Laʻau

Psypsis i le fale e tausia le fausiaina o le gaosia o totoga

Psypsis o se laau epiphytic o le aiga o orchid. I aso ua tuanaʻi, o lenei ituaiga o puluvaga na taʻua o le oncidium, ae i le taimi nei o loʻo tuʻuina i latou o se vaega tutoʻatasi. O le gauai atu i le mafaufau o le tino e afaina ia latou fugalaau manaia, lea e foliga mai o le susuluina o lanu susulu i laulaau lanumeamata o se laau. E masani ona maua i Latina Amerika ma motu lata ane, o loʻo ola i vaomatua.

I Rusia, e mafai ona e faʻatauina lenei inisiua e le masani ai i ni fugalaau tetele fugalaau poʻo ni faleoloa i le initaneti. E mafai foi ona e faatauina mai ni fatu laau mai le fugalaau, ae o le tele o mea e maua ai le mafaufau e seasea.

Meaola ma ituaiga

Psypsis of maripose - tagatanuu i Amerika Tutotonu ma Amerika i Saute. E tupu le ulu o Orchid i vaomatua i luga o ogalaau. O le laau e lanu lanumeamata lanumeamata. Afai e lelei le moli, e ono mafai ona latou faʻaalia ni manamele ma ni maʻila. Pipi uumi, manifinifi, umi ma saʻo.

O le kulimi o loʻo i ai se ituaiga fuga o le fuga, o lona uiga, i le taimi muamua e tasi le bud e foliga mai pe a mou atu, e togi atu e le ponuncle le isi. O fugalaau e moli-lanu samasama i le lanu ma pei o nifo e foliga mai. O latou lapopoa e oʻo atu i le 15 senitimita.

Psypsis papillio - ola i le vaomatua o Ecuador, Venezuela ma Peru. Mental psychology is a epiphyte reaching a height of 19 to 28 centimeters. O pseudobulbs o le laau e mafai ona sologa lelei ma lapotopoto, mimiʻumi, faʻafefete, e masani lava ona faʻapupula pe o le palapala mumu mumu. O pulu taʻitasi taʻitasi le laʻau, e oʻo atu i le umi seʻia oʻo i le 23 centimita.

O laʻau e saʻo, faʻatasi ai ma se lauulu lanumeamata mūmū ma vevela poʻo mea mumu. Pipi o le laau, e oʻo mai i le 61 i le 152 centimita le maualuga. I le gasologa o ni nai masina, e tasi le fugalaau e aliali i luga, lea e fuga e tusa ma le mamanu: taitasi. O fugalaau e pei o moa ma ei ai se lanu mumu-samasama ua faʻafeiloaʻi. O le umi o fugalaau e oʻo ile 15 simita.

Psypsis papilio peloric - o se laau o le aiga oncidium. O fugalaau fugalaau o le kulimi e masani ona fatuina, ona mafai ai lea e le togi ona fuga mo ni nai tausaga. O le iʻuga o le faʻalauteleina o le fuga, o le umi ole laʻau e mafai ona oʻo ile umi mita.

O le laau e saʻo lau lanu meamata ma lanumumu-lanu meamata ma fugalaau lanu samasama e foliga tutusa lava ma pata oona.

Psychiosis Kaliha

O se kulupu o le lua orchids: psypsis papillio ma kramer. O le laau ua i ai ni laʻau, o lona umi e 25 centimita. O pupuu ua malo, saʻo, e oʻo atu i le umi e oʻo atu i le 1 mita.

O le tele o le pseudobulb e oʻo ile 4 simita. Latou te lafoina se tasi ie. O fugalaau o Orchid e iai lanu lanu ma fulufulu paʻu. O le tele o le fugalaau e oʻo mai ile 12 i le 15 senitimita.

Psypsis o Caliche mountain alba - o le laau e iai le aiga o oncidium. Peduncles e oʻo ile 1 mita le uumi. O lau lanu lanumeamata ma lanu uliuli. 1 lau laau e tupu mai i se pseudobulb. Orchid ei ai se ituaiga o fugalaau (fuga e faaali mai le tasi i le isi). O fugalaau ei ai se lanu samasama samasama ma lanu samupama samasama samasama.

Ofoofo o le Psypsis - O loʻo i ai pseudobulbs e maua mai ai laʻau lanu meamata lanu meamata ma laumei. O le umi o le ponuncle e oʻo i le 120 simita. E tasi le fuga o fugalaau i luga. O fugalaau ei ai se lanu moli ma lanu enaena. E tele la latou lapopoa ma lanu lanu.

Psypsis mendenhall - o le laau e lapopoa, mafiafia, lanu lanumeamata lanumeamata ma lanu paʻu laiti lanu viole. E mafai e le ponuncle ona oʻo atu i le mita e tasi ma o loʻo i ai se ituaiga o fugalaau. O fugalaau o le orchid ua matua tele ma ua i ai se lanu samasama-samasama.

