Fugalaau

Aiga tausi mo dieffenbachia

O le togafiti faʻamalosi o le dieffenbachia e leai se mea e manaʻomia. Pe a tuʻuina se fugalaau, e tatau ona tuʻuina atu ni puipuiga malu. O le belle's milky discharge e afaina i tamaiti ma meaola. E oo lava i se tagata matua, o le sua Dieffenbachia e mafai ona mafua ai le tauaso po o le fulafula o le larynx. E tele meaola i le natura, ae na o ni nai vailaʻau e faʻaaogaina i aganuu. Ma naʻo Dieffenbachia e manaia le paolo-faapalepale ma faʻafefe le ea i totonu o fale ma fale mafanafana.

E faʻapefea ona tausi le otiffenbachia i le fale

E pei foi o isi laau i totonu, e manaʻomia e le pologa le tausiga, latalata i le vevela. O le laau o le a tosina atu le matagofie pe a fai o loʻo iai ni tulaga e aofia ai:

  • nofoaga, moli;
  • palapala eleele ma manaoga gafatia;
  • fafaga ma le pito i luga;
  • tulaga vevela;
  • taumafanafana ma le tau malulu;

O le laasaga muamua i le tausiga o Dieffenbachia o le faʻaaoga lelei lea o avanoa. Mo ia, o se faamalama i sasaʻe poʻo sisifo e talafeagai e aunoa ma le susulu o le la. Le matagofie o le fugalaau i lapisi lapopoa. Faatasi ai ma le leai o se malamalama, o le a toesea le laau i le lanu, ma o le a amata ona laiti.

Faʻamamaina o vai ma vai

Matainu dieffenbachia pe a alu i le fale e tatau ona faia i se vai malulu. O vai vai puipuia ma e oo lava i vai inu vevela e talafeagai. O le i ai o le magnesium ma le calcium masima i totonu o le vai e faʻamaʻi ai le laau. O le mea lea, pe a oʻo mai le pala i luga o le ulo mai le inu vai, e tatau ona e vaʻai mo isi vai. Faʻasagaina o le laau e masani ona manaʻomia i le taimi lava e mu ai le pito i luga o le eleele.

O se tasi o metotia o le fufuluina o le eleele mai masima o le teuina lea o le eleele i le vai mo le 15 minute. Ona tatau lea ona ave le vai e ala i le alavai. O sea faiga i le taumafanafana e manaʻomia faʻa-tasi i le masina. I le taumalulu, na o le tele o le suāsusu e lava. Afai e lolovaia le laau, ona amata lea ona liu laulaau, lanu samasama, ma paʻu o lau o Dieffenbachia.

O le susulu i aso uma o le fugalaau dieffenbachia i le tausiga o le aiga e aoga. O se fata ma se pu, se mea e vevela, se pusa tioata - o nei mea uma e mafua ai le manava manaomia i luga o le laau.

A o faagasolo le vaitaimi o le alualu i luma tuputupu aʻe, e manaʻomia e Dieffenbachia le tele o laei e fai i luga o meaʻai ma minerale. E tasi i le 7-10 aso, o le faʻaopoopoga o mea taumafa i le vai e faʻavaivai ai o le a maua ai tulaga lelei mo le atinaʻe o le fugalaau.

Dieffenbachia fugalaau pe faapefea ona tausia i le taumalulu ma le taumafanafana

I le taumafanafana, pe a lava le moli, e mafai ona tuu le fugalaau i tua o le potu. O le mea e filifili ai o le a le mumu ai laau i luga o se faamalama mafanafana. O le maualuga o le vevela o le a taʻitaʻia i le samasama o le lau lau. Dieffenbachia, tausiga ole fale e manaomia ai le suia o le vevela i totonu o le 22 tikeri i le taumafanafana ma le 18 i le taumalulu. E le taliaina faʻataʻitaʻiga. A lele, e tatau ona puipuia le laau mai se vaitafe fou. Sili atu ona lelei le gaoioi o le fagu i se isi potu.

Mo le fausia o toniga o le vaomatua, e manaʻomia ai le malamalama mai itu uma. O le mea lea, o le pusa o loʻo i ai le laau e tatau ona liua i luga o le itu. Faatasi ai ma ona lau lautele, Dieffenbachia e aʻafia ai mea leaga e mafua mai le ea, faʻamamaina.

Transplant dieffenbachia pe a alu i le fale pe a oʻo mai le pusa muamua.

