Laʻau

Camellia tausia fale tausia ma toe gaosia

O le genus Camellia e aofia ai ituaiga e 80 o laau o le lauti. O lo latou nofoaga autu o le vailaʻau oona ma mea faʻapitoa o East and Southeast Asia. O le fugalaau e faaigoa i le tagata na mauaina ia Kamelius, o le na aumaia i Europa.

Camellia laau totō o laau poʻo vao faʻauʻu lanu paʻu, e taʻitasi pe taitoalua. Fugalaau e tumu i le tele o laumei e mumu, papaʻe, ma mūmū, ma e iai foi ituaiga ituaiga meaola.

O nisi o sui o le ituaiga e tupu aʻe mo mea teuteu, faafetai i laʻau lanu ma fugalaau.

Afai e te mulimuli i tulafono uma mo le tausiga o camellia, e mafai ona fua mai, ae ona o sese i le tausiga, e masani ona le tupu le laau pe a mafai ona avea.

Eseese ma ituaiga

Camellia mauga poʻo sansakva (Miyagi, faʻavae) na sau mai matou mai Iapani. O se lala laau ma lala mumu e ufiufi i le mumu, e oʻo i le lima mita. Laʻau oval, ser ser. E faigofie ia inflorescences, e oʻo i le 7 cm le lautele. Fuga i le taumalulu.

Camellia Saina poʻo synensis (Bohea, tea) poʻo tea lauti. O le vaomatua lenei, e oʻo ile 15 mita i le maualuga. O laʻau e umi, oval, paʻepaʻe, lanumeamata lanumeamata. Inflorescences o maʻa, lanu paʻepaʻe.

Japanese camellia I totonu o le vao, o lenei laau e oʻo atu i le maualuga o le mita 15 mita. O le laʻau e faʻauʻuina, paʻu, paʻu, lanu uliuli, ae o ituaiga ma lanu eseese e vevela. Fugalaau e le tele, faigofie, faalua pe lua-faalua. E fuga mai i le taumalulu ma amataga o le tautotogo.

Ae o ituaiga, o mea nei e lauiloa:

  • Camellia Alba Simplex,

  • Camellia Pink atoatoa,

  • Camellia Iapani Aso Sa o le Eseta,

  • Camellia Debbie,

  • Camellia Vala Kalefonia,

  • Camellia Dream Girl.

Camellia tausia fale

Aʻo tausia le camellia i le fale, e tatau ona e tausisi i tulafono mo le tausiga.

Camellia e fiafia tele i le malamalama, o lea e sili ai ona tuu i luga o le itu sisifo po o le faamalama. I le itu i saute, o le fugalaau o le a mafatia mai le tele o le malamalama ma o le a manaomia le puipuiga mai avega saʻo, ma i le itu i matu o le camellia o le ai ai se leai se malamalama.

Mo le alualu i luma o le tuputupu ae, e tatau ona e suʻeina le atigipusa i le laau mai lea taimi i lea taimi, ae aua nei faia lenei mea pe a aliali mai i luga o le alalaupapa - ona o lenei mea, o le a latou pauu ese.

I le taumafanafana, o le camellia o se manatu lelei e lafo atu i le togalaau poʻo le faletalimalo, ae tuʻuina ina ia le susulu sao mai le la.

I le vaitau o le tautotogo-taumafanafana, o le vevela o le ea mo se fugalaau lelei fugalaau e tatau ona tusa ma le 20-25 tikeri. Ina ia mafai ona amata mai pupuʻu, o le a manaʻomia ona faʻaititia i le 18 tikeri, ma i le taimi o le fuga o le taumalulu, e le tatau ona sili atu le thermometer +12. Afai e sili atu le mafanafana, o lona uiga o le fugalaau atonu o le a le maua ni fatu.

E le gata i lea, e le fiafia le fugalaau i le malulu o le ea, o lea e tatau ai ona i ai le potu i ai.

Faʻamauina camellias

O nei fugalaau e le fiafia i le susu tele - latou te manaʻomia le tele o vai, ae o le suāsusu e tatau ona laugatasia ma faʻatino pe a maeʻa le pito i luga o le palapala. E tatau ona faʻafeinu vai ma vai inu, sili ona lelei, ina ia mama.

I le taumalulu, e tatau ona faʻatapulaʻaina le suavai, e ono tulaʻi mai le faʻamalolo o le eleele. E mafai ona iloa lenei mea pe afai o le lau e lanu enaena ma o le a pauu ese mai ai. Afai e amata ona pau lau, ona le lava lea o le susu.

