Fugalaau

Matou te valaʻau atu ia te oe i le galaxy o fugalaau e feiloai ma Iberis

O le a le ituaiga fanua pe ana leai ni laau eseese i ai? O le mea e lelei ai, o loo siomia i tatou e se vateatea atoa o fugalaau, ma le ulufale atu i Iberis, o lana ata e matagofie.

O le taimi lava e vevela ai le lago o le tautotogo, e aliali mai laulaau lanumeamata o Iberis. E faʻafefea ona fiafia tagata e fiafia i le fugalaau i nei vao vao e tafe mai lalo o le kiona. O i latou, e pei o avefeau muamua o le toe faafouina o le lalolagi, faamanatu mai ia i tatou le lata mai o le taumafanafana. Evergreen Iberis, o le ata lea o loo tuuina atu i lalo, e pei o se pepa pisinisi i le lalolagi o fugalaau tautotogo.

Muamua masani i se fugalaau matagofie

O Iberis na maua muamua i luga o le lautele o Europa i saute ma le tumutumu o mauga o le Metitirani. Ae maise lava o le tele o mea e tupu i Sepania, i le tulaga o le vaeluaina o le mita lautele. I le ata o Iberis fugalaau e mafai ona e vaʻaia le fausaga o ona ata muamua.

O ipu laiti o le laau, 1.5 cm i le lapopoa, e aoina i ni atigipusa matagofie. I se tasi tulaga, e oʻo atu i le 40 vaega. I le taimi o le fugalaau, lea e amata mai i le faaiuga o Aperila, latou te ufiufi uma laulaau lanu meamata, laeiina le vao i se ofu talaloa. O lena matagofie e tumau mo le masina. O fugalaau Iberis e sau i le paepae, piniki, mūmū ma le lanu violē. O nisi o lanu violē e maua.

I le natura natura, o Iberis e maua uma le laau taʻitasi ma le faʻaleleia. O le tasi le tausaga filifiliga lala lelei i le taimi mafanafana. O nisi tagata fugalaau fugalaau e taua o ia le puipui. Ina ia ola, ua lava lea e totoina ai fatu i totonu o le eleele mafanafana i le tautotogo. A maeʻa aso e 10, o le a aliaʻe mai ai ni aʻa laiti, lea e tatau ona faʻanenefu. A maeʻa le togavao, e tatau ona tipiina le afifi ina ia aliali mai fou, ma maua ai le malosi o le laau. I lenei ata, e mafai ona vaaia Iberis i lona mamalu.

Ina ia faamemelo i le fugalaau o le Iberis faaletausaga ia Aokuso, e tatau ona e totoina i le ogatotonu o Me. E tusa ai ma faʻamatalaga a tagata fai togalaau, o fualaau taʻitasi taʻitasi e fuga mai umi e sili atu nai lo meaola.

Iberis perennial o loʻo i ai se uluaʻi fausaga o mea faʻaleagaina. O pamu eletise o le tasi bud e eseese o latou uumi. Faʻafetai i lenei mea, e foliga mai e sili atu le matagofie ma le mamalu.

E masani ona fulafula Iberis i le tausaga lona lua talu ona totoina. Latou te le malulu, o lea latou te talia lelei ai le malulu malulu.

Ina ia manuia le faamanuiaina o nei tagata, e tatau ona iloiloina ni mea taua. Iberis e alofa:

  • nofoaga papa;
  • oneone oneone;
  • nofoaga tatala;
  • tele le malamalama.

Ae masani lava, o laau e faʻaaogaina e teuteuina ai faʻataʻitaʻi teuteu poʻo fugalaau fugalaau faʻatasi ma maa. O le tulaga autu o le faatumauina lea o foliga o le vao.

I le natura, e tele ituaiga eseese o Iberis e faʻapupulaina ma faʻaleleia i tausaga taʻitasi. O se iloiloga auiliiliga o nisi o filifiliga o le a fesoasoani e ulu atu i totonu o se lalelei matagofie o fugalaau.

O ituaiga eseese o togalaau o tausaga taʻitasi

Ina ia faia se matagofie o le matagofie i totonu o le atunuu, e faʻaogaina e le fai togalaau ituaiga eseese o Iberis faaletausaga. O le totoina vave o sea ituaiga vao e tosina mai ai manatu o malo ma pasese-e. E tupu:

  • papaʻe
  • lanu piniki;
  • i le mumu;
  • lilac;
  • lanu viole.

O ituaiga sili ona tautaua o Iberis faaletausaga o le oona ma le faamalu.

Iberis oona

O le togavao o lenei laau e tupu i le 30 cm. O laʻau taʻitasi e le faʻavalea. O pito e tuʻuina.

O Iberis e fuga mai i le tautotogo po o le amataga o le taumafanafana. Inflorescences e papaʻe. O nisi taimi o loʻo i ai fasi pepa lanu violē. O le foliga o fugalaau fugalaau e foliga mai o le vavao, lea e maua ai e le laau se fausaga faapitoa.

