Fualaau aina

Tuputupu aʻi kulisi mai fatu

Aisea e le tele ai tagata nonofo i le mafanafana e le o faanatinati e faatau le sipisi i totonu o le tufatufaina atu o fesoʻotaʻiga, ae taumafai e tupu na oi latou lava? O le faatauina o aniani i totonu o se faleoloa, e leai se faʻamautinoaga o lona uiga: o fea na tupu ai, o le a le mea na fafagaina ma le auala e tausia ai e le o iloa. Ma o le faafeagai ma le totoina o mea e totoina e le lima ma lau togalaau.

O le faagasologa o le tuputupu aʻe o le sipisi o se pisinisi faigata ma e manaʻomia ai le tele o le onosaʻi. Ae mo faifaatoaga tumau, e leai se mea e le mafai. E na o le tatau lava ona mulimuli lelei i fautuaga uma mo le galueaina ma le tausiga ona leai lea o ni faafitauli.

Sauniuniga mo moega mo le totoina

O le filifilia ma sauniuniga o le eleele e amata i le tautoulu, pe a uma ona seleseleina le seleselega. O moega na totoina i luga o kukama, kapisi po o le susulu o laau e talafeagai mo seti sipuni. O le saite e tatau ona i totonu o se nofoaga lelei.

E tatau ona faaopoopo ile Humus i le eleele (pe a eliina moega), faapea foi ma le tele o vaega aoga. Mo le sikuea mita e tasi e te manaʻomia pe tusa o le afa pakete o le humus, selau ma le limasefulu kalama o le kalu, superphosphate ma le nitroammophoski - tasi sipuni sipuni taʻitasi.

Mo le au faifaatoaga, ua fautuaina e tatau ona totoina le saite e filifilia mo le sipuni ma laau totino - e pei o le sinapi. I le lumanaʻi, o le a avea ma puipuiga malu mo laʻau aisa mo laau laiti, ma mo le palapala - o se punavai o meaʻai. I lenei tulaga, e mafai ona faʻaaogaina le pefu laupapa i le taimi o le tautotogo.

I le maeʻa o Mati - i le amataga o Aperila, i ni nai aso ao lei totoina fatu o le sipuni, o le eleele e tatau ona vaʻaia lelei muamua, ona faʻapipiʻiina lea o sina mea laitiiti, faʻamaligiina i soʻo se vaifofo ma ni meaola lelei ma e ufiufiina i se ata tele opaque.

Aso o le lūlūina o fatu mo seti

I le amataga o le tautotogo, o le totoina o loʻo faʻatinoina i le amataga o Aperila, faatasi ai ma le tau malulu o le tautotogo - e mafai i le faaiuga o Aperila I se tulaga lautele, e sili atu le totoina o fatu muamua. E leai ni tumutumu po o ni fatu laau e fefefe i gutu e le atoa le fa tikeri.

Saunia o fatu mo le lulu

O fatuga na faatauina mai e le manaʻomia ai se sauniuniga, talu ai ua maeʻa ona latou gaioiga talafeagai. Ae o a latou fatu o le a manaʻomia ni auala e faʻatupulaʻia ai le pasene o germination ma isi atinaʻe. E mafai ona e faʻaaoga se tasi o filifiliga:

1. O fatu o le fatu e tatau ona faʻafefiloi i le vai mafanafana mo se aso, ae sui le vai i ni nai taimi.

2. O le mea e fai i le fatu e faʻafefeteina i se vailauga piniki o le potassium mo le 24 po o le 48 itula, ae a itiiti ifo ma le tolu taimi e sui ai i se mea fou.

3. E mafai ona e tuʻuina fatu i se vaifofo o le paluga mo na o le itula, ma mo le isi 18-20 itula e teu ai i se vaifofo o le 100 mililiters o vai ma lua mataua o Epin.

4. Mo le 25 minute, o le kulisi sisi na teuina i le vai e vevela i le 50 tikeri, ona malulu (pe a ma le tolu minute). A maeʻa lena, e pei o le lomiga talu ai, o le fatu ua gagala i se vaifofo ma Epin.

5. Muamua e tatau ona e tatalia fatu mo le tolusefulu minute i le vai vevela (pe tusa ma le 50 tikeri), ona tutusa lea o le aofaiga o le aloe.

Ina ia faatelevave foliga vaaia o fualaau, e mafai ona tatupu fatu. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona faʻamavaeina i le va o ni fasi mea susu se lua ma tausia i ia tulaga mo le fasefulu-valu itula. Aʻo leʻi lūlūina, o fatu ua fatuina e manaʻomia ona fai sina vevela ma faʻafefiloi faʻasusu i le paʻu paʻu.

Metotia mo le lūlūina o fatu suka

Hatching fatu e mafai ona lūlūina ile eleele matutu, ma mo fatu e le totō, e manaʻomia le saunia o le togalaau. Muamua, sasaa le vai vevela i luga o le vaega atoa, ona saunia saʻo lea o togalaau mo le riki, ma pe a uma ona toto fatu.