Fale ua faʻaaogaina mo le faʻavasegaina o laau lauolaola poʻo se faʻafefiloi tutusa o sea:

  • fanua laupepa;
  • peat;
  • humus;
  • oneone.

O le faʻaopoopoga ole gaʻo talo birch e fesoasoani i le faʻamamāina o le masini o sima matautia. O le koneteina e mafai ona faʻaaogaina i sina vaega laiti, ao vave ona ola aʻa. Pe a totoina, o le aʻa e loloto ma maua ai aʻa fou. Mo le ola vave i le fausua muamua, e tatau ona e faʻaopopoina aʻafiaga o aʻafiaga.

A maeʻa le gaosiga, pe a faʻaalia le aʻa o le laau mai laulaau paʻu, e tatau ona tipi le ala, ma tuu ai le 10 cm i luga. O laulaau fou o le a aliali mai i luga o le vaega o loʻo matala mai. O le pito i luga o le ulu e mafai ona mauaʻa i le maua o se fale fou.

Aʻo tausia le oti, e tatau ona faʻaaoga meafaigaluega puipui. Pe a teuteu se laau, ia manatua o fasi pepa oona ma e tatau ona afifiina galuega totoe aʻo lei lafoina i otaota o fale.

O le le tausisia o fugalaau e mafua ai se suiga i laulaau, o la latou samasama pe paʻu'ū. E tatau ona maua le mafuaaga o le maʻi. Afai o le maʻi o le tino, faʻaaoga le mafuaaga, ma o lau laʻau fou o le a maloloina. Aveese papatusi tuai i luga o le taimi.

Maʻi ma faʻamaʻi pipisi o Dieffenbachia

E tatau ona maitauina o faʻamaʻi ma meaola faalafua e mafai ona ola ai se fugalaau pe afai o le tausiga mo dieffenbachia e le ausia manaoga. O se laau malosi e tetee i faʻamaʻi lava ia. O le mea moni, e mafai ona e ola i iniseti mai se fugalaau lata ane pe faʻaaoga foi le totoina o le eleele ma ola i le mycelium o le silo mo le gafa, ae na o le pau lava le uiga o le tausiga o laau i luga o le windowsill ua le afaina.

Faailoga o faʻamaʻi faʻaleagaina o foliga mai i luga o lau o laʻau e le faʻamaonia, taʻavale, susu ma le faʻamagoina o pito o lau.

O le aʻa i le taimi o le pala e le mafai ona maua ai le laau i meaʻai; o le samasama e aliali mai i laulaau.

E atagia mai lenei tulaga i faʻamaʻi e pei o:

  • anthracosis;
  • Fusarium
  • leaga vailaʻau.

Anthracosis e aafia ai le pito i luga o le laau. O foliga vaaia o nofoaga mamago, lea e faʻateleina ai ma faʻaumatia le laulaau, o le faʻaalia sili lea o le faʻamaʻi. E mafai ona maua e le paʻu vai vai. O le faʻamaʻi e faʻafefe ai le mago i totonu o le potu, faʻafeinu tele. E mafai ona e togafitiga i fomaʻi ma aveese vaega o le gasegase. Faʻasino le tulaga o mea o loʻo i ai.

Fusarium e salalau i aʻa ma le laau atoa. E ola le anufe i le palapala. O le mea lea, o le faʻamaʻiina o le meaʻai i le taimi o le totoina o laau e taua tele. E mafai ona e faʻasaoina le fale i le taimi muamua lava o le maʻi, togafitia i se sigicide, tipi ese vaega na afaina ma ave ipu fou ma le lalolagi.

O faʻamaʻi pipisi e iloa ai o ia lava o laʻau felanulanuaʻi, o le paʻu apamemea i luga o le laau. O loʻo ave e iniseti mai laau mamaʻi. E tatau ona faʻaumatia le laau mamaʻi. E le mafai ona ave mea mai ia te ia mo le toe gaosia.

O meaola faalafua e olaola ai le fugalaau e fafaga i luga o sua ma faʻafefe le foliga mai o le fugalaau. Afai e tele le kolone, e mafai ona faʻaumatia le fale. E tele ituaiga o meaola faalafua na tupu i Poison Dieffenbachia:

  • vaʻavave mite;
  • aphids;
  • fua puipui;
  • mealybug.

Fua e faʻafefe ai i latou e lauiloa - vai muamua o le savola, mulimuli ane - iniseti.