Laʻau

Totonu o totonu

Toeitiiti lava o tagata uma e fiafia ile aiga e iai ni mea e fai. E le mafai e le aufaifaatoʻaga Amateur ona teenaina le tautau o nai fugalaau i luga o puipui avanoa. Ae o le aʻeina o laau e teuteu ai e le gata puipui. O foliga e foliga mai e sili ona lelei pe a fai o le potu vavae entwine o ni tulaga faʻapitoa. Mo lenei mea, e tatau ona fausia le laau i se auala faapitoa.

E tele ituaiga o vine i totonu. Ae latou te tausia i latou, faʻaaloalo i tulafono aoao lautele. E ese lava i latou mai fautuaga mo le totoina o isi mea totō i totonu. O le mea lea, ao lei maua mai le fale, e tatau ona e iloa tonu le auala e tausi ai.

E tutusa ae eseese

Toeitiiti lava o ituaiga uma o vine e sau mai i vailaʻau, pe a mafanafana le tau ma susu. Latou te ola malosi, ma faigofie foi ona toe gaosia e ala i le auala e tipi ai. O le taina o se laau e vave ona tupu. Talu ai ona o lenei avanoa, ua maua ai na ituaiga o laau i totonu o laau. Mo se faʻataʻitaʻiga, o Kvamoklit, lea e taʻua foi o le perosi vine, e mafai ona ola ae sili atu ma le 2 m i le taimi o le tuputupu ae.

O uiga lautele o vine e talitutusa ma le tasi, ae o nei laau toto e ese lava. E fesuisuiaʻi, e mafai ona i ai se mutia, ma o nisi taimi e faʻapipiʻi le taimi. O loʻo i ai foʻi ni tausaga faʻaletausaga, faʻapitoa i totonu o le fale. O nisi o ituaiga o meaola e lagolelei ma o nisi o ni mea totino.

Ae o le tele lava o ituaiga meaola e masani ona faʻapitoa ma faʻalelei. E mafua mai i le mea moni e faʻapea, mo le galueaina o fale, o ituaiga na filifilia muamua na mafai ona faʻailoa i le tausaga, ma e le manaʻomia ona toe totoina i tausaga uma. O laau vao ua ola i luga o fale, ma i luga o poloka e tele lava ina mafai ona fetaui ma ni mea e felauai ai, pe o ni taimi e faigata tele.

O vine i totonu o le fale ua iloga foi e le vasega. O le vaeluaga e faia e tusa ai ma le auala e faʻapipiʻi ai le laau i luga. O vine e feʻaʻei vine e iloga i le mea moni e faʻapipiʻiina i le tuputupu ae e aʻa. Laʻau e faʻapipiʻiina ma le fesoasoani o le valey shoots poʻo lala e taua o le aʻeeʻa, faʻapea foʻi ma mea e faʻaaogaina. O le a faʻapipiʻiina folau o loʻo faʻapipiʻi i ipu inu.

O le mea sili ona taatele i totonu o le au faifaatoaga o le faʻafefe. O nisi taimi e fesuiaʻi le laau ina ia afifi faataamilo i se mea teuteu teuteu. O le taunuʻuga o se vili tele.

O ituaiga o fugalaau e pei o Ivy, Passiflora, Monstera ma isi e lauiloa tele. E taua tele le iai o vailaau i totonu o le cacti.

Tausia vine i totonu o le fale

O nei laau toto e talitutusa i latou latou te manaʻomia ai le maualuga o le maualuga o le suamalie ma e pei foi o le malamalama. O le susulu o le la e matautia mo i latou. Afai o le ea e matutu - o le a matua leaga lava le laau.

Nofoaga ma moli

Toeitiiti lava o ituaiga uma o vine e ola i le fale e tupu lelei i le paolo, ma o nisi foi taimi i totonu o le paolo. Ae o nisi oi latou e sili atu le malamalama malamalama. I le avea ai o se tulafono, o fualaau ia e tele lau lanu lanu, e le o se mea faʻapitoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, Cissus, Ceropegia. Ae e taua le manatuaina o ave faʻasalalau o le malamalama o loʻo faʻaumatia pea mo i latou. I luga o lau o le a foliga mai o ni mumu moni. E taua le faʻapipiʻi faʻapipiʻi le fagu i le laau ina ia maua ai e le laau le malamalama mai itu uma, ma tuputupu ae ma atiina aʻe lelei. I se potu pogisa e mafai ona e tuʻuina Monster, Cissus poʻo Ivy.

