Fugalaau

Aoao e tupu se laau aferika afaina i le togalaau ma totonu o le potu

O Gerberas o laau e sili ona fiafia i ai fualaau aina, ma e tele naua faamaoniga mo lenei mea. Latou te fuga lauulu mama ma susulu lanu mo se taimi uumi. I totonu o le paolo paʻu, na o ni lanumoana e le o iai (e ui lava e faigofie ona maua i luga o le faʻatau). O fugalaau lalelei matagofie ma vaeluaga o le lanu eseese e malolo i luga o laina uumi lanu meamata uumi. Fugalaau fugalaau e matua faigata ma e mafai ona tu i totonu o le vai mo le tolu vaiaso. O nei mea uma e mafai ai ona avea le gerbera ma se tasi o mea aupito sili i le tipiina o aganuʻu pe a uma le rosa, gauga, tulip ma chrysanthemums. E tele faʻamatalaga amateur ma artistic gerbera e faʻamaonia lenei mea moni.

Ae i tausaga talu ai nei, o lenei matagofie susulu ua avea ma tagata lauiloa e pei o se fale toto.

Faamatalaga faʻatau

O Gerbera e mafua mai i le ituaiga o togalaau aina mai le aiga o Astrov. O le tele o ituaiga e maua mai Aferika ma Asialagi. O ona fugalaau e pei o se lapisi tele, ma i le gagana Peretania ua taʻua ai i latou o le "chamomile transvaal". O laʻau faʻamafolaina ua aoina i totonu o se ripal basal. Peduncles umi, malosi, e leai ni lau. Fugalaau e fai ma sui o ato. O la latou lapoa i nisi ituaiga e oʻo i le 30 cm. O fatu e tumau pea le aoga mo se taimi puupuu - e tusa ma le 6 masina, o le mea lea pe ae faʻatau fatu, e tatau ona e mataituina le aso maeʻa ma le vaitaimi o la latou aoina.

E faʻapefea ona totoina se alupoto i totonu o se moega fugalaau

O le tuputupu ae o le gerbera i le togalaau ma le tausiga o se mea faigofie ma malie, ae manaʻomia le usitaia o tuutuuga talafeagai mo se laʻau umi ma vave.

I le itu i saute o Rusia, e fuga mai gerbera mai le tautotogo i le autumn ma le taumalulu e aunoa ma ni faafitauli e aunoa ma se fale. I le ogatotonu o le laʻau, o le a sili atu ona tauagafau, ma mo le taumalulu e tatau ona eli ma teu ma teuina le gerbera i se vaega o le eleele i se nofoaga malulu, mago.

I nofoaga e maua ai le mafanafana ma le mafanafana, e ufiufi lauulu i lau laʻau ma ufiufi mea, e aunoa ma le eli.

Gerbera totoina

Totoina o togalaau gerbera ma togafitiga mulimuli ane i le faaiuga o le taumalulu. Ua ola le laau i fualaau. O fatu e totoina mai fatuga mai Ianuari e oʻo i Mati i le faʻafefiloi o togalaau aina ma le oneone ma le faapalaga. O fatu e tapunia le papaʻu, na o sina mea itiiti lava e palu ai i le eleele. O fualaau, pei o se tulafono, e pala ma foliga mai i le mavae ai o le 10-12 aso.

Pe a lūlūina fatu mo fatu laau, e tatau ona amanaia lo latou maualalo o le germination ma faʻalautele ai le fua o le totoina.

A maeʻa ona foliga mai o ni lau moni, e totoina pupugo i atigipusa pe vave i ni ipu eseese. Mo fualaau e filifili ai sulu faʻamalama sili ona malamalama. O togafitiga o fatu e aofia ai le faʻamautu masani. E le tatau ona oʻo i totonu le aʻa i le taimi e faʻafeinu ai, e pei ona faigofie ona faʻaogaina e le laau. O le tele o vai e lamatia ai le foliga mai o vaovao i luga o le fogaeleele. I lenei tulaga, o le suavai susu e faaitiitia uma e le laau ma le eleele palapala ua togafitia ma Fitoverm.

Pe a faʻasalalauina e fatu, e le mafai e gerberas ona taofiofi le lanu o laau matutua.

