O le togalaau

Fugalaau lanumoana po o le sisyurinkhiy Toto ma tausi Photo ma le faʻamatalaga o meaola

Blue-eyed sisyurinkhiy ata tioata o fugalaau

O le lanu moana e mafai ona avea ma se mea e sili ona fiafia i ai o se moega fugalaau: e na o le 10-20 cm le maualuga, e ufiufi i fugalaau fugalaau fugalaau i luga o laula uila uumi. O lau e umi, pei o le lili, e ui lava o le laau e patino i le aiga o Iris. Isi igoa - sizirinhium, sisyurinkhiy, asterisk.

E mafai ona faʻamaopoopoina le faʻamalosi o le fulufulu fugalaau i totonu o se faʻalapotopotoga poʻo le totōina tutoʻatasi, na muaʻi faʻaaogaina e pei o se laʻau tuaoi, e foliga lelei i togalaau papa. Faʻafiafiaga matagofie ma le palsam, togafiti, taloina. O le faʻatusatusaina o lanu mumu, lanu samasama, ma le paʻepaʻe o le a malulu lelei uma lava i le lanu moana.

O lau laititi vavalalata e afua mai i le basal rosette e lamolemole, lauusiusi, o se lanu lanumumu lanumeamata, ma semi-evergreen. O mea mataʻutia, e aofia ai se pulumu, e tautau mai le tasi i le ono fugalaau. O fugalaau e aoina mai le ono fuga e pei o ni manu e iai le pito i luga. I le ogatotonu o loʻo faʻafefeteina faʻamafanafanaga. O se faanoanoaga, o fugalaau o le sisyurinhiya e fuga mai i le tasi aso. Ae o le mea matagofie o le fugalaau e amata mai ia Iuni ia Setema.

Totoina ma tausia le lanumoana lanumoana

Fugalaau fugalaau o le sisyurinkhiy ma le tausiga i le ata o le eleele

O le lanumoana e totoina i luga o soʻo se eleele: e ola matagofie i luga o oneone, oneone oneone, eleele palapala. I le faitalia, e mafai ona e faʻaleleia meatotino o le palapala e ala i le faaopoopoina o mea eleʻele elemene: o lenei mea o le a maua ai le sysyurinkhiy ma isi meaai paleni, faʻaleleia le tulaga faʻainisinia o le palapala.

  • O le mamao i le va o vao e tusa ma le 20 cm.
  • Sa totoina ma le faaeteete, taumafai e aua nei faaleagaina le aʻa: o le totonugalemu tutotonu o le laau e puupuu, o le autu autu o ni mea lamolemole manifinifi.
  • O se fugalaau ma se paluga o le eleele ua faasee atu i le pu ua saunia e ala i le auala o le fesuisuiai, o le isi avanoa e ufiufi i le eleele, ma ua tele ai le vai.

E faʻapefea ona toto se ata o le sysyurinhum

Talu ai ona o aʻa o lanu lanumoana e latalata i le pito i luga, ma e matua manifinifi lava, e manaʻomia e ia le fafagaina masani. I le natura, e fiafia le laau i fanua laugatasi, laufanua, vanu vaitafe ma e tafe foi, o lea e tatau ai ona e gauai atu i le matagofie o le matagofie o le susulu.

O faʻamaʻi malolosi e mafai ona faaleagaina ai le laau, o le mea lea e sili atu le ufiufi o mata lanumoana aʻo le i taumalulu: faʻatasi ai lala laʻau, lau o lau vao ma vaomatua, e puipuia mai -17 ° C sili atu nai lo le malulu.

Fertilizing e mafai ona faʻaumatia, na lava le suʻeina o le fugalaau i totoga, lea, e ala i le pala, tuʻuina atu mea uma talafeagai i le aʻa o loʻo i luga o le fogaeleele.

O fatu e faia i le telē tele, e vave lava ona faʻalauiloa le lanumoana lanumoana e le totoina o le tagata lava ia. Afai e te le manaʻo e faʻasalalau, vavae ese mea vaivai i le taimi. Ae ui i lea, e taua lenei mea ina ia faatumauina le foliga matagofie o le vao.

E faʻapefea ona totoina fatu lanumoana mo laau totō ma fanua tatala

Afai tatou te lulu i le eleele

A lulu i le taumalulu: ia Oketopa tatou te saunia se moega, fai ni paʻu papaʻu pe a uma le 20 cm, ia lulu fatu e seasea mafai ona mafai. E tatau ona e filifilia se taimi e mafai ai pea e le eleele ona e galue, ae o le auala e malulu tele ina ia le totogo fatu. O fatu o le a maua i se natura masani ma o le a totogo vave i le tautotogo ma se vevela tumau.

