Fugalaau

O lona lace sa manogi e pei o le verbena ...

O le auala pito sili ona faigofie e fuga ai lau togalaau matala o le totoina o le verbene i luga ia i latou. E toaitiiti ni pailate e mafai ona tauva ma ia i se oa o lanu ma ata.

O le mea na tupu o le taumafanafana sili ona lauiloa - tausaga, petunia, marigolds, sage, eschscholzia, rudbeckia ma le tele o isi - na sau mai le Lalolagi Fou. Verbena e leai se tuusaunoaga.

Verbena

Mo se faʻataʻitaʻiga fiva verbena (Verbena hybrida) E mafua ona mafua mai i ituaiga e fa a Amerika i Saute lea na aumai e tagata Europa i totonu oa latou togalaau aina. E i ai mea e fetolofi (matagofie) ma ni fuālaʻau tetele ma ni fualaʻau faʻatasi ma se vao malosi e leʻi faʻavaivaia. O le lanu o fugalaau e ufiufi ai le atoa o le lanu moana (mai le violiki i le lanumoana) ma le mumu (mai le carmine i le piniki), i se faaopoopoga, e mafai ona sinasina, kulimi, lilac, samasama-lanu moli ma le mata ma aunoa ma se mata.

O Verbena sa masani ona lauiloa, muamua lava, o se mea manogi. O mea manogi sili ona manogi e manogi i le verbena. Ae paga lea, i ituaiga eseese o nei ona po, fugalaau, o se tulafono, leai ni manogi. E moni, o le tagata tuai e iai Mammuth, lea e mafai lava ona maua i totonu o moega fugalaau.

I totonu o le konekarate, e mafai ona matauina se faasologa Novalis ma le paʻepaʻe, lanu piniki mumu, lanumumu mumu, fugalaau lanumoana ma se paʻepaʻe paʻepaʻe tele po o le. I le faasologa Adonis lua lanu - lanu enaena ma le apricot. O le vanu o loʻo i ai fugalaau lanumoana lanu, Lulu Lago Mumu - lanumoana lanumoana.

Spear Verbena (Verbena hastata)

I ituaiga matagofie pe fetolofi, e tatau ona gauai atu Peach ma le Paʻutuufaatasiga apricot, kulimi, moli ma samasama samasama i se tasi tulaga. Lanu vevela lanu mumu Tropic.

Ole vaimama Verbena e fiafia i le malamalama mama ma le manava, eleele eleele lelei. Faatasi pe faalua i le masina, e fafagaina i se faʻalavelave faʻalavelave. Ae o le sili atu o le eletise, aemaise lava i le tuufaatasiga ma le suavai, e tau atu ai i faamaʻi paʻu ma iu lava ina toto ai le oti. Verbena e fai sina lamala, ae o le vevela faaumiumi, pei o le ufiufi, e faʻavaivaia ai le fugalaau. O laau matutua e talia le malulu.

Verbena fuga lauulu mo se taimi umi. O mamanu-climbing eseese e sili atu ona matagofie i luga o ni fugalaau, i le tau, i luga o auala. O nisi taimi latou te faʻaaogaina e pei o le fiafia, fiafia ma isi fugalaau uumi. Po o laau toto "tuʻituʻi" i latou. E faapitoa lava le lelei o seevae ma se lanu moana lanu moana lanumoana faʻatasi ma le paʻu paʻepaʻe.

I le faʻaopoopoga, o laʻau ampel ma fualaʻau faʻapitoa e fetaui lelei mo mea faʻasaʻo, ato ma ato. E na o le tatau lava ona tatu laau i se taimi talafeagai ina ia sili atu ona lelei le lala laau. O le verbena pusa e tumu i le faʻafefiloi o vaega tutusa o peat, lau laufanua laʻau ma oneone.

O vevela vevela fou e manaia, ae i totonu o le vai, e vave ona amata ona vevela le pito i luga o laʻau, o lea e masani ona sui le vai. Fugalaau e tatala i totonu o se fagu i le 3-4 aso e masani lava o se tamai paler, e peiseai ua vaivai.

E tumau pea ina ia fai atu i le auala e totoina ai verbena. Toto muamua (Ianuari-Fepuari) e le manaomia: o le toto i le taimi nei e le lava le malamalama, ma avea ai ma mea faigofie ona o le vae uliuli. Mai le germination e oʻo i le vaʻaiga, 50-70 aso e pasia, ma pe a lūlūina ia Mati o loʻo i ai se avanoa i le faaiuga o Me - amataga o Iuni e totō ai laau totō o loʻo totō i laufanua.

O fatu e matua maʻaleʻale i le tele o susu, e le ufiufi, ma latou ufiufi atigipusa ma fata i se ata pogisa po o se pepa. Verbena e totogo mo se taimi umi: o fua muamua e vaaia i le 5-7 aso, o le mea mulimuli e mafai ona "faatalitali" i le 2-3 vaiaso. O le mafanafana o le a fesoasoani. I le GBS, na faʻavae le metotia nei: o fatu e faʻasalalau i luga o le oneone o le oneone susu po o le perlite i totonu o se ata pusa, ma ufiufi i le tioata ma tuu i totonu o le afi mafanafana mo le 2-3 aso i se nofoaga pogisa. I le vevela o le 25-28 ° fatu e tupu mai i le aso 3-6. Ua aveeseina le pusa mai le pati i le taimi lava e amata ai ona toto muamua fualaau muamua ina ia latou "le fiafia."

