O le togalaau

Autumn fufuluina o laau fua

E oʻo mai le fulufulu, i le po e ono i ai se malulu itiiti, e ui lava i le ao o le la, e tilotilo mai i tua o ao, e le na o le susulu, ae taoina. E foliga mai o nei mea o totoe, vaega o le taumafanafana, vevela vevela - e pei o le natura na tuʻuina mai ia i tatou le aitalafu. Ae o lenei mea uma e taufaasese, o le kiona o le a amata ona malepe, o fua o fua o le mauga o le mauga e lilofia i le paʻu, o le a latou gauia le aisa o se pusa ma amata amata lemu le palapala. A o faagasolo lenei vaitau, e le tatau ona e faatali mo le timu, o le uluai kiona snow e paʻu i le ufiufi lemu ma le pulu uila i le taimi nei - ona amata lea o le autumn, amataina le taumalulu.

Autumn fufuluina o laau fua

O le a le mea e tatau ona faia e le fai togalaau i lenei tulaga faigata, vaitau o suiga mo laau, vaitau, pe a suia aso mafanafana i po malulu - o le mea moni, puipuia a outou meaola i ni auala eseese. E tele auala e puipuia mai le malulu - o le malutaga lea mo le taumalulu, ma le tafe, ma le punou o lapalapa ma ogalaau i le eleele. Ae e sili atu ona fetaui lelei i le fesuiaʻiina o meaʻai.

O le asō o le a tatou talanoa e uiga i laau, e puipuia ai i latou i le tulaga o laʻau paʻepaʻe seia oʻo i uluai lala, e uiga i le manaʻomia mo sea puipuiga, taimi, o le tino sili ona lelei mo le faʻamamaina ma le sauniuni tatau, ma le mea moni, e uiga i tekinolosi paʻepaʻe lava ia.

Initaneti:

  • Aisea e te manaʻomia ai laʻau papaʻe?
  • Filifili le tuufaatasiga o le paʻu paepae mo laau aina
  • Tulafono mo le fufuluina o fualaau aina suamalie

Aisea e te manaʻomia ai laʻau papaʻe?

O le mea moni, e le o tagata uma e malamalama i le uiga o le faʻamamaina o mea na tupu ma e sili atu ma le afa o tagata e talitonu o laʻau o laau ua paʻepaʻe naʻo le matagofie. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le aso muamua ma le iva o Me, pe a foliga mai e fiafia ma matagofie le faʻalavelave. O le mea moni, o le matagofie e na o se vaega itiiti o lona aoga: ioe, e manaia le tilotilo i le paʻepaʻe ma le mama mama, ae, sili atu i mea uma, faatasi ai ma le fesoasoani o le faʻamamaina matou te puipuia le togalaau mai le tele o aʻafiaga leaga.

Sunburn puipuiga

O ave o le la e tatau ma aoga, ae o nisi taimi e afaina, mo se faataitaiga, i totonu o le togalaau, a oo i le taimi e malolo ai latou mafai ona mafua ai ni ogaoga mu i luga o le paʻu o le laau, liliu atili i fusi o lenei lava fulufulu, ona pala ma manuʻa loloto. O le mea mulimuli e oʻo lava i le mafuaʻaga o le oti o le laau pe afai o se faʻamaʻi pipisi e maua i totonu. Ae maise lava o ogaoga ogaoga e tupu pe a liliu le kiona, ma liliu i totonu o se faʻata, ona mafai ai lea ona susunuina se fagu i luga o se laau e mu ai se tamai pu i le paʻu (ae e le masani ona tupu lenei mea).

Afai e ufiufi laʻau paʻepaʻe i le lanu paʻepaʻe muamua aʻo lei amataina le taimi, ona susulu atu lea o ave o le lā mai ia i latou i se faʻata, ona mafai ai lea ona fai atu ma le mautinoa o lau togalaau o le a aloese mai le malosi o le vevela i le taimi o taufaitaʻaga i le taumalulu ma le amataga o le tautotogo, ma, ogaoga mu, e taʻitaʻia atu ai i le momotuina o le paʻu.

