Laʻau

Datura Datura tuputupu ae ma tausi i le fale

O le laau ma le igoa fatuga, paniculate datura, ua lauiloa foi o datura ma o le aiga sili ona vavalalata o le vao masani masani ua lauiloa ia i tatou.

Ae ui i lea, o le datura ua tupu ae o se fale i totonu po o le tausaga mo fanua tatala.

Faamatalaga lautele

Laʻau o Datura - o se lush vao e iai ni fatu laʻau, e oʻo i le maualuga ma le afa mita. E tele ona laʻau e iai ni faʻamaufaʻailoga faʻamau i luga o ogalaau umi ma faʻasalalau fugalaau e pei o fugalaau e oʻo i le lua senitimita le umi.

Fugalaau e faigofie uma ma faalua, e eseese lanu: lanu paepae, samasama, lanu viole po o le violet ma e agai i luga, e pei o moligao. O le Ballerina ituaiga, e tusa ma le limasefulu senitimita le maualuga, e iai fugalaau fugalaau, ma o le ituaiga Ballerina purpurea e iloga i lona manogi matagofie. O lenei datura e afua mai ia Iuni seia oo i le ogatotonu o le taumalulu.

Datura Datura potu tausi

I le aganuu, o le paʻepaʻe papae e mafai ona ola mo ni nai tausaga. Ae ui i lea, e manaʻomia e ia se potu pupula lautele ma alu i le auala i le taumafanafana. I le taumafanafana, e manaomia e le tagata e manaʻomia le tele o le ea, o lea afai e le mafai ona e faʻafeiloaʻi atu i le togalaau, tuu i luga ole faletusi.

Ae ui i lea, 'aua nei galo e faʻaleleia le tele o vai - laʻau lapopoa o le datura faʻasaʻo le tele o susu. Ma e oo lava i le taumafanafana, e tasi aso i aso uma e sefulu, e fafaga ai le terry i le terry complex mineral fertilizer.

I le taimi o le tautoulu, pe a uma ona fuga, o le fugalaau datura e aumai i totonu o se potu pupula, ae e mamao ese mai le susulu, ma faasusu lemu tele. O le laau mo le taumalulu e mafai ona pa'ū ifo se tasi o lau.

Ma ia manatua o laulaʻau, o aʻa ma aʻa o le datura, e pei o le tele o le po, ei ai mea oona, o lea ia faʻaeteete pe'ā e galue ai.

Datura e ola mai fatu i le fale

O fatu o le datura e lanu samasama tele ma susulu, ma se paʻu mafiafia. E lūlūina ia Fepuari-Mati i le vaʻaiga o le togalaau tuʻufaʻatasi i le loloto o le afa centimita.

O nisi fatu i le maualuga o le germination i totonu o le luasefulu-fa-luasefulu valu tikeri i luga aʻe o le zero e vave ola, pe a mavae aso e sefulu, ma e aunoa ma ni faafitauli, ae o fatu lava i le datura e malu ma e mafai ona oʻo i le masina, pe oʻo atu i le limasefulu aso.

I le atoaga, o le aʻafia o fatu i le datura e le leaga - e oo atu i le ivasefulu lima pasene. Ma ia maua ni fualaʻau e sili atu ona lelei, faʻaleleia le fatu aʻo lei luluina i se vaifofo o le epin, zircon poʻo se isi stimulator o le fatuina o fatu.

A maeʻa, e faʻaitiitia le vevela i le sefuluvalu luasefulu pasene i luga o le zero. O le mea e leaga ai, o le datura seedlings e ono aʻafia i le maʻi o le paʻu uliuli, o le mea lea, o le taimi lava e aliali mai ai laau, e faʻafeinuina i latou i se vaifofo o fundozole poʻo se isi sigicide. O laau talavou e maua ai le tele o moliuila ina ia latou le faʻaosooso.