Iberis Gorky e lelei mo le teuteuina o totonu. Pe a tipiina, o loʻo tumau pea lona foliga mai muamua pe a ma le 10 aso.

E iai foʻi isi ituaiga o Iberis Gorky o loʻo vaʻaia e le Faatoaga.

Mamanu Mamoe

O se laau toto o lenei ituaiga e ola e oo i le 40 cm. O ia vao e iai laʻau tele ma laʻau manogi matagofie. I le vaitau o le fuga, e tusa ma le 70 aso, o Iberis papaʻe e foliga mai o se ao o le ea na nofo i le togalaau. O ona aʻafiaga e tutusa lelei lava ma le tele o vaovao, e mafua ai le faamemelo.

Hyacinth grade "Malosi"

O se vao Iberis o lenei ituaiga o hyacinth e tutusa ma se candelabrum. Lea lapopoa e le taua. O pito e tuʻuina. E foliga mai o pupuvao e pei o mea e sili ona leaga. Lanu paʻepaʻe.

Iberis faamalu

Bushi o se faamalu tausaga taʻitasi e mafai ona maualalo - e oo i le 15 cm ma le maualuga - e tusa ma le 40 cm. E faʻaputuina i le uluaʻi peleni ia lanu:

  • lilac;
  • papaʻe
  • lanu viole
  • lanu piniki;
  • solo;
  • kulimi.

O le pulupulu o pulumu e matua tele lava, o lea la i le taimi o le vevela e tupu uma ai greens.

Amazes ma lona lalelei Iberis pink pink Pink Dream.

O se togavao puupuu ma lanu lanumeamata lanumeamata, i le taimi o le fugalaau, ua ufiufiina i se aofaiga tele o piniki piniki. O le laau e tu i ni fulu malulu, o le mea lea, mo se taimi umi e teuteuina ai le fale mafanafana.

O se ituaiga matagofie matagofie e mafai ona teuteu ai soʻo se nofoaga - Iberis Sweet Candy.

O se laʻau faʻalaʻau faʻauʻuina e ufiufi i manogi manogi o mea faʻaleagaina o ata eseese.

O ituaiga matagofie o teuteuga o togalaau

E tele fugalaau fugalaau e sili ona fiafia i ituaiga o Iberis. O lo latou lelei o le latou le manaʻomia ona totō i tausaga taʻitasi. Bushes e talia ma le matagofie ia manumalo a Rusia ma fuga i tausaga taʻitasi i eria i le taulaga.

Faatasi ai ma ituaiga sili ona lauiloa o lenei tulaga taua, e taua le matauina o ia filifiliga:

  • Gibraltar
  • Crimean
  • snowflake.

E tofu i latou ma lana lava alofa.

Iberis Gibraltar

O lenei togavao matagofie, o lona atumauga o Sepania ma Aferika i Matu, e oʻo atu i le 25 cm. I fuga mai le Iberis Gibraltarius i le tautotogo ma sina lanu piniki ma le lanu violē. E tele laulaau i luga o moa laiti, lalalalalala.

E fiafia o ia i nofoaga lafulemu ma tafe palapala. Laʻau e faʻaaoga e teuteu ai laʻau papaʻe o fale.

E masani lava i fale o le taumafanafana e mafai ona e mauaina le tagata taalo Iberis Gibralthar. O lenei togavao o laʻau lanumeamata lanumeamata ma fugalaau manogi.

O le lanu o le inflorescences e suia lelei mai le lanu violē i le paepae. E fetaui lelei mo laufanua papaʻe i fale vevela. Vaʻavaʻai i ipu poʻo ipu.

Crimean Iberis

O le igoa o le laau e talanoa i lona atunuu. Iberis Crimean e oʻo i le 10 cm le maualuga. Lea lanu enaena-lanumeamata. Lilac buds ma petals paʻepaʻe.

E faʻaaogaina e teuteu ai tuaoi o togalaau. E mafai foi ona tupu i luga o le faapaologa.

Iberis Snowflake

O le laau toto e tupu aʻe i foliga o togavao matagofie. Iberis snowflake e fuga mai i laʻau paʻeʻeʻe papaʻe e pei o le kiona i luga o luga o le va.

Laʻau vaivai maualalo e oʻo atu i le 30 cm. Laʻau e faʻaogaina mo togalaau faʻatoʻaga. Latou te ola lelei i tafatafa o puipui ma fale tetele. O le kiona o le Iberis e tali tutusa ma ia e mafai ai ona malulu se malulu malulu e aunoa ma se faʻaoga faʻapitoa.

I le suesueina o ituaiga eseese o Iberis, e mafai ona e iloa i le tulaga lautele o le laau e le lelei i lona nofoaga. O le mea lea, e faʻamalosi ai e le au fai togalaau togafiti i totonu o latou faletalimalo poʻo togafiti a le tagata lava ia. O nisi e pulea le tuputupu ae Iberis i luga o le faletusi. I le siomia e ia ituaiga matagofie o laau, o le olaga e malie.