O le togalaau

Sela vao toto mai lau fatu Toto ma tausi i le fanua Vaʻai vao vao ma ata ma igoa

O le manogi o le fugalaau ata matagofie ma le faʻamatalaga o le laau

O le faʻamatalaga faʻamaonia o le matagofie o le mutia vao

O le matagofie o le mutia o le vao o se laʻau faʻamaina o le Cereal (Bluegrass) aiga. E maua i le siosiomaga masani i tafatafa o steppes ma vaega papaʻe o Asia Tutotonu, Europa, Sisifo Siberia, ma le Caucasus. E mafai ona tulaʻi i le pito i luga o mauga. E faʻafeiloaʻi le faʻaitiitia o le vevela i -23 ° C.

Le mutia o le fugalaau - o se laau e seasea, puipuia e le Red Book of the Russian Federation (aofia ai i le Vaega Faʻaleagaina). O le gaioiga o le tagata e faʻaaogaina le mutia o le mutia mai le natura masani: o laau ma paipa ua fausia, o pine ma isi conifers ua totoina. O se vaomatua masani e faʻapipiʻi i luga o paso i luga o mauga, lea e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o fafie.

  • O le laau o le turf. O le tele o siama e fausia ma lamolemole, o nisi taimi i lalo ifo o laina o loʻo i ai le pubescence.
  • O le maualuga o le vao e tusa ma le 70 cm.

O le basal rosette e fausiaina, umi (pe tusa ma le 60 cm), laʻau saʻo o lanu uliuli lanu uliuli. Laua laʻau e puupuu, pipiʻu i luga o le uumi o gaʻo, toetoe lava afolafola, e ufiufi i lauulu lauulu ma miti laiti.

  • E le pei o le tele o Cereals, o le rhizome o le mutia vao e le fausia ai ni auala e fetolofi ai.
  • O le isi vaega o le laau: o le caryopsis o loʻo i totonu o le pito i lalo ma se pito i luga.

O lenei ituaiga mutia fugalaau ua taʻua o le sili ona matagofie mo se mafuaaga:

I le taimi o le fugalaau, o ona lauulu faʻasaga e foliga manaia. O le vavae laʻau o loʻo ola mai i fafo: o le panicle inflorescence ua teuteuina i se faaputuga o filo siliki. O le itu e feteenai i se siosiolio, ma o lauulu e taitaia i le isi itu i le itu. Ma lemu lemu i lalo, latou te tuuina atu le lagona o se ao po o le puao fetolofi.

E foliga mai e faʻapipiʻiina, faʻapitoa le faʻaogaina o mea e faʻaogaina. O le uumi o le ulaula e tusa ma le 30 cm, ma o lauulu o le pubescence e oʻo atu i le 3 mm.

Pe a fuga

O le fugalaau e amata mai i le faaiuga o Me ma e toeitiiti atoa le masina.

O le laau e le lelei i le tausiga. Tolerates le lamala. Mo le tuputupu ae, e lelei mea e fiafia i ai.

E faʻafefea ona faʻaleleia se vao mutia matagofie

Feʻau vao vao ata

Vaʻaiga i le natura

O le toe gaosia o le fatu. I le siosiomaga faalenatura, e ave e le matagi fatu o cirrus-pubescent ma ave ese mamao mai le fale o tina. A maeʻa sina taimi, latou te lauʻeleʻele, agai atu i le mutia, laʻau, oʻo atu i le palapala. I lalo o le malosi o le sau i le po, e paʻu le tulivae e pei o le fatu, e liliu faataamilo, o le pito i lalo e sosoo ma le eleele, ma o le saito ua toso i totonu o le eleele. I le taeao, e le o gatasi le uʻu, o le tulivae ua feliuliuai, ae o le caryopsis e le mafai ona toe alu i luga - e le mafai e le faʻailoga ona tuʻuina lenei mea, e pipii i le eleele, e pei o se aū. E totogo fatu i luga o le taimi.

Lauina o fatu ile laufanua

Ina ia tupu se mutia matagofie, e tatau ona e teu fatu i luga o fatu - e mafai ona faatauina i vaega faapitoa o le faatau atu pe aoina i se siosiomaga masani.

I le matala, o le mutia fugalaau e totoina i le tautotogo. E mafai ona e taumafai e lulu i le taumalulu, ae a maeʻa matagi mata e le mafai ona tupu aʻe. Mo le faʻatuatuaina, tuʻu 3-4 fatu i se pu e tasi i le loloto o le 0.5-1 cm.

Tuputupuina o laau

E faʻapefea ona totoina se mutia fugalaau mo fatu laau

E sili ona lelei le ola i vao vao. E tatau ona totoina fatu mo le 1-2 masina. Amata ona totoina ia Mati poʻo sili atu i le faaiuga o Fepuari. O le a e manaʻomia ni atigipusa o eleele eletise.

  • O fatu e tatau ona tufatufaina i luga o le palapala, e na o sina mea itiiti lava.
  • Faʻalu le palapala mai se mea manogi lelei.

Fuga vao vao fatu laau

  • O le a manaʻomia ai le vevela (vevela i le ea i le 22-24 ° C) ma le malamalama susulu (nofoaga i luga o le windowsill o le itu i saute).
  • O le suavai faʻapitoa - tupu mai e mafai ona mate mai le faʻamaʻaloga o le susu i aʻa.