Matou te faʻafetaui le eseesega o le vevela

Masalo e iloa e tagata uma a latou mea leaga i le olaga i aso uma mai le aso aʻoga. O fualaau aina e le o se mea e tasi. O le ufiufi o le laau e le ufiufi papae paʻepaʻe e mafai ona mafanafana i nisi taimi i le gasologa o le aso, ma e matua manaia i le po. Afai e paʻi atu i le paʻu i le aoauli ma le vaeluaga o le po i le aso lava e tasi, o le ae matauina se eseesega tele i lona vevela (pe a tatou talanoa e uiga i le tuai o le autumn, ioe).

O le paʻepaʻe e fai ai le ituaiga o fulufulu kuka, lea e puipuia moni ai le paʻepaʻe papaʻe mai le mafanafana, ma i le po o le a leai se mea e malulu, ma o le eseesega o le vevela o le a itiiti. O le a le lelei o lenei mea - o le mea moni, o le leai o ni pisipolo-e matua lautele lava le tatalaina o se faitotoa tatala mo le tele o faʻamaʻi pipisi, e aofia ai faʻamaʻi pipisi, ma isi faʻamaʻi o le fiaselau o faʻamaʻi.

Feteenaʻi ma Fili

I le faigofie o le paʻepaʻe, lea e masani ona le sili atu nai lo le aso o le tautotogo, e mafai ona e puipuia laau mai ituaiga meaola faʻapitoa o loʻo lafi i tulimanu o paʻu ma paʻu lea na faʻatulagaina i latou lava fale mafanafana mafanafana. E masani lava, o le tuufaatasiga mo le faʻamamaina, e faʻaopopo i mea uma e masani ona masani ai, o loʻo aofia ai foʻi elemene e pei o le filogides, o lona uiga o vailaau faʻasaina ua faʻamaonia faapitoa e faʻaitiitia ai faʻamaʻi le masani ai na lavea ma o atu i totonu o le fale. Fungicides e mafai ona faʻaalia le gaioiga e le gata i luga o le paʻu, ae ia oʻo foi i totonu loloto, ma faʻaalia ai la latou gaoioiga e oʻo lava iina.

Filifili le tuufaatasiga o le paʻu paepae mo laau aina

Fuga i le fale. Sei o tatou amata i le tuufaatasiga, lea ua saunia ma o tatou lava lima, ioe, pe a uma ona fai ni totini lima puipui i luga ia i latou, ma afai o se teine ​​lenei, ona tatou nonoa foi lea o loʻu lauulu i se pupuu puupuu ma tuu i luga o se manava. Muamua, o le a tatou iloiloina le na o le mea muamua, e pei o le lime pala, pe o le, o lona vaifofo i le paepae paepae.

Autumn fufuluina o laau fua.

Sulked lime

Ina ia mafai ona lelei la tatou fofo, e tatau ona tatou matua matauina le fua faatatau o ona vaega uma, o lona uiga, ave le 2.5 kilokalama o le lime fou, tolu selau kalama o le copper sulphate po o le lima selau kalama o le sulphate uʻamea ma ia mea uma e tusa ai ma se pakete masani o le sefulu lita o le vai faaopoopo le 100 g paʻepaʻe.

Faalilolilo mai le matai! Afai e te faaopoopoina na o se sipuni sipuni o le acids carbolic i lenei fofo, ona e mafai ai lea, faatasi ai ma isi mea, ona puipuia au laau e sili ona fiafia i ai mai osofaʻiga a mio ma kio. E le mafai ona ou fai atu o le metotia e 100% faatuatuaina, ae sa aoga atoatoa i se tasi o vaega o le matou inisitituti.

E uiga i le fofo: e le o se mea manaia tele, ae o se tulaga masani, o se fofo na faaaoga e le aufaatoaga, atonu talu mai le taimi na faataatia ai le uluai togalaau aina. E le mafai ona ou fai atu o le maualuga o le puipuiga o laau e matua maualuga lava, o loo i ai ni tafaoga, ae o le kata sili ona taua o le tau faatau ma le natura natura o, o le tautala, production o lenei tuufaatasiga (ma le lauiloa, ioe).

Pe a faʻamamaina ia laau talavou, ina ia le afaina ai, e tatau ona faʻaitiitia le faʻamamafa o le lime i le fofo i le afa.

E faʻafefea ona kuka kuka lemu?

