Isi

Matou te faʻaalia mea lilo o le auala e ola ai se meaʻai mai fatu

Taʻu mai ia i matou pe faapefea ona toto se faʻaupuga mai fatu? Mo se taimi umi, ou te le fiafia ai i se tuaoi o loʻo i ai se laʻau fuga lauulu eseese o nei fugalaau matagofie. Ma o lenei tausaga na ou maua ai le lototele ma talosagaina ni fatu. O lenei la o au o le e ona le tele o ituaiga, e tumau pea na o le totoina. E faapefea ona fai saʻo?

O nofoa feʻaʻei maualuga, faʻasalalau solo i le tele o fugalaau tetele o le tele o lanu eseese - o le faʻamaualuga o tagata fai togalaau o loʻo ola i le dolini. O lona fugalaau o se vaaiga mata. E faigata le le matauina i isi laau toto. Ma afai e te manatu e faʻamagalo lelei e le tafaoga a tatou manumalo, ona manino lea pe aisea na maua ai sea lauiloa. E le mafai i taimi uma ona maua se tufatufa poʻo se fua. Ae e mafai lava ona e maua lenei fugalaau i le faʻatauina o fatu i le faleoloa. E ui o le faʻalauteleina o fatu e fai si faʻalavelave ma e le fetaui lelei mo ituaiga uma o mea totō, o se tasi lea o metotia faʻavae. Mai le tasi sachet e mafai ona e gaosia se fugalaau fugalaau atoa pe afai e te iloa le auala e toto ai se tusi mai fatu. Mo le taunuʻuga e ola e tusa ai ma faʻamoemoega, o nisi o togafiti o le totoina o fatu e tatau ona amanaia. Matou te talanoa e uiga ia i latou i le aso.

E sili atu le totoina o ituaiga o ituaiga taʻitasi ma fatu, e pei foi o Niu Sila ma Scottish delphiniums - latou te taofia uma lava le tala. Ae mo Marfinsky e faʻaaogaina lenei auala e le fetaui, o loʻo faʻalauteleina i latou.

Vaega o le totoina o fatu o delphinium

E masani lava, o faifaatoaga fugalaau pe a totoina se laʻau ma fatu e feagai ma se faafitauli e le mafai ona tupu. Ma o le faafitauli iinei e le o maualalo, ae i le fou o le totoina o mea totino ma ona tulaga e teu ai. Laʻau maualuga - i fatu na seleseleina i le taimi nei. Ae peitaʻi, afai e teuina i le vevela o le potu, e faʻaitiitia ai le germination.

Mo mea toto uma e totogo, e tatau ona malulu fatu, sili ona lelei i totonu o le pusaaisa.

O le alofa mo le mafanafana o le uiga lea e le gata mo fatu, ae mo le faʻamaina o le laʻau. O le maualuga aupito maualuga o le vevela o le totoina i uluai laasaga e le sili atu i le 20 ° C o le vevela. E le gata i lea, o fatu e tatau ona ola i le pogisa, e tusa lava po o le a le auala e lulu ai.

E faʻapefea ona totoina le meaʻai mai fatu: metotia o le lūlū

Ona o mea totino o fatu, e maua mai ai totogo ma le le lava o le vevela ma le malamalama, o le lūlūina o le delphinium e mafai ona lua auala:

  • i le taimi lava lea e tatala ai eleele;
  • mo fatu.

E leai se eseesega faapitoa i le va o nei laau. O laʻau i totonu o le fugalaau ma le faʻatoʻa maua mai i laau toto o loʻo atinaʻe i se saoasaoa tutusa lelei. Na o le pau lava le mea o le a faatoa tupu le muamua i le tausaga lona lua. Ma o fualaau aina mai fatu laau e mafai ona tuʻuina atu ai se vaivaiga, "faamasinoga", ua totoina i le faaiuga o le vaitau o iai nei.

O le a le taimi e totoina ai le delphinium i luga o le eleele?

E sili atu le manaia o le suavai i le tautotogo. E fuafua i le itulagi, atonu o le afa lona lua o Mati poʻo le amataga o Aperila. E fautuaina e muaʻi eli le moega faʻatasi ai ma le faʻaofiina o le faʻalavelave o meaʻai. E tatau ona lūlūina fatu ile papaʻu papaʻu ma aua le tanumia tele - ia fufuluina faʻatasi ma se faʻalanifiuga o le eleele.

O laau e tatau ona ufiufi i se ata uliuli. O le a manaʻomia ona siitia faʻaalu taimi mo le lele. E tolu vaiaso mulimuli ane, pe a oʻo mai le totogo, e aveese le fale.

O le tausaga muamua o loʻo faʻaalu ai faʻasalaga i se togalaau taatele, lea e masani ona fafaga ma fafaga ai. Mo le taumalulu, e fautuaina e tuʻuina atu se fale ina ia aua nei faʻamaisaina ai laau laiti. I le tautotogo, pe afai e tatau ai, latou te nonofo.

E mafai ona lūlūina ituaiga o meaola taʻitasi ao leʻi oʻo i le taumalulu.

E faʻapefea ona totoina laau toto?

Le totoina o fatu mo laau amata i le faaiuga o Mati. E le tatau ona faia lenei mea muamua, talu ai e le sili atu le fiafia o le la i le la, ae le o se mea faʻasaga. O le faagasologa lava ia e faapenei:

  • saunia le aofaʻiga atoa, ma sili atu foi - ipu eseese, aua e le taliaina e le 'delphinium le faʻasologa:
  • faʻatau pe faʻafefiloi se mea mama (o se faʻafefiloi o oneone, lapisi palapala, peʻa ma humus e talafeagai);
  • tuʻu le alavai i le tane ma faʻamumu i le eleele susu;
  • salalau fatu, matauina se mamao o le itiiti ifo i le 2 cm pe a lūlū i totonu o se pusa masani;
  • fufuluina le malamalama i le eleele;
  • ufiufi ma se ata tifaga ma se mea pogisa.

O le 1.5-2 vaiaso muamua, e tatau ona ufiufi le fagu i meaʻai ile potu malulu (mai le 15 i le 18 ° C vevela). A oʻo mai le totogo, ona aveese lea o le fale. O fualaau e tuʻuina atu i se susulu malamalama, ae o le matauina foi o se faiga malulu. I le faaiuga o Me - i le amataga o Iuni, e mafai ona tulaʻi le delphinium i se nofoaga tumau i le togalaau.