O le togalaau

Nitrofoska - ata o le talosaga mo aganuu eseese

Nitrofoska e aʻafia i le vaega o fomaʻi faʻalavelave faʻalavelave. O loʻo i ai se vaega faapaleniina o vaega o minerale. E mafai e Nitrofoska ona faamalieina atoatoa manaʻoga o aganuu eseese i meaʻai i le taimi o latou tuputupu ae ma atinaʻe. O le tele o taimi, o lenei fuālaʻau e faʻaaogaina e faʻaleleia ai le fatuina o fatu, e faʻalauteleina ai auala o vegetative, e faʻatele ai le numera o ovaries atoa. E faigofie ona faʻaaoga ma faigofie ona teuina. O le a matou talanoa i uiga o le faʻaaogaina o le nitrophoska i le totoina o togalaau ma fualaau fugalaau i lenei tusiga.

Nitrofoska o se mineral fertilizer mo laau toto.

Fertilizer Overview

Nitrofoska e masani lava ma umi se taimi e faʻaaogaina i faatoaga tetele, faʻapea foʻi ma fai togalaau ma faʻatoʻaga i vaega laiti e lata ane, ma o le a le faʻaitiitia le manaoga mo lenei faʻasusu.

Nitrophosque e maua mai i le faʻamaʻiina o phosphorite poʻo apite ma le faʻaofiina o minerale. O le foliga mai o le faluga o fualaʻau malamalama ia e le faʻapalapalaina ma e le pipii faʻatasi i tulaga talafeagai mo le teuina. Nitrofoska e masani ona faaopoopo i le eleele i le tautotogo po o le autumn, e masani ona faʻapipiʻi le faʻaputuina i lua totō ma lua, ma i totonu o le faʻapalapala i le taimi o le tuputupu ae o laau.

O le mea e malie ai, o le vaitaimi puupuu ma le umi o le gaioiga o uiga ia o le nitrophosphate. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le potassium ma le vailaʻau o loʻo aofia ai i le faʻalaʻau e mafai ona avanoa e totoina na o ni nai aso talu ona faʻaaogaina le faʻaaogaina i le palapala, ma faʻamalosi mai le maukalama i le taimi mulimuli ane - i le tuanai ai o le 11-13 aso.

O le a le vaega o le nitrofoski?

O elemene autu o lenei faluga o le - N (nitrogen), K (potassium) ma le P (phosphorus). I totonu o le faʻaleʻeleʻele latou te i ai i foliga o masima, e tusa ma lo latou tele, e tele lava ina fesuisuiaʻi ma e masani ona faʻaalia i luga o le afifi.

Mo vailaʻau masini, matou te fautuaina le faatauina o le fugalaʻau, lea o mea uma e tolu o loʻo i ai tutusa tutusa, fai mai 16:16:16. Afai e te fuafua e faʻaaoga le fusi i totonu o le faʻapala, ona vaʻai lea mo se nitrophosphate, e aofia ai le magnesium ma le fua o mea nei: nitrogen - 15, phosphorus - 10, potassium - 15 ma le magnesium - 2.

A e faʻatau i le nitrofosks, ia suʻesuʻe ma le faʻaeteete mea o loʻo tusia i luga o le pusa, aua o loʻo i ai le kulupu i luga o le faʻatau e aofia ai le chloride chloride.

E masani ona e mauaina ni filifiliga se tolu mo lenei fuga (atonu e sili atu, ae o isi mea e seasea tupu) - o phosphorite nitrophoska (poo superphosphate), sulfuric nitrophoska ma le sulfate nitrophoska.

E teu phosphorite nitrofoski tamato e tali lelei, o le lelei ma le tofo o le fua e faaleleia. O le mea o le faafetai lea i le tele o fuamosa i le palapala, o tamato e tuʻuina atu ai le tele o fiber i fua, ma o le mea lea o le a avea atili ai fua ma mea manogi, malie, manaia, talafeagai mo le felauaiga ma le umi o le teuina.

Faafetai i le palapala palapala sulfate nitrophosphate fualaau o fualaau faiva, o le mea lea, o lenei ituaiga o nitrophosphate e sili atu le talafeagai e faʻaoga i luga o eleele o loʻo fuafua e nofoia e pi, pi, pi, ma le kapisi. O le mea moni, o lenei ituaiga o nitrophoska o le a aʻafia ai uma tomato ma kukama.

