Laʻau

E faʻapefea ona tuʻuina nisi mea totō i luga o le windowsill?

O le manaʻomia mo se faʻaleleia lelei o le vaega lea e mafai ai ona faʻaalia i totonu o le fale ia laau i totonu o le fale. O le faʻaleleia o aoina mai o oloa fou ma laau "trendy", faʻamalosia o polotini mo aso malolo, faʻateleina le aofaʻi o laau pe a mavae le teteʻa e faʻateleina lau aoina mai lea tausaga i lea tausaga. Ma afai o aganuu o loʻo i totonu o totonu, o le faʻafitauli e itiiti ifo, ona i luga o le windowsill e matua faigata lava ona maua se nofoaga fou. O le vaega o nei nofoaga sili ona matagofie i totonu o le fale e sili atu nai lo le tapulaa. Ina ia maua se auala e tuu ai nisi laau totino ile windowsills, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi atu ma le faʻaalia lo latou nofoaga ma vaavaai mo le avanoa e aumai ai ni aofaʻiga i tulaga fou.

Laʻau i totonu o le windowsill

E ui lava i le tele o ituaiga meaʻai i totonu o le fale e lagona ai le tele o le paolo ma le ata lafoia, o le tele o fetu i totonu e aofia ai agaifanua alofa i totonu. Ma e na o faamalama matala e tumau pea le nofoaga autu mo na laau totino i le tele o fale ma fale mautotogi - na o nofoaga e leai se malamalama e le mafai ona e faamalieina ai manaoga o le fuga ma le teuteuina-laulauina o fetu e le malu puipuia. Afai o pupuni e faasaga i matu, sisifo ma sisifo, ona le mamao lea o le mamao mai le windowsill ona o le paʻu tele i le malosi o le tele o laau. Ma faatasi ai ma le amataga o le taumalulu, o le faamalama o le faamalama ua avea ma filifiliga mo toetoe lava o aganuu uma, aua o le faaitiitia o le aofai o le malamalama e manaomia ona totogi ona o le fesuisuiai i nofoaga e sili atu ona malamalama, e oo lava i tagata feoloolo malulu.

Mo i latou o loʻo i ai se fuainumera talafeagai o aganuu i le aoina, ma i luga o le windowsill e naʻo ni koneteina ei ai ni lauiloa o le la, o loʻo sili atu ona faigofie nai lo tagata o loʻo aoina le tele o aoina. Ae afai e te le lava le avanoa mo ni suʻega fou poʻo ni fetu na mauaina, aua e te faʻavaivai: o loʻo i ai auala sili e faʻaleleia ai le vaega filifilia o le windowsill. Latou te talafeagai mo i latou o loʻo i ai le faʻafitauli o le i ai o se nofoaga e faʻamalamalama lelei i taimi uma, ma i latou o loʻo i ai na faigata i lea taimi ma lea taimi - mo se faʻataʻitaʻiga, i le tuputupu aʻe o vaitau o fualaau aina, pe a faamalosia tagata nofo tumau e faʻaleleia avanoa e toto ai.

O filifiliga mo le tuʻuina o isi laau toto e toetoe lava o taimi uma e fesoʻotaʻi ma le sailia o se auala e faʻaoga ai le avanoa, faʻapipiʻi laau ile maualuga. O le faʻalauteleina o le auala faʻapipiʻi e maua ai avanoa mo nisi laau fou. Sei o tatou faamasani i auala sili e lima e faateleina ai le aoga o le windowsill.

Laʻau i totonu o le windowsill.

Metotia 1. Lago ma fata

O lenei filifiliga e iloa lelei e tagata uma o loʻo totoina vine: ina ia faʻapipiʻi atili ai laau i luga o laupepa faigofie, o fale le tumau e masani ona fausia mo i latou - o se fagu o le 2 i le 3 fata e mafai ona e tuʻu ai laau. Faʻataʻitaʻiga ma fagu, o le mea moni, faʻaluaina le windowsill lava ia ma faʻaopopo i ai ni nai vaalele mamao.

E leai se mea e tatau ai, o fata e tutusa i le uumi i le windowsill lava ia. E mafai ona e tuʻuina se tamai fagu i le tulimanu o le faamalama, faʻaopoopo i ai ni nai laulau o 2-3 laau taʻitasi. Ma a fai o fata e faia i le tioata poʻo le kopa ae le o le laupapa, ona leaga lea o le leaga (shading). O le fausiaina o se fagu faigofie e mafai ona faia e tusa ai ma i latou e le masani i le pisinisi i le la. E le gata i lea, i aso nei i fale teu meafale e mafai ona e mauaina se tele o lagolago, avanoa, mea faʻapipiʻi ma mea teuteu e mafai ai ona e faʻapipiʻi se fata e pei o se mamanu.