Vailaʻau ola lelei i le ea fou. Ae e taua le manatuaina o nei tusi e faʻasaina foi mo i latou. O le mea lea, o le nofoaga lelei mo lea ituaiga o laau o loʻo i lalo o le puipui. O iinei, o le a na o sina mea itiiti lava e toe faafou ai, ae o le a le afaina.

Lulu

I le faaopoopo atu ile moli mo vine i totonu, o isi tulaga e taua tele. O nei laau toto e lagona le lelei i le vevela lelei. Latou te fiafia i le maualuluga maualuga, ae tatau foi ona lelei le potu.

I le taumalulu, o le vevela e le tatau ona itiiti ifo i le 16 tikeri. Afai e sili atu le vaivai o le potu, e mafai ona e liliuina le vevela, ae e le tatau ona latalata tele i le laau. I le taumafanafana, e tatau ona e mautinoa o le ea e le vevela i le sili atu i le 22 tikeri. Afai e vevela vevela, e tatau ona faia le pulumu. O le susulu vai o le a faasaoina ai le laau mai le vevela. I le taumalulu, o le a aoga foi ia pulu, ae o le vai e tatau ona mafanafana.

Faʻasa

E fautuaina le faʻamalosia i le taeao po o le afiafi. O le fufuluina e faia i le taimi e tasi. E mafai ona faia faalua i le aso. Pe a faʻamalu le pito i luga o le eleele i totonu o le ulo - e manaʻomia ona faʻafefe le laau. O le faʻavaivai e mafai ona afaina, o lea e tatau ai ona e faʻamautinoa o le susu e le paʻu i lalo o lau. E le mafai ona e faʻafefeina nei laau toto i le vai malulu. O lenei mea e mafai ona mafua ai faʻamaʻi ma le pala o aʻa, ma mafua ai ona oti le oti. Afai e te nofo i totonu o se fale ma le mafanafana mafanafana, ma o le ea e mamae tele, atonu o le ae lafoai le togavao o vine. A maeʻa, o le laau i nei tulaga o le a faʻamago ese. O le a le mafai ona e tausia i se tulaga lelei.

Faʻamamaga o le ea

O se uiga taatele o soo se ituaiga o vine o le fiafia lea i le susu. I le uma, o lo latou atunuu o le vevela. E pei ona uma ona taʻua, latou te manaʻomia le togafitiina, ae faʻaopoopo i lenei faiga, e fautuaina foi e faʻatulaga se vai. O lenei faiga e faia i le masina. E matua faigata lava ona aveese pefu mai le laʻau, o lea e fufuluina ai i le vai. E faia lenei mea e le gata mo le matagofie, ae pei foi o se siaki e faasaga i se apogaleveleve, lea e faigofie ona maua i luga o se vine pefu. E tatau ona mafanafana le fagu mo le fusi. Ae o le mamafa o le vai e le tatau ona matua malosi tele. O lea e le malepe le laau.

Le palapala

Vailaʻau ola lelei i le eleele lafulemu. I lenei tulaga, e tatau ona mama, matagofie pe le faaituau. E fautuaina e faʻafefiloi pepa, vavae, ma eleele humus. O loʻo i ai foi ni mea faʻafefiloi ua saunia ma o le a tupu lelei ai le vine. Mo se faʻataʻitaʻiga, Cactus Plus poʻo le Saintpaulia.

O nisi ituaiga o vine e ola ina ia faigata tele le vaai i le eleele i lalo ifo o latou. Ae latou te fiafia uma lava i le lalolagi solo. O le mea lea, e fautuaina e tatala i se laau umi.

Fertilizers ma faʻamaʻi

Mo vine e ola lelei, latou te manaʻomia le laʻei pito i luga. A maeʻa ona faʻasusu, latou te ola vave, o laʻau e atiina ae lelei. Afai e leai ni vailaau, o le a avea le laau ma "mea matala". O se mea sili ona lelei o le suauu povi. E fafagaina i le fua faatatau o le 1:10. E fesoasoani foʻi faʻamaʻi faʻamalosi.