Sulfate Nitrophoska aofia ai le konisini. O lenei ituaiga o nitrophosphate e sili atu ona talafeagai mo laau teuteu, faaleleia o latou foliga vaaia, faʻaleleia le lanu o fugalaau ma laulaʻau laulaʻau. O lenei tuufaatasiga o le nitrofoski ua faʻaaogaina lelei mo tagata uma, e aunoa ma se faʻasesega, laau toto, laupapa teuteu ma laau toto.

Faʻaoga o le nitrophosphate

E tatau ona malamalama lelei e na o le sao ole fua o soʻo se faʻala o le a aʻafia ai laau ma o le a le afaina ai le tino o le tagata. E pei ona e iloa, e leai ni mea e saogalemu ai, e oʻo lava i le tele o doses o organics e ono afaina ai laau ma le soifua maloloina o le tagata.

O le mea lea, o le metotia o le nitrophoska mo fualaau aina e le tatau ona sili atu i le 250 g i le pu, mo laau iti laiti (gooseberries, currants) - e le sili atu ma le 90 g i le totoina o le lua, mo vao tetele (lekiona, kulieberry, viburnum) - e le silia le 150 g i le pu.

I lalo o le matutua o laau teuteu (maples ma isi mea), e mafai ona e oo atu i le 500 g i lalo ifo o mea taitasi, muamua ona tatala ma fafaga le eleele o le laina lata. E mafai foi ona faʻaaogaina Nitrofoska mo le faʻaaogaina i lalo o laau totō ola i totonu o eleele tapunia, pe afai e le sili atu i le 130 g i le sikuea mita.

I totonu o le eleele avanoa i lalo o fualaau faisua, o le a tatau ona itiiti ifo - e le sili atu i le 70 g i sikuea mita. I le mea mulimuli, o totonu o laau toto, e fautuaina e faʻafefeteina i latou i le nitrofoil e ala i le pulupuluina i se vaifofo e aofia ai le 50 g o le suauu i le pakete vai.

Fertilizer packaging ma le teuina

Nitrofosku kamupanī faʻapisinisi 'oloʻo tuʻuina i totonu o taga pepa poʻo totonu o laupepa palasitika po o pou. Tausia lenei fugalaʻau mai le mafai ona oʻo atu i le la ma le faʻamamaluina o le itiiti ifo i le 60%.

Taua! Nitrofoska e aʻafia i le vaega o mea faʻamalolo ma mea pagatia, o lea e tatau ai ona e filifilia se nofoaga e teu ai, e ese mai le ono mafai ona tupu.

Aua nei faʻalavelave le nitrofosk ma le nitroammophosk, o nei fomaʻi eseese e eseese a latou tui. O le Nitroammophoska o loʻo faʻamatalaina i se tuufaatasiga ua faʻamalosia ma minerale, o lea o lenei fugalaʻau e sili atu ona talafeagai mo le faʻaaoga i lalo o fualaau faisua. O le fua o le nitroammophoska e toetoe lava faalua ona maualalo.

Faamanuiaga o le Faaaogaina o Nitrofosks

Nitrofoska ei ai le paleni o le tuufaatasiga o vaega o minerale, e tolu mea autu, o lea e mafai ai ona e faʻaaoga fualaʻau mo faʻalaʻau eseese. O faʻamanuiaga le mautinoa o nitrophosphates e aofia ai:

  • fomaʻi ma le puipuia o vailaau faʻasaina (i le noatia ma le fai fuafua i le vailaʻau sili ona lelei);
  • faʻalauteleina le tamaoaiga, ona o le tau maualalo, faʻapipiʻi avanoa ma sina tootoo o le talosaga;
  • faʻalautele le tomai e faʻamaʻapeʻa ai i le vai, lea e mafai ona faʻaaogaina mo le faʻasalaga (faʻamaʻaina i le suavai faʻasusu);
  • toetoe lava a pala uma i le eleele, faʻatagaina laau totō e faʻaalu elemene i le atoatoa.