E mafai ona toto fatu i laina. O le laina o laina e tusa ma le 25-30 senitimita, o le loloto o togalaau e tusa ma le lua senetimita. E lelei tele i le va o fatu o loʻo i ai iina se vaeluaga o le tasi ma le afa senitimita - o le a faʻaolaina i le lumanaʻi mai le faʻaogaina o fualaau laiti.

A maeʻa ona totōina, o togalaau faʻatasi ma fatu e ufiufiina i se vaega o humus (pe tusa ma le lua senitimita) poʻo eleele lafoaʻi ma e faʻapipiʻiina. A maeʻa lena mea, faʻafefe ma mulching e faia. O le a lelei le ufiufi o moega faʻamoeina i ni mea mama e leai se suavai i luga o fao. O lenei mea o le a saofagā i le saoasaoa o le tuputupu ae o fualaau ma le puipuia o le eleele palapala. Aveese le ata tifaga ina ua maeʻa le aliali mai o le mama muamua.

E mafai ona e toto fatu i se isi auala - ma se lipine. Ina ia faia lenei mea, i luga o le eleele ua saunia e tatau ai ona faia ni lapoʻa lautele, e tutusa ma faʻamau. O le mamao i le va oi latou e tusa ma le 20 inisi le lautele, ma o le lautele o latou taʻitasi e tusa ma le 10 simita. E le totoina fatu, ae salalau i luga o fasipepa taitasi. Mo sikuea taʻitasi, e tusa ma le 10 kalama o fatu o loʻo gaosia.

O lenei metotia totoga e le manaʻomia ai le vevelaina, aua o fatuga taitasi e lava le avanoa avanoa i tafatafa o le isi. A uma ona totōina, e toe faia mea uma e tusa ai ma le masani masani: o fatu e ufiufi ile palapala, faʻaleleia, faʻafeinu ma mulumulu.

Ua fautuaina e le au fai togalaau togalaau le totoina o fatu i luga o se oneone manifinifi o le oneone, lea e mafai ona fatufatu ma faatumauina ai le vevela mafanafana talafeagai mo le siʻi.

O le kulimi laititi o loʻo tausia le tausiga

E mafai e tamaiti laiti ona maua i totonu o le 7-8 aso talu ona totoina. O ituaiga uma o aniani i le uluai laasaga o le atinaʻe e fausia ai fulu lanumeamata. O le mea lea, o le fafagaina e tatau ona faʻalelei. I le taumafanafana ma vevela vevela, tasi pe lua faʻavaivai i le vaiaso o le a lava. Ma a oʻo i le tulaga o le pulufana, e le fautuaina e faʻaaogaina fua o fualaau faisua.

Afai o le leaga o tulaga o le tau na faia i se tulaga taua i le fausiaina o le pulufana - mamafa timuga e le taofia mo ni nai aso, ona e puipuia lea o laau mai le susu ma le pala ma le fesoasoani o le puipui. Afai ei ai ni arcs i luga o moega, ona faʻapipiʻiina lea o se ata palasitika ia i latou, lea o le a natia ai laau mai le timu ma puipuia ai le palapala mai le susu e le tatau ai.

E leai se taua tele mo le totoina o le sipisi o le tulaga o le eleele. E tatau ona lafoaʻi moega i taimi lelei. O le mulching layer should be mandatory, aua o le a avea ma puipuiga e le gata mo laau toto, ae faapea foi mo le eleele.

Seleseleina ma le teuina o laasisi sipuni

O le taimi mo le seleseleina e mafai ona fuafua i le faʻaalia o le sipi. Ua sauni o ia e selesele, pe a amata ona valivali ona fulufulu, ma e foliga mai e taoto i luga o moega. E masani lava ona tupu i le va o le va o Iulai ma le ogatotonu o Aukuso.

O pulu uma e tatau ona ave muamua mai le eleele faatasi ai ma fulufulu, ona faataatia lea i lalo i lalo o se ufiufi o le a mafai ona puipuia mai le tafe, ma tuua ai iina mo le lua vaiaso. I luga o le la susulu, e mafai ona faataatia saʻo aniani i lalo o le la i totonu o moega - o le a vave ona faʻamago le fulufulu puʻu. O pito malogo e masani lava ona vavaeeseina, ma tuu ai ni faga lua lua senetimita i luga o pusa.

O seti elemene e mafai ona teuina i se fale malulu malulu poʻo le fale. Pepa laupapa po o taga laʻititi e faia i lanu faʻanatura e fetaui ma mea e teu ai. Pe a teuina i totonu o le fogalalo, e manaʻomia le vevela - mai le 0 i le 3 tikeri Celsius, ma i totonu o se potu malolo - e tusa ma le 18 tikeri. I lalo o isi tulaga o le vevela, o aniani o le a faʻaleagaina ai a latou amio lelei.

E sili atu nai lo le 1 centimita le siliva le sili atu i totonu o le malulu, ma sili atu i le mafanafana.