Totonu o camellia totonu e fiafia i le maualuga maualuga, o lea e fautuaina ai e tuʻu ni atigipusa ma le laau i totonu o se fata ma pepa susu susu, faʻapea foi ma le susulu o le lau. O le fufuluina i le taimi o fugālaʻau, aua le faatagaina vai e faʻapipiʻi ai i luga o le vai.

Fertilizing ma teuteuina camellias

Fertilize home camellia i aso uma 20 aso i le tausaga atoa. Faʻaaogā mo lenei mea faʻaofuofu pito i luga.

Mo le faʻaleleia atili o fatugaʻo, e manaʻomia le teuteuina o le laau. O lenei taotoga e faia ile pito i lalo ole laulaau.

Camellia e totoina

O fugalaau fugalaau e totoina i tausaga taʻitasi. Mo laau matutua matutua, o lenei faiga e faia faʻa-tasi i tausaga taʻitasi.

O le taotoga e manaʻomia ona faia i le tautotogo, faʻatasi ai ma le tosoina o le mama, ina ia tupu atili ai lala. O le eleele e filifilia acidic - e tusa o le 5 pH, ae e mafai foi ona tupu i le eleele ma le suamalie i lalo ifo o le 4.

E mafai ona e faʻatau le eleele, pe mafai ona e faia oe lava e ala i le faʻafefiloi o peat, leaf and turf soil with sand in the ratio of 2: 2: 1: 1. Aua nei galo e fai se alavai lelei i totonu o le ulo.

Camellia Seed

E lūlūina fatu i ni atigi ipu 5 cm, tasi i pusa. Faatasi ai ma le faʻavaeina o se paʻu o laʻau moni, o loʻo totogo ai fatu i totonu o ipu tetele. A o latou tuputupu aʻe, o loʻo toe faʻatulagaina le toe gaosia i koneteina lapoa. Manatua pe a faʻalauteleina e le fatu, e masani lava ona leiloloa uiga eseese o le laau, ma ia laveaʻiina oe e te manaʻomia e teu i le vavae.

Camellia faʻalauteleina e ala i le tipi

Mo le faʻaleleia e ala i cuttings, e 7 cm mea faʻaaoga, o loʻo leʻi faʻamalamalamaina. O le faʻatinoga o loʻo faia i le ogatotonu o le taumafanafana poʻo le taumalulu. Laʻau ma 3-5 laʻau ua totoina i totonu o koneteina ma oneone e fefiloi ma peʻa. O le tuputupu ae o le vevela e tatau ona tusa ma le 22 tikeri. I le tau mafanafana, o le aʻafiaga e fai i le 2 masina, i le taumalulu na o sina umi.

Aua neʻi galo e inu vai ma fufulu mai lea taimi i lea taimi. E mafai ona faʻaaogā togafitiga talafeagai e faʻateleina ai aʻafiaga aʻa. Faatasi ai ma le faia o aʻa, o laau talavou ua totoina i totonu o fagu tetele ma ua tepa i tua o laau matutua.

Faʻafouina o le tui o camellia

Afai e le lelei ona maua le ituaiga, e mafai ona faʻaleleia e ala i le faapipii. E faia lenei mea i le ogatotonu o le taumalulu. O le tui e faia i le gaʻo apical.

E tupu pe a uma le 2 masina. O le fugalaau fugalaau e manaomia le vaʻaia lelei, aua e faʻapitoa.

Maʻi ma meaʻai

Afai e te solia tulafono mo le tausiga o camellia, e tele faafitauli e mafai ona tupu ai.

  • Afai e paʻu le fugalaau, ona faʻaalia lea o le tele o le susu, lea na mafua ai le faʻaleleia o le palapala, pe na e faʻaaogaina le laau i le taimi o latou faʻavae.
  • O foliga vaaia o laulaau i luga o le laʻau, atonu e foliga mai, o afi. Ina ia taofia lenei mea, e tatau ona puipuia le fugalaau mai le la.
  • Faatasi ai ma le le lava o le susu, o lau o le camellia ua malepelepe.
  • I le maualalo o le suamalie, eleele le talafeagai poʻo le leai foi o se malamalama, e faʻapea foi pe a vevela le fugalaau, e ono mate le fale.

O le mea sili ona leaga o camellia o le apogaleveleve, o ia lava lea e lagona i totonu o pusa i luga o lau. Latou te tau ai, e masani lava i le acaricides.