Suiga

I le tulaga na e faʻatau ai sea laau i se potopotoga le tumau, e lua vaiaso e te faʻapipiʻi ai. I le taimi lava e tasi, e taua le iloa e fautuaina e le o le totoina o vine i le auala masani, ae na o le faʻafefeteina ma le eleele mai le ulo. Faatasi ai ma lenei metotia, o le a le faaleagaina le aʻa. Talu ai ona o le pupuʻu e pala, e tatau ona tausia ma le faʻaeteete ina ia aua neʻi malepe. E sili atu le ole atu i le fesoasoani a se isi tagata.

Aoaoga

E taua tele le faʻapipiʻiina o le laau ina ia matagofie foliga fiafia. O le mea lea, muamua lava, e tatau ona faʻatau se lagolago. E mafai ona kukaina pe puipui. O le laau lava ia o le a paʻu, ae ia matagofie, e tatau ona e faalavelaveina. Afai e te manaʻo i nisi o lālā e tatala, e tatau ona e togiina i latou i le taʻavale.

Ina ia mafai e se lala e tasi ona fai, e tatau ona afifi ma faʻapipiʻi. Afai e paʻu le liana i le fesoasoani a antennae, e tatau ona taofiofia le faagasologa, ma ia sili atu le vavae ese ina ia tupu ai le tuputupu ae i le itu manaomia.

Teuteu

E tele taimi e mafai ai e le lianas ona lafoaia le laʻau, ma tuu pe tusa ma le 10 laulaau i le faaiuga. E tupu lenei mea i le mutia i le tautotogo. O sea ituaiga laau e tatau ona toe faafouina. Ina ia faia lenei mea, tipi le fasi laau o le laau, ona e aʻa ai lea. Ma o le laau tuai ua vavae ese e tusa ma le afa o le uumi. A maeʻa lena, o le a amata ona lelei lau paranesi. Ina ia aloese mai faʻamaʻi pipisi, o vaega uma lava e togafitia i le paluga masani.

Faʻapenaina o vine i totonu

O le laau tipi e mafai ona tuʻuina i totonu o se fagu vai ma faʻaalia ai aʻa. Ae o Ivy ma isi ituaiga meaola e mafai ona vave totoina i le eleele. Talu ai ei ai a latou aʻa.

Ina ia vave aʻafia, e mafai ona gaosia le poloka. O loʻo i ai se meafaigaluega faapitoa - "Kornevin." Ae e mafai foi ona e faʻaaoga togafitiga faʻavae. Mo se faataitaiga, aloe juice.

O nisi taimi e totoina vine i le faaaogaina o fatu. E tupu tele lava mai fatu o Passiflora. O le sola ese e matua malosi lava. Faatasi ai ma isi ituaiga o meaola, e ono tulaʻi mai faigata, o le mea lea e le fautuaina ai e faʻapipiʻi i fatu.

O nisi taimi, e faʻateleina vine vine i totonu, o se auala e pei o le vaevaeina o se vaomatua e faʻaaogaina.

Maʻi ma meaʻai

Toeitiiti lava o faʻamaʻi uma e mafai ona maʻi ai vine i totonu o le potu ona o le mea moni o le faapaleniina o le vai e faʻalavelaveina.

A oʻo ina vaivai le vine i luma o ona mata, ona pauu ai lea o laʻau, atonu e amata ona pala ona aʻa. E tupu lenei mea pe a tele le suāsusu, pe a faʻavaivai pea le vai i totonu o le ulo. O le isi mafuaaga o le suiga i le pH pe a oʻo ina avea le palapala ma se gaʻo tele mo le laau.

Ae o laulaau e mafai foi ona paʻu ese ona o le ea i totonu o le falemaʻi ua matua matutu. I lenei tulaga, o le a malogo laulaau aʻo lei pa'ū.

O le le lava o le susu i le ea e masani ona taʻitaʻia ai le mea moni o faʻalavelave faʻafuaseʻi e amata i le laau. E mafai ona avea lena ma se aphid, o se atigi iniseti. E masani foi ona i ai se apogaleveleve. E le faigofie le aveeseina o nei faʻamaʻi. E tatau ona faʻamalolo ni nai taimi faʻatasi ai ma iniseti. O sauniuniga sili mo lenei mea o Fitoverm ma Actellik. O le mea lea, e sili ona lelei le aloese mai le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi nai lo le faʻaitiitia o ona taunuuga mulimuli ane.

Afai e te mulimuli i fautuaga uma mo le tausiga o vine, e mafai ona e ola aʻe i se laau lelei e aʻe ai, lea o le a avea ma se mea teuteu fale ma se mitamita moni o soo se tagata e teu vine.