Faaaogaina o le nitrophoska i ituaiga eseese o eleele

Nitrophosque e sili ona lelei ona faʻaaogaina ile eleele le mautonu poʻo sina eleʻele. E talafeagai le folasia o le nitrophosphate i luga o peaty, sand, boggy, ma eleele palapala. Ae peitaʻi, pe a faʻaaogaina oneone oneone, o le vaega o le eletise o le faluga e mafai ona fufuluina lelei, o le mea lea, e fautuaina le faʻaaogaina o le fugalaʻau i luga o ia eleele pe i le tautotogo (faʻatasi ma le eliina o le palapala), poʻo le faaopoopoina i pupu ao totoina, ae le o le taimi o le tautoulu. I luga o le peaty and clayay soils, i se isi itu, o le nitrophosphate e sili ona lelei ona faaaoga i le taimi o le tautoulu.

Le faʻaaogaina o nitrofoski.

Tulafono lautele mo le fafaga

E i ai le tele o tulafono taua ole nitrophosic e mafaufau i ai. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faʻamamaina mea totino, e sili atu le faʻaaogaina o lenei mea faʻaleleia i se malo māgogo, ae e lelei ona faʻamago ma susu muamua.

E talafeagai le faʻaaoga o le nitrofoski i taimi timuga. Pe a faʻaaoga le nitrophoska i le taimi o le tautoulu mo le eliina o le eleele, i le nofoaga o loʻo totoina ai le toto i le tautotogo, e le tatau ona faʻaofiina i le tautotogo. Ma o le mea moni, tuʻuina atu le mea oona i le nitrophos faʻailoa o laau toto e tatau ona faia i le na o le tautotogo, ina ia aloese ai mai le faatoaagaina mai o faagasologa o le alualu i luma ma se faaitiitia o le faigata o le taumalulu.

Le faʻaaogaina o le nitrofoski pe a tupu toto

E talafeagai le faʻaaoga o le nitrophoska pe a totoina ni fatu laau, pe a totogo togalaau. E fautuaina le fafagaina ole fatu vaivai 5-7 aso pe a uma le pikiina. O laei aupito sili e tatau ona faia i na o vailaʻau faʻasaina i le vai i le aofaiga o le 14-16 g i le lita o le vai, o lenei aofaiga e lava mo le 45-55 laau.

E mafai ona e fafagaina vao laiti i lalo ole tino i le taimi lava e totoina ai i le eleele e ala i le faaopoopoina saʻo 10 granules o lenei fuālaʻau i mea lelei taitasi, ia mautinoa ia faʻafefiloi lelei ile eleele malulu ina ia le aʻafia ai aʻa, faʻaleagaina le tulaga o laau.

Vaega o le faʻaaogaina o nitrofoski mo togalaau faʻatoʻaga

Aʻo totoina pateta

O le mea masani, i luga o pateta, faʻaaoga saʻo le nitrophosphate i vaieli pe a totoina fatu. E mafai ona e sasaa atu ma le saogalemu i vaieli taʻitasi se sipuni sipuni (leai ni pene!) O le nitrophosphate, ona faʻafefiloi ma le faʻaeteete le falu ma le palapala.

Afai e te totoina se fuainumera tele o le pateta, ona lelei tele lea o le taimi, e lelei tele le faailoa atu o le nitrophoska i le tautoulu po o le amataga o le tautotogo, i lalo o le muamua eliina o le eleele, i le aofaiga o le 75 g i le sikuea mita.

Aʻo tupu le tipu

E pei ona uma ona faʻamaonia, e sili atu ona faʻaopopo le sulfate phosphate, lea e faʻateleina ai le fausia o palatini, i lalo o le kapisi. O le uluai fafagaina o le kāpeti ma le nitrofos e mafai ona faʻatinoina i le taimi o le tuputupu aʻe o fatu o lenei aganuu, lea e mafai ai ona e faʻaumatia 9-11 g o le faʻala i le lita o le vai ma fafagaina fualaau i le vaiaso talu ona maeʻa.

E mafai ona toe fafagaina le kāpeti pe a totoina fatu, ae pe a leai se nitrophosk e faʻafeiloaia i lenei nofoaga i le tautotogo po o le autumn. I vaʻaiga taʻitasi pe a toto fatu i se nofoaga tumau, e mafai ona e faʻaopopo se sipuniti o le nitrophoska (e aunoa ma se ipu!) Ma faʻafefiloi lelei ile eleele susu.

