ma se malulu

Saunia se teuteuga o laulaau e foia ai se malulu. O le kuka e le tele se taimi ma taumafaiga a le tagata maʻi. O se sipuni sipuni o meaʻai gaʻo ua tuʻuina i totonu o se apa faʻafefeteina, sasaa i le vai ma le kuka pe a uma ona kuka ile vevela vevela e oʻo atu i le sefulu minute.

A maeʻa le susu, faʻafefe ma faʻafefe i se voluma e 250 milikalama. E mafai ona e tago i vailaau i taimi o osofaʻiga o le coughing poʻo le ½ cup faʻatolu i le aso pe a uma taumafa.

Faʻasalaga

Afai e manaʻo se fafine e avea ma se tina, e le mafai ona maʻitaga mo se taimi umi, e fautuaina e faʻaaoga se mea teuteu mai laulaau lanu violē. O meaʻai sauniuni ua tuʻuina i totonu o le vai vevela, ua ufiufi i se tapuni, e faʻamalosi ai le 40 minute.

A maeʻa le meaʻai, faʻafefe ma inu ai ao leʻi 'ai mo le 20 minute. Vasega o togafitiga tofia se fomaʻi faʻapitonuʻu faatasi ai ma isi metotia o togafitiga.
O faʻatalanoaga a le fomaʻi e iai togafitiga faʻapitoa

Faʻafefete mai laulaʻau ma le afaina

Soʻo se tolu tagata nonofo i le paneta na feagai ma le faʻafitauli o le afaina. Ina ia faʻaitiitia le tiga i le faagasologa o togafitiga faʻaleagaina, e faia i luga o laʻau stonecrop.

Sili atu ona faʻaaoga le meafaigaluega. i le taimi o se malologa lelei. Afai o le tiga e ogaoga, e fautuaina e faʻaaoga le gau e faʻamamaina ile teuteu poʻo se solo solo i le vaega ua afaina, e aunoa ma le faatali mo le afiafi.

Mai le kanesa o soʻo se faʻafanua

Faʻaaogā faʻamatalaga, teuteuga o laʻau faʻapitoa e fautuaina i le siama o le kanesa. O le mea moni, e taua le malamalama e naʻo le gaioiga o le mutia e le mafai ona faʻaumatia le tino o le oona.

Ae o le faʻaaogaina o mea e saunia e le tagata lava ia o le a fesoasoani, faʻatasi ai ma togafitiga fualaau faʻamaina, fasioti fualaʻau kanesa.

E tasi le sipuni o se vailaau togafitiga e tatau ona faatumulia i se ipu vai inu. A mavae le lua itula, faʻafefe le susu ma inu 50 milligrams faatolu i le aso.

Ma faʻamaʻi o le vevela, mama

A oʻo ina mafatia le faʻalavelave faʻaleagaina, e masani ona i ai faʻamaoniga o le tiga o le tino, e taua le filifilia o le fua saʻo mo le sauniaina o tinctures mai le magenta purpurea.

O le tiga o le tino atonu o se faailoga o se maʻi faamai.

E fautuaina e faʻaaoga soo se teuteuga. Ae e le faʻatagaina le faʻaaogaina o vailaka vodka poo le ava.

Ma le tiga o le gastrointestinal

Faʻaaoga vailaʻau na saunia faʻapitoa e tusa ai ma faʻasologa o o matou tinamatua i taimi o gasegase gasegase e tatau ona matua faaeteete.

E tatau ona teuina faʻaupuga mo le silia ma le tolu itula. E sili atu le saunia o se teuteuga fou mo le faʻaaogaina, nai lo le faʻamaualuga o le tiga i le faʻaaogaina o vailaau faʻasaʻo e teuina mo umi atu nai lo itula manaomia, aemaise i le taumafanafana.

E leai se malosi

E aʻafia ai le aʻafiaga o le laau e faʻafefe ai mea leaga. Stonecrop e taumafai e aveese le tino o gaioiga o le inflammatory, neoplasms, faʻaleleia le maualuga o le hormonal. Fomaʻi togafitiga ua faʻamautu mataupupe a maua e tagata gasegase le afu mai se laau e faʻaumatia uma ai le vaivai.

Faatasi ai ma vaivaiga lautele

Pe a faʻavaivaia le tino, e fautuaina e tatuʻu fugalaau fugalaau nai lo le laʻau masani. O latou faamalologa e toe foʻi mai le malosi. E lagona e se tagata le malosi o le malosi. E sili atu le aoina mai ma faʻagogo meaʻai i le masina muamua o le tautoulu.

Mo le atuatuvale popole

Pe a lagona e se tagata le faʻaleagaina, o le mafaufau, e fautuaina e faʻaaoga se fua o laulaʻau poʻo fugalaau o se vailaʻau vailaʻau. Vasega o togafitiga e tatau ona 14 aso mulimuli.

A maeʻa le 7 aso malolo, e mafai ona e faʻatalanoaina le isi lua vaiaso.

Mo le togafitiga o le pulupuka tuberculosis

I le faʻaaogaina o se fofo faʻaleaganuʻu mo le maʻi mama, o le mama e vave ona faʻamamaina mai le pipisi. E mafai ona vave toe faʻaleleia le tino o le pulmonary. O tagata gasegase e faitio i le faavauvau o oso faafuasei.