Outdoor Gerbera Care

O laau Gerbera ua totōina i eleele matala pe a uma le taufaamataʻu o le malulu ua mou atu. E masani lava ona tupu i le afa lona lua o Me. Nofoaga mo le tulaueleele filifilia le la. O le eleele lelei mo i latou o le malamalama, faʻafefe, ma faʻaaogaina fomaʻi faʻasaina. Faatasi ai ma le tele o mea oona i totonu o le eleele, ua faalautele tele ai lau o le fugalaau. Faʻasalaga inflorescences e tatau ona aveeseina i se taimi talafeagai. O lenei mea e mafua ai le tulaʻi mai o ovaries fou. I le taimi o le ola tuputupu ae ma le fugalaau, ua matuai tele lava le suavai o le gerbera, puipuia le vai mai le ulu. A maeʻa, o le a faʻamaligiina le palapala pe a maeʻa maeʻa le coma.

I le autumn, o se gerbera e ufiufi pe eli i luga o se eleele. Ua faʻamago ma malulu le fale ina ia le pala le fuga i le susu.

Afai ei ai se avanoa e malolo ai, e lelei tele le 'eli ma teu i le fogafale poʻo luga o se vanu vevela i le vevela o le 7-8 ° C.

I le tautotogo, ua siitia atu le gerbera i totonu o se ipu e fetaui lelei i le lapopoa, siitia atu i se mafanafana ma sili atu le malamalama ma tuu ai le faasusu. I le faaiuga o Aperila - amataga o Me, e totoina ai se tagata totō i fanua tatala.

E le tatau ona faʻapipiʻi i le fugalaau fugalaau. Tuu i latou i totonu o ipu e teuteu ai nofoaga e malolo ai, gasebos, fale puipui, poletito. A aunoa ma le toe totoina, o le a mamaʻi maʻi ma amata ona fuga muamua. Aua nei galo e fafagaina i latou i fualaau oona.

Auala e ola ai i totonu

Mo le faʻatoʻaga i totonu, e filifilia ituaiga o Jameson gerbera. O loʻo faʻatau atu i faleoloa fugalaau i laʻau. O le mauaina o se laau matua gerbera mai fatu i le fale e ala i fualaau aina, e tausia i faamalama sasaʻe ma sisifo. I le itu i saute o le a paolo i le aoauli. Mo le lelei atili o le fugalaau, latou te alofia le vevela o le 22-24 ° C ma taumafai e puipuia ona eseesega eseese i le ao ma le ao.

I le faaiuga o le fuga, o le laau ua siitia atu i se nofoaga e sili ona lelei. E faapefea ona tausia le gerbera i le taumalulu? I le taimi o le taotoga, e manaʻomia e le fale le manava ma le faʻamautu lelei. I le malulu o le tau, e manaʻomia e le fugalaau se malamalama atili.

E faʻafefea ona faʻaloloa le fugalaau i totonu o se fugalaau

O le mauaina o se laʻau fiafia tele lanu moana e avea o se meaalofa, atonu na e mafaufau pe faʻapefea ona e faʻapipiʻi pea i totonu o se fagu umi. O le mea moni, o le gerbera i le tipi o se mea e mataʻutia ma sili ona malosi. Fugalaau e mafai ona ola, e tusa lava pe tatau ona e alu ma se fugalaau i le aso atoa. O le mafuaʻaga lea e alofagia ai gerbera e faʻafeiloaʻiina i faʻato'āfaiava - o le a le mafai e le fugalaau ona ola le ola i le aso atoa ma o le a ola i luma o tatou mata pe afai tatou te tuʻuina pito pito i luga o le vai ma faʻamalosi ulu mamafa i luga o le mamafa. Mo lenei faiga, e fetaui lelei le laulau, e ala mai i sela e mafua ai ona pasia.

Mo le teuina o le fuga i totonu o se fagu, faʻaoga fautuaga nei:

  • sui vai i aso uma;
  • Filifili se pusa umi ma vaapiapi ina ia le punou fuga i lalo o latou lava mamafa;
  • sasaa suavai i ni nai senitimita ina ia aua neʻi pala;
  • tipi le pito malu o pito i luma o le isi suiga o le vai;
  • tipi faʻamau i lalo o le 'au ma fai ni tamai punctures poʻo ni taimi umi i le pito i lalo o le aʻa. O lea o le a sili atu le lelei o le suavai.

I le noatia ma le fai fuafua i nei tulaga faigofie, o le a fiafia oe i se fugalaau o le gerbera i fugalaau fou ma susulu mo le tolu vaiaso.