O nisi taimi e faʻaaogaina e le faifaatoaga se faʻafefiloi faapitoa, lea e aofia ai le faapalaga o mea totō o laau, fafie laupapa ma lenei fuga. E masani lava, o le sipuni o le vao ma le aofaiga tutusa o le nitrophoska e manaʻomia ile kilokalama o le faapalaga.

A maeʻa le totoina o fualaau aina, pe afai e le faʻapipiʻiina le faʻalaʻau i le lua, e mafai ona e fafagaina laau i le nitrophose pe a maeʻa le 14-16 aso. Mo nei faʻamoemoega, o le nitrofosk ua faʻamaʻapeina i totonu o le vai i le 50 g i le pakete faatasi ai ma le faʻaopoopoga o le 150 g o fafie laupapa i le mea na mafua ai. O lenei mea e faʻaleleia ai le puipuiga o laau totő, e mafua ai le tele o le tetee atu i faʻamaʻi eseese. O lenei aofaiga e mafai ona faʻaaluina i le 2-3 mita sikuea o le palapala o loʻo nofoia e le kapisi.

Fafagaina e mafai ona toe faia pe a uma le lua vaiaso ma le tasi - pe a maeʻa le 16-17 aso. Aʻo faʻatinoina nei laʻei pito i luga, e le tatau ona silia le 25 g i le pakete o le vai, o le masani e 2-3 mita sikuea o eleele o loʻo nofoia i lalo o le kāpeti. A oʻo ina totoina vave ma masani ituaiga o kāpeti, e le fautuaina le tolu o ofu pito i luga.

Nitrofosku na faʻaaogaina i le gaosiga o kapisi.

Pe a tutupu le kukama

O le mea e mataʻina ai, e mafai e le nitrophoska ona faʻaleleia le fua o fualaau totoma i le 18-22%. Ona o le mea moni e iai le vailaʻau oona, o le kukumba laau e tali atu i le sologa lelei o le atinaʻe o le tele o vegetative. O le potassium e fesoasoani i le faaleleia o le tofo o laau totoma, ma le maika, ona o le mea moni e faaosofia ai le atinaeina o fiva, e afaina ai le faateleina o le suamalie ma le tele o fua.

O le mea masani, o le nitrophosphate e aumai i luga o le 'upega tafaʻilagi, lea e fuafua e ave e le kukumba vine i luma o le taimi, o lona uiga, i le taimi o le tautoulu mo le eliina o le palapala i le aofaiga o le 25 g i le sikuea mita. A maeʻa le totōina o totoma i luga o le saite, a maeʻa le lua poʻo le tolu aso, e mafai ona e faʻavasegaina le nitrophose faʻamaʻi i totonu o le vai, mo le mea lea e tatau ona faʻaumatia le 35 g o le fuga i totonu o se pakete vai ma faʻaalu le 0.5 l mo laau taʻitasi.

Aʻo ola le kālati

Laʻau (i le taumalulu ma le tautotogo) e fafagaina i le nitrophos i le tautotogo. E masani lava, muamua faʻafeiia le uria, ma a maeʻa le 14-15 aso, nitrophos. A o faagasolo lenei vaitau, e mafai ona e faʻaaogaina le nitrophosk i le vai i le aofaiga o le 25 g i le pakete vai. E tusa ma le 3.5 lita o lenei fofo o loʻo faʻaaogaina i sikuea mita o eleele o loʻo nofoia i lalo o le kalama, o lona uiga, o se pakete o le fofo e alu i le tusa ma le tolu sikuea sikuea o le eleele o loʻo nofoia i lalo o le kalaka.