Latou te maitauina le faʻaleleia atili o le soifua maloloina, faʻaitiitia o le vaivai. Tagata faʻapitoa i lenei mataupu fautuaina le faia o se vodka poʻo se ava malosi.

Mo togafitiga o le maʻi maʻi

E mafai ona faʻamaloloina le maʻi maʻi e ala i le faia o se teuteuga o le mutia i se faʻaauau faifaipea ma faʻalavelave faʻafuaseʻi. Le puipuia o le maʻi mai le alualu i luma, fautuaina le fomaʻi e kuka i le taimi e tupu ai.

I le maʻi maʻi, e tatau i le maʻi ona faʻafesoʻotaʻi muamua se fomaʻi

E mafai ona e ave faʻamaʻi faʻatasi ma le faʻatagaga a le fomaʻi o loʻo auai.

I taimi mamafa

E taua tele mo tamaitai uma o loʻo pagatia i le faʻamaʻaloga malosi i le taimi o le tamaʻitaʻi e iloa ai o lauti na faia mai lau lanu violē e mafai ona faʻaumatia lenei faafitauli.

O le faalilolilo i le faia o se mea inu lauti o lona fua lea mo le luasefulu minute ma faaopoopo se sipuni o le meli.

I fiberroid uterine

Afai na maua e le fomai le fiberroid uterine pe a uma le suʻega, aua nei fiu. E tatau ona manatuaina o se faʻamalologa e fofo ai taua e faasaga i neoplasms. Mo togafitiga o fibromyoma, ua fautuaina:

  1. Saunia se teuteuga mai le maʻa lanu viole.
  2. Faʻamama se paʻu i totonu o le susu.
  3. 14 aso tuʻu faʻamafa i le po i le va.
O le faʻatinoga o le a fesoasoani e faʻaitiitia le tupu aʻe o le paʻu. Faatasi ai ma le fesoasoani a lotions, ua poloka le gaioiga le fiafia.

Faʻafouina

Faaaoga le laau e lagolago, toe faʻafoʻi, faʻamalosia le faiga o puipuiga. Decoctions, teas, infusions ei ai sona aoga aoga i le tulaga masani o le tino o le tagata. Le ala o le ave o decoctions mo le itiiti ifo ma le fitu aso.

Sedum e fesoasoani e faʻamalosia le puipuiga, e faaopoopo i vitamini

O faʻamatalaga o vodka poʻo le ava malosi e fautuaina e faʻaaoga e pei ona faʻataʻitaʻiina e se fomaʻi.

Lelei togafitiga

O teuteuga lelei e aveesea le tele o le vai mai le tino o le tagata. Ave le suauu sosolo mo le faʻamaʻi fatu fatu i lalo o le vaavaaiga a se tagata tomai faapitoaina ia le faʻaleagaina ai se faafitauli ua uma ona faia.

Contraindications

E pei lava o soʻo se togafiti a tagata, o le stonecrop lanu viole e le gata faʻaopoopoina, ae e aofia ai foi. O togafiti togafitiga e faʻavae i togalaau faʻaleagaina ua faʻaseseina:

  • maʻi gasegase maualuga;
  • gasegase e afaina i faʻamaʻi faʻaalia;
  • e masani ona oso i le toto.

O isi mataupu o togafitiga e tatau ona muai malilie faatasi ma le fomaʻi o loʻo auai. E taua le manatuaina o le tino o le tagata o le tagata lava ia.

O le laau e afaina lelei ai le taunuuga o togafitiga i nisi o gasegase, ae le o le mea moni e le o se mea e tupu ai le faafitauli i isi.

Laʻau Vavalaʻau

O le laau o loʻo i ai le isi igoa - kapisi lapisi. O le aiga o Crassulaceae ma e tele ituaiga o ituaiga.

Pupii

Lamea lapopoʻa lautele na faʻaaoga i vailaau. O le maualuga o le vailaau togafitiga e oʻo atu i le 80 centimita. O le tele o taimi, e maua le laau i Eurasia. O le tele o itulagi o le Rusia Federation e mitamita i le salalau o lenei ituaiga o laau.

Big

O le tele o ituaiga laau toto e sili atu ma le 500 vaega tupe. E foliga mai o foliga matagofie. O aʻa e tupu aʻe i luga le mita.

Taatele

O le masani masani e iloga mai laʻau lauolaola, lea e avea ma autumn meaai e sili ona fiafia i ai mo mea leaga.

Faʻamatalaga faʻatoʻaga

O le Stonecrop o loo ola i nofoaga mafolafola ma e faatatau i laau totino. E fiafia le vao i le la.

O fugalaau e piniki, lanu samasama po o le lanu violē, latou te laʻitiiti tele i foliga o fetu. O laulaʻau e mafiafia, lanu manulele e faʻaali i mea malolo i le faʻavae.

E masani ona faʻaaoga le laau i le taimi o maʻi o le tino respiratory system. Ae peitai, e le na o le pau lea o togafitiga o loo i ai. Mo se faʻataʻitaʻiga, sa matou talanoa e uiga i mea faʻamalolo ma faʻasalaga o le tino ola pea.

Vasega Pale
Tele ituaiga
Eseesega masani

O loʻo i ai i le laau se faʻamalologa faʻapitoa i le tino o le tagata ma le sauniuniga lelei ma le faʻaaogaina o vailaau masani.