Fatuga o le mutia vao ua saunia mo le totoina o ata

I le oʻo mai o le vevela, o le a malosi lau togafitiga maloloina. Laufanua i le nofoaga tatala i Me. Kolisi ma se eleʻele eleʻele.

Atonu o le a le fautuaina e talanoa e uiga i le togavao o le faʻaleleia (vaevaeina o le vao), talu ai ona faʻasalaina ma le tiga e le laau le faʻataʻitaʻiga ma mafai ai ona oti.

Filifilia o se nofoaga mo le tulaueleele

Faʻafefea ona totoina vao mutia i le togalaau Photo

Ina ia totoina le mutia vao o le a e manaʻomia se nofoaga e lolovaia i le susulu o le la. E le mafai ona faʻafefeteina: e le tatau ona lolovaia le 'upega tafaʻi, faatasi ai ma le latalata ane o le vai i luga o le eleele, faia se moega maualuluga, taatia le alavai.

O le eleele e sili atu ona lelei le tausiga poʻo le maʻa. A totoina i le togalaau masani mo le eliina, faaopoopo le lime, sina oneone itiiti.

Togalaau o le togalaau

E itiiti mea e fai ai le faʻaputu. O laau talavou e manaʻomia le faʻamaʻaina lelei, ma vevela ese mai vao leaga, e mafai ona e mulumulu le palapala ile laau. E le manaʻomia e nei tagata matutua ia nei gaioiga.

Fafagaina e le tatau.

Late i le tautoulu, teuteu: aveese pine mamago, aua nei paʻi i lau.

Suiga

Toto vave i luga o se nofoaga tumau o le tuputupu aʻe, aʻo faʻaaogaina e le laau le totoina ma le tiga. Faʻateleina le tuputupu ae i se tasi nofoaga e aunoa ma se faʻavasegaga mo le silia ma le 10 tausaga.

Fuga o le fugalaau i le faʻasologa o le laufanua ma le fugalaau

Feu vao i le ata o ata ata

O fulufulu siliva o le matagofie o le mutia vao e tumau pea ona latou teuteuina seia oo i le tau o le tautotogo. O laau muamua o le a avea ma teuteu o mauga mauga, ma faʻaleleia lelei le fefaʻatauaʻiga.

Seu vao ma fugalaau ata

Toto i vaega ma isi meaʻai, ulufale i fugalaau fugalaau.

Feu vao i le ata o ata ata

Vaʻai tele i le barberry, turf, dwarf conifers. Faʻatasi faʻatasi ma rosa, aemaise lava o tamaʻi laiti-faʻafetaui pe aʻeaʻe.

Seu vao o le yarrow teuteu ma ata salvia

Uo lelei: teuteu yarrow, popopies, sage, hyssop, echinacea, chamomile, aufana teuteu. Faʻafefiloi ma isi meaʻai teuteu (miscanthus, fescue, foxtail).

Seu vao ma le echinacea photo fugalaau fugalaau

I le taimi o le tautotogo ma le taumalulu, o le paʻi i le gaugala e pei o le tafega o le a tumau ai lona matagofie i le vevela. Talu ai ona o talitonuga taufaasese, e le o tagata uma e filifili e teuteuina o latou fale ma i latou - ae o le a latou maua lo latou nofoaga i le ofisa.

Faamalologa meatotino

O vailaau faʻapitoa e tele lava ina faʻaaogaina vao mutia.

O mea'oa'oa e maua ai le tele o meaola o loʻo faʻaaogaina i meaola (cyanogenic composite). O loʻo aofia ai le malosi malosi - i se fuataga e tatau ona faʻaeteete. A faʻaaogaina saʻo, o loʻo i ai se aafiaga faʻapitoa ma faʻamalosi, e faʻaaogaina i le togafitiga o faafitauli o thyroid.

Isi ituaiga o vao mutia ma ata ma igoa

O le ituaiga e sili atu ma le 300 ituaiga, i la tatou eria e mafai ona e feiloai ai e tusa ma le 80 sui. Mafaufau i ituaiga o mea e lauiloa i le togalaau.

Feʻau vao vao Stipa pennata photo

Cirrus - masani ona ola i togalaau. O le maualuga o le vaomatua e 40 cm. O pito umi lamolemole lamolemole i se fulufulu lauulu.

Fugalaau Hairy Stipa capillata ata

Volosatik - o pepa lanu enaena lanu enaena e lalagaina i luga o se pu. O aloiafi e sosola, o le umi e oʻo i le 18 cm. O le vao e 40-80 cm le maualuga.

Felafolafoaʻi lauusiusi Stipa dasyphylla ata

E le gata i tufatufaina-i totonu o le natura natura e tufatufaina atu e le gata i steppes, e mafai ona maua i papa. O pepa laupepa e gaugau i totonu o se paipa e tusa ma le 2 mm le lautele, i itu uma o laulaau e ufiufi i lauulu malulu vaivai. O le uumi o le ulaula e tusa ma le 40 cm.

Far Eastern - tufatufaina i Saina, Iapani, Siberia. O le vaaiga pito i maualuga: ogaoga tele e oʻo atu i le 1.8 m. O le lautele o laʻau-lanceolate o le 3 cm, latou te manaia. Osty le afa mita.

O le mutia o le fugalaau o le ata sili ona lelei o le Stipa Tenuissima

O le mea pito sili ona lelei - na amata mai Mekisiko, i o tatou latitudes ua totoina e pei o se taumafanafana. O le maualuga o le fale e 80 cm. Pepa pepa e faigata.