Psychopsis krameriana

O loʻo i ai ni pulu vaʻavaʻa, e faʻaaogaina ai ni pea lanu lanumeamata lanumeamata ma lanu mumu. O latou umi e mai le 15 i le 20 senetimita. E oʻo i le 1 mita le ponipun. E fuga mai se fuga i luga, ma liliu atu i se fuga lanu samasama lanu mumu mumu-enaena.

Psypsis limminghei - ei ai se fua faʻatusatusa. O laulaau ei ai se lanu uliuli uliuli ma ni tamai laumei laiti. O latou umi e oʻo atu i le 5 simita. E iai le umi e oo i le 10 centimita le gaʻo. E tasi le pula e aliali i luga, liliu atu i se fugalaau e le masani ai e iai le lanu lanu.

Psypsis versteegiana - o se tagata moni o vaomatua o Ecuador, Peru ma Bolivia. E i ai i le laau se puipui uumi ma le mausali lea e aliali mai ai pupuu o se inisiua. O lau lanu lanumeamata vaivai o le mafaufau e oʻo atu i le 5 i le 10 senitimita le umi. Fugalaau lanu mumu-lanu samasama e tolu lanu mumu, e tutusa ma fulu o se manulele vevela.

Psypsis sanderae - ei ai se uumi uumi, mausali, lea e afua mai i le lua i le tolu buds e totogo. Fugalaau ei ai se lanu samasama samasama ma lanu moli. O laulaau o le mafaufau o le tino e lanu meamata i lanu ma lanu violē.

Psypsis tausi fale

O le tausia o se laau toto e foliga mai e faigata, ae o le mea moni lava ua matua tupu lava, o le mea autu o le tausisia o tulafono ma o le a fiafia oe i lau laau ma ona fugalaau manaia ma le matagofie mo se taimi umi. O lanu lanumeamata lanumeamata, lea e tutu ese ai fugalaau matagofie i fafo, o le a le mafai ona alu ese mai soo se tagata e teu.

Laʻau e le faʻafefeteina i le malulu o le ea. Ae ui i lea, e mafai ona e faʻapipiʻi se mea e faʻamaualaloina, poʻo le faigofie ona faʻafeiloaʻi le potu ma se orchid. O le mafanafana sili ona mafanafana mo le psychosis o le +25 tikeri i le ao ma le + 20 ° i le po.

E le gata i lea, mo le vavao, o le umi o le ao e taua tele. E tatau ona le itiiti ifo i le 11 itula. Faʻasala ese le susulu o le la ma e tatau ona faʻaaoga e le laau le malamalama i le tautoulu ma le taumalulu.

Cymbidium o se tasi o le aiga o le orchid. Ua tupu pe a alu i le fale e aunoa ma le tele o le faafitauli, pe afai e tausia tulafono talafeagai o tausiga. E mafai ona e maua uma fautuaga talafeagai i lenei tusiga.

Faʻasaʻo se mafaufau

Ma o le palapala e le faʻafefe ma e le mago, talu ai e leʻo iai se taimi e malolo ai lenei vailaʻau, e tatau ona fafagaina le mafaufau i taimi uma. Ae ui i lea, o le aʻa o le fugalaau e le pala, e tatau ona siaki le mago o le palapala aʻo leʻi toe faʻamautu, e tatau lava ona i ai se taimi e faʻagogo ai.

E tatau ona faʻaitiitia le inu o le koko i le taumalulu, faʻaitiitia le tele o le vai. E mafai ona e faʻamamaina le palapala e faʻaaoga ai le metotia o le faatofuina atoatoa. A faʻamamaina se orchid i le auala masani, e tatau ona faʻamautinoa e le oʻo le vai i luga o le puipui ma i luga o toto fou.

Fertilizer mo Psypsisisi

E leai ni malologa i le falemaʻi. O le toʻatele o faifaatoʻaga amata e fesili: pe faʻafefea ona fafagaina mafaufauga ina ia fuga ma leai ni meaʻai?

Mo lenei mafuaʻaga, faʻaaogaina faʻamalositino faʻapitoa mo le mafaufau, e faʻaititia ai le maualalo o le nitrogen ma le Urea.

A maeʻa le taumalulu, e tatau ona fafagaina le mafaufau i togafiti uma e tolu, i le autumn ma le taumalulu, e tatau ona fai le tele o taimi.

Soʻo mo le mafaufau

O le palapala mo le mafaufau e tatau ona susu ma manava. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ona e faʻatau saʻo mo ni orchids, o le isi e le galue.

O le tuufaatasiga o le eleele e tatau ona aofia ai le paʻu o pine, moa, faʻalautele le gaʻo, malala ma malala. O sea ituaiga e lelei mo le totoina o se laau, talu ai e mafai ai e oe ona faʻataʻitaʻiina tulaga mo le tuputupu ae o le mafaufau o le mafaufau i le vao.

