Fugalaau

Kokhiya broom - "sosolo o le taumafanafana"

Talu ai nei, o lenei laau ua sili ona lauiloa, e taʻua o le cochia broom. Mo lona foliga tutusa i le cypress, ua taua foi o "pafi paolo", e ui lava e leai se mea e faatatau i conifers. E i ai i le aiga ova. Ma o lenei "cypress" atonu e taʻua o le taumafanafana aua o le laau o le tausaga ma o le taimi o lana gaoioiga e pau i le ogatotonu o le taumafanafana - i le taufaaiuiuga o le autumn.

Na sau mai Kokhiya ia i matou mai Saina. O se taʻutaʻu taʻitasi taʻitasi o laupapa vaeluaina e tusa ma le 120 cm le maualuga. O laulaau e laʻititi, vaapiapi, fesuisuiai, lanumeamata lanumeamata. Fugalaau e maaleale, e le mafaamatalaina, o le fua e pei o se kulimi. O le togavao e matala, maualuga lona faʻalauteleina, tuputupu aʻe faʻatele. E sili ona fiafia i nofoaga la, peitaʻi e faʻafeiloaʻi foi le uila. Na te le taliaina ni pulu malulu. Faʻafelataina le toleniina o le lāmala. E alofa o ia i eleele eleelea ma le tele o humus, e ui lava i se tulaga lautele e le o se mea e fiafia tele i tulaga tuputupu ae.

Kochia (Kochia)

© WildBoar

I le faʻatoʻaga, e faʻaaogaina ai le broom e avea o se mea teuteu, o ona laʻau e paʻu mūmū mūmū i le tautoulu.

Faʻapena faʻapitoa i fatu e totoina i le tautoulu (ia Oketopa) poʻo le tautotogo (Mati-Aperila) ile eleele tatala. O le mamao i le va o laau toto e 60-100 cm. E mafai ona e totoina le cochia ma tipu, ona totoina lea o fatu ia Mati. O le lūlūina e papaʻu, e aunoa ma le faʻalauteleina o fatu.

O fualaau aina ua totoina i le eleele malulu pe a uma le taufaamatau o le kiona. I le tulaga o le malulu faʻafuaseʻi, e mafai ona ufiufi laau i pulou o loʻo faia i pepa poʻo polyethylene.

I le tautoulu, i luga o faʻataʻitaʻiga o tamaʻitaʻi, o fatu o fatu e faia mai fatu ua faʻamaligiina. O le Kokhiya e maua ai le fatuina o ia lava, lea e tatau ona tosoina ina ia le mafai e le togavao ona osofaʻi le tasi i le isi. O fatu e tumau pea le aoga mo le 1-2 tausaga.

Kochia (Kochia)

Tausiga e aofia ai le veleina, fausua ma le faʻamalo le palapala. E fautuaina foi le fafaga faalua i le vaitau ma le faʻaaogaina o minerale.

O le Kokhiya e faʻaaogaina uma i vaega taʻitasi ma vaega, i vaovao fugalaau faʻafefiloi, luga o mauga mauga. E sili atu lona matagofie i le talaaga o maʻa. E faʻafeiloaʻi ai se lauulu, o lea e masani ona faʻaaoga e fausia ai puipui ma tuaoi, totoina i autafa o ala. Mo le lelei sili atu, o le pito i luga o le vao ua faapipiiina. E mafai ona e tuʻu kohiya i totonu o koneteina. Afai e te aumaia i totonu o le potu aʻo leʻi faʻamaisa, o le a tutu laau mo le isi 1-2 masina. Pe a leiloloa a latou mea teuteu, e gaugau laulaau samasama mago ma nonoa i se fusi, lea e faʻaaogaina e pei o se mumu.