E masani lava i le lafoaia o le faʻatoʻaga o pupu tetele o le maʻa. O nei lime e manatu vave vave, e tatau ona muta. Ina ia faia lenei mea, e faʻapipiʻiina ma le faaeteete le vai i le lime, o se faʻafoʻi e tupu lea e mafai ai e le vai ona kuka. E tusa ma le afa o le vai e tatau ona avea ma vaega o le lime. Ma le isi, 2.5 kilokalama o le lime ua maeʻa ona faʻafefeteina ua faʻafefeteina i le vai, ua faaopoopo le 500 g o le copper sulphate, ma o lenei tuufaatasiga e mafai ai ona e gasolo malie laau, mai luga i lalo, ioe, puipuia ou mata.

Filifiliga Lua - Tamamatua

Afai e le aoga le paʻu paʻepaʻe, ona mafai lea ona e pulumu fasi laau i le paluga o le kelei ma mullein. Ina ia saunia se mea manaia, e tatau ona e aveina le 2 kilokalama o le lime faamama (pe faapefea ona tape, ua uma ona tatou iloa), kilo kilokalama o le omea, kilokalama o mullein ma le 300 g suauu apa. O laau e tatau ona ufiufi i lenei tuufaatasiga, ae masani ona faʻaaogaina pe a iai ni nai laau i le togalaau, 2-3 2-3.

Faʻasalaga Tolu - Faʻafefiloi Mixes

E mafai foi ona iloa mea tuufaatasi i luga o fata, ua faia foi i luga o le laumua ma le omea, ma i luga o le afifiina o se mea matagofie le tusia "manava". O mea uma o le a lelei, ae o sea ituaiga o mea o le a tumau i ni nai masina i luga o se laau mai le malosi, ma afai e timu timuga, ona fufulu uma lea i le taimi e tasi. Tuuina atu lenei mea, pe afai e te manaʻo e faʻaogaina ia mea faʻafefiloi, ona sauniuni lea ia le itiiti ifo ma le faaluaina le lalagaina o lau mea e fiafia i ai.

E masani lava i luga o fata e mafai ona tatou vaʻai ai i ni vai faʻapitoa vai e faʻavae pe faʻamaʻi pepa, lea e tusia ai - "togalaau". E faʻapefea ona ese i latou mai tagata masani? O le mea moni, i la latou tuufaatasiga ei ai vaega e puipuia ai laau, mo se faataitaiga, i le tuufaatasiga o palasitika vali ei ai vaega o le antifungal ma siama, latou te puipuia ma le mautinoa ia ogalaau mai le 90% o pathogens. Ae ui i lea, o le a ou vave tuuina atu le fautuaga: o le vali paʻu e le manava, o lona uiga e le manaʻomia le faʻaaogaina i laau laiti.

I luga o se fagu ei ai ni vai faʻavae vai e vali ai le mitamita o le a puipuia mai soʻo se malulu malulu. E ui i lea, e ui atonu e iai le aafiaga o le faʻamafanafanaina o le laau, e le puipuia atoa mai iniseti leaga. O le mea lea, 'aua nei galo e faʻaopopo soʻo se faʻapipiʻi uʻamea (250-300 g) i le lita, faʻamalosi lelei ao leʻi faʻaaogaina.

Autumn fufuluina o laau fua.

Tulafono mo le fufuluina o fualaau aina suamalie

Ia, ou te manatu ua tele mea ua fai mai e uiga i le faʻatulagaina ua oʻo i le taimi e amata ai tulafono faʻamamaina. E masani lava ona latou tauaveina i le tuaoi o le autumn ma le taumalulu, pe a le o ese le timu i le maualuga, pe a le o lea e tatau ai pe o le faia o mea uma i le taimi muamua po o le faaitiitia o taunuuga o timuga. E masani lava i le vaitau lenei, o le vevela ua seti faataamilo i ni nai tikeri i lalo o le zero ma se uiga faʻaitiitia. O le mea moni, filifili se aso vevela mo le faʻamamaina, e manaʻomia e faʻamago le ogalaau ma e le mafai e le vaʻai ona tuʻuina atu timuga mo le itiiti ifo i le lua aso.

Matou te saunia laau mo le faʻamamaina

Filifili le taimi, ua oʻo i le taimi e kuka ai laau. Aʻo leʻi faʻaaogaina soʻo se tuufaatasiga o loʻo i luga, e tatau ona e siaki ma le faaeteete le ogalaau mai le pito i lalo i lala muamua lava, lea e tatau foi ona mama. Matou te faia se mea manifinifi e sili ona manifinifi, uʻamea, sili atu ma se paʻu paʻu malosi, ma ogalaau o laau uma i totonu o le togalaau ma lalo ifo o lala o le skeletal i se mea lelei e mafai ai, ae faʻamamaina ma le mama mai le maʻi ma ua maeʻa maeʻa, e pei o mai matutua uma ma, ioe, moa .