Pe a tutupu fualaau

Tuuina atu o lena fugalaau e matua faigata tele i le tuufaatasiga o le eleele ma tali lelei i le faʻaofiina o fugalaʻau faʻapitoa, e tatau ona fafagaina i le nitrophos i tausaga taʻitasi i le tautotogo. O le aofaʻi o le faʻalaʻau e tatau ona 40-45 g i le sikuea mita o palapala o loʻo nofoia e fugalaau. E mafai ona e fafagaina fualaʻau masani i le tautotogo, ma vave loa le seleselega. O le faʻaofiina o le nitrophoska i lalo o lenei togalaau e sili ona lelei e ala i le faʻalauteleina o fualaʻau i totonu o le palapala i le taimi e tasi ma le faʻamaʻapeina o le palapala ile fugalaau. O le faʻaaogaina o le nitrofoska i luga o fugalaau i le tautoulu e le taliaina, faapea foi ma le faʻaofiina o le nitrophoska i totonu o pupu pe a totoina fualaʻau, pe afai o le totoina e faia i le tautoulu.

A o tuputupu ae le strawberries

Nitrofosku i lalo o togalaau togalaau e talia e aumai i le tautotogo ma le taumafanafana. E mafai ona faʻafeiloai atu le nitrophoska i totonu o pupu pe a totoina togalaau aina i Aokuso, pe a tuʻuina lelei e faʻafefiloi ma le eleele susu. Pe a totoina togalaau togalaau, e mafai ona faʻafeiloaʻi faaputuga otaota 5-6 o le faʻamaʻi i totonu o pu taitasi, faʻafefiloi i le eleele ina ia le aʻafia ai aʻa i fualaau. O le isi laei i luga o togalaau togalaau e tatau ona faia faʻatasi i le taimi e tasi ma le tele o vaiinu.

A faʻapipiʻi le nitrofoski i vaieli i le taimi e totoina ai, e mafai ona faʻaaoga le uluai laei i le taimi o le tautotogo, ma tatau ona faʻaaogaina fertilizers i le taimi o le vavao, aʻo leʻi amataina le ovary. O le laei pito tolu pito i luga e mafai ona faʻatino i le taimi lava e uma ai le seleseleina o le seleselega atoa o togalaau faʻatoʻaga. O le aofaiga o le nitrophoska i le taimi o le fafagaina e le tatau ona sili atu i le 30 g, lea e tatau ona solo i se pakete vai, o lenei aofaiga e lava mo le tusa ma le 20 laau.

Nitrofoska o le fuālaʻau sili ona lelei mo togalaau togalaau.

Pe a tutupu laau apu

Nitrophosque i lalo o le apu ma isi fualaau 'aina e faʻafeiloai i le tautotogo. E talafeagai le faʻaaogaina o le nitrophoska i le faaiuga o le fugalaau i le amataga o le fausiaina o le ovary. E faatagaina le faʻaaoga o le nitrophoska i se fua vevela, ae afai e te manao e vave ona maua mai lona faʻaaogaina, e sili atu le vave faʻasalaga faletalaʻau i le vai i se aofaiga e 45 g i le pakete. I lalo o apu taitasi e tatau ona e faia pe tusa ma le tolu pakete o lenei vaifofo poo le 135 g o le fualaʻau. Afai o le apu e sili atu i le lima tausaga le matua ma faapipii i luga o se malosi malosi, ona mafai lea ona faateleina le fualaau i le 160 g i le laau.

Le faʻaaogaina o le nitrofoski pe a totoina fatu fugalaau

Mo fualaau fugalaau teuteu, e talafeagai ona faʻaoga sulfate nitrophosphate, i le silasila i mea o loo maua ai le calcium, lea, e pei ona uma ona faailoa mai, e faateleina ai le matagofie o laau toto, faateleina le numera o buds, fugalaau, faateleina lo latou susulu ma faaumiumi ai le ola o laulaau laulaau.

Nitrofoska e mafai ona faʻaaogaina uma i luga o fualaau fugalaau ma i le taumafanafana. Fertilizing e faatagaina i pupu pe a totoina pulu ma fatu laau i le tautotogo. E le masani ona faʻaaogaina le susu nitrofoska; o se fofo o le 25 g o nitrofoska ua saunia i se pakete vai. Mo le tasi lelei, 100 g o vaifofo e manaʻomia pe a totoina pulu, pe a totoina ni fatu - 150 g o vaifofo.

E mafai ona fafagaina le letniki i se fofo ao le i fuga (200 g i le laau), o fualaau fugalaau fugalaau e faʻamaʻaina le fua i le afa muamua o le taumafanafana e mafai ona fafagaina i le aofaiga tutusa o le nitrophos i le pito o le fuga.