O le togalaau

Petunia Typhoon - o uiga taua o le laau

Faʻasolosolo faʻafano ninii o petunias o se aiga o taʻusaga taʻitasi pe faʻalauiloa laau totoa ma manua mumu ma fugalaau susulu pupula. O le aganuu tuʻufaʻatasia o loʻo i ai se foliga patino o se togavao, ao ona lālā e mafai ona oʻo i le 15-20 cm le maualuga, ma laʻau - 6-13 cm le lautele.

O le a le eseesega o le typhoon petunia?

O tagata tomai faapitoa e iloagofie na o le lua ituaiga o petunias, e pei o:

  • multifloral petunia (Multiflora);
  • petunia tele-flowered (Grandiflora).

O le tele-flowered analogue o petunia e faʻailoa ai le i ai o le tasi (sili atu lua) fugalaau tetele, o lona lapoa e tusa ma le 8-10 cm. E matua faigata lava i le palapala, ma le le lelei o le malulu, o lea e matua faamalosia ai i latou e tautau ato. E le gata i lea, o laʻau vaivai o lenei aganuu e mafai ona faʻaleagaina mai timuga mamafa, ma o se taunuuga e tatau ona totoina i lalo o taualuga poʻo fale.

O multiflowered plants, lea e aofia ai le typhoon petunia, ua i ai se aʻa amataina, o le tele o gaʻo ma laulaau laititi. O a latou tele fugalaau e masani lava e le sili atu i le 5-6 cm le lautele ma o loʻo faʻaalia e le tele o lanu matagofie, mai i le paʻepaʻe paʻepaʻe i le lanu mumu po o le lanu enaena. Multiflowered petunia ua saʻo le mafaufauina o se laau mataʻina e mafai ona teuteu ai se alley, o le taumafanafana na totoina po o se fale kiona.

Vaega Taua o le Afa o Petunia

O se tasi o ituaiga autu o le petunia e tele-flowered o le "Afa o Manu", lea e umi ona i ai ma le tele o fugalaau o ituaiga uma o ata. E taua i latou, muamua lava, mo lo latou tele o lauolaola ma le manogi manaia, lea e faalauteleina ai le tele o mita mai le laau. O le fualaau o loʻo fesiligia e sili atu i laufanua lafulafu faatasi ai ma laʻau mūmū po o oneone oneone e le faʻalavelave ai le atinaʻeina o aʻa.

I le taimi lava e tasi, o le typhoon petunia e le fiafia i le susu o le susu, ma faatasi ai ma le tele o mea e maua ai le nitrogen-phosphate fertilizers, e mafai ona malemo le fugalaau.

O le faʻasalalauina o le aganuu e tatau ona faia i le amataga o le tuputupu aʻe, ae a oʻo ina oʻo atu le laʻau i le maualuga, e tatau ona faʻaaogaina, ona o le tele o petunia e sili atu ona faʻafefe le vevela ma le leai o le susu nai lo lona soona.

Petunia Typhoon Silver ma Tornado

Masalo o se tasi o ituaiga sili ona lauiloa o le laau na faamatalaina o le afa o le afa o le afa, o se togalaau e ese le mamana e fuga i le vaitau atoa o le tau mafanafana, e fausia ai se upega o ala tetele e sili atu i le 1.5 mita le umi. E vave ona toe ola pe a mavae timuga, matagi malolosi ma isi manuʻa, fuʻa ma le tausiga lelei seia oʻo i le muamua o le kiona.

O le suamalie petunia Typhoon Cherry o loʻo i ai se manaʻoga tele i totonu o faifaatoaga i totonu. O loʻo i ai se saoasaoa tulaga ese, e fai ai se ogalaau mago ma le selau o fugalaau i ni nai vaiaso talu ona totoina fatu. O lenei mea totino e matua le lelei lava i le faagasologa o le tuputupu ae, ma o se aʻafiaga o aʻafiaga e maua ai le suavai mai le loloto o le palapala.

O le isi laau matagofie, lea e masani ona vaaia i fale o le taumafanafana, o le afā o afa fulifao. E maua ai foi se laau toto i le upega i le 1.5 mita le umi, ma o ona fugalaau laiti e mafai ona eseese lanu (lanu piniki, paʻepaʻe, mumu, lanu viole, ma isi). O lenei aganuu ua totoina i le amataga o Iuni i se mamao o le 30-40 cm mai laau lata ane.

O le mea lea, o le talofa uiga ese o le Afa o le a avea ma se mea sili ona lelei mo fale uma o le atunuu ma o le taulaga i le aai, e mafai ai ona e faamemelo i fugalaau matagofie mo se taimi umi.