O laumei ma ato o ituaiga eseese e sili atu ona talafeagai mo le tuʻuina atu o meaʻai tetele ma maualuga - mo se faʻataʻitaʻiga, o se aofaʻiga o cacti poʻo senpoles.

Metotia 2. Tu ma fugalaau i luga o vae

O le filifiliga lona lua e le manaʻomia ai ni togafiti faʻapitoa ma tomai. I le taimi nei i luga o le faʻatau, e mafai ona e maua le tele o le eseesega i le lapopoa ma le ituaiga o meaʻai mo totonu o laau. Faatasi ai ma "tripods" ma fale tetele mo le totoina o fualaau aina 5-7, o loo i ai uluai pepa faatutu mo le tasi laau. Ma le filifiliga o fugalaau i luga o vae, faʻatasi ai ma se faʻaopoopoga faaopoopo, foliga faʻalanuumi, lua tanuka e faʻatagaina ai oe e suʻe mo ni filifiliga e mafai ai e oe ona totoina laau maualuga ma faʻaitiitia le avanoa latou te nofo ai i le windowsill i lou tofo ma le paketi.

O le tuʻuina o fugalaau i luga poʻo le fesuisuiaʻi o fugalaau fugalaau i luga o mea e tatau ona tatau pe a oʻo ina vevela, palasi, pale tele o se laau e tele se avanoa i luga o le windowsill ma e sili atu le maualuga o le pusa lava ia. Laʻau faʻatasi ma laʻau lapopoa poʻo vaʻalo o togi e alu ifo i le windowsill faafetai i le tuʻuga o le a le faʻalavelave i tuaoi o loʻo tuʻuina mau ia i latou. Ma o le nofoaga na faʻaaogaina e latou lauulu e nofo ai i luga o le windowsill o le a faʻasaʻolotoina mo isi aganuu.

Pusa faaopoopo mo le tuʻuina o laau i le faamalama.

Faʻamau i luga

O le tautala saʻo, o se tasi lea o fesuiaiga o fata mo laau, ae ona o se uiga eseʻese ma le itiiti ifo o le paʻu, e tatau ona mafaufau ese. I aso nei, o loʻo i ai se tele o filifiliga o mea e taʻua i luga ole laulau e mafai ona e tuʻu ai i le 12 laau. O nei mea e mafai ona pala, e aofia ai vaega uʻamea e faʻasaga i le pito i luga o le isi ma faʻapipiʻi laau. I le potopotoga atoa, o se mea e pei o se faʻamau i luga o le puipui e nofo ai le va i le va o le fola ma le taualuga (o le maualuga e faigofie lava ona faʻafetaui). Ae afai e te faʻaaoga se vaega o le fausaga ma aveese ni vaega, ona mafai lea ona tuu i le tulimanu i le va o le faamalama sill ma le pito i luga o le faamalama. O le lagolagosua lagolagosua faʻamalosi e le tele se malamalama, ae mafai ai ona e tuʻuina laau i se aofaiga tele lava. I luga o le windowsill lava, e na o le tasi le fugalaau e tasi.

O se tulaga faʻasaga mo le maualuga atoa o le faamalama e atoatoa mo le umukuka: e mafai ona e tuʻuina i luga e le gata i le tele o faʻatoʻaga o vaʻaiga, ae o ipu foi o lanu, lea i totonu o se isi faʻaliliuga o le ai ai le faamalama atoa. O le ituaiga togalaau lea e mafai ona faʻaaogaina mo se togalaau laitiiti.

Faapipii ato

O le faʻalauteleina o aganuu o se auala lelei e faʻaitiitia ai le avega i le windowsill lava ia. Ole tele o faʻalagolago faʻamaonia ma ato manoa matagofie o le a mafai ai e oe ona aveese se tasi o au mea e sili ona e fiafia i ai mai le windowsill ma siitia i latou i se tulaga fou. O se filifiliga tele o laʻau-cache-lavalava lava ia o le a faʻatagaina ai oe e sili atu ona faamamafa le sitaili o totonu. Laʻau pipiʻi po o le vao faʻamalosi i laʻau ma faʻafefe - o laau e mafai ona tutupu i ampels e ese lava. Ae e masani lava ona foliga faapitoa: fiafia ma matagofie. E sili atu le aua le faʻaaluina i ampoules: o le maualuga o numera o ato tautau e 3, o le tele o laʻau. Ae tusa lava pe tasi le laau lea na aveesea mai le windowsill o le a faasaolotoina se vaega tele.

