Isi

Meaola oona mai meaola faalafua

O sauniuniga faʻapitoa o meaola faʻapitoa i lo tatou taimi e sili ona lauiloa. Latou te mafaia ona faʻaleagaina iniseti leaga i totonu o le togalaau ma le togalaau, aʻo le faʻaleagaina o latou uso aoga. O togavao e togafitia ma meaola faʻalilolilo i le mavae ai o le 48 itula e le afaina i tagata. O fua o laau ma laau toto e mafai ona 'aina e aunoa ma le fefe.

Ina ia mafai ai ona filifili saʻo ma faʻaaogaina meaola ola, e tatau ona sili atu ona masani i la latou tulaga ma le faʻamoemoega.

Meaola oona mai meaola faalafua

Tulafonoofit

O lenei sauniuniga faʻapitoa masani, faʻavae i luga o faʻavae o mea taua o le sigi, o se mea oona. Mo pest taitasi, e fautuaina se metotia faapitoa pe a sauniuni le fofo. I le averesi, mai le 2 i le 8 mililiters o fualaau faasaina i le 1 lita o le vai e faʻaaogaina.

E fautuaina e faʻaopopo sina fasimoli vai i le vaifofo ua saunia, lea o le a maua ai se iniseti lelei e pipii ai. O le totoina o laau toto e faia i le mafanafana ma le vevela (e tusa ma le 18-20 tikeri Celsius) ma sina matagi.

E fautuaina e faʻaaoga e faʻataʻitaʻia ai le gaʻo Colorado potato, aphids, moth, thrips, whiteflies, ticks ma sawflies.

Boverin

O le fualaau faasaina ua faia i luga o le faavae o le mushroom spores. E masani ona faʻaaoga e puipuia ai meaola faalafua i totonu o moega tapunia ma i totonu o le greenhouse conditions. E tasi le pasene o le fofo o le fualaau faasaina ua fautuaina mo le faʻaaogaina i le toʻafilemu, timuga vevela, e le silia le 25 tikeri Celsius.

O le "Boverin" e mafai ona faʻaumatia le May ma le ulu, le uaea, le uʻu, Colorado beetle ma ona aʻa, faʻapea foʻi ma laʻau papaʻe ma greenhouse.

Lepidocide

O se meaola faʻapitoa faʻapitoa i luga ole siama. O le togafitiga fautuaina mo le faaaogaina o le 10-15 mililita i le 5 lita o le vai ma le vevela e le silia le 20 tikeri Celsius. O le faʻaogaina o le fofo ua maeʻa e faalagolago i le fua.

E feteenaʻi ma le osofaia o anufe o vaitausaga uma, o ituaiga ituaiga moth ma pata, e faʻamalo ai silkorms ma le tele o faʻamaʻi o fualaau aina ma laau afu. E faʻaaogaina e puipuia ai meaola faalafua o fualaau faisua.

Bitoxibacillin

Ua faia le oloa i luga o se siama siama. O le taumafaina o vaega o togafitiga togafitia, e mate ai iniseti i se taimi pupuu (i totonu o le 3-7 aso) mai le inuina, ao tui atu le vailaau i totonu o latou inumaga ma faalavelaveina ai lana galuega.

E mafai ona faʻaaogaina fualaau faasaina e togafitia ai fua eseese, e tusa lava pe vevela le tau. Mo le 10 lita o le vai, e fautuaina e faaopoopo 70 mililiters o fualaau faasaina.

E fautuaina mo le faʻaleagaina o ituaiga uma o meaʻai, moli vaʻavave, Colorado potato beetles, ituaiga uma o moth-eating, caterpillars and moths.

Metarizine

O le oloa ua faia i luga o le faavae o mashroom spores faatasi ai ma le faaopoopoina o le sodium gumat, lea e fesoasoani i le faafouina ma le maualuga o le fuaina o eleele.

Mo taʻi 10 sikuea mita uma o le fanua, ua lava lea e tusa ma le 10 kalama o le vailaʻau. Fafagaina o loʻo fautuaina e faʻaaoga i le susū, timuga malulu.

