Laʻau

Hoya. Faʻailoga ivy

O se mea e ese le matagofie, o le aʻeaʻe, lea e ese lona lanu - o le haya (wax ivy) ua salalau e le gata i Rusia, ae i le lalolagi atoa. Mo nisi mafuaʻaga, sa alofagia e lenei tagata le faʻapitoa o faʻalapotopotoga a le setete ma amata ona teuteuina a latou faʻapitoa i soo se mea ma lenei vine.

Masalo, na matauina e tagata uma laau totō i ofisa o falemaʻi, faletupe teu, ma isi, taumafai e ola. Ae e le o tagata uma na iloa le matagofie o le fugalaau ma le manogi o lenei matagofie o, aua o lenei fugalaau e manaomia ai se auala faapitoa. Faatasi ai ma le tausiga lelei ma le faigofie, o le a mautinoa lava le faʻafetai atu o le tama ia te oe i le matagofie, e pei o fuga vine. O le fuga o le puaa o le a faʻaauau mo se taimi umi, e tusa ma le ono masina. O tulafono mo le tausia o ia e faigofie.

O le lalelei matagofie e fiafia i le mafanafana, mafanafana o le tau (i le taumafanafana +25, ma i le taumalulu ma le vaitau o autumn e oʻo atu i +15 tikeri), e ui lava e faigofie ona ia faʻasaʻo le vevela. I le tau mafanafana, e mafai ona totoina i fafo fafo le lili vao.

E alofa o ia i le lulu ma le malamalama. E mafai e le laau ona faapalepale le aafiaga o le susulu o le la, ae a susunuina, o le a lafoaia le lanu o le natura ma vaivai ma samasama, lea o le a aafia ai le le gata i uiga matagofie, ae faapea foi le soifua maloloina o le ivy lava ia. O le leai o se malamalama o le a le afaina ai foi le laau i le auala sili ona lelei - o fugalaau o fugalaau o le a amata ona paʻu.

O le nofoaga e sili ona talafeagai mo choi o ni faamalama e tu i sasaʻe poʻo sisifo. Laʻau i le maeʻa o le taumalulu (pei oi latou na tu i lalo o le paolo) e le tatau ona faʻaalia i le la. O lea ituaiga laau e tatau ona aoaoina i le susulu o le la ina ia aloese mai se mu. E le aoga foi le faʻaolaina o le hoya mai ave o le la, aua, mo le fausiaina o pulupulu, e tatau ona maua e le laau se vaega tele o le malamalama. Afai e te le maua le lanu, e le tatau ona e faʻamoemoe e vaʻai i fugalaau mataʻina matagofie.

Afai o pupuni o loo i ai le matagofie o le matagofie o loo i ai e lelei lava ona susulu, o le a fiafia fugalaau o le hoya seia oʻo i le pau. I le uma, o se malamalama lelei lea e taʻitaʻia ai le fauina o fugalaau ma o latou pulupulu. A maeʻa foliga mai o fugalaau, ina ia aloese mai le fuga o fugalaau, e le faasaina soʻo se gaoioiga o le laau.

Leai se mea taua mo le masani o le fugalaau o le fausiaina. Mai le amataga o le tautotogo seia oo i le tau o le autumn, e manaomia e le hoya se vaiinu lelei. O le faʻasalaga e faia e pei o le eleele ua mamae. I le taumalulu, o le hoya e fafagaina i ni nai aso talu ona uma ona mole, ma o nisi taimi e le tele taimi. Afai e le lava le vai, o le a le fuga foi le laau, ona o le mea moni o le a faʻaaoga uma malosi o le fugalaau i le toe faʻafoʻisia aʻa.

E talitutusa foi le taua o le fufuluina o fugalaau. O le faiga o le fufuluina o loʻo faia i le tautotogo ma le vaitau o autumn. E mafai ona e fufuluina le laau i le taumafanafana. Ae o le taele taele i le vaitau o le vavao (i le taumafanafana) e tatau ona faia ma le faʻaeteete tele, pe leai foi. O le fugalaau, faatasi ai ma le ulo, e pau i le mafanafana (40 tikeri) vai. A mavae le 40 minute, ona aveese lea o le fugalaau mai le vai. E aveese le ipu pe a uma le 1.5 itula. O le taele taele e le gata ina afaina ai le laau, ae faatele ai foi le vaitau o le fugalaau. Faʻaaogāina soʻo se vai, e tatau ona faʻaaogaina le suavai pe afai e fofo.

Mo le faʻamafanafanaina i fugalaʻau oona, e sili ona talafeagai le vaitau o le tautotogo-taumafanafana.

O se laasaga taua e tasi o le suia o le hoya. O le laau talavou ua toe totoina i tausaga taʻitasi i le tautotogo. O se tagata matutua matua e manaʻomia se mea e faʻafeiloaʻi faʻatasi i le tolu tausaga. Mo le toe totoina o se laau, e tatau ona faʻaaoga se fagu fou, ae le o le mea na tupu ai se isi laau. Ae i soo se tulaga, ao lei toe totoina, e tatau ona fufulu lelei le fagu fou.

Mo le fufuluina o ipu ma meafaigaluega, ia faʻaaoga se meaʻai e aunoa ma ni mea e faʻaleagaina, e pei o chlorine, ma isi. O se laau matua e manaomia ona toe totoina i le tolu tausaga. Neutral pe o sina eleele eleʻele e sili atu ona faʻalelei mo le ovy. E le aoga le faʻaaluina o le tele o le taimi ma le taumafaiga i le sauniuni o se paʻu palapala e lelei mo le hoya, o loʻo i ai se mea taua (1 vaega o le laʻau ma le eleele humus + 2 vaega o le omea-turf). Talu ai ona o lenei matagofie laufanua togalaau ua talafeagai foi. Ole suavai e aoga tele mo le gaioiga masani ole fale.

O le laau o le a faʻaalu sina taimi. E le gata i lea, o le faʻalauteleina o le hoya e faigofie lava. E ui lava i le mea moni o le laau e aʻafia i soo se taimi o le tausaga, e sili atu ona faigofie ona tuʻuina atu i le tautotogo. Hoya ua saunia mo le totoina, faatasi ai ma isi laulaau, ua tuu i le palapala (2 vaega o le peat ma le 1 le oneone) po o le vai.

Ina ia maua fugalaau i le tausaga lava e tasi, e totōina le hoya i ni fatu laiti e faʻapipiʻiina (faʻapipiʻi faʻapitoa). Ona faʻapipiʻiina lea o nofoaga o faʻasagaga e moa mata. Ina ia aloese mai le leiloa o le susu, e ufiufi moss i le polyethylene. A uma ona toto aʻa, e mafai ona totō le laau. O fusi o laau eleelea ma lauolaola e mafai ona totoina ia le itiiti ifo ma le 3 aʻa i luga o se ipu.