Isi

Fofo faʻapitoa mo le fafagaina o kāloti i le avanoa

Ou te manaʻo e faʻamafanafanaina laʻu tamai togalaau ma na o mea masani, ona e le o aʻu o se lagolago o le "kemisi". Ua uma ona ou filifili i ofu sili ona tele mo le tele o fualaau faisua, ae ou te leʻi faataitaiina i le kāloti. Taʻu mai ia te aʻu, o le a le togafitiga faʻavae e mafai ona faʻaaogaina e faʻafefiloi ai kāloti i luga o le eleele?

Kāreti, e pei o isi faʻatoʻaga togalaau, e manaʻomia ai le taimi e tuʻuina atu ai meaʻai. Faatasi ai ma le leai o ni elemene i le palapala, e faigata ona tupu se fua tele ma maualuga. E le gata i lea, o lenei mea e mafai ona faʻaitiitia ai le ola ola o le seleselega, lea e taua, talu ai o le tele o kāloti matutua ua fuafuaina mo le faʻaaogaina umi.

O le tuʻuina atu o le fuamoa moli ma elemene talafeagai, o le tele o fai togalaau e faʻaogaina ofu o minerale i ni ituaiga sauniuniga eseese. Ae ui i lea, o kāloti e mafai ona faʻamaʻiina e aunoa ma le faʻaaogaina o "kemisi", e faʻaaoga ai biostimulants bio.

E tusa ai ma fautuaga a fomaʻi, o lenei auala o le faʻatoʻaga mo le faʻasuina o kāloti i luga o le eleele avanoa e fetaui lelei mo togafitiga faʻapitoa e pei o:

  • efuefu;
  • compost
  • fefaatauaiga;
  • moa o moa;
  • fuga vao;
  • fefete.

Mo le sili atu le aoga, o vailaau taʻitasi e faʻaaogaina i se tulaga patino o le faʻatupulaia o kāloti.

Fertilizing eleele faʻatasi ai ma mea faʻalenologia aʻo leʻi totoina kāloti

E amataina le fugalaau aʻo lei totoina fatu. Mo taʻavale i le lumanai i le tautotogo, e tatau ona faʻalauiloa le manua pala i le fua faatatau o le 2 sikuea mita. 1 pakete. I le faʻaopoopoga, faʻasalalauina le 200 g o le pefu i sikuea sikuea, aemaise lava pe a faʻalauteleina le eletise o le palapala.

O le mativa eleele e tatau ona faʻamaʻaina ma le faapalaga i le taimi o le toinaina o le nofoaga.

Fugaina kāloti i le vaitau o le tuputupu ae

Afai e leai se efuefu na faʻafeiloaia i totonu o le eleele aʻo leʻi totoina, e mafai ona faʻaaogaina e pei o le faʻamaʻi mo kālati talavou. Ina ia faia lenei mea, i le masina o Iuni, e tatau ona faataapeape le pefu i le moega i se vaega itiiti (e le silia le 1 tbsp.

Mai i luga o laʻei pito i luga ma togafitiga faa-tagata, o le tuufaatasiga tuufaatasi o le 3 vaega ua lelei ona faavaeina:

  • upega;
  • lefulefu;
  • fefete.

Gagau gusi vao i totonu o se atigipusa tele, faaopoopo vai i, e aunoa ma le faaopoopo ile pito i luga. Faaopopo sina fasi pepa o le fefete fou ma le 2-3 tbsp. lefulefu. Tuʻu mo le 5-7 aso e feʻaveaʻi ai i se nofoaga lelei. Fufulu le mea e maua mai ai le vai 1:10 ma sasaa i ai kāloti i lalo o le aʻa.

Kāreti e tali lelei i le faʻavaivai i se vaifofo e faʻavae i luga o paʻu moa: faʻafefe 1 le vaega o le otaota ma le 10 vaega o le vai, vai i le va o laina.