Tala Fou

O le mosaic----------------------------------------------------va-i se gaioiga e mafai!

Afai ei ai se manao e teuteu puipui o le fale, pa, ala, auala i luga o le saite, meafale meaʻai, ona mafai ai lea e le mafai ona tuʻuina atu se mosaic o le a avea le miti ma mea moni. O lenei mea e sili ona moni mo i latou o loʻo taumafai e faʻaaoga mea uma faʻatasi ma le tele o mea aoga, e oʻo lava i mea e gaosia, o lapisi, otaota mo le tele. A uma mea uma, o vaega o le tioata, faʻata, ipu, fagu, tui tui, tamaʻi maa, tamaʻi tamaʻi laiti o le a alu i pisinisi. O nisi e faʻaaogaina foi ni meaʻai.

O a mea e mafai ona teuteuina i mosaics?

Oi, o lenei lisi ua leva lava!

A uma, latou te teuteu ia te ia

  • puipui o fale;
  • mea totino o mea totino;
  • puipui;
  • laasaga;
  • vaituloto;
  • fugalaau fugalaau;
  • ata vali i puipui;
  • auala
  • fausaga i lalo o le nofoaga faafiafia.

Faʻataʻitaʻiga aʻoaʻoga o loʻo tuʻuina atu mafolafola mosaic

Faʻataʻatia se atavali i le lumanaʻi

Muamua lava, e taua le filifili pe o le a le fuafuaga o le lumanaʻi lumanaʻi o le ai ai. Afai e mafaufau le matai ma mafai ona tusi, ona mafai lea ona ia tusia se ata na o ia lava. Ma o isi tagata uma o le a fiafia i isi ata a tagata, e tele naua. Toeitiiti lava iloa e tagata uma pe faʻapefea ona faʻateleina se ata tusi i le faʻatulagaga manaʻomia.

O se faasologa o le 1 cm X 1 cm e tatau ona faʻaalia i luga o le ata, ma o le ata e tatau ona faʻaogaina i le faʻalauteleina o le manaʻoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te manaʻo e faʻataʻitaʻi le ata 5, ona tosoina lea o sikuea i se itu o le 5 cm, 10 taimi - o le itu e 10 cm. I le taimi lea, ia vaʻaia ma le faaeteete uma uma mai le faataitaiga i le ata. E oo lava ile aoga tulagalua e faigofie lava ona faia e le vasega.

Faʻafanua faʻapitoa a Mose

O le tele o taimi, i totonu o fale taitasi pe a uma ona toe faʻaleleia, o nisi o taʻavale e le o faʻaaogaina, o loʻo tumau pea pe o se mea tuai e foliga mai, e maua mai puipui. E mafai ona avea lenei mea o se mea mo le mosaic. Ae e mafai mo le mamanu filifilia e te manaʻomia ni tila o isi lanu. Ona mafai lea ona e alu i se faleoloa o meafaigaluega ma o iina mo se tau e itiiti ifo, poʻo le saʻolotoga foʻi, faʻatau se tau poʻo se mea e totoe o laʻau.

Mo le tuʻuina atu o le mosaic, e manaʻomia e le matai ni vaega laiti o le tui. O se vaega o le tui e mafai ona tuʻu faʻatasi. O le isi vaega o le tile e seleseleina ma se tagata tipitipi faʻapipiʻi tipitipi poʻo se mea e gaosi faʻatasi ma se hama e afifi i ie.

A o agai i luma, atonu e ono aliali mai e ono manaʻomia ni nai vaega laiti. Ona vaevaeina ai lea o le "tulafono" faatasi ai ma le fesoasoani a ni nifo po o ni paʻu, ma aveesea ai le tele. E le o manaʻomia le saʻo i lenei mea, e na o le taua lava o fasi fasi pepa e le sili atu nai lo le avanoa avanoa.

Faʻavae sauniuni

E sili ona lelei le tuʻuina o le mosaic i luga o le mea faʻapipiʻi, sima oneone, faʻamago poʻo le putty. O se tulaga sili ona taua o le mausali ma le mama o le luga. O le mea lea, ao le i amataina le galuega, e tatau ona faʻavasega ma le faʻaeteete ma toe faʻaleleia le vaeluaga, ia togafitia ma se mea muamua, aua o le a mafai ai ona faʻateleina le faʻaauau (faʻamalosi).

O le ata o le ata tusi e sili atu ona tuʻuina atu i le pito i lalo o le mosaic ma se penitala, ina ia le se ese ma taatia le ata e ogatasi ma vaega tatau.

