Fugalaau

Levko le taumafanafana

Levkoy, poʻo Mattiola o le aiga kapisi. Levkoy o se togalaau malulu. E i ai taʻusaga taʻitasi ma faʻalauiloa. O le vao ua faʻalauteleina, tasi-aʻa, maualuga - 20-80 cm.

O laulaau e lautele-oval, lanu-lanumeamata poʻo le lamolemole, susulu. O fugalaau e faigofie ma faalua, sili ona manogi, o lanu eseese: lanu papaʻe, lanu samasama, piniki, mumu, viole, uliuliuliuliuli ma isi e aoina i le racemose inflorescences. Laʻau faʻatasi ma fugalaau faʻalua e le fatuina fatu.

Levkoy, poʻo le mafanafana o Mattiola (Matthiola incana)

I le vaitau o le vavalalata, latou te iloa ai le va o le lima tauagavale, taumalulu ma le taumalulu. O le mea mulimuli, o se tulafono, ua totoina i totonu o greenhouses ma o se tasi lea o fualaau sili ona lelei e kuka ai.

O le maualuga o laau toto e maualuga, tele ma le umi.

O le taumafanafana ma le autumn e fuga mai ia Iuni seia oʻo i le amataga o le malulu. O le aganuu e sili atu ma le 400 ituaiga ma le tele o vaega ma vaega laiti.

Levkoi o loʻo faʻasaoina e fatu. Mo le faʻasalaga muamua, latou te ola i fualaau. O fatu e totoina ia Mati - Aperila i le eleele, greenhouses poʻo pusa. O le paluga eleele mo pusa ua saunia e pei ona taua i lalo: 2 vaega o eleele vavave, 1 vaega o fanua laupepa ma le 1 le oneone. E le faaopoopo le Humus i le paluga.

Levkoy, poʻo le mafanafana o Mattiola (Matthiola incana)

© douneika

Mo le totoina o laau, o le lūlūina o loʻo faʻataunuʻuina, tuʻu le fatu i se mamao o le 2-3 cm ma le loloto o le 1-2 cm, fufuluina le oneone ile pito i luga ile 1-1.5 cm.

I le sefulu tausaga muamua o Aperila, e tolu fatu fatu ua totoina i le eleele i luga o le 3-4 fatu i le pu ma le loloto o le 4-5 cm. O le mamao i le va o pu e 25-40 cm, i luga o le lua ua palu i le oneone ma se vaega 1-2 cm.

O fualaau toto ma totoina laau totō e paʻu i le vevela ile -5-7 tikeri. C.

Ina ia maua mai fatu laau agavale, e manaʻomia ni tomai patino. Faatasi ai ma le vevela tele, tele le inu i le vai malulu, le lelei o le ea, vevela tele, laau e aafia i se vae uliuli. Fualaau i luga o le oʻo atu i ni laʻau moni se lua e paʻu i totonu o le palapala, greenhouses poʻo pusa i se mamao o le 5-6 cm. E fuafua i le eseesega, o tagata tauagavale ua totoina i se mamao e 20-40 cm mai le tasi.

Laʻau tuʻuina i totonu o se nofoaga matala ma lelei.

Levkoy, poʻo le mafanafana o Mattiola (Matthiola incana)

Levcoy le totoina o le totoga e lelei le faʻafefe. O totogo e totogo lelei ma le tekonolosi o mea taufaatoaga. Mo le mauaina o laʻau lanu moana ma lanu lanu, 2-3 laei pito i luga e faia: pe a oʻo mai ni taʻavale, i le vaitau o le fua tele o laau ma i le faaiuga o Aukuso.

Laʻau e faʻaaogaina mo le totōina o fugalaau, fatuina o kulupu, faʻaʻau, ma ituaiga o le taumalulu - mo le kuka. O se vaega taua e alu i le tipi.

O faʻatoʻaga e faʻaleagaina ona o faʻamaʻi naʻo le taimi o le tuputupu ae o fualaʻau. O le mea lea, o le tekonolosi talafeagai mo le faʻatoagaina o meaʻai e matua talafeagai lava pe a tutupu le toto.