Fale taumafanafana

E faʻapefea ona faia se moega fugalaau: o nisi faʻamatalaga aoga

O le togalaau o se nofoaga malolo ma se tulimanu patino o le vao, lea e mafai ona e malolo ai ma lou agaga. O fea togalaau e leai ni fugalaau? Ae o fugalaau e tupu fua i luga o le 'upega tafaʻilagi e le o se mea faʻalelei pe matagofie pe leai foi. O le 'upega tafaʻilagi o le a faʻamalosia ai se fale matagofie o maʻa masani.

O le a le maʻa e filifili pe a fai ni moega o fugalaau?

O le fuga e mafai ona faia i maʻa masani poʻo maʻa faʻapipiʻi:

  • O le maa faalenatura e tele ona lelei pe a faʻatusatusa i faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi: ola umi, malosi, tetee i vailaʻau, vevela vevela, lanu eseese. O le le lelei o le tau maualuga.
  • O le maʻa faʻapipiʻi e faia mai i le acrylic, e faʻavae i luga o le polyester resins ma faʻaopoopoga i maa maʻa nutimomoia. O le maʻa faʻafeiloaʻi e faʻataʻitaʻiina le lanu ma le lanu o maʻa, maʻa, maʻa ma isi maa. O le tele o taimi, e faʻaaogaina maʻa maʻa e faʻapipiʻi ai meafale, puipui o fale, faasitepu, ma le gaosia o mea teuteu mo le togalaau. Faʻapitoa: mea faʻapitoa, faʻagatagata. Mea le lelei: pe a faʻatusatusa i isi mea - maualuga le tau, e le o ituaiga uma e mafai ona aloese mai le vevela o le vevela, e ono tulaʻi mai i le fegalegaleaiga ma le siosiomaga.

Mo le fausiaina o fugalaau mai maʻa, e mafai ona e filifilia ituaiga natura masani:

  • O le limiteone o se mea lauiloa. O lenei pusi papa e fetaui mo le tuputupu ae o meaola.
  • O le Basalt o se mausali ma mausali o le amataga o le magmato.
  • O le Granite o se mea umi, taugofie, mea matagofie, ae faʻamaʻafia le palapala.
  • Gneiss o se fatuga o metamorphic tupuaga, o loʻo faamatalaina e se lanu e le masani ai.
  • Sandstone o se ituaiga o loʻo faʻatusalia e le tele o lanu. O le faaletonu e le lava le malosi.
  • Quartz o se ituaiga matagofie, o loʻo faʻatusalia mai e se laʻei matagofie.

I le mamanu o le laufanua, e tele ituaiga o togalaau e faʻaaogaina:

  • Papa papa - o se faʻataʻitaʻiga i luga o mauga. O le ata o le togalaau papa e faamamafaina e se tamai vaituloto, sikuea sikuea. O le fugalaau laau i le togalaau e tatau ona i ai i le tulaga o se mauga. O maa e tatau ona masani ai, maʻeu. Faʻaaoga basalt, granite.
  • Rockyls - e le pei o le togalaau, faʻapipiʻi i luga o se mea laugatasi. Ua faataatia maa maa i se foliga o se mauga e pei o se mauga, o se mauga. Faʻaaoga maa tetele eseese - o le mea lea e foliga matagofie le fugalaau. O le faʻalavelave, o le gaogao o le meafaitino e faia ai se eseesega ofoofogia ma fugalaau na toto i totonu o le fugalaau. O le Rockies o le laʻau sili ona taatele o maʻa ma ou lava lima: e le manaʻomia ni tupe faʻaalu tetele, e matagofie ma muamua.
  • O le togalaau po o le togalaau a Iapani o le faʻaogaina o le lotogatasi o le tagata ma le natura. O le tele lenei o maʻa, o faʻamautu autu i le faʻaalia o le togalaau Iapani. O lapoa tetele ma lapotopoto e tu i vaʻaiga eseese mai le tasi ma le isi - o loʻo faʻatusatusaina ai se laufanua mauga, e ono tele ni laau totō. O le mamanu o se fugalaau fugalaau i totonu o se togalaau a Iapani o loʻo i ai ni maa lapoa tetele o loʻo tuʻuina i le foliga o se liʻo, sikuea poʻo le taʻavale. O nisi taimi o maʻa e tuʻufaʻatasia. Laʻau o uʻamea - o nei mea e mafai ona avea ma faʻataʻitaʻiga o le lava lapopoa poʻo maa eseese.
  • Vaʻa mamao - o se auala e tuʻuina atu ai i le togalaau le faʻaalia o se mauga mauga. O se fugalaau fugalaau e sili ona aoga iinei - latou te faʻaaogaina le granite, laisa, quartz, maa, maa. O le filifilia o le maʻa e faalagolago i mea e fiafia i ai lē e ona le togalaau. O se moega fugalaau i totonu o se togalaau e mafai ona tele ni laina.
  • O le fugalaau sili ona taatele i totonu o le togalaau e foliga tutusa, lapotopoto poʻo le sikuea, i le foliga o se tuaoi. O le maʻa maa mo fugalaau fugalaau e faia i luga o maʻa lapoa poʻo le tuʻuina atu foi i maʻa lanu - quartz, slate. O lea fugalaau e le faʻamalosi ai i soo se mea, e fetaui i soʻo se ituaiga o le faʻasologa o le laufanua ma e mafai ona avea ma nofoaga tutotonu, faʻamatalaga, togalaau.