Mo le faʻafefeteina o meaʻai faʻapalapala (mo se faʻataʻitaʻiga, lapisi), ua faaopoopo Metarizin i le vai mo le fausiaina. Ina ia mafai ona salalau le fualaau faasaina i totonu o le togalaau, o le a tele masina e alu ai.

E mafai ona faʻaaogaina e faʻaumatia ai le Colorado ma le May ma o latou aʻa, e faasaga i namu ma meaʻai, faʻapea foʻi ma le gavils.

Nematophagin

O le meaola o meaola e faʻavae i luga o le mycelium ma le conidia o se tasi o fualaau suamalie ma e faʻaaogaina e puipuia ai meaola faalafua e masani ona tupu pe a totoina fua i totonu o greenhouses. O le fualaau faasaina e faʻaaogaina uma i le mama ma le solo.

Mai le 5 i le 10 milliliters o le vailaau faʻasaina e faʻapipiʻiina lelei i le vaʻaia muamua aʻo leʻi totoina fualaau faisua. E le gata i lea, o le fualaau faasaina e mafai ona faʻaaoga i ni nai aso ao le i lulu fatu. Faatasi ai ma se fofo sauniuni o le 10 lita o le vai ma le 200 mililita o le Nematofagin, ua fautuaina ina ia faʻafefe vai i le taumafanafana.

Fitoverm

O le faʻavae o le vailaau faʻasaina o le galo eleele. E tatau ona faia le faʻagasologa i le aoauli pe a uma le goto o le la i tulaga toʻafilemu. O le saturation o le fofo pipisi e faalagolago i le ituaiga o laau e togafitia. Mo le 1 lita o le vai, e mafai ona e faʻaopopo mai le 1 i le 10 milliliters o tupe. O le taunuuga o le tauiviga e mafai ona matauina pe a ma le 5 aso.

E afaina tele le iniseti o mea iniseti, o latou aʻa, ma pata ma anufe.

Verticillin

O le mycelium ma le spores o se tasi o fualaau o le entomopathogenic o le mea autu lea i lenei meaola ola. O le fofo sauniuni e mafai ona faʻaaogaina mo le faʻamamaina o le eleele ma le totoina o laau toto. E aoga tele i le tau faasaga i faʻamaʻi o meaʻai, aemaise lava i le tele o ituaiga o aphids.

I luga o se pakete tele o vai, e tatau ona e faʻaopoopo mai le 100 i le 500 milliliters o tupe. Laveina o laau toto e faia i le vevela o le tau ma se malulu o le ea e 17 i le 25 tikeri.

Cother

O le faʻavae o lenei meaola faʻapitoa o se siʻosiʻomaga o le fiva Siberia. O le fualaau faasaina e faigofie ona faʻaaoga, e faʻaaoga i tulaga tau uma - timuga ma malulu, malulu (e oo i le 5 tikeri Celsius) ma vevela. O le vaifofo ua faʻaaogaina o le a leai sona aoga mo le 10 aso. Mo lita uma o le vai e te manaʻomia e faʻaopoopo i le 2-3 mililiters o "Resident Summer".

O le fualaau faasaina e sili ona aoga i le tetee atu i vevela, ae e mafai ona aveesea tagata o le taumafanafana ma tagata fai togalaau toetoe o mea sili ona taatele o meaola faalafua o fualaau aina suamalie, fualaau ma fualaau.

E tatau ona manatua i le mafaufau ina ia mafai ona faʻamafiesea faʻamaʻi, ole togafitiga ole meaʻai ole a manaʻomia - mai le 3 i le 6 taimi.

O le taunuuga o togafitiga faʻatasi ai ma meaola faʻapitoa e tupu i luga o le fa po o le lima o aso, e le muamua. Ma o le mea lea o le a tupu i lalo o tulaga lelei o le tau - e aunoa ma se timu ma se faʻalavelave faʻafuaseʻi malulu.

O sauniuniga o meaola e le afaina ai le lelei o le fua. E leai se lamatiaga mo tagata ma mo laau totō ma o tatou uso laiti. Pe a faʻaaogaina, o se faʻatoʻaga e faʻaleleia le siosiomaga e mautinoa lava.