Lapatai fatugapese

Ina ia mafai e le laau ona lagona le mafanafana, e tatau ona totoina i totonu o se palasitika po o se ipu omea, lea e tatau ona i ai ni alavai.

O le gasegase o le Psypsis e faia mai le lua i le tolu taimi i le tausaga. O le taimi sili ona lelei e mafai ona faʻamoemoeina e le setete o aʻa o le fale. E sili atu le faʻatali seʻi oʻo ina tupu aʻe se aʻa totogo fou.

Psypsis, e le pei o isi togi, faʻafefe faʻapipiʻi vave ma vave faʻafoʻi. Ae ina ia mafai e le laau ona lagona le masani i totonu o le eleele fou, e tatau ona lelei ona faasūsūina ma faʻamalolo mai lea taimi i lea taimi.

Totoina o Psychopsis

E manaʻomia uma teuteuga i lea taimi ma lea taimi, ma e le o se faʻalavelave le mafaufau. Faʻamaʻaina se laau, pe leai, o lona siʻosiʻomaga, e naʻo le taimi lava e magoto ai.

E ui lava o le mea o loʻo i luga o le puipui o loʻo i ai le lanu ma le lanu meamata, e le mafai ona e paʻi i ai, pe a oso mai i luga fou. A maeʻa lona maliu, o le aveeseina o le ponuncle e mafai ona faia e aunoa ma le fefe i le faaleagaina o le laau.

Fugalaau totogo

O laau uma o le aiga o le orchid e fuga mai le Atua. E le o lalo ifo ia Psypsis i latou i lona matagofie ma lona matagofie, o lona fugalaau e pa'ū i le vaitaimi mai ia Tesema ia Fepuari.

Peitai, pe a fulafula le mafaufau o le mafaufau i se auala fou, e foliga mai o tausaga uma lava e ono tupu mai. O le taimi o le fugalaau e tasi mai le tolu i le fa vaiaso. Fugalaau e eseese foliga ma lanu, e faalagolago ile ituaiga ma ituaiga o tagata mafaufau.

Lapataiga o le Psypspsis

O le psychpsis e faʻalauteleina e le vavaega vao. O totō fou uma e tatau ona tuʻuina i ni pseudobulbelu e tolu. Pe a totoina le vaeluaina o laupapa i totonu o ipu, e tatau ona tuu latalata i ai puipui i luga o puipui ina ia tele ai avanoa mo le tuputupu ae o weni.

A uma ona vaevaeina ma toe faʻaleleia, e tatau ona taofiofi le faʻaleleia o vai mo sina taimi.

Maʻi ma meaʻai

Spider mite - e fai ma sui o laʻau mūmū mūmū lea ou te inu ai le sua o le laau. Laʻau lau paʻu ua afaina ma faʻagogo. E mafai ona faʻafeiloaʻi le meaola ma le fesoasoani a se fofo solution, lea e tatau ona sosolo i le laau, poʻo le faʻaaogaina o iniseti e pei o le Actara.

Shield - O se tamai meaʻai ma se atigi enaena malulu, lea e matua faigata lava ona faʻafetaia. Latou te fafagaina le sua o le laau, faʻafefe faʻaleagaina. O lo latou i ai o loʻo molimauina i se vai inu i luga o laʻau, o foliga vaaia o lanu enaena ma le faʻamago. E mafai ona e taulimaina i latou i le fesoasoani a le fualaau faasaina Karbafos.

Mealybug - fai ma sui o mea laiti paʻu o lanu paʻepaʻe. Latou te fafagaina le sua o le laau, lea e tau atu ai i lona faʻamamaina malie. O le faʻatoʻilaloina e le mealybug o loʻo molimauina e ala i le fesuisuiai o fugalaau ma lanu paʻu i luga o lau. E mafai ona e faatoilaloina le meaʻai ma le fesoasoani o fualaau faasaina Karbafos ma Aktara

Fungal maʻi - o le inu malosi tele e fesoasoani i le foliga mai o le moa ma le malie, lea e mafua ai le fesuiaʻi o aʻa ma le faaleagaina o le laau. O le toe suia o le laau i le eleele fou ma le togafitiga muamua o aʻa ma le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina faapitoa o le a fesoasoani e taulimaina lenei sasa.

O faʻamalologa o meatotino a le mafaufau

O le kulimi o lenei ituaiga o meaola e le mafai ona faʻaaogaina, ma o le a le mafai ona faʻaaogaina mo togafitiga faʻamalosi.

Mai petals o se orchid e mafai ona e saunia se suʻe aoga mo lou paʻu. Mo le mafuaʻaga lenei, e tatau ona ave ni paluga fou o le orchid, faʻamaligi i le vai inu ma faʻasolo mo le sefululua itula.

I le mea e tupu mai ai, e tatau ona uu lima mo le sefululima minute, ona fufulu lea o ou lima ma faʻaoga se fufulu suavai. O se isi faiga talitutusa e faamaluluina ai le paʻu ma faamalosia ai le fagu fagu.