O a mea e manaʻomia e fausia ai se fugalaau?

  • Laʻau, vai, sima - o mea masani e faʻamalosia ai le moega. O le fugalaau e fai i maʻa ma le sima e le manaʻomia ai se tele o meafaitino - na o le tasi le taga sima (10-15 kg) e lava. Aʻo fausia ni fugalaau, e le masani ona faʻaaogaina le sima, o nisi taimi o maʻa e matua fufusi e aunoa ma se faʻaopoopoga faaopoopo i soʻo se mea.
  • Bucket, pusa mo le sauniuniga o le fofo. O le a ave ni pakete poʻo nisi lava koneteina e le talafeagai.
  • Meafaigaluega - spatula, hammer, trowel. E mautinoa lava, o tagata taʻitasi e iai meafaigaluega. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona e taina le mamanu o le fugalaau.
  • Laei faigaluega. E fautuaina e faʻaoga mata ma totigilima.
  • Mea - faʻanatura poʻo le maʻa. O lenei mea o loʻo i totonu o faleoloa fale uma. Atonu o toega o le maa sa "taoto" faatasi ma tuaoi po o uo. I soo se tulaga, o le faia o se maa e fausia ai se fugalaau e le o se galuega faigata.

E faʻapefea ona filifili se maʻa?

  • E sili atu le filifili mo maʻa masani.
  • Iloilo avanoa tau tupe.
  • Filifili le filifiliga o le ituaiga maa na fugaina: o se tuaoi masani, papa, toga papa, togalaau Iapani. Mo papamea, penite poʻo le basalt ua fautuaina, mo le vaʻaia, o le quartz ma le shale e faʻaaogaina.

A filifilia le ata o se fugalaau, ia manatua - o le mamanu o le togalaau e tatau ona avea ma ou fatufatuaʻi. O le faʻanoanoa o le a fesoasoani e fatuina se faʻamatalaga sili ona tulaga ese o le fugalaau. O fugalaau manaia na faia i maa e le tatau ona kopiina mai itulau o mekasini.

Laʻau fugalaau

Mafaufau pe faʻapefea ona fai se fugalaau fugalaau. O le faia o se fugalaau i maa e alu mai i le 2 i le 7 aso, ma o le aofaʻi o meafaitino e mafai ona faʻatulagaina e ala i le fesoasoani a se tagata poto faapitoa i totonu o faleoloa fale. Ina ia faia se moega fugalaau i totonu o le atunuʻu, o le a e manaʻomia: maʻa, sima, vaʻa, sledgehammer poʻo se samala, vai ma le oneone, o se faʻapitoa faʻapitoa.

  • O le laasaga muamua o le faʻatulagaina o se nofoaga i luga o le 'upega tafaʻilagi mo le fugalaau i le lumanaʻi. E mafai ona e tietie i paʻu poʻo le otootoga o taʻitaʻa ma falaoamata.
  • I luga o le nofoaga o le lumanaʻi, e tatau ona e eli se lapisi - 10-20 cm le loloto. O le loloto e faalagolago i le tele o maa.
  • I le pito i lalo o le lapoa, e mafai ona e amata amata ona lafoaʻi maa sili ona tele - o le laina muamua lea, o le autu autu lea, o lea e tatau ai ona e togiina i le uiga lelei.
  • Le faʻatulagaina o laina lona lua.

Faʻalogo lelei! O laina muamua e 3 e le manaʻomia ona faʻaogaina i le sima - o le a taofia ai le vai i le moega fugalaau. E le tatau ona tafe le vai, ae e le tatau ona e uuina i lalo o le moega fugalaau.

  • I le faʻaaogaina o pine, matou te faʻasinoina pito i luga o tuaoi. E faia lenei mea e ala i le faʻaaogaina o se maea ua tosoina i le va o pine - o lenei mea o le a mafai ai e oe ona faʻapipiʻi le moega fugalaau i le mea e tasi. A fai ni faailoga i luga o pine, e aveese le maea.
  • O loʻo matou sauniuni se masima sima - e tatau ona tutusa, mafiafia. E tatau ona ufiufi puipui puipui o le moega fugalaau ina ia le mafai ona iloa i fafo o le sima - masini mago e foliga matagofie, aemaise lava mai maʻa lapoa.
  • Afai e le atoatoa le masini, e mafai ona e faʻamalo ese maʻa ma le hama poʻo le sledgehammer.
  • O le laina mulimuli e tatau ona faia i maa lamolemole.
  • O le tuʻufaʻatasia i le va o le laina mulimuli ma le laina pito i luga e tatau ona tumu i le sima.
  • A maeʻa le vaifofo, e tatau ona e togafitia le moega fugalaau ma le paʻu mai totonu. O se mea faapitoa lenei o le a le faatagaina ai le sima e pala.

O le faia o fugalaau i maʻa e mafai mo soʻo se tasi o loʻo i ai meafaigaluega lima lima, mafaufauga ma se aso e leai se totogi.