Laʻau i totonu o tautau faʻamau i le faamalama

Zigzag nofoaga

O le faigofie lea ma sili atu ona manino, ae leai se auala lelei e faʻaleleia ai le vaega ole windowsill. O le tuʻufaʻatasiga o le tuʻuina atu o koneteina ma le faʻalauiloaina o fua i se auala e faʻaaoga ai centimita saoloto uma e le o se galuega faigofie ma e manaʻomia ai faʻaosoosoga faifai pea (ma mea sese).

Tuʻuina o laau i totonu o laina poʻo, saoloto, o le tele o le nofoaga e tuʻufua leai. Afai e te faʻapipiʻi lelei ia laau, faʻafefe ia i latou e fesoʻotaʻi ma isi ina ia iai laau o le laina e sosoo ai i le va o vavae o laina muamua, se ituaiga siaki poʻo se zigzag, e mafai ona e tuʻuina atu isi faʻalaʻauʻau. Laasaga taʻitasi i le taimi e tasi e peiseai e maua le afa o le tasi muamua. Mo lenei avanoa avanoa e galue ai, e tatau ona e filifili ma le totoa laau totō: i le laina e tasi e tatau ona tuʻuina ai faʻatoʻaga i laʻau vao, i le isi - sili atu faʻaloloa ma le faʻaitiitia. O le tele o ipu e taua foi. E sili atu laʻau e sili ona lelei i le laina pito i lata i le tioata, o laʻititi laʻititi i le ogaoga. Ae o le mauaina o se paleni e le faigofie. I mea uma, o laau uma e faapitoa, e tatau ona e mafaufau e le gata o latou lapopoa, ae o mea e fiafia i ai mo moli ma isi mea. E te le fatuina se aofaʻi tuʻufaʻatasia i se aso: atonu e tatau ona e vevela laau i ni nai taimi, suia, toe faʻaopoopo seʻia oʻo ina e maua paleni lelei.

Faʻataʻitauina uma mea lelei ma le lelei

Aʻo le i faia le faʻatinoga, iloilo uma "lelei" ma le "cons" o filifiliga. Afai o le lelei o le faʻateleina o numera o laau i luga o le windowsill e manino lava, o le a le mafai ona iloa na o ni mea le lelei pe a mavae sina taimi. Ma e latou te le popole i le tele o laau totō e pei oi latou e ona.

Laʻau i totonu o le faamalama

O le siʻitia o le numera o fale i totonu o le windowsill e fesoʻotaʻi ma ni mea le lelei e tolu:

1. O le aofai o le malamalama e ulu i totonu o le potu e faaitiitia. E le gata o laau toto e tuʻu i le faamalama ma i totonu o le a mafatia ai mai lenei mea, ae faʻapea foi le siosiomaga, o le avanoa e faia ai le fatufatuga poʻo le galue, ou lagona. Faʻaitiitia le malamalama i totonu o le potu e aʻafia ai oe ma au e le itiiti ifo nai lo le tautau mai i pupuni mamafa mamafa. Ma ao lei filifili e faia sea laasaga, mafaufau pe faapefea ona aafia ai oe.

2. O le faaputuputuina o se numera tele o laau i luga o windowsill e taofia ai avanoa. O le potu e faʻamalamalamaina, ma faʻaititia ai foliga vaaia, o loʻo i ai faʻamatalaga o se taualuga pito i lalo, o meafale tetele e sili atu ona "lolomiina" i luga o le tulaga, o le lotogatasi o le manatu ua solia. Ma o le tele o laau toto, o le maualuga e maualuga, o le tele o le aafiaga o le "tosoina" o le vanimonimo ua fatuina.

3. O le tuʻuina atu o le tele o laau i totonu o se vaega laiti e mafua ai ona faʻalavelaveina le vaalele, o le lamatiaga o le salalau o faʻamaʻi ma meaola faalafua e faateleina, o le aoina o le a tatau ona mataituina ma le faaeteete, o le pefu mai laulaau e tatau ona mulumulu soo, ma o isi fuataga e faʻaleleia ai le maualuga o le ea. O le malamalama o le a maua e laau o le a le tutusa le laiga e pei o le taimi e tuu saoloto ai; o nisi vaega o le pale e mafai lava ona i ai i le paolo o se tuaoi, ma afai o le laau e matua faigata lava i le malamalama, o lenei filifiliga o le a le fetaui ma ia.