Laʻau totogo na faia i le masina o Aperila-Me, i le taimi lava e pala ai le palapala. Afai e tumau pea le susu o le eleele, e le mafai ona e faʻafefe le moega, o le a avea ma timuga masani. Afai e te tuai, e tatau ona e faʻamaluluina le moega, ae e le o se mea e le mafai ai e le taʻele o le tino ona fauina.

Totoina o fetu sisyurinhiya ma fatu mo fatu i le fale

Fugalaau o le sisyurinkhiy mai le fatu Ata pueina

  • O fatu e totoina ia Mati i se paluga o le eleele. Faʻapipiʻi meaʻai na faatauina i totonu o le faleoloa po o ipu tiunu e lelei atoatoa.
  • E mafai ona e toto i totonu o pusa ona filifili lea o laau, ae sili atu le totoina o fatu i totonu o ipu eseese, 2-3 fatu laau taitasi, ma pe a latou o mai, tuu le tootoo malosi, ma tipi le isi i seleulu ina ia le faaleagaina ai aʻa o le fatu o loo totoe.
  • E manaʻomia le faʻaleleia ao faʻamaluluina le eleele, aua nei faʻatali seʻia oʻo ina faʻamamago le pito i luga.
  • E tolu vaiaso talu ona totoina, e amata ona faʻamalosi, amata i le ea fou, muamua mo le itula, ona lua, ma faasolosolo malie le faateleina o le taimi i se aso atoa. O le mea lea e faʻaaogaina laau i tulaga masani ma e faigofie lava ona maua aʻa pe a uma ona toto i le laufanua.

O fatu laau e totoina i le ogatotonu o Me, pe a maeʻa le mafanafana ma e leai ni pulu po.

Toe faʻaleleia e ala i le vaevaeina o le vao

O se taotoga faigofie lava, i le mea moni:

  • O se togavao o le sisyurinkhiya iris ua faʻamatuʻuina lelei ina ia le faʻaleagaina aʻa.
  • Faatasi ai ma se naifi, vaevae aʻa i ni vaega se lua pe tolu, ia tuu ai le itiiti ifo ma le lua ni mea tuputupu ae mo tufatufaga taitasi.
  • Na totō vave i totonu o vaieli ua saunia, faʻafeinu tele.

Blue-eyed o se mea faigofie, e le lelei, e matua tupu tele. E foliga matagofie i vaega o laau ma i le lotolotoi o le palapala maualalo. E le manaʻomia se tausiga faʻapitoa, tau lava ina manatua le vai.

Ituaiga o lanu lanumoana ma se faʻamatalaga ma se ata

Blue-eyeshadow narrow-sisved sisyrinchium angustifolium

Lanu lanu-vaʻaiga totoga ma le tausiga Ata o fugalaau i totonu o le togalaau Sisyurinkhiy vaʻavave

O se laau laʻau faʻasolosolo faʻatasi ma se mea e iai nei, ua faapaleina i fugalaau. O le ogatotonu o fugalaau e samasama, o lafumanu e lanumoana, tusi i le pito i luga. O laʻau e ese mai le nofoaga autu, e lautele lona 2-6 mm. Tufatufaina o laau i Kanata ma le Iunaite Setete.

Sisyrinchium striatum e lanu mata lanumoana

Sisyrinchium striatum lanu mumu lanu e ola ma tausi Ata o fugalaau i totonu o le togalaau

O le maualuga o foliga vaaia, e oʻo atu i le maualuga pe a ma le 70-90 senetimita. O le uʻamea saʻo i le tumutumu o loʻo ufiufi e isi fugalaau e ono o fuga o le kulimi-sinasina, ma nofoaga tutotonu samasami i le ogatotonu. E i ai se fugalaau i Atenitina ma Chile.

Californian blue-mata Sisyrinchium californicum

Sisyurinkhi Kalefonia le totoina o togalaau ma le tausiga Photo o fugalaau i le togalaau

O aʻa e oʻo atu i le maualuga e oʻo i le 60 cm. O laʻau e pei o le mutia, lauitiiti ma le umi, e aunoa ma le ufiufi solo. A o talavou, latou te taofi pea le lanu uliuli lanu meamata, faʻapogisaina le taimi. Fugalaau lanu samasama e masani ona i ai ni lanu enaena O se mea faigofie faigofie e maua ai le 6 petals. O lenei meaola ua salalau i Amerika i Matu. E sili atu i eleele maualalo maualalo ma le talafatai.

Sisyurinhum paʻepaʻe Sisyrinchium macounii 'Album' photo fugalaau