Fagasolo sauniuni mo mosaic

O lenei fesili e toetoe lava a sili ona taua pe a fatuina ni ata vali mai ni fasi mea. E tatau ona e filifilia le paluga aupito sili ona talafeagai, lea e maualuga le maualuga o le faʻaaloalo i mea na e tatau ona e galue ai.

Mo ni mea faʻapipiʻi, e fautuaina e le au atunuʻu le faʻapipiiina o le kelu kesi (Kreps Strengthened White, Litoplus K55, UNIS Belfix, Ceresit CM 115). Ae mo le galue i luga o luga o laupapa, faʻapipiʻiina le uila paʻu, o se faʻasolosolo faʻasolosolo po o fao vai e sili ona talafeagai.

Tuʻu ese le mosaic

A e galue, ia e manatua nei tulafono faʻavae.

E taua tele le faʻaaogaina o le mamafa o mea uma i luga o le pito i lalo: o le faavae ma mea e faʻaaoga ai le mamanu. E le gata i lea, o se tasi o luga e tatau ona faigofie le salalau.

Muamua, latou te faʻaaogaina mea (vaega, lapotopoto, le lavalava, lapisi o ipu) e sili ona mafiafia, ina ia mafai ona tosoina uma mea uma i lalo ina ia mafai ai ona saʻo le fetaui.

Faʻaaogā le vaega faʻasoa i na o vaega laiti na filifilia muamua i luga o le ata tusi. O se nofoaga tetele e mafai ona saluina i na o ni vaega malamalama, o le faʻatulagaga o le a manaʻomia ai se taimi itiiti.

I le faʻalauteleina o le mea faʻapipiʻi i le pito i luga o le faʻavae ma se vaʻavaʻa masani, ona tatau lea ona e aveesea le tele o paluga ma se spatule ma nifo.

O vaega o le mafiafia o laumei o loʻo taatia i luga o se mea faapipii paleni. Afai i totonu o le tuufaatasiga e tatau ona e faʻaaogaina vaega eseese o le mafiafia, ona fai lea e fesoasoani i le matai o le a faʻavaeina le faavae i le faaopoopoina o le kelu.

O taʻalo maʻaleʻale ma nai mea itiiti o le a sili atu ona loloto i totonu o le faapipii vave - e tatau ona manatuaina lenei mea ma taumafai e aloese mai le "pau" i le ata i le tulaga atoa.

E tatau ona amata le tuʻuina atu o le tuufaatasiga mai le ogatotonu, o le a sili atu ona agavaa i tulaga o le ogatusa ma le ata ma vaega.

O le talaaga ma le faʻaaogaina o loʻo totoe i le faaiuga, talu ai muamua o mea uma e tatau ona e tuʻuina atu na mea faitino o loʻo i ai le telefoni mataʻutia: tagata, meaola, laau ma isi.

Taulaga

O le faʻasalaga mulimuli mulimuli o lenei faiga. E aofia ai mosaics i luga o fola, puipui, pupuni. Aua e te alu e aunoa ma le talatalanoa ma atavali mai fasi vaega o tile i luga o auala ma fausaga i nofoaga faafiafia.

A maeʻa ona tuʻuina atu le mosaic, e tatau ona e faʻatali mo se aso. Ma, i luga o le pito i luga o le ata, o le faapipii pito i lalo o loʻo faʻafefiloi ma faʻapipiʻi ma le faʻaeteete i le va o mea mosaic ma se paʻu paʻu, aʻo faʻaleleia le mea atoa i le tele e mafai ai, aemaise lava i le fagu. Ua aveeseina le sipuni i fafo ma se omomi.

A maeʻa le mago, e tatau ona fufuluina le kelu mai vaega o se tile ma isi vaega o se mosaic. Afai e manaʻomia, e mafai ona e faʻaaogaina se pulumu uʻamea poʻo se solo taele, ae tatau ona faʻaaogaina ma le tausiga sili.

O le Litochrom starlike Crystal, o se kuluma-pei o le epoxy resin, e sili ona talafeagai mo lenei laasaga o le galuega. A maeʻa, o lenei mea o loʻo i ai le gafatia e ave le lanu o le fasi mosaic e sili ona vavalalata i ai. Ae e mafai ona faʻaaogaina le sima poʻo le putty, e ui lava o le aʻafiaga, ioe, o le a le maua ai le malamalama.

Laʻau teuteu a Mose i meafale

Pe a fai se mosaic i luga o se falaofa taʻitoʻatasi, e sili ona lelei le faʻatumu i luga o le pito i luga. E manaʻomia le tuʻufaʻatasiga mai le pito i le ogatotonu.