Hybrid Verbena (Verbena hybrida)

© Toolserver

Afai ei ai se palapala o le eleele i lalo o se oneone o le oneone poʻo le perlite, e mafai ona e faʻatali ma se pipiʻi i le muamua poʻo le lua o paʻu o laulaau moni. Afai e leai, o totogo e totogo i le vaega o le muamua cotyledon leaves. Aua e te faanatinati e toto le verbena i luga o le eleele avanoa seivagana ua pasi le kiona.

Faʻamamaga masani, laʻei pito i luga ma le vaeluaga o le 12-14 aso, amata i le 2 vaiaso pe a maeʻa, e le maualalo ifo le malulu o le ea i le 22 ° (ina ia le amataina le vae uliuli) - o togafiti uma ia o le ola malosi.

Ua i ai nei i le amataga o le 20 senituri, na iloa ai le tele o ituaiga vao. Kaneteni Kanata (Verbena canadensis) ma le lanu piniki piniki, lanu viole ma le lilac, o nisi taimi ma se manogi manogi. O ona togitogi e matagofie, fetolofi, aʻafia i nofoaga o fesoʻotaʻiga ma le eleele. Le ituaiga sili ona lauiloa Perfekta ma fou na faia Toronto (Torontho). O a latou fugalaau e lanu piniki, ae e le afaina.

O fualaau aina, totō i totonu o se lua e faʻaleleia ai le vai, maua aʻa. I lalo o tulaga lelei, e vave lava ona vavalalata pupu, e puipuia ai le tuputupu ae o vao. Tetee i le vevela vevela. O lenei verbena, ua totoina i le tele o lipine, e fatuina ai se lagona malosi.

Verbena canadian (Verbena canadensis)

O le ituaiga na faaalia i le 1992 Verbena matagofie Ata (Verbena speciosa Imagination) mo le tele o tausaga ua maua le lauiloa i le salafa o le lalolagi. E fautuaina e faʻaaogaina e pei o se ampel laau i totonu o pusa, ato tautau ma faʻamau faʻamau. O pine muamua e tatau ona siakiina ina ia le mafai e tagata taʻitasi ona tilotilo mai le ato, ae o le fua o le ulu e tautau. Laʻau papala ma le tele o faʻauluuluga ma fuga lanu violē e teuteu puipui ma puipui. O le mea moni e faapea o lenei verbena o se vevela malosi tele, e ono faapea foi le vevela.

Ae o le veape matagofie e sili ona matagofie i laʻau ma mea lapopoa i luga o laʻau, lea e leai se mea e manaʻomia e faatumauina ai le manino o tuaoi o le togalaau. Ma talu ai nei, o se ituaiga fou ua toe faʻatumuina le ato. Sterling Star ma fugalaau lanumoana-lanumoana. O le maualuga o le eletise, e pei o le tulafono, e tusa ma le 30 cm, o le pine e 35 cm le umi.

Alofa Verbena ehinoides manino o se aiga o le aulelei, o lea o le a tatou le nonofo ai i luga o ia. E mafai ona tatou faapea atu o le umi o ona lala fetolofi e oʻo i le 80 cm le umi, ma o le aluga uʻu o laulaau manaia ma lau lauusiusi laititi e le sili atu i le 15 cm le tele o togalaau. O le maualuga o le tuaoi o Verbena ehinoides ma le totō o le totogo e oʻo atu i le 30 cm. O le lanu o ona fugalaau e paʻepaʻe, lanu-lilac poʻo le lilac.

E matua ese lava mai le kamupani talu ai verbena verbena (Verbena rigida). O tagata taʻitoʻatasi o loʻo faʻamalosi i lalo i le 3 i pito o pana. O le maualuga o laau e 30-35 cm. O fugalaau o le violē-violet i le uluaʻi foliga ma le paʻepaʻe-paʻepaʻe i totonu o le Palemene. O laʻau e faigata, faʻaloloa, faʻatasi ma se pito faʻamau. Lulu lanu paʻepaʻe-e pei o rhizomes e mafai ona tafe i luga o le eleele avanoa i le itumalo o Yalta poʻo Krasnodar. I le taimi o le tau mafanafana, o le tasi laau o loʻo i ai se vaega o le 0.5 sq.m. E mafai ona tupu i luga o fualaau toto, totoina tuusao i nofoaga tatala i le amataga o Me. E lelei i le fabatok, i luga o fugalaau, i toga papa.

I le tepa muamua Verbena Buenos Aires (Verbena bonariensis) foliga mai o se mea ae o le verbena. O ona lau e uumi, toetoe lava leai ni laulaau, o fugalaau e laiti, lilac-lilac, i luga o mea e le o iai. E televave ona tupu i luga o soʻo se eleele ma faʻafeiloaʻi ai le paʻu le tumau. Vaʻavaʻai i le mutia ma le fefiloi o tuaoi, faapea foi le valpinaria. Tau lava o lou mafaufau o se tasi o laau i lalo o tulaga lelei (vevela vevela mafana, fagu, ofu pito i luga) e oʻo ile 1-1.5 mita le lautele.

Verbena

I le tipiina o fugalaau e 2-3 aso, vave le sasaina, o lea e sili ai le aua neʻi faʻaopopo i le "front" bouquets.

Verbena Buenosayres, masalo o le telefoni sili ona faigofie mo i latou e le fiafia i le gaʻo ma fualaau. E mafai ona lūlūina i eleele tatala, ae peitai, o le a le totoina ia Iulai, ae ia Aukuso.

Ma le mea mulimuli. O verbena uma lava, sei vagana ai ni paga, o nisi taimi e maua ai le fatuina o le tagata lava ia.

Faʻasalalau e A. Shirokova, GBS RAS