Lichens o lau filifiliga, e foliga mai latou te le afaina ai, ae mo aʻu, o foliga masani o le laau ua vevela, ma e le o se mea lelei le togafitia o le tuufaatasiga o ogalaau i luma o lichens.

Le togafiti o le aveesea o lichens

I le auala, o le aveesea o lichens e le faigofie. O iinei e tatau ona e faia se mea e pei o le fufuluina o ogalaau i se vaifofo, lea e tatau ona aofia ai le kilokalama o masima laulau masani, lua kilokalama o le mafuʻe laupapa ma ni fasi fasi fasi pepa lavalava. O nei mea uma e tatau ona faʻafefeteina i se pakete vai faʻamafanafanaina i le vevela o le potu.

I le auala, ao lei faia ia togafitiga, ina ia aua le masima le palapala, laina le pito i lalo o le poloka i le paʻu palasitika ma faapipii ona pito ina ia mafai ai ona e aoina le fofo ma lona aveese mulimuli ane mai le saite. E mafai ona faia le fufulu i se pulumu uʻamea, ma faʻafefete i le tele o taimi i lenei fofo.

O le mea autu pe a galue ma le ogalaau e le o le faʻaleagaina o le paʻu o le laau lava ia. A maeʻa ona faʻamamā le 'ogaʻau atoa ma le manua, ma faʻaleagaina, e oʻo lava i nai mea laiti, e tatau ona e togafitia i le varnish vine, faʻapipiʻi ma le faʻaeteete i totonu o vaʻa. Afai e leai se eseesega, fai se putty oe: faʻafefiloi ni vaega se lua o le omea ma se vaega o le manu, faʻaopopo le tasi gram o le sukasima sima ma se pine o le pefu o vao. O le isi mea, faʻafefiloi mea uma ma faia se mea e pei o le window putty, mo laau o le mea lava lenei.

Mulimuli ane puʻe le pulumu

O le mea lea, ua uma mea uma, ua uma ona saunia mea uma, o loʻo faʻatali mo le puipuiga ma le faafouga, ua oʻo i le taimi e ave ai pulumu. I le filifilia o se pulumu, e le mafai ona e faʻafesoʻotaʻi, ae e mafai ona e aveina, mai le taugofie i le sili atu ona taugata, mo le isi vaitau e te ono le faʻaaogaina. Pau lava le mea e mafai ona ou fautuaina o le suʻeina lea o pulumu e tusa ma le tele o le ogalaau.

Ae mo le laʻau paʻepaʻe, aua le faanatinati, taumafai e vali i vaega uma o le eleele ma amata mai le pito i lalo o le ogalaau. Afai e te amata mai le pito i luga, ona faʻafefe lea o le paʻu paʻepaʻe po o isi fatuga i luga o le ogalaau, ma i le faaiuga e foliga mai ua e valiina atoa, ae o le mea moni, o le ai ai ni matāua mafiafia o le a pau atu i le taimi. E masani lava ona tulaʻi i luga, faʻamamaina i le maualuga o lala skeletal e oʻo atu i le tolu tone senitimita (o lona uiga, se nofoa e fesoasoani ai ia te oe).

Lichens, meaola ma siaki luga o le paʻu o se togalaau.

I le faaiuga. E uiga i le timu: o le taimi lava latou te pasi ai, matou te tamomoe i le togalaau, suʻesuʻeina po o le a le tulaga o mea uma lava. Masalo e tatau ona e toe faia se mea pe faia uma pe afai e pele ia te oe lau togalaau.

E uiga i le ata tifaga: Na ou maua se masani lelei oe na afifiina i luga o ogalaau ma pipiʻi ata - taugofie, vave ma fiafia! O le ata tifaga e faatumauina ai le susu ma tuusaʻo moni i luga o le atinaʻeina o ituaiga eseese o meaola ma sigi, latou te ola ma fafaga iina, e pei o totonu o se lau. O lea la, aua lava nei faia le valea.

Le manuia ma, pei lava o taimi uma, ua ou sauni ma o le a taumafai e